AcasăŞtiri201024 Ianuarie: Încheierea „Octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor” în Catedrala Sfântul Nicolae

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Încheierea „Octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor” în Catedrala Sfântul Nicolae

Încheierea „Octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor” în Catedrala Sfântul Nicolae

Încheierea „Octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor” a fost celebrată duminică, 24 ianuarie, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea. La această rugăciune au fost prezenţi reprezentaţi ai cultelor greco-catolic, romano-catolic, reformat evanghelic-luteran şi penticostal.
Au fost citite fragmente din Cartea Facerii, Psalmul 145 şi Epistola lui Pavel către romani. În cuvântul de învăţătură Preasfinţitul Bocksei Laszlo, episcopul romano-catolic de Oradea a spus: „Încheiem astăzi «Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor». Cu toţii am avut gândul îndreptat spre acest deziderat. Drumul este anevoios şi presărat cu greutăţi. Totuşi, suntem privilegiaţi întrucât avem o chemare comună. În această lume tulbure trebuie să contribuim la consolidarea unităţii. Ne rugăm lui Dumnezeu să desăvârşească unitatea prin noi. Unitatea este un necesar al lumii şi al Europei pe care dorim să o clădim”.
A luat apoi cuvântul reprezentantul Episcopiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului care a transmis salutul episcopului Csűry Istvan, după care a precizat: „Discipolii din Biserica primară au primit o chemare la unitate din partea lui Dumnezeu. Ne bucurăm că suntem împreună. Această săptămână nu este decât o trăire împreună a credinţei”.
A fost invitat apoi să vorbească pastorul penticostal Tiberiu Bulzan care s-a referit la unitatea creştinilor: „În astfel de momente ne gândim că dorinţa omului este diferită de dorinţa lui Dumnezeu. Dorinţa omului a fost de a crea astfel de comunităţi. Dar dorinţa lui Dumnezeu rezultă clar: «Mă rog ca ei să fie una». În acelaşi timp, Mântuitorul spune: «Mă rog ca nimeni să nu piară. Am venit pe acest pământ să aduc viaţa şi nimeni să nu piară, ci toţi să aibă viaţă»”.
La rândul său, Preasfinţitul Virgil Bercea a accentuat importanţa ascultării cuvântului Domnului: „În această seară Mântuitorul ne cere fiecăruia asemeni mottou-lui acestei octave: «Aveţi ceva de mâncare?» Care este răspunsul nostru? «Da! Rugăciunea noastră este mâncarea pe care ţi-o oferim»”. Apoi, Preasfinţia Sa a mulţumit celor prezenţi la acest moment de rugăciune: „Vă mulţumesc pentru că sunteţi aici pentru a-i oferi lui Dumnezeu rugăciunea noastră. Chiar dacă niciun preot ortodox nu este prezent, probabil că sunt prezenţi şi credincioşi ortodocşi. Acum ne-am rugat atât în limba română, cât şi în limba maghiară. Limba în care Dumnezeu ne cheamă este însă, limba iubirii. Trebuie să mergem pe drumul unităţii pentru ca toţi să fim una”.
La finalul rugăciunii, cei doi episcopi şi preoţii au binecuvântat credincioşii prezenţi.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26328.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26328.jpg