AcasăŞtiri201023 Aprilie: Exorcism şi rugăciune de eliberare

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exorcism şi rugăciune de eliberare

Exorcism şi rugăciune de eliberare

În perioada 19-24 aprilie se desfăşoară la Ateneul Pontifical Regina Apostolorum din Roma, a cincea ediţie a cursului intensiv despre exorcisme şi rugăciuni de eliberare, organizat de Institutul Sacerdos în colaborare cu Grupul de cercetare şi informaţie socio-religioasă (GRIS) din Bologna.
Tematica exorcismelor implică mai multe discipline, iar conferenţiarii relatori sunt aleşi dintre cei mai buni specialişti din domeniile respective. E.S. Mons. Luigi Negri, Episcop de San Marino a inaugurat cursul luni dimineaţa, urmând apoi conferinţele care au prezentat tematica exorcismelor din punctul de vedere al antropologiei, sociologiei, psihologiei şi, de asemenea, aspecte teologice, canonice, liturgice, spirituale şi pastorale pe care le implică acest minister. Nu se vor marginaliza aspectele criminologice şi legale, ce vor fi prezentate de avocaţi şi specialişti în domeniu.
O importanţă deosebită a avut-o relatarea părintelui Francesco Bamonte, actualul exorcist al Romei, precum şi a părintelui Tommaso Torres, exorcist, care, pe lângă aspectele spirituale si pastorale legate de exorcisme, la finalul cursului vor face şi mărturii, lăsând loc întrebărilor şi discuţiilor cu participanţii la curs.
Fenomenul satanismului a fost prezentat de către doi specialişti psihologi care au evidenţiat influenţa cutremurătoare pe care acesta o are mai ales în rândul tinerilor.
Participanţii la acest curs sunt de regulă preoţi de vârste diferite, majoritatea exorcişti numiţi de către episcopii lor, dar şi laici/laice (medici, psihologi) cu un interes aparte vizavi de acest subiect.
Printre participanţii la curs se află şi pr. Marian Bojor, Diaconul Gabriel Marian Marincaş, ipodiaconul Andrei Claudiu Hrişman din Eparhia de Cluj-Gherla şi pr. Anton Vasile Cioba din Eparhia de Oradea Mare, toţi patru fiind studenţi la diferite Universităţi Pontificale din Roma, locuitori ai Colegiului Pontifical Pio Romeno.
Este prevăzută de asemenea, şi prezenţa părintelui Gabriele Amorth, exorcist faimos la nivel mondial pentru marele interes şi rolul important ce l-a avut şi îl are în redescoperirea ministerului exorcismelor în Biserica Catolică. Este fostul exorcist oficial al Romei. O parte din multele cărţi scrise de el sunt traduse, ori în curs de traducere şi în limba română, fiind editate de Editura IHTYS din Oradea.
Pr. Anton Cioba

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26327.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26327.jpg