AcasăŞtiri20105 Iunie: Întâlnirea eparhială a copiilor

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea eparhială a copiilor

Întâlnirea eparhială a copiilor

Sâmbătă, 5 iunie 2010, a avut loc la Oradea cea de-a treia ediţie a „Întâlnirii eparhiale a copiilor” cu tema „Înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă” (Col. 2,7), organizată de către Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea. La doar două săptămâni după Întâlnirea Eparhială a Tinerilor, le-a venit rândul copiilor să aducă soarele şi veselia în Oradea. Încărcaţi cu bună dispoziţie, emoţii şi dorinţa de a petrece o zi împreună cu Cristos, copiii au sosit în curtea Liceului „Don Orione” unde îi aşteptau voluntarii pentru a le distribui tricourile colorate cu sigla întâlnirii.
Programul întâlnirii a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica „Duminica tuturor Sfinţilor” de către părintele vicar Florian Gui împreună cu preoţii din protopopiate şi din Oradea. Răspunsurile la celebrarea liturgică au fost date de către grupul de copii „Dominic Savio” al Mănăstirii Franciscane „Maica Domnului” din Oradea. La predică, copiilor li s-a spus o poveste despre un tâmplar care dorea să construiască o mobilă frumoasă pentru cineva. Fiind nemulţumite, sculele pe care le folosea tâmplarul la crearea acestei opere au făcut o şedinţă, fiecare în parte dorind să fie şeful lucrării. Dar, şi-au dat seama ca singure nu pot să construiască nimic. Atunci, toate împreună l-au ajutat pe tâmplar să construiască cea mai frumoasă mobilă. La fel şi noi, ca o comunitate creştină, creştem împreună şi unindu-ne forţele putem să realizăm lucruri frumoase.
După ce au luat prânzul, copiii au avut parte de mai multe surprize. Carla Marin, o fetiţă talentată, calificată pentru Mamaia Copiilor din iulie 2010 a creat o atmosferă de dans prin cântecele pe care le-a pregătit, după care a avut loc un program de animaţie al clovnilor de la Caritas Eparhial Oradea, clovnii rămânând alături de copii pe tot parcursul întâlnirii. A debutat şi concursul de desene pe asfalt, grupurile fiind în competiţie pentru câştigarea premiilor pregătite pentru cele mai bune trei desene. Juriul format din voluntari ai Biroului Pastoral au urmărit munca în echipă, originalitatea, creativitatea, precum şi respectarea temei întâlnirii.
După concurs, copiii au avut parte în continuare de momente artistice susţinute de copiii din diferitele parohii, iar voluntarii Biroului Pastoral i-au animat prin mai multe dansuri de grup. La finalul întâlnirii, s-au anunţat câştigătorii concursului: locul III - copiii din Parohiile Plopiş şi Iaz, locul II - copiii de la Oratoriul „Maria Imaculata” din Oradea şi Locul I - copiii din Şimleu Silvaniei. Cei 400 de copii participanţi împreună cu cei aproape 80 de animatori, cu preoţii şi călugăriţele prezente au rostit împreună rugăciunea de final, mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată.
Mulţumim Congregaţiei Don Orione pentru găzduirea întâlnirii, clovnilor de la Caritas pentru disponibilitatea lor, voluntarilor care au ajutat la bunul mers al întâlnirii şi tuturor preoţilor şi călugăriţelor care au însoţit copiii la cea mai frumoasa sărbătoare a lor. Doar aducându-ne fiecare aportul în mică sau mai mare măsură, reuşim să creştem împreună cu toţii cu Cristos, în Cristos şi pentru Cristos.
Anca Bot

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26315.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26315.jpg