AcasăŞtiri200814 Decembrie: "Iată, vin colindători"

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

"Iată, vin colindători"

"Iată, vin colindători"

În prejma Crăciunului colindătorii vin să ne transmită prin colindul lor mesajul naşterii Domnului nostru Isus Cristos.
Duminică, 14.12.2008, comunitatea noastră greco-catolică din parohia Borod a avut bucuria de a primii colindătorii grupei mici de la grădiniţa din Borod, însoţiţi de doamna educatoare Cuc Veturia şi părinţii acestora.
Surpriza şi, în acelaşi timp, bucuria noastră a fost datorită faptului că este pentru prima oară după mai bine de 9 ani, de când parohia noastră şi-a reînceput activitatea întreruptă de regimul comunist, când comunitatea noastră a fost colindată de către un grup de altă confesiune (majoritar ordodoxă).
Iată că, încă o dată, copiii sunt cei care ne dau o lecţie de viaţă, au fost primii care au rupt bariera pe care cei mari o pun între cele două confesiuni.
Sărbătoarea naşterii Domnului este, prin excelenţă, o sărbătoare a păcii, bucuriei şi bunăvoinţei. Pentru a primii aceste daruri trebuie ca fiecare dintre noi să ne curăţim ieslea inimilor noastre de orice răutate, invidie şi ură. Doar astfel ne vom putea număra printre "fericiţi cei curaţi cu inima, căci ei vor vedea pe Dumnezeu"(Mt.5,8).
Copiii rămân pentru noi un exemplu de curăţie a inimii care nu ţin cont de diferenţele de rasă, culoare sau confesiune dintre oameni.
Trebuie să căutăm fiecare dintre noi să fim asemenea copiilor, deoarece însuşi Isus o spune: "...căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia" (Lc.18,16).
Comunitate greco-catolică din Borod împreună cu preotul paroh vă doresc un Crăciun Sfânt şi binecuvântat, iar pruncul Isus să vă aducă pace, bucurie şi haruri bogate în sânul familiilor dumneavoastră.
SĂRBĂTORI FERICITE!
Pr. Cornel Cheţe Lakner

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26275.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26275.jpg