AcasăŞtiri20152 August: Binecuvântarea lucrărilor de renovare la Bazilica Maria-Radna

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Binecuvântarea lucrărilor de renovare la Bazilica Maria-Radna

Binecuvântarea lucrărilor de renovare la Bazilica Maria-Radna

În prezenţa numeroşilor credincioşi prezenţi la Bazilica Maria Radna, a preoţilor şi a oaspeţilor veniţi din străinătate a avut loc astăzi, 02 august, binecuvântarea lucrărilor de renovare a Basilici şi a complexul monastic. Maria Radna este cunoscută ca un important loc de pelerinaj din Banat.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Eminenţa Sa, cardinalul Joachim Meisner, arhiepiscop emerit de Köln, în calitate de delegat extraordinar – missus extraordinarius – al Sfântului Părinte Papa Francisc. Au concelebrat arhiepiscopi şi episcopi romano catolici din ţară şi străinătate şi episcopii greco catolici: Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcop de Oradea, Preasfinţia Sa Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, Preasfinţia Sa Vasile Bizău, episcop de Maramureş, Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă, episcop de Bucureşti şi Preasfinţia Sa Claudiu Pop, episcop vicar al Arhiepiscopiei de Blaj.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul şi orchestra Domului din Timişoara, aflate sub conducerea domnilor dr. Walter Kindl, dr. Ioan Fernbach (Timişoara), organist fiind domnul dr. Franz Metz (München).
Au fost prezentate diferite mesaje din partea oficialităţilor Statului, printre care şi mesajul domnului preşedinte Klaus Iohannis, citit de către domnul Sergiu Nistor, consilier prezidenţial şi domnul Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte, din partea guvernului României . La sfârşitul Sfintei Liturghii a urmat ritualul sfinţirii zidurilor exterioare ale Basilicii şi mai apoi a complexului monastic. Din partea Bisericii Ortodoxe au fost prezenţi: Înalt Prea Sfinţia Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinţia Sa Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului şi Prea Sfinţia Sa Lukijan Pantelić, episcopul ortodox sârb al Budapestei şi administrator al eparhiei Timişoarei.
Cuvântul de final a fost rostit de către Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara, care a mulţumit tuturor celor care au contribuit la renovarea Bazilicii si tuturor celor prezenţi, iar mai apoi toţi au intonat imnul de mulţumire Te Deum.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC » Titlu: 27087.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC
Titlu: 27087.jpg