AcasăŞtiri201023 Octombrie: În rugăciune 24 de ore: „Rozarul Carităţii”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

În rugăciune 24 de ore: „Rozarul Carităţii”

În rugăciune 24 de ore: „Rozarul Carităţii”

În al optulea an consecutiv, în zilele de 23-24 octombrie, a.c., a avut loc la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea „Rozarul de 24 de ore”. Asociaţiile şi grupurile de rugăciune din Oradea au fost invitate la „Rozarul Carităţii”, tema rugăciunii din acest an. Au răspuns invitaţiei: Copiii claselor I-IV ai Liceului Greco-Catolic din Oradea; Copiii claselor V-XII ai Liceului Greco-Catolic din Oradea; Oratoriul „Maria Imaculata” de la Parohia „Sfântul Nicolae”; Asociaţia „Reuniunea Mariană” şi Asociaţia „Vârsta a Treia”; Grupul „Alegria” de la Mănăstirea „Maica Domnului”;Asociaţia Generală a Românilor Uniţi (AGRU); Studenţii teologi de la Seminarul „Sfinţii Trei Ierarhi” şi Studenţii de la Colegiul “Sfânta Familie”; Asociaţia Terţiarilor Franciscani, Grupul de rugăciune „Preasfânta Inimă a lui Isus” şi Grupul „Rozarul viu”; Asociaţia Tineretului Român Unit (ASTRU); Credincioşii parohiei „Sfântul Gheorghe”; Asociaţia „Cercetaşii Români Uniţi”, în ordinea asigurării rugăciunii continue de 24 de ore. Credincioşii care au dorit să se alăture acestei rugăciuni continue au putut să o facă în orice moment, în arcul celor 24 de ore, la Biserica „Sfântul Gheorghe”, în parohie sau în familie.
Tema rugăciunii din acest an nu a fost aleasă întâmplător. Dacă în anii precedenţi ne-am rugat pentru episcopii martiri, redobândirea bisericilor, pentru viaţă, familie, mame, unitate în diversitate, preoţi, anul acesta, Anul European de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, ne-am rugat în primul rând pentru toţi acei săraci care trăiesc sub limita existenţei pentru ca ei să poată avea puterea să-şi găsească drumul de ieşire din sărăcia în care se zbat. În al doilea rând ne-am rugat pentru autorităţile civile pentru ca ele să găsească instrumentele şi mijloacele necesare pentru a ajuta aceste persoane să-şi găsească un loc de muncă şi condiţii de trai corespunzătoare demnităţii unui om. În al treilea rând, dar nu şi ultimul, ne-am rugat pentru ieşirea din sărăcia spirituală şi morală în care ne aflăm cu toţii, mai mult sau mai puţin.
Cuvintele Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea de a ne ruga şi a face fapte bune l-am transmis şi noi tuturor participanţilor la acest moment de rugăciune, îndemnându-i să se întoarcă acasă, să-şi trăiască credinţa prin acel „Da” şi să facă fapte bune.
Pr. Olimpiu Todorean

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27234.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27234.jpg