AcasăŞtiri20155 Decembrie: „Daţi-le voi să mănânce”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

„Daţi-le voi să mănânce”

„Daţi-le voi să mănânce”

A IUBI MEREU ŞI A DĂRUI VIAŢA ". Sfântul Luigi Orione
Urmând îndemnul Mântuitorului nostru Isus Cristos, de a da de mâncare celor flămânzi şi de ai îmbrăca pe cei goi, ieri elevii clasei a VII a Liceului Don Orione din Oradea însoţiţi de părintele Mihai Fechetă, fratele Tiba Neculai Marius şi de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco catolic de Oradea au fost în vizită la familiile de la groapa de gunoi a oraşului nostru.
În pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, aceşti elevi au oferit nevoiaşilor alimente şi îmbrăcăminte, ca şi aceşti oameni să aibă o bucată de pâine pe masă şi să nu se simtă înlăturaţi de către societate. Darurile au venit din partea elevilor, din partea părinţilor lor şi din partea altor binefăcători, Liceul vizitând des groapa de gunoi a oraşului şi dând de mâncare celor flămânzi, văzând în oamenii care trăiesc acolo pe Creatorul, fiecare om fiind creat după „chipul şi asemănarea Sa”.
Înaintea apropiatului An al Milostivirii, elevii acestui Liceu le-au arătat oamenilor că Biserica este cu adevărat o familie, aproape de cei aflaţi în suferinţă.
Liceul urmează şi cuvintele patronului spiritual, Sfântul Luigi Orione care spunea la un moment dat: „...Vreau să mă fac hrană spirituală pentru fraţii mei care sunt înfometaţi şi însetaţi de Adevăr şi de Dumnezeu; vreau să îmbrac cu Dumnezeu pe cei dezbrăcaţi, să dau lumina Domnului celor orbi; să deschid inimile la nenumărate mizerii umane şi să mă fac slujitor slujitorilor, dăruind viaţa mea celor nevoiaşi şi părăsiţi; vreau să devin nebunul lui Cristos şi să trăiesc şi să mor din nebunia carităţii pentru fraţii mei! …”.
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţele Unirii 5 » Titlu: 25886.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţele Unirii 5
Titlu: 25886.jpg