AcasăŞtiri201023 Mai: Prima Sfântă Împărtăşanie solemnă la Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prima Sfântă Împărtăşanie solemnă la Zalău

Prima Sfântă Împărtăşanie solemnă la Zalău

Duminică, 23 mai 2010, la Sărbătoarea Coborârii Sf. Spirit, 15 copii din parohia Sf. Familie din Zalău au primit Prima Împărtăşanie solemnă în cadrul Sfintei Liturghii celebrată de preoţii: Valer Părău, Ciprian Robotin, Vasile Aciu, Cristian Coste şi Florin Mureşan.
Un număr mare de credincioşi au însoţit în rugăciune copiii şi familiile lor. Cei 15 copii au făcut parte din grupul care s-a pregătit în acest an pentru Prima Împărtăşanie solemnă alături de surorile din Congregaţia Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău. Bucuria tinerelor suflete a fost întregită de faptul că părinţii lor au fost cei care i-au condus la momentul Primei Împărtăşanii, la rândul lor şi ei primind acest Sacrament. În ajunul sărbătorii, atât copiii cât şi părinţii lor au participat la Sacramentul Spovezii.
Copiii şi-au întărit adeziunea de credinţă mărturisită de naşii lor la Sf. Botez şi au recitat împreună o rugăciune de consfinţire la Preasfânta Fecioară Maria.
Timpul de pregătire spirituală şi catehetică a început încă din luna octombrie 2009 sub îndrumarea Sr. Doroteea Azzara, Sr. Rovena, şi Sr. Cornelia Mureşan prin cursuri desfăşurate în cadrul parohiei sub îndrumarea părintelui responsabil cu tinerii, Ciprian Robotin.
Momentul solemn a început cu o procesiune desfăşurată în biserică, părinţii şi copiii cu crini albi în mână parcurgând drumul spre altar printr-un „tunel de flori”.
La sfârşitul Liturghiei copiii au primit diplome şi icoane care să le aducă aminte peste ani de acest moment fericit de la Prima Sfântă Împărtăşanie. După Sfânta Liturghie şi după sfinţirea spicelor, credincioşii, împreună cu copiii şi părinţii, s-au întreţinut într-o atmosferă de sărbătoare în incinta oratoriului parohial aflat la subsolul bisericii.
Aceste momente unice sunt încărcate de o emoţie colectivă, atât pentru copiii care au făcut deja Prima Împărtăşanie, cât şi pentru părinţii sau credincioşii prezenţi.
Pr. Valer Părău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan » Titlu: 27269.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan
Titlu: 27269.jpg