AcasăŞtiri20147 Aprilie: Sărbătoarea Paştelui în familia Don Orione din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sărbătoarea Paştelui în familia Don Orione din Oradea

Sărbătoarea Paştelui în familia Don Orione din Oradea

Duminică, 6 aprilie 2014, la Centrul „Don Orione” din Oradea a avut loc o Serbare de Paşti la care a participat toată comunitatea, formată din preoţi, credincioşi, elevi şi profesori ai liceului, copii, tineri, animatori şi părinţi de la Oratoriu şi Scout.
S-a ales această zi de duminică, deoarece de Paşti elevii sunt în vacanţă şi nu toţi ar fi putut participa alături de colegi şi prieteni la acest eveniment important în viaţa unei comunităţi creştine.
Serbarea a început la ora 14 în sala de festivităţi a Liceului „Don Orione”, în care s-au adunat peste 700 de persoane. Participanţii au urmărit cu emoţie şi chiar au cântat din sală cântecele tradiţionale de Paşte prezentate pe scenă de cei peste 300 de elevi, copii şi tineri. Aceştia au prezentat mai multe scenete şi cântece cu tematică pascală pregătite sub îndrumarea profesorilor, preoţilor şi coordonatorilor responsabili cu diferite clase şi grupuri. Scenetele, inspirate din patimile şi Învierea lui Isus Cristos, au subliniat semnificaţia Paştelui, a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor oamenilor şi mântuirea noastră.
Drumul spre înviere trece prin Cruce.
Drumul spre bucuriile noastre pe care le aşteptăm de la viaţă trece prin încercări. Fiecare avem crucea noastră.
Prin scenetele şi cântecele care au fost prezentate, elevii Liceului nostru, respectiv copiii şi tinerii de la Scout şi Oratoriu, au vrut să arate că orice bucurie şi împlinire are nevoie de jertfa sa. Isus ne-a arătat drumul, iar noi suntem chemati să-l urmăm.
La final animatorii de la Oratoriu, înzestraţi cu câteva coşuri de nuiele frumos împodobite au împărţit sute de ouă roşii tuturor participanţilor, după care s-a primit binecuvântarea preoţilor pentru a trăi aceste zile libere de la şcoală într-un spirit creştin găsind adevăratul drum spre Înviere în lumina lui Cristos.
Pr. Mihai Fechetă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor » Titlu: 27124.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor
Titlu: 27124.jpg