AcasăŞtiri201014 Martie: Calea Sfintei Cruci la Tinca

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Calea Sfintei Cruci la Tinca

Calea Sfintei Cruci la Tinca

Duminică, 14 martie 2010, a fost o zi binecuvântată pentru comunităţile greco-catolice şi romano-catolice din Tinca. Pentru al doilea an consecutiv credincioşii din Tinca şi împrejurimi au celebrat Calea Sfintei Cruci.
Alături de organizatori, Protopopiatul Greco-Catolic de Holod şi Protopopiatul Romano-Catolic de Tinca, au ţinut să fie prezenţi numeroşi credincioşi, dar şi autorităţi locale. Au participat opt preoţi, dintre care cinci greco-catolici şi trei romano-catolici. Traseul a început la capela greco-catolică şi s-a finalizat în biserica romano-catolică.
Părintele protopop al Holodului, Seica Gheorghe, a dorit să menţioneze: „ne-am rugat cu această ocazie ca aducere aminte de cel care a purtat crucea grea pentru păcatele noastre, ca nu cumva să uităm şi să fim din nou sub povara păcatelor”. Pentru că la Calea Crucii au participat atât credincioşi români, cât şi maghiari, părintele Seica a specificat faptul că s-a vorbit aceeaşi limbă, şi anume limba credinţei şi s-a cântat acelaşi cântec, „Laudă lui Dumnezeu”. Este important, cum spunea părintele protopop că „participanţii au avut aceleaşi simţăminte, şi anume, iubirea lui Cristos”.
Devoţiunea Căii Crucii s-a răspândit începând cu secolele XIV-XV. Numărul staţiunilor a variat de-a lungul timpului până în secolul al XVIII-lea, când a fost fixat la un număr de 14 de către papii Clement al XII-lea şi Benedict al XIV-lea care au dat devoţiunii caracterul pe care îl cunoaştem astăzi.
Fiind al doilea an în care este organizată Calea Crucii la Tinca împreună de greco-catolici şi romano-catolici, organizatorii şi-au exprimat dorinţa de a permanentiza acest moment de comuniune în rugăciune astfel încât să devină o tradiţie în Postul Mare.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN » Titlu: 27298.jpg

Anul: 2018
Eveniment: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN
Titlu: 27298.jpg