AcasăŞtiri201028 Octombrie: Burse în euro pentru elevii merituoşi

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Burse în euro pentru elevii merituoşi

Burse în euro pentru elevii merituoşi

Douăzeci şi patru de elevi de la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea, cu rezultate deosebite la învăţătură, însă cu posibilităţi materiale reduse, au reuşit să obţină burse de studiu în valoare de 300 de euro fiecare. Bursele au fost oferite de două asociaţii din Italia: „Famiglia e solidarieta” şi „Progetto Arcobaleno”.
„Este al patrulea an în care, în baza unei colaborări dintre liceul nostru şi două asociaţii din Italia (Familie şi solidaritate şi Progetto Arcobaleno), prin Protopopiatul Greco-Catolic de Oradea, s-au acordat burse de studiu elevilor din liceu. Bursele s-au acordat elevilor din clasele IX-XII, după o serie de criterii stabilite în Consiliul Profesoral. Astfel, de burse au beneficiat elevii care au nevoie de un sprijin material, dar care, totodată, au rezultate şcolare bune şi foarte bune - media generală peste 8, iar la purtare nota 10. În acest an, italienii au acordat 24 de burse în valoare de 300 de euro/copil”, a declarat Andrei Cristea, directorul Liceului Teologic Greco-Catolic. De asemenea, la sfârşitul anului şcolar, italienii oferă două burse de performanţă, a câte 300 de euro fiecare, şi o excursie gratuită, timp de o săptămână, în Peninsulă, şefilor de promoţie.
Conducerea Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea se ocupă constant de copiii cu performanţe la învăţătură. Duminică seară, într-un cadru festiv, 24 de elevi ai Liceului Greco-Catolic au primit burse în valoare de 300 de euro fiecare, printr-un program susţinut de două asociaţii din Italia - „Famiglia e solidarieta” şi „Progetto Arcobaleno”. Bursele obţinute de cei 24 de elevi orădeni sunt importante, iar pentru a putea beneficia de acest sprijin elevii au muncit foarte mult.
„Bursele sunt oferite elevilor care au nevoie de un sprijin material, dar care au, totodată, rezultate şcolare bune şi foarte bune. Noi nu încurajăm lenea. Media şcolară minimă a bursierilor integraţi în program trebuie să fie peste 8, iar media la purtare, 10”, a precizat directorul Liceului Greco-Catolic, Andrei Cristea.
Potrivit acestuia, italienii acordă fiecare bursă în memoria unui dispărut din familiile italienilor din cele două asociaţii.
Înainte de a le înmâna elevilor plicurile, italienii le-au prezentat un film despre localităţile din care provin şi un altul despre activităţile în care era implicată persoana în memoria căreia a fost acordată bursa. În acelaşi context, Corul Fiat Lux al Liceului Greco-Catolic le-a oferit donatorilor italieni un scurt moment artistic.
Elevii spun că bursa este pentru ei ca o adevărată mană cerească. „Bursa e un sprijin moral şi financiar pentru noi toţi. Am primit acest ajutor şi anul trecut. Am folosit banii pentru a-mi achiziţiona materialele necesare începerii anului şcolar. Banii pe care i-am primit în acest an o să-i folosesc pentru facultate”, a declarat eleva Haşaş Imez, din clasa a X-a, profilul matematică-informatică al liceului.
„Italienii ne-au prezentat poveşti impresionante. Felul în care şi-au pierdut viaţa cei în memoria cărora ne-au oferit bursele ne-a mişcat. Cred că asta face ca bursele să fie mai speciale”, a completat Andrei Nechita, din clasa a X-a.
http://www.bihon.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa » Titlu: 27286.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
Titlu: 27286.jpg