AcasăŞtiri201024 August: Forum de vară pentru studenţi

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Forum de vară pentru studenţi

Forum de vară pentru studenţi

În perioada 10-14 august, Asociaţia Fondacio – creştini pentru lume, a organizat la Sâniob a III-a ediţie a forumului de vară pentru studenţi, având tema „În căutarea sensurilor”. Au fost participat 40 de tineri, studenţi la diferite facultăţi, dornici să accepte această provocare.
Prima parte a fiecărei zile a fost dedicată unei conferinţe. În acet sens, am avut alături de noi patru invitaţi care ne-au împărtăşit părerile, cunoştinţele şi experienţele lor. În prima zi Radu Vidra a fost cel care ne-a vorbit despre căsătorie, privind-o ca pe un stil de viaţă sănătos. În cea de-a doua zi, părintele Iuliu Muntean a ridicat următoarea întrebare: „Cine este Dumnezeu pentru mine?”, iar apoi ne-a determinat sa fim atenţi cu cei de lângă noi, să încercăm să ne punem mai mult în locul celui de lângă noi decât să-l judecăm. Greu, dar nu imposibil! A treia zi, domnul Paul Iacobaş, ne-a transmis un mesaj din partea naturii. Tot ce este creat de Dumnezeu şi lăsat în jurul nostru, este în favoarea noastră, iar noi încercăm din răsputeri să distrugem. O mare realitate! Ultima zi a fost cea în care părintele Eugen Jurca ne-a vorbit despre importanţa comunicării şi acceptării celui de lângă noi.
A doua parte a zilei a cuprins activităţi recreative. Am avut olimpiada de jocuri – unde participanţii au avut ocazia să se cunoască mai bine şi să să se relaxeze – ateliere de călărie, de autoapărare şi de îndemânare, unde s-au pictat măşti veneţiene, s-au făcut mărgele şi brăţări.
În toate activităţile noastre ne-am amintit mereu de Isus, prietenul nostru care este alături de noi şi, în acest fel, fiecare zi începea cu Sfânta Liturghie şi se termina cu rugăciunea de mulţumire.
Strângând într-un chestionar de evaluare părerea tinerilor participanţi, putem să spunem că am avut parte de zile senine în care am reuşit fiecare să învătăm ceva, să ne simţim bine împreună, să-l acceptăm mai uşor pe cel de lângă noi şi ne-am despărţit cu promisiunea unei cât mai apropiate revederi la activităţile din timpul anului universitar pe care Fondacio le propune.
Ana Maria Grad

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26363.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26363.jpg