AcasăŞtiri201021 Iulie: Universitatea de Vară 2010

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Universitatea de Vară 2010

Universitatea de Vară 2010

În perioada 18–21 Iulie 2010, a avut loc la Oradea cea de-a patra ediţie a Universităţii de vară, organizată de Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Oradea, cu tema „A trăi liber”. În acest an au participat în jur de 70 de tineri din toată Eparhia de Oradea.
Duminică, 18 Iulie, tinerii au început să sosească la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, unde a avut loc şi în acest an Universitatea de vară. După câteva momente de acomodare, a avut loc o cină comună, s-au făcut prezentările, au fost organizate câteva jocuri de cunoaştere şi împărţirea pe grupuri la cei patru animatori şi colaboratori ai Biroului Pastoral.
Pentru ca prima seară să fie mai deosebită, s-a organizat o plimbare prin oraş şi o mică oprire la concertul susţinut de către cunoscuta formaţie Pasărea Colibri. La finalul acestuia grupul de tineri s-a întors pentru rugăciunea de seară.
Luni, 19 Iulie, a început cu Sfânta Liturghie, apoi micul dejun şi un salut din partea Biroului Pastoral. Tot în această zi s-a ţinut şi primul curs, „A trăi liber. De ce cateheză?”, susţinut de sora Ligia Man. Întrebările la examenul final din acest curs au fost: Ce este credinţa? Ce faci tu ca să te numeşti creştin? Enumeraţi trei manifestări religioase prin care creştem în credinţă. După curs, Preasfinţitul Virgil Bercea a făcut o vizită tinerilor şi le-a împărtăşit câteva gânduri.
După cursuri şi discuţiile pe marginea acestuia, au urmat jocurile, moment foarte bun pentru cunoaştere, socializare, unirea grupurilor, destindere. La sfârşitul zilei, fiecare grup şi-a prezentat concluzia zilei sub formă artistică. Fiecare grup a fost foarte ingenios, au prezentat concluziile sub formă teatrală sau muzicală. După concluzii, tinerii au fost bucuroşi să o aibă în mijlocul lor pe Carla Marin care a dat startul unei minunate seri dansante.
Marţi, 20 Iulie, cel de-al doilea curs intitulat „Rugăciunea” a fost susţinut de către părintele Emil Ember, iar întrebările formulate în examenul final din acest curs au fost: Care sunt tipurile de rugăciuni? Care sunt condiţiile necesare pentru o rugăciune sănătoasă? Cum ne răspunde Dumnezeu la rugăciune? Cursul a fost urmat de Sfânta Liturghie şi de ultimul curs: „Diferenţa dintre bărbaţi şi femei - Sexualitatea”, susţinut de către doamna psiholog Ana Popa.
La examen tinerii au fost întrebaţi: Cine sunt mai valoroşi – bărbaţii sau femeile? Cum ai acţiona dacă te-ai afla cu prietenul tău într-un local, el se află deja la a treia bere, vrea ca tu să faci la fel, tu simţi că nu mai poţi, dar el spune că eşti laş şi că nu eşti liber dacă nu îi iei exemplul? Când consideraţi că este normal să începeţi viaţa sexuală? Enumeraţi trei argumente împotriva relaţiilor sexuale premaritale.
După cursuri au urmat discuţiile pe grupuri şi apoi o binemeritată ieşire la Ştrandul Municipal. Seara, tinerii au pornit în plimbare pe Dealul Calvaria (Ciuperca) unde a fost ţinută şi rugăciunea de seară – Rugăciunea Rozariului.
Miercuri, 21 Iulie, a fost deschisă de Sfânta Liturghie după care a avut loc Examenul Final care a ajutat tinerii să facă o sinteză a celor trei cursuri la care au participat. Această evaluare s-a făcut astfel: evaluare în scris (individuală) apoi evaluarea orală (pe grupuri de discuţii). După examen s-au prezentat concluziile fiecărui grup şi s-au oferit, din partea Biroului Pastoral „Certificate de Participare la Universitatea de Vară”.
La fel ca fiecare ediţie, şi aceasta s-a dovedit a fi un succes şi o activitate pe care tinerii o apreciază şi simt că au nevoie de ea pentru a creşte în credinţă.
Horia Marchiş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26239.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26239.jpg