AcasăŞtiri201016 Octombrie: Inaugurarea Capelei Bizantine la Mănăstirea „San Gregorio al Celio” din Roma

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Inaugurarea Capelei Bizantine la Mănăstirea „San Gregorio al Celio” din Roma

Inaugurarea Capelei Bizantine la Mănăstirea „San Gregorio al Celio” din Roma

Sâmbătă, 16 octombrie 2010, în cadrul Liturghiei Arhiereşti celebrată de P.S. Virgil Bercea, a avut loc sfinţirea capelei greco-catolice de la Mănăstirea „San Gregorio al Celio” din Roma.
Capela serveşte tinerilor călugări români, dar şi celor care se află pe drumul spre călugărie, prezenţi în comunitatea de la Mănăstirea San Gregorio, fiind formaţi de către pr. Innocenzo Gargano. Capela bizantină, care poartă hramul „Sfântul Apostol Andrei” reprezintă un loc unde vor fi urmate rânduielile mănăstireşti într-un ambient caracteristic ritului bizantin. În ceea ce priveşte formarea intelectuală, tinerii călugări şi aspiranţi la călugărie sunt studenţi la diferite Universităţi Pontificale din Roma. La slujbele religioase, mai ales duminica la Utrenie şi la Sfânta Liturghie vor participa şi credincioşi români aflaţi la Roma.
Printre participanţii la eveniment s-au aflat credincioşi din cele două parohii greco-catolice româneşti din Roma, împreună cu preoţii parohi, călugări şi călugăriţe din România şi din străinătate, prieteni şi colaboratori ai tinerilor noştri călugări. Au mai fost prezenţi pr. Claudiu Lucian Pop, rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno, responsabil cu pastoraţia românilor greco-catolici din Italia şi pr. Innocenzo Gargano, stareţ al Mănăstirii San Gregorio, acesta din urmă făcând parte din Ordinul călugărilor Benedictini Camaldolezi, şi dl. George Bologan de la Ambasada României din Italia.
În omilia pe care a ţinut-o, P.S. Virgil a subliniat importanţa monahismului răsăritean pentru biserica noastră, aducând mulţumiri părintelui Innocenzo Gargano care i-a primit pe călugării noştri, acceptând să-i formeze şi să-i călăuzească pe drumul lor înspre monahism.
La finalul evenimentului cei prezenţi au participat la o agapă fraternă oferită de comunitatea de călugări.
Pr. Anton Cioba

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26307.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26307.jpg