AcasăŞtiri20108 Mai: Diplome de excelenţă în cultură pentru reprezentanţii Episcopiei Greco-Catolice de Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Diplome de excelenţă în cultură pentru reprezentanţii Episcopiei Greco-Catolice de Oradea

Diplome de excelenţă în cultură pentru reprezentanţii Episcopiei Greco-Catolice de Oradea

Sâmbătă, 8 mai 2010, de la orele 16.00 a avut loc în Sala Mare a Prefecturii Judeţului Bihor un eveniment cu totul deosebit, şi anume înmânarea diplomelor de excelenţă pentru activitatea din domeniul culturii pentru acei reprezentanţi ai cultelor din judeţul Bihor care s-au remarcat printr-o activitate deosebită în slujba culturii.
La manifestare au fost prezenţi secretarul de stat din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, conf. univ. dr. Vasile Timiş, directorul coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Bihor, Mircea Bradu, şi subprefectul judeţului Bihor, Cristian Bitea.
Diplomele au fost înmânate reprezentanţilor desemnaţi din partea cultelor reprezentative din judeţ, cum ar fi: ortodox, greco-catolic, reformat şi romano-catolic. După o analiză prealabilă, reprezentanţii Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional au considerat oportun ca din partea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Oradea să primească diplome de excelenţă părintele protopop Ioan Mada, părintele protopop Zorel Miclăuş, pr. Doru Popovici, pr. Olimpiu Todorean, consilier eparhial Florin Jula, prof. Radu Mureşan, prof. Irinel Băjenaru Oros, prof. Monica Antonia Nica, cercetător Ioan F. Pop, prof. Otilia Bălaş şi prof. Ioan Aurel Dărăbăneanu.
În cuvântul său, dl. secretar de stat Vasile Timiş a menţionat: „nu facem altceva decât să aducem un omagiu pentru ce aţi făcut pentru spiritualitatea bihoreană. Oradea este un exemplu pentru modul în care este promovată cultura. Acest fapt ne bucură cu atât mai mult cu cât avem datoria să promovăm cultura în Europa şi în întreaga lume. Relaţia dintre cultură şi culte este una veche. De aceea asumarea spiritualităţii poate să ne dea o şansă pentru a ne cunoaşte mai bine. Apreciem modul în care clericii îşi asumă această misiune”.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26269.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26269.jpg