AcasăŞtiri201420 Mai: Elevii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea în pelerinaj la Sighet

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Elevii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea în pelerinaj la Sighet

Elevii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea în pelerinaj la Sighet

În data de 10 mai, elevii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea au participat la pelerinajul ce se organizează anual la Sighetu Marmaţiei în cinstea episcopilor, preoţilor şi a tuturor persoanelor care nu s-au lepădat de Dumnezeu şi de Biserica Lui în timpul prigoanei comuniste, murind şi fiind îngropaţi în cimitirul săracilor.
Plini de emoţie am plecat şi noi, dis de dimineaţă, din Oradea cu dorinţa de a vedea unde şi-au petrecut ultimii ani de viaţă înaintaşii noştri. Cu toate că drumul a fost lung, nimic nu ne-a putut depărta de la scopul nostru şi anume acela de a ne uni în rugaciune cu atâţi alţi pelerini, de pe alte meleaguri care, la fel ca şi noi, au sacrificat totul pentru a se uni în rugăciune cu episcopii şi preoţii prezenţi. Centrul acestui pelerinaj a fost Sf. Liturghie celebrată de PF Cardinal Lucian împreună cu toţi episcopii Bisericii noastre, cu PS Petru Gherghel de la Iaşi şi cu toţi preoţii prezenţi - elevii având ocazia să primească Trupul şi Sângele Domnului dar şi o mulţime de binecuvântări. După terminarea Sf.Liturghii cu toţi ne-am hrănit din bucatele aduse de localnici iar dupa aceea am plecat spre Memorial unde am putut vizita celulele patronilor liceului nostru: Iuliu Maniu şi PS Ioan Suciu, aceştia stingându-se din viaţa în această închisoare.
Pelerinajul nostru a mai cuprins şi vizitarea celebrului Cimitir Vesel de la Săpânţa, loc în care am putut admira arta şi obiceiurile locului. Am vizitat de asemenea noua biserică greco-catolică din Carei, o biserică foarte frumoasă în care se găsesc o serie de capodopere sculptate în piatră, având o pictură interioară deosebită dar care are şi o minunată curte exterioară. Biserica ne-a fost prezentată de părintele protopop de Carei, Radu Filip, acesta subliniind faptul că biserica este o îmbinare între stilul latin şi cel bizantin.
Cu toţii am fost foarte încântaţi de locurile văzute şi sperăm că martirii noştri se vor ruga la Bunul Dumnezeu să ne păzească şi să ne călăuzească în tot ceea ce facem.
Vasile Chindriş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma » Titlu: 26337.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
Titlu: 26337.jpg