AcasăŞtiri200820 Decembrie: Cadouri Spirituale

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Cadouri Spirituale

Luna Decembrie, numită în cercurile laice de orientare consumistă şi „Luna cadourilor", a adus multe cadouri şi credincioşilor creştini din oraşul Valea lui Mihai. Ce cadouri? Spiritualitate şi cultură!
Zilele de înfruptare culturală şi spirituală au început chiar de 1 Decembrie, cu un spectacol inedit din care nu au lipsit muzica populară, dansul popular şi, nu în ultimul rând, deliciul prichindeilor, clovnii de la Asociaţia Caritas Eparhial Oradea. Parohia Greco-Catolică „Naşterea Maicii Domnului" Valea lui Mihai a avut un aport important în derularea acestor evenimente, alături de Asociaţia „AVE MIRIAM", un tânăr ONG local.
În seara zilei de 13 decembrie, Casa de Cultură „Bartok Béla", la iniţiativa directorului Lehel Gyula, a oferit o seară de cântece şi colinde, iar în după-amiaza zilei de 14 decembrie, Muzeul orăşenesc „Andrássy Ernő", la iniţiativa muzeografului Carmen Zima a organizat o expoziţie de icoane pictate de Măicuţa Inocenţia de la Mănăstirea ortodoxă „Naşterea Maicii Domnului" din Ţeghea, judeţul Satu-Mare. La ambele ocazii, auditorii-spectatorii au fost în număr mare. Prezenţa dă dovadă de setea de spiritualitate şi cultură a celor istoviţi de truda zilnică, a celor care încearcă să răzbată prin desişul pregătirilor de Crăciun...
Icoanele prezentate, caracterizate de un simţ rafinat al luminozităţii, au transmis privitorilor, dar, mai profund exprimat, credincioşilor, acea rază de lumină şi acea revărsare de har după care erau însetaţi. Conform teologiei icoanelor, măicuţa a reuşit nu doar să picteze, ci mai ales să-şi exprime şi, mai mult, să provoace la credinţă. Să-L facă văzut pe Cel Nevăzut, cuprins în suflet pe Cel Necuprins.
Evenimentele acestea au o deosebită valoare pentru comunitatea greco-catolică, dar în mod altruist, pentru cea română, în general, aflată aici în minoritate. Mai mult, Parohia Greco-Catolică în colaborare cu Asociaţia „AVE MIRIAM" vor oferi în această lună un ultim cadou spiritual, un concert de colinde ce va fi susţinut duminică, 21 decembrie, de corul Bisericii Greco-Catolice din Carei, avându-l ca dirijor pe d-l. Constantin Cociorva.
Fie ca acest avânt nobil să fie susţinut prin darul întăritor al Spiritului Sfânt şi toţi să avem parte de iubirea lui Dumnezeu. Emanuel, Dumnezeu fie cu noi.
Tuturor un Crăciun Sfânt şi binecuvântat.
Pr. Zorel Zima

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Capelei din incinta Centrului rezidenţial „Casa Frenţiu” » Titlu: 26816.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Capelei din incinta Centrului rezidenţial „Casa Frenţiu”
Titlu: 26816.jpg