AcasăŞtiri201017 Martie: Vizita protopopilor din Prešov în Episcopia de Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizita protopopilor din Prešov în Episcopia de Oradea

Vizita protopopilor din Prešov în Episcopia de Oradea

În perioada 15-17 martie 2010 a avut loc vizita protopopilor din Episcopia Greco-Catolică de Prešov (Slovacia) la Oradea, în cadrul unui schimb de experienţă cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Vizita a început în data de 15 martie cu o rugăciune în capela seminarului şi a continuat cu o prezentare a Episcopiei de Oradea. A luat apoi cuvântul domnul deputat Adrian Merca, preşedintele comunităţii slovace din România. A urmat un program artistic susţinut de către Corul l'Annunciazione, dirijat de prof. Radu Mureşan şi Corul Fiat Lux, dirijat de prof. Monica Nica.
Ziua a doua a vizitei a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, la care a participat şi PS Virgil Bercea. Apoi oaspeţii au vizitat cripta catedralei şi Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. Programul a continuat cu o vizită în protopopiatul de Marghita, o vizită la Liceul Slovac din Budoi. Traseul a continuat cu vizitarea parohiilor din Zalău, Şimleu-Silvaniei, Şinteu şi Aleşd.
Ultima zi a vizitei a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii la Seminarul Greco-Catolic şi o vizită la parohia din Haieu – Băile 1 Mai. La finalul întâlnirii a avut loc o întâlnire în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică în care au fost discutate diferite aspecte ce ţin de activitatea celor două episcopii, de Oradea şi Prešov.
Prezent alături de protopopi pe parcursul vizitei, Preasfinţitul Virgil a declarat: „Am dorit ca protopopii de la Prešov, împreună cu ai noştri, să stea un pic împreună, să se cunoască, să se roage, să-şi împărtăşească unii altora bucuriile şi necazurile, împlinirile şi neîmplinirile. Pe parcursul vizitei protopopii slovaci au încercat să ia pulsul parohiilor greco-catolice de la noi şi să ia contact cu cei care trăiesc în comunităţile slovace de la Budoi şi Făget”.
Invitaţia adresată de episcopia de Oradea protopopilor din Prešov nu a fost întâmplătoare, după cum a menţionat Preasfinţia Sa: „I-am invitat sa vina tocmai pe cei din Prešov pentru că în mod cu totul special, lângă Prešov este înmormântat Gheorghe Şincai. De aceea sunt legături din astea de suflet, care ne ajută, pe de o parte, să ne aducem aminte de cei care ne-au fost înaintaşi şi, de cealaltă parte, să transmitem tinerilor aceste valori care sunt perene”.
În luna mai, protopopii Episcopiei de Oradea sunt invitaţi ca, la rândul lor, să viziteze Slovacia.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019 » Titlu: 26295.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
Titlu: 26295.jpg