AcasăŞtiri201015 Ianuarie: Întâlnirea responsabililor cu învăţământul din cadrul cultelor recunoscute de stat

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea responsabililor cu învăţământul din cadrul cultelor recunoscute de stat

Întâlnirea responsabililor cu învăţământul din cadrul cultelor recunoscute de stat

Având în vedere problemele cu care se confruntă învăţământul teologic din ţara noastră, Preasfinţitul Virgil a convocat la Oradea o sesiune de lucru a responsabililor cu învăţământul din cadrul cultelor recunoscute de stat.
Este a patra asemenea întâlnire de lucru organizată la Oradea, la carte au participat responsabili cu învăţământul din cadrul bisericii romano-catolice de limbă română şi maghiară, greco-catolice, reformată, unitariană, baptistă, penticostală, adventistă şi adventistă de ziua a şaptea.
Lucrările au fost conduse de Preasfinţitul Virgil, iar pe ordinea de zi s-au regăsit diferite probleme acute cu care se confruntă învăţământul teologic, între care amintim: analizarea specializărilor liceelor teologice, analizarea noilor prevederi legale privind costurile per elev în învăţământul preuniversitar, organizarea olimpiadelor de religie la nivel naţional, predarea religiei în şcoli şi altele.
La finalul întâlnirii a fost elaborat un document prin care semnatarii solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului suspendarea aplicării noilor prevederi în cazul liceelor teologice. De asemenea, s-a convenit asupra necesităţii ca şefii cultelor să aibă o întâlnire cu factorii de decizie pentru susţinerea unei alte viziuni privind evoluţia învăţământului teologic.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26284.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26284.jpg