AcasăŞtiri20086 Decembrie: Hramul Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Hramul Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea

Hramul Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a fost celebrată la Catedrala din Oradea, care poartă acest hram. Vineri s-a celebrat Paraclisul Maicii Domnului, iar sâmbătă, de la ora 18, Vecernia Mare cu Litia şi procesiunea cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae. De la ora 19 a urmat Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, iar la ora 20 a fost celebrat Sfântul Maslu de către un sobor format din 12 preoţi.
Sâmbătă, 6 decembrie, a început cu Utrenia şi Liturghia arhierească oficiată de către P.S. Virgil Bercea. În cadrul Sfintei Liturghii au avut loc hirotesiri de lectori şi ipodiaconi, precum şi o hirotonire de preot, în persoana părintelui Cristian Pop.
Răspunsurile au fost date de Corul Buna Vestire a Colegiului Sfânta Familie şi a Institutului Teologic Greco-Catolic, dirijat de prof. dr. Radu Mureşan.
Cu ocazia Jubileului de 150 de ani de la apariţia Sfintei Fecioare la Lourdes, tot în Catedrala Sfântul Nicolae a avut loc ceremonia de primire de noi membrii în Reuniunea Mariană.
La încheierea acestor solemnităţi, părintele paroh Ovidiu Duma a mulţumit tuturor credincioşilor spunând: „Fie ca Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, patronul Catedralei şi al Eparhiei de Oradea să ne aducă în suflet binecuvântări de la Domnul şi cu toţii să primim Sărbătoarea Naşterii Domnului cu sufletul curat”.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău » Titlu: 26248.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
Titlu: 26248.jpg