AcasăŞtiri201019 Martie: Întâlnirea Operatorilor Media Catolici la sediul Radio Maria

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea Operatorilor Media Catolici la sediul Radio Maria

Întâlnirea Operatorilor Media Catolici la sediul Radio Maria

În perioada 15-19 martie 2010 a avut loc la Oradea cea de-a X-a Întâlnire Naţională a Operatorilor Media Catolici, organizată de către Radio Maria.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai birourilor de presă din mai multe dieceze şi eparhii din ţară şi din diasporă.
Această întâlnire a avut un caracter preponderent practic. Cei prezenţi la Oradea au luat contact direct cu activitatea din radio, atât cu cea redacţională, cât şi cu cea tehnică.
Pe durata celor cinci zile operatorii media au produs ştiri, reportaje, emisiuni, au avut intervenţii în direct şi au asigurat suportul tehnic pentru transmisia în eter a programelor.
Obiectivul acestei întâlniri a fost ca operatorii media să se familiarizeze cu tehnica şi activitatea redacţională în vederea unei mai strânse colaborări pe viitor, şi a înfiinţării de studiouri regionale Radio Maria în cât mai multe dieceze şi eparhii din ţară şi diasporă. În prezent, în afară de sediul din Oradea mai există studiouri teritoriale Radio Maria în Zalău, Şimleul Silvaniei, Iaşi şi în curs de construcţie la Baia Mare.
ÎPS Ioan Robu, preşedintele comisiei de comunicaţii sociale a Conferinţei Episcopale din România, a transmis cu această ocazie tradiţionalul mesaj participanţilor. În mesajul video ÎPS Ioan Robu i-a îndemnat pe responsabilii media să urmeze sfatul Sf. Părinte, papa Benedict al XVI-lea de a folosi mijlocele moderne de comunicare în misiunea de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu. ÎPS a reiterat importanţa adaptării mesajului evanghelic la noile forme de dialog determinate de descoperirile tehnologice.
Participanţii la INOMC 2010 s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, care susţine pastoraţia prin mass-media, şi care i-a încurajat şi asigurat de sprijinul său. Un radio creştin, a precizat Preasfinţitul, „este o Biserică din eter, care ajunge la multă lume, uneori la oameni la care nu ne aşteptăm şi îi formează permanent”.
În ultima zi a întâlnirii operatorii media s-au deplasat la Cluj-Napoca pentru a realiza transmisia în direct a celebrărilor liturgice prilejuite de sărbătoarea de hram a Eparhiei de Cluj Napoca-Gherla, care îl are ca şi patron pe „Sfântul Iosif”.
La finalul acestei întâlniri s-a concluzionat că se impune o mai strânsă colaborare între institutele media catolice din ţară pentru ca învăţăturile Bisericii Catolice din România să fie propovăduite cu mai mare eficacitate şi astfel misiunea bisericii apostolice să se îndeplinească.
www.radiomaria.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26331.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26331.jpg