AcasăŞtiri201028 Februarie: Exerciţiile spirituale ale Colegiului Sfânta Familie

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţiile spirituale ale Colegiului Sfânta Familie

Exerciţiile spirituale ale Colegiului Sfânta Familie

Urmând exemplul Mântuitorului, care deseori urca în munte să se roage, în perioada 26-28 februarie 2010, comunitatea de studenţi ai Colegiului „Sfânta Familie” din Oradea s-a aflat în staţiunea Vârtop din Munţii Apuseni, pentru deja obişnuitele exerciţii spirituale anuale. Înconjuraţi de peisajele calde ale Apusenilor, străjuiţi de culmile măreţe înveşmântate în albul pur al zăpezii, studenţii au răspuns pozitiv chemării formatorilor de a urma o pregătire spirituală mai intensă în vederea praznicului ce se apropie. Părintele Florian Gui, vicarul general al Eparhiei de Oradea, a fost cel care, la cererea studenţilor, i-a îndrumat pe aceştia prin meditaţiile sale pentru al doilea an consecutiv. Părintele a făcut o trecere în revistă a pericopelor evanghelice care însoţesc duminicile triodului, urcând înspre Paşte la fel cum noi am urcat în munte, mai aproape de Dumnezeu, şi oferind personajele acestor pericope drept prilej de introspecţie. Astfel, fiecare dintre participanţi a putut trăi pentru puţin timp alături de Zaheu cel mic la trup dar, după toate probabilităţile, şi la suflet, alături de fiul risipitor şi tatăl milostiv dar şi de fratele mai mare, personaje cu care fiecare dintre noi se confruntă uneori într-o măsură mai mare sau mai mică.
Ziua de reculegere nu putea fi deschisă într-un mod mai potrivit decât prin celebrarea Sfintei Liturghii, la care cei prezenţi au fost invitaţi să-şi prezinte intenţiile de rugăciune pentru cei răposaţi, dragi inimilor lor. Întregul program spiritual s-a desfăşurat într-un perfect climat de seninătate, prietenie şi bunăvoire. Încheierea reculegerii s-a făcut printr-o celebrare penitenţială ce a cuprins o examinare ghidată a conştiinţei, la care tinerii au încercat să pătrundă în străfundul conştiinţei lor şi să extragă de acolo orice faptă nepotrivită, orice rău al sufletului, aşternându-le în mare taină pe o bucată de hârtie. A urmat apoi Calea Crucii în aerul rece al munţilor, la sfârşitul căreia, printr-un gest simbolic, bileţelele cu păcate au fost arse la picioarele crucii, rămânând hotărârea îndreptării.
Nu au lipsit nici momentele de destindere, serile cu cântece şi jocuri, ieşirile pe pârtie, toate menite să ne ajute să ne cunoaştem şi altfel decât până acum, cu talentele fiecăruia, cu darul fiecăruia de a vorbi, de a cânta, de a-şi deschide inima spre ceilalţi.
Se cuvine a mulţumi pentru toate aceste zile minunate părintelui Paul Popa şi doamnei Ramona Dragoş de la Biroul Pastoral Eparhial, care au dus greul organizării, părintelui Adrian Podar, care şi-a oferit disponibilitatea în favoarea celor care au dorit să-şi deschidă sufletul în faţa lui Dumnezeu şi a petrecut alături de noi şi nu în ultimul rând părintelui vicar Florian Gui, pentru că ştie şi reuşeşte să fie aproape de tineri şi să le ofere „harul după măsura darului lui Hristos”.
La anul... IAR!
Adrian Fabian Botea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles » Titlu: 27262.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
Titlu: 27262.jpg