AcasăŞtiri201023 Mai: Sfinţirea bisericii din cartierul Ioşia-Nord, Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea bisericii din cartierul Ioşia-Nord, Oradea

Sfinţirea bisericii din cartierul Ioşia-Nord, Oradea

Biserica greco-catolică „Duminica tuturor Sfinţilor” din cartierul Ioşia-Nord, Oradea, a fost sfinţită în ziua de Rusalii. În noua parohie se întâlnesc tinerii, copiii şi adulţii. Slujba de sfinţire a fost oficiată de episcopul auxiliar al Arhiepiscopiei de Făgăraş şi Alba-Iulia, PS Mihai Frăţilă, şi de un sobor de preoţi din Oradea, Iaşi, Maramureş şi Italia. La eveniment a asistat şi primarul Ilie Bolojan. În aceiaşi zi, preoţii au sfinţit şi spicele de grâu.
„Parohia «Duminica Tuturor Sfinţilor» a luat fiinţă în anul 2005, ca urmare a nevoilor pastorale ale credincioşilor din cartierul Ioşia-Nord. PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a încredinţat formarea noii parohii, preotului Geo Pop. Atunci, preotul Geo Pop, sprijinit de Asociaţia Generală a Românilor Uniţi, reprezentată de familia Păcală şi de alţi credincioşi şi colaboratori, au început demersurile pentru obţinerea unui teren pentru ridicarea unei biserici. Terenul identificat era situat în vecinătatea Liceului «Don Orione» şi a fost concesionat de Primăria Oradea. În anul 2006, episcopul Virgil Bercea a încredinţat noua parohie, care avea aprobarea canonică ca să funcţioneze cu hramul «Duminica tuturor Sfinţilor», Congregaţiei «Don Orione», reprezentată de provincialul Pierangelo Ondei”, a explicat preotul paroh Mihai Fechetă.
Pe lângă activităţile religioase, în noua parohie au loc şi activităţi educative destinate copiilor, tinerilor şi adulţilor, precum şi activităţi caritative: vizite la bolnavi, în fiecare vineri din lună, sprijinirea familiilor nevoiaşe, indiferent de apartenenţă etnică sau religioasă. La subsolul bisericii, în jur de 140 de copii şi tineri, membrii ai Grupului Scout, îşi desfăşoară activităţile. Cei care doresc să participe la activităţile din parohie pot afla mai multe detalii la sediul acesteia din strada Cazaban, nr. 49/E.
Congregatia Don Orione a fost fondată de către Sfântul Alois Orione şi activează în peste 30 de ţări pe toate continentele. Slujirea călugărilor orionini este preponderent în sectorul educativ, caritativ-asistenţial şi parohial. Don Orione s-a născut sărac şi a murit sărac, dar prin tot ceea ce el a făcut, astăzi în numele său se oferă omenirii o rază de speranţă în atotputernicia şi milostivirea Divinei Providenţe şi un model de încredere neclintită în puterea credinţei care singură poate da sens vieţii omului.
În România, Congregatia este prezentă la Oradea, unde a edificat şi susţine Liceul Don Orione, la Bucureşti (Voluntari), unde s-a construit un azil pentru bătrâni, şi la Iaşi, unde există un seminar pentru formarea viitorilor călugări.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019 » Titlu: 26305.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
Titlu: 26305.jpg