AcasăŞtiri201025 Iunie: Încheierea anului sacerdotal la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Încheierea anului sacerdotal la Oradea

Încheierea anului sacerdotal la Oradea

Cu ocazia încheierii anului dedicat preoţiei, în catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea a fost celebrată vineri, 25 iunie 2010, Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Virgil Bercea, împreună cu 134 de preoţi din Eparhia de Oradea.
Chiar înainte de începerea Sfintei Liturghii Preasfinţitul Virgil a spus: „Împreună cu Sfântul Pavel vă îmbrăţişez pe fiecare şi vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi în slujba Domnului”. Apoi a binecuvântat crucile pectorale pe care le-a dăruit preoţilor cu această ocazie, în semn de amintire a acestui an sacerdotal.
Făcând referire la evanghelia zilei, Preasfinţitul a amintit misiunea preoţilor: „Voi sunteţi rodul acestei semănături. Biserica îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru acest dar care sunteţi dumneavoastră, preoţii. Biserica îşi pune speranţa în voi şi aşteaptă de la voi ca să iubiţi sfinţenia şi binele. Prin voi şi prin Biserică fiecare credincios îl poate întâlni pe Hristos pentru a primi viaţa veşnică. Preotul este un om al rugăciunii, preotul trebuie să se roage pentru el şi pentru cei care îi sunt încredinţaţi păstoririi. Prin rugăciune preotul ajunge la Hristos. Preotul este purtător al crucii sale şi al crucii altora”. În legătură cu harul preoţesc, Preasfinţia Sa a spus: „Preotul primeşte harul de a-L aduce pe Hristos pe altar. Preotului îi este dat trupul şi sângele lui Hristos. Preotul îi umple de mântuire şi spirit pe cei care îi sunt încredinţaţi lui”.
În încheierea cuvântului său, Preasfinţitul l-a rugat pe Bunul Dumnezeu să reverse mila Lui peste noi şi să ne întărească în credinţă.
Încheierea anului sacerdotal a avut loc la Roma în data de 11 iunie a. c. în prezenţa Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea, moment la care au participat şi 6 preoţi din cadrul Eparhiei de Oradea.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25861.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25861.jpg