AcasăŞtiri201030 Octombrie: Liturghia de beatificare a episcopului romano-catolic de Oradea, Bogdánffy Szilárd

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Liturghia de beatificare a episcopului romano-catolic de Oradea, Bogdánffy Szilárd

Liturghia de beatificare a episcopului romano-catolic de Oradea, Bogdánffy Szilárd

Într-o atmosferă încărcată de emoţie şi spiritualitate, sâmbătă, 30 octombrie, în Catedrala Romano-Catolică din Oradea a avut loc ceremonia de beatificare a episcopului Bogdánffy Szilárd. Dieceza Romano-Catolică de Oradea, condusă de Preasfinţia Sa Episcopul László Böcskei, este prima din România în care a avut loc un eveniment de o astfel de amploare. Liturghia de beatificare a fost pontificată de Cardinalul Péter Erdő, Primatul Ungariei, împreună cu delegatul Sfântului Părinte, Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano, Nunţiu Apostolic în România, alături de mai mulţi prelaţi din România şi Europa.
Au fost prezenţi în total 34 de episcopi, dintre care mai amintim pe: I.P.S. Ioan Robu, arhiepiscop de Bucureşti, I.P.S. Jakubinyi György, arhiepiscop de Alba-Iulia, P.S. Petru Gherghel, episcop de Iaşi, P.S. Martin Roos, episcop de Timişoara, P.S. Schönberger Jenő, episcop de Satu-Mare, P.S. Anton Coşa, episcop de Chişinău, P.S. Dimitrios Salachas, episcop de Atena, P.S. Tamás József, episcop auxiliar de Alba-Iulia, P.S. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, P.S. Tempfli József, episcop emerit de Oradea şi Kocsis Fülöp, episcop greco-catolic de Nyíregyháza.
Din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, au fost prezenţi P.S. Virgil Bercea, episcop de Oradea, însoţit de mai mulţi protopopi, preoţi şi seminarişti din eparhie, P.S. Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, P.S. Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, P.S. Mihai Frăţilă, episcop vicar de Bucureşti.
Alături de miile de credincioşi prezenţi la acest eveniment de o mare însemnătate pentru Biserica Catolică s-au numărat şi membri ai familiei episcopului Szilárd.
În calendarul Romano-Catolic, Fericitul Bogdánffy Szilárd va fi sărbătorit pe data de 3 octombrie.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26285.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26285.jpg