AcasăŞtiri200922 Decembrie: „Sunteţi ADN-ul catolicismului” – Vizita la arhiepiscopul de Milano

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

„Sunteţi ADN-ul catolicismului” – Vizita la arhiepiscopul de Milano

„Sunteţi ADN-ul catolicismului” – Vizita la arhiepiscopul de Milano

Precum in fiecare an, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, Arhiepiscopul de Milano, cardinalul Dionigi Tettamanzi, a primit vizita a diferiţilor capelani ai comunitaţilor etnice catolice ce-şi trăiesc experienţa religioasă în teritoriul milanez pentru a-şi transmite tradiţionalele urări de sărbători.
Cardinalul şi-a început discursul exprimându-şi enorma afectivitate ce o are pentru toţi emigranţii ce trăiesc în teritoriul pe care îl păstoreşte. Dincolo de a încuraja preoţii etnici în grija pastorală pe care trebuie să o aibă pentru familii şi pentru cei neajutoraţi, cardinalul a subliniat importanţa vieţii concrete, zilnice, a copiilor şi a tinerilor străini alături de cei italieni, chemându-i încă o dată să devină adevăraţi mărturisitori a prezenţei lui Cristos în mijlocul nostru, al tuturora!
Arhiepiscopul a făcut cunoscut sentimentul viu şi imensa solidaritate pe care o nutreşte faţă de tânăra comunitate română catolică de rit bizantin (greco-catolică). Cardinalul de Milano a transmis cele mai sincere urări pentru un Sfânt Crăciun, prin intermediul părintelui Robert Popa, întregii Biserici Greco-Catolice româneşti, în special Arhiepiscopului Major, Lucian Mureşan, şi Episcopului de Oradea, Virgil Bercea. Păstorul Milanului, prin cuvintele sale, l-a încurajat pe părintele Robert Popa, capelanul comunităţii greco-catolice româneşti din Milano, numind prezenţa comunităţii româneşti de rit bizantin ca fiind „ADN-ul catolicismului”, subliniind importanţa diversităţii intr-o Biserică ce doreşte şi trebuie să fie mereu în comuniune.
Pr. Robert Popa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27227.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27227.jpg