AcasăŞtiri201327 Noiembrie: Exerciţii spirituale pentru familii în Eparhia de Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţii spirituale pentru familii în Eparhia de Oradea

Exerciţii spirituale pentru familii în Eparhia de Oradea

În zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie s-a desfăşurat la vila Sîntana din localitatea Sînmartin de lângă Oradea, întâlnirea de toamnă a Mişcării Familiilor, la nivel eparhial. La întâlnire au participat familii din eparhia de Oradea (din Oradea, Zalău, Şimleu Silvaniei şi Carei) şi familii invitate, venite de la Arad, Cluj sau Alba Iulia.
Tema acestei întâlniri a fost „Transmiterea credinţei în familie”, iar moderatorii programelor au fost pr. Mihai Tegzeş - responsabil eparhial cu familiile în Episcopia greco-catolică de Oradea şi pr. Mihai Vătămănelu de la parohia Adormirii Maicii Domnului din Oradea. Grupurile de la Zalău şi Şimleul Silvaniei au venit însoţite de preoţii responsabili cu pastoraţia familiilor din aceste localităţi: pr. Daniel Bertean pentru Zalău şi pr. Florin Mărincean pentru Şimleu Silvaniei.
Pe parcursul celor trei zile, programele au conţinut cinci meditaţii, urmate fiecare de discuţii şi reflecţii ale participanţilor, liturghii, rugăciuni colective şi o oră de adoraţie euharistică. Catehezele prezentate au fost făcute folosindu-se texte din Evanghelia după Luca şi au acoperit un întreg itinerar spiritual al creştinului, pornind de la naşterea sa pentru credinţă, chemarea, condiţiile necesare şi apoi decizia de a-L urma pe Cristos, folosirea discernământului pentru a alege întotdeauna binele şi a putea deveni în final pescari de oameni, asemenea primilor apostoli.          
Multe dintre familiile participante au venit împreună cu copiii, oferind un exemplu că transmiterea credinţei se face încă de la cea mai fragedă vârstă (cea mai tânără participantă a fost Miriam, în vârstă de cinci luni). Totodată, mărturiile şi reflecţiile făcute de cei care au luat cuvântul au fost foarte profunde, mişcătoare şi întăritoare pentru toţi participanţii, unele dintre acestea conducând apoi la continuarea dezbaterilor,chiar şi în momentele de pauză şi relaxare. Cele trei zile ale acestei întâlniri a familiilor din Episcopia greco-catolică de Oradea au constituit un prilej de bucurie, împărtăşire şi comuniune pentru toţi participanţii, care şi-au propus ca la următoarea întâlnire, ce va avea loc la sfârşitul lunii martie 2014, să revină cu noi mărturii şi experienţe ale lucrării lor ca trimişi şi lucrători în Apostolatul Familiilor.
Pr. Mihai Tegzeş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan » Titlu: 27265.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan
Titlu: 27265.jpg