AcasăŞtiri20087 Decembrie: Sfântul Nicolae, protectorul copiilor

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfântul Nicolae, protectorul copiilor

Sfântul Nicolae, protectorul copiilor

Povestea Sfântului Nicolae, care le aduce copiilor cuminţi dulciuri şi celor răi nuieluşe, o cunoaştem toţi încă din copilărie. În fiecare an avem ocazia să ne amintim cu nostalgie serile minunate în care ne pregăteam cuminţi cizmuliţele. Să vedem cum s-au pregătit elevii claselor I-IV de la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea.
Imaginea Sfântului Nicolae, proiectată în sala festivă a liceului ne-a înveselit ziua de duminică, 07 Decembrie, când ne-am adunat cu mic cu mare să-l aşteptăm pe Moş. Înainte de această deosebită întâlnire, sigur că am participat la Sfânta Liturghie, în Catedrala Greco-Catolică, pentru a ne pregăti şi spiritual să-L primim pe acest important oaspete.
După Sfânta Liturghie, ne-am îndreptat cu paşi repezi înspre sala festivă, unde, în timp ce eram încântaţi de vocea minunată a lui Alex Cristea, elev la Liceul Greco-Catolic, luam o mică gustare, pregătită de mămicile copiilor.
Pentru câteva momente, animatorii din Colegiul Sfânta Familie şi seminariştii de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică au captat atenţia celor mici organizând câteva jocuri, în timp ce părinţii şi doamnele învăţătoare au asistat la o dezbatere pe tema „Familia şi copii generaţiei de azi” susţinută de părintele Ovidiu Duma în colaborare cu Biroul Pastoral.
Mult aşteptatul moment a sosit în sfârşit, şi l-am întâmpinat pe Moş Nicolae cu un cântec. S-a lăsat puţin aşteptat, aşa cum o fac de obicei oamenii importanţi, dar în cele din urmă, obosit, s-a aşezat lângă brad şi a început să împartă cadouri. Copii i-au spus poezii, i-au cântat şi i-au pus întrebări, precum: „Când te pensionezi?” sau „Câţi ani ai?”
Pe lângă momentul în care Moşul a împărţit cadourile, o altă atracţie a copiilor au fost doi clovni, tineri de la Asociaţia Caritas.
Este uimitor cât de puţin poţi face pentru a aduce un zâmbet pe faţa celor mici. Până la urma urmei, e suficient să le oferi din timpul tău, să aduci o rază de soare în viaţa lor, în acelaşi timp adunând „puncte în Cer”.
Adela Bulzan, Paula Groşan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită de lucru a Preasfinţiei Sale Virgil în Parohii » Titlu: 26852.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită de lucru a Preasfinţiei Sale Virgil în Parohii
Titlu: 26852.jpg