AcasăŞtiri200812 Decembrie: Ziua voluntarului Caritas

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua voluntarului Caritas

Ziua voluntarului Caritas

„În lumile fiecăreia dintre lumi, nu poţi cunoaşte ceva, orice, cu adevărat, decât în măsura în care te poţi recunoaşte. Nu poţi dărui decât în măsura în care poţi primi un dar şi nu poţi ajuta cu adevărat decât în măsura în care poţi iubi într-adevăr cu adevărat”. (Florin CHILIAN)
Sala festivă a Liceului Greco - Catolic din Oradea a găzduit vineri, 12 decembrie 2008, cea de-a treia ediţie a Zilei Voluntarului CARITAS.
Prin acest eveniment celebrat cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) a ţinut să îşi manifeste recunoştinţa şi aprecierea pentru toate acele persoane care, pe tot parcursul anului 2008, şi-au dedicat timpul pentru semenii lor, implicându-se în programele asociaţiei.
În cuvântul de deschidere, atât Ana-Maria Lazăr de curând coordonator al Departamentului de Voluntari, cât şi pr. Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO au mulţumit celor 69 de voluntari care au înţeles moto-ul voluntarilor Caritas: „Uneori mă întrebam de ce nu face cineva ceva…, apoi am înţeles că cineva sunt eu!”
De reţinut este faptul că, darul fiecăruia a fost primit şi considerat la fel de preţios. Două ore dedicate de o persoană foarte ocupată în folosul semenilor au fost asemănate şi apreciate asemeni ultimilor doi bănuţi aruncaţi în cutia milei de văduva bătrână din Evanghelie, care tot avutul ei l-a lăsat acolo.
Prezent la eveniment, PSS Virgil Bercea, a reamintit tuturor că de fapt voluntariatul nu înseamnă altceva decât slujirea lui Christos, prezent în fiecare beneficiar al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, căci ei sunt cei mici, cei săraci, cei flămânzi.
Cântecele interpretate de Ovidiu Lazăr, inserate între momentele de premiere ale voluntarilor au reprezentat prima parte a acestei seri speciale.
Fiecare voluntar a primit o diplomă de merit iar persoanele care s-au remarcat în mod deosebit, au fost ca în fiecare an, premiate.
Categoriile premiate în anul 2008 au fost:
Premiul pentru programul „O masă caldă”: Ligia Oprean;
Premiul pentru programul „Bunul samaritean”: Loredana Vereş;
Premiul pentru programul „O casă curată”: Silvia Pop;
Premiul pentru programul „Prieteni pentru un zâmbet”: Alexandru Lucaci;
Premiul pentru Campania 2%: Andreea Szijjarto, Renata Vaş, Popuţe Ioana, Renata Ştef, Roxana Burlău – Foldesi, Vlad Raita şi Cristian Şandor;
Premiul pentru colecta de Crăciun: Ana Maria Petricaş, Alexandru Obrejan şi Radu Hotea;
Premiul pentru colecta de Paşti: Veronica Aciu, Ioana Aciu şi Ioan Bodea;
Premiul pentru cel mai activ voluntar: Alexandru Lucaci;
Premiul pentru disponibilitate: Emil Andreica.
Premiu special: Sofia Laza – pentru coordonarea Raportului Anual 2007;
Premiul special: Mariana Man – pentru promovarea voluntariatului;
Premiul special: Congregaţia Surorilor Franciscane ale lui Christos din Oradea - pentru implicarea / susţinerea Programului O masă caldă;
Premiul special:Florin Chilian – voluntar ACEO pentru acest eveniment.
Premiul voluntarul anului: Vlad Raita.
Îmbrăcând cel dintâi tricoul oferit premiaţilor, Fii voluntar CARITAS!, invitatul special al acestui eveniment, artistul Florin Chilian, a creat o atmosferă unică, încântând pentru mai mult de o oră publicul care la ovaţionat în picioare.
Adela Ghiţulescu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26269.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26269.jpg