AcasăŞtiri201021 Februarie: Sfinţire de preot în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţire de preot în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea

Sfinţire de preot în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea

Duminică, 21.02.2010, a reprezentat pentru diaconul Ovidiu Mariţa momentul mult aşteptat al primirii sfintei preoţii prin punerea mâinilor Preasfinţitului Virgil Bercea. La Sfânta Liturghie au concelebrat, alături de Preasfinţitul Virgil, şase preoţi.
În cuvântul său de învăţătură, Preasfinţia Sa, referindu-se la evanghelia zilei, a menţionat: „Cuvintele Mântuitorului: «vino după Mine» reprezintă o chemare simplă, dar profundă în acelaşi timp. Modul de acţiune al lui Isus este simplu şi totodată profund. Simplu, pentru că se adresează direct, şi profund, pentru că acţionează în inimă. La fel ca apostolii şi noi suntem chemaţi simplu, direct şi profund. Oare ce ne determină să ne îndreptăm spre Domnul? Oare nu această chemare: vino după Mine? Este foarte important să reuşim să percepem această chemare a Mântuitorului!”
În continuare, Preasfinţitul Virgil a făcut referire la perioada petrecută la Roma cu ocazia vizitei „ad limina”. Această vizită are valoare simbolică şi de întărire a credinţei şi are loc o dată la cinci ani. Între momentele importante ale vizitei au fost amintite rugăciunile la mormântul sfinţilor Petru şi Pavel, celebrarea Sfintei Liturghii împreună cu Sfântul Părinte, întâlnirea cu dicasterele romane, precum şi momentul audienţei private acordată de Suveranul Pontif. Toate acestea au constituit „un moment de mare bucurie şi spiritualitate pentru că în aceste momente realizăm că Biserica noastră este o părticică valoroasă din marea Biserică universală”.
Făcând referire la momentul hirotonirii unui nou preot, Preasfinţitul Virgil a spus: „Astăzi va fi sfinţit un nou preot. Evanghelia ne-a vorbit despre acest îndemn: «vino după Mine». Acest tânăr a fost chemat de către Domnul. Acum Domnul îi spune: «rămâi cu Mine». Cred că fiecare dintre noi şi-a pus întrebarea: ce este preotul? Este foarte dificil de răspuns la această întrebare. După modelul lui Hristos, preotul trebuie să fie un model pentru oameni. Preotul trebuie să vorbească mereu despre Hristos şi Evanghelie, dar şi să trăiască mereu în Domnul şi după Evanghelie”.
În încheierea cuvântului său, Preasfinţia Sa a adăugat: „Să o rugăm pe Maica Sfântă să-l ducă pe acest tânăr pe urmele Domnului. Cu siguranţă că la sfârşit preotul şi familia sa vor dobândi împărăţia pe care au vestit-o. Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”.
La finalul slujbei părintele Ovidiu Mariţa a mulţumit lui Dumnezeu pentru harul primit, Preasfinţiei Sale dr. Virgil Bercea pentru încrederea acordată, soţiei, familiei, profesorilor de la seminarul orădean şi tuturor celor care au participat cu bucurie la acest moment înălţător.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26275.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26275.jpg