AcasăŞtiri201010 Octombrie: Reculegerea spirituală a familiilor

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Reculegerea spirituală a familiilor

Reculegerea spirituală a familiilor

În zilele de 9-10 octombrie 2010, la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea a avut loc „Reculegerea spirituală pentru familii” la nivel eparhial, cu participarea unui număr mare de familii din Zalău, Şimleu-Silvaniei, Carei, Arad şi Oradea, însoţite de preoţii responsabili ai familiilor: pr. Daniel Bertean – Zalău, pr. Florin Mărincean – Şimleu-Silvaniei, pr. Mihai Tegzeş – Catedrala Sfântul Nicolae şi pr. Mihai Vătămănelu – Mănăstirea Franciscană Oradea.
Programul dens al întâlnirii a cuprins în ziua de sâmbătă trei meditaţii, discuţii pe grupuri, Sfânta Liturghie de seară, prezentarea discuţiilor şi împărtăşirea impresiilor primei zile. Duminică dimineaţa a avut loc ultima meditaţie, urmată de Sfânta Liturghie solemnă cu consacrarea familiilor la Inima lui Isus.
Tema meditaţiilor la această întâlnire a fost asupra cărţii biblice a lui Tobit, una din cărţile Vechiului Testament, care ne prezintă şi ne explică sensul vieţii trăit în credinţă, pornind de la viaţa trăită în familie, fiind o chemare la a ne trăi în mod corect şi credincios viaţa pe pământ, la a fi responsabili cu viaţa noastră, la a învăţa să trăim respectând voinţa lui Dumnezeu.
Pr. Mihai Tegzeş a lansat cu această ocazie cartea „Familia tradiţională” – un comentariu exegetico-spiritual la Cartea lui Tobit – o apariţie dedicată familiei creştine. Meditaţiile prezentate de pr. Mihai Tegzeş şi pr. Mihai Vătămănelu ne-au ajutat să înţelegem şi să învăţăm cum să trăim în pace şi linişte, în ciuda greutăţilor şi problemelor prin care trece fiecare familie, asemenea protagoniştilor Cărţii lui Tobit.
Întăriţi în credinţa că Dumnezeu este mereu alături de noi, şi în reuşite şi în încercări, hotărâţi să cunoaştem mai bine şi să împlinim voia Lui, ne întoarcem în parohiile noastre cu dorinţa de a ne continua drumul pe calea apostolatului pentru promovarea valorilor familei creştine. Totodată, mulţumim pe această cale fraţilor franciscani de la Mănăstirea Maica Domnului pentru găzduirea familiilor în conventul franciscan, precum şi tuturor familiilor din parohia noastră care s-au implicat în buna organizare şi desfăşurare a acestei întâlniri. Sfânta Familie din Nazaret să ne fie călăuză şi să ne ocrotească mereu!
Simona Cobe

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţele Unirii 5 » Titlu: 25888.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţele Unirii 5
Titlu: 25888.jpg