AcasăŞtiri201031 Octombrie: E.S. Francisco-Javier Lozano şi P.S. Virgil Bercea au concelebrat Sfânta Liturghie în Catedrală

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

E.S. Francisco-Javier Lozano şi P.S. Virgil Bercea au concelebrat Sfânta Liturghie în Catedrală

E.S. Francisco-Javier Lozano şi P.S. Virgil Bercea au concelebrat Sfânta Liturghie în Catedrală

În prezenţa a sute de credincioşi, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, s-a oficiat în această dimineaţă Liturghia Arhierească concelebrată de Excelenţa Sa Francisco-Javier Lozano, Nunţiu Apostolic în România, Preasfinţia Sa Virgil Bercea şi mai mulţi preoţi din Eparhia de Oradea.
Trimisul special al Sfântului Părinte a sosit ieri la Oradea pentru a participa la ceremonia de beatificare a episcopului Bogdánffy Szilárd şi a dorit ca astăzi să fie prezent în mijlocul credincioşilor greco-catolici.
În predică, Excelenţa Sa a vorbit despre episcopul care a fost ridicat la cinstea altarelor, amintind şi despre episcopii greco-catolici care au suferit şi au murit pentru credinţă, spunând că românii trebuie să fie mândri de asemenea înaintaşi. I-a îndemnat pe credincioşi să se roage şi să se pregătească spiritual pentru momentul beatificării episcopilor greco-catolici, care va avea loc într-un viitor nu prea îndepărtat.
Amintind de Sinodul Episcopilor pentru Orientul Mijlociu de la Roma, unde a fost prezent alături de P.S. Virgil, Excelenţa Sa a spus că acesta a fost un moment extraordinar de a celebra universalitatea Bisericii şi de a ne bucura de multitudinea riturilor existente în Biserica Catolică, fiecare din ele contribuind la bogăţia spirituală a Bisericii. Catolicitatea Bisericii se manifestă astfel: fiecare comunitate, în ritul propriu, este unită în jurul episcopului său, iar la rândul lui, fiecare episcop este în comuniune cu Sfântul Părinte, Papa.
Mulţumim Coralei „Francisc Hubic” condusă de d-na. Irinel Băjenaru Oros şi Corului de cameră „Fiat Lux”, dirijat de d-na. Antonia Monica Nica, pentru cântările şi răspunsurile de la Sfânta Liturghie.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26377.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26377.jpg