AcasăŞtiri201014 Octombrie: Vizita la Colegiul „Pio Romeno” a noului ambasador al României la Vatican. Lucrările sinodale continuă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizita la Colegiul „Pio Romeno” a noului ambasador al României la Vatican. Lucrările sinodale continuă

Vizita la Colegiul „Pio Romeno” a noului ambasador al României la Vatican. Lucrările sinodale continuă

Pe data de 14 octombrie 2010, Colegiul Pontifical „Pio Romeno” de la Roma, singurul aşezământ românesc aflat sub directul patronaj al Sfântului Scaun, s-a bucurat de prezenţa noului ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, Excelenţa Sa Bogdan Tătaru-Cazaban, care a dorit să întâlnească întreaga comunitate a colegiului la începutul misiunii sale diplomatice. Înaltul oaspete a fost întâmpinat de P.S. Virgil Bercea, aflat la Roma cu ocazia celebrării Sinodului Episcopilor, reunit în sesiune specială pentru Orientul Mijlociu, şi de Pr. Claudiu Lucian Pop, Rectorul Colegiului.
După un moment de rugăciune în biserica Colegiului, a urmat prânzul împreună cu superiorii şi alumnii Colegiului „Pio Romeno”, ocazie cu care noul ambasador a adresat un cuvânt de mulţumire şi de recunoştinţă, mărturisindu-şi bucuria şi încrederea de a putea contribui la întărirea relaţiilor dintre Romania şi Sfântul Scaun. Totodată, a fost subliniat rolul însemnat pe care îl joacă Biserica Greco-Catolică din România în acest sens, prin simbioza armonioasă pe care o mărturiseşte, ca punte între cultură şi simţirea răsăriteană şi deplina comuniune de credinţă cu Scaunul Romei. Cu acest prilej, înaltul oaspete şi-a exprimat speranţa că viziunea şi învăţătura de credinţă promovată de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea să fie cât mai răspândită şi mai cunoscută şi în România.
Ziua de joi, 14 octombrie 2010, a fost din nou o zi încărcată pentru părinţii sinodali reuniţi în sinod în jurul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea la Vatican pentru a reflecta împreună asupra realităţilor şi dificultăţilor cu care se confruntă Biserica în diversitatea sa culturală şi rituală în Orientul Mijlociu.
Printre vorbitori s-au enumerat Preafericitul Ignace Youssif al III-lea, Younan - Patriarhul siro-antiohian, Excelenţa sa Claudio Maria Celli - preşedintele Consiliului Pontifical pentru Comunicaţiile Sociale, Excelenţa Sa Francesco Coccopalmerio - preşedintele Consiliului Pontifical pentru Textele Legislative, Cardinalul Andrè Vingt-Trois - Arhiepiscop de Paris şi ordinar pentru catolicii orientali rezidenţi în Franţa şi care nu au un ordinar în propriul rit, Cardinalul Roger Etchegaray şi alţii.
Totodată a luat cuvântul consilierul politic al Muftiului din Liban Muhammad Al-Sammak, care a apreciat importanţa acestui sinod dedicat Orientului Mijlociu, precum şi Ayatollah Seyed Mostafa Mohaghegh Ahmadabadi din Iran membru al Academiei iraniene de ştiinţe, care a făcut un apel la o mai bună cooperare între diferitele religii, îndemnând la solidaritate şi înţelegere.
Seara s-a încheiat cu o recepţie oferită în onoarea părinţilor sinodali de către Cardinalul John F. Foley, Mare Maestru al Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt de la Ierusalim, cu ocazia sărbătorii Preasfintei Fecioare Maria Regina Palestinei.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26233.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26233.jpg