AcasăŞtiri201021 August: Pelerinajul anual la Sighetu-Marmaţiei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Pelerinajul anual la Sighetu-Marmaţiei

Pelerinajul anual la Sighetu-Marmaţiei

„Nu catedralele măreţe au creat locurile de pelerinaj, ci locurile în care s-a suferit pentru credinţă.” (Cardinal Alexandru TODEA)
Peste puţin timp se va porni într-o nouă ediţie, a XI-a, a Pelerinajului de la Şimleu-Silvaniei spre Sighetul-Marmaţiei (165 Km), ce va avea loc în perioada 22 august - 1 septembrie a.c.
Pelerinajul este organizat de către Congregaţia „Don Orione” din Oradea, sub patronajul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco Catolice Oradea şi cu binecuvântarea ierarhilor: PF. Lucian Mureşan, PS. Virgil Bercea şi PS. Ioan Şişeştean.
Orice pelerinaj este un moment de Rugăciune şi Jertfă, dar pelerinajul spre Sighetul-Marmaţiei mai are ceva deosebit: cinstirea celor care s-au jertfit pentru credinţa lor. De asemenea, este un moment de comuniune şi încurajare a credincioşilor din parohiile întâlnite şi nu în ultimul rând o provocare pentru tineri.
Cu fiecare an pelerinii au fost tot mai mulţi, anul acesta fiind deja înscrişi peste 160 de tineri din cadrul Eparhiei noastre şi anume din Oradea, Beiuş, Tăşnad, Şimleu-Silvaniei, Zalău, dar şi din alte localităţi din ţară precum: Cluj-Napoca, Iaşi, Cugir, Sighetu-Marmaţiei, Baia-Mare.
În linii mari, programul va fi următorul:
- 22 August, orele 14 pornirea din Şimleu-Silvaniei;
- prima oprire va fi la Bădăcin, satul natal al lui Iuliu Maniu, unde în data de 25 iulie a.c., a fost sfinţită noua biserică;
- Bocşa, satul lui Simion Bărnuţiu. Aici, pe data de 4 Iulie 2010, comunitatea greco-catolică a reintrat in posesia bisericii după 62 de ani. Luni, 23 august se va celebra Sfânta Liturghie;
- Guruslău, 23 august;
- Cehu-Silvaniei şi Băseşti, 24 august;
- Baia-Mare, 26 august;
- Sighetu-Maramţiei, 28 august.
Duminică 29 august, orele 11, de sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, va fi oficiată Sfânta Liturghie de către preoţii însoţitori în Memorialul Durerii din Sighet, urmată de vizitarea Muzeului.
Toţi cei care doresc să participe la această Sfântă Liturghie, sunt bineveniţi.
Ziua de 30 august, va fi zi de reculegere spirituală, meditaţie, spovadă şi Sfânta Liturghie.
În data de 31 august va fi celebrată încheierea anului bisericesc şi bucuria de a intra intr-un an nou cu propuneri noi, de a fi mai buni, mai sfinţi.
Pelerinii se vor despărţi în data 1 septembrie, printre lacrimi şi zâmbete şi cu urarea ca la anul să se regăsească din nou printre pelerini. Din trăirea lor vor împărtăşi apoi în parohii parte din iubirea lui Hristos şi a acelora care au sfinţit pământul Sighetului.
Comunitatea "Don Orione" Oradea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27274.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27274.jpg