AcasăŞtiri20133 Iunie: Ultimul sunet de clopoţel al claselor a XII-a la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ultimul sunet de clopoţel al claselor a XII-a la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea

Ultimul sunet de clopoţel al claselor a XII-a la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea

Încă un an a trecut, încă o generaţie a plecat sfioasă de sub ochii profesorilor care, de atâta timp i-au format şi îndrumat. Un moment plin de emoţie ne-a cuprins inimile, când sala inundată de nelipsitul „Gaudeamus igitur” i-a primit pe absolvenţii şcolii în căldura ei, sală care a văzut atât de multe despărţiri şi care a auzit atât de multe vorbe spuse din suflet.
Evenimentul a început după ora 10, înainte având loc Sfânta Liturghie pentru absolvenţi şi ultima oră de dirigenţie. Absolvenţii, plini de emoţie, au fost pentru ultima oară puşi în postura de elevi, după cum însuşi directorul şcolii, Andrei Cristea, a spus, „E ultima dată când mă adresez vouă în mod oficial, în calitate de director”. Au luat apoi cuvântul dirigintele claselor a XII-a, care prin profesionalism şi emoţie au mişcat întreaga sală, atât invitaţii, dar în mod special, absolvenţii. Acele persoane care, de patru, respectiv opt ani încoace, au fost mereu alături de clasă şi apoi, în parte, de fiecare elev al ei, au făcut, cu siguranţă, ca momentul să fie încărcat de emoţiile tinerilor, părinţilor, ale colegilor mai mici şi ale profesorilor.
Festivitatea a continuat cu interpretarea unor cântece cunoscute. Absolvenţii au format o singură voce fiind acompaniaţi de un minunat ”band”:pian, sintetizator,chitară şi tobe. Cele două doamne diriginte, Haş Emilia şi Blaga Monica, au premiat elevii cei mai buni. Discursul şefului de promoţie din acest an, Blaga Patricia, de la profilul matematică-informatică, a fost încărcat de emoţie, aducând mulţumiri profesorilor care i-au format, dirigintei Haş Emilia care le-a fost alături, dar şi colegilor fără de care viaţa de liceu ar fi fost incompletă. Cuvintele sale au fost întărite de cele ale reprezentantului clasei a XII-a A, Cord Daniel.
„Parcă ieri noi ne-am strâns şi la scoală am venit”, e ceea ce răsuna în mintea celor care, de acum, nu vor mai fi consideraţi copii, cei care au făcut primul pas în viaţă şi care, copleşiţi de emoţie, şi-au amintit de primele momente memorabile ale aventurii lor din şcoală. Nostalgia le-a cuprins toată fiinţa când şi-au pus întrebarea „Suflet, suflet de copil, prin ce colţ te-ai dus tiptil”, vocile lor tremurânde dezvăluind avalanşa de trăiri şi realizarea maturizării proprii. Procesul de conştiinţă a fost introdus de piesa „Extemporal la dirigenţie”, care ne-a trezit în inimi bucuria de a fi licean. Absolvenţii le-au amintit celor de clasa a XI-a să profite de fiecare moment, cu piesa „Ani de liceu”, ca un ultim elogiu adus acestei etape, dar în special să nu uite că trebuie să fie un exemplu pentru toţi colegii lor mai mici. Cheia a fost predată, ca semn al continuitaţii şi primită ca garanţie a promisiunii lor.
Ca în fiecare an, doi reprezentanţi ai asociaţiei „Arcobaleno” din Italia, au oferit trei burse celor mai buni elevi. Cuvintele de mulţumire sunt insuficiente pentru a arăta recunoştinţa faţă de aceşti oameni cu un astfel de suflet.
Preasfinţitul episcop Virgil Bercea a fost şi de această dată alături de absolvenţi adresându-le cuvinte încurajatoare şi binecuvântându-i.
„Anii repezi s-au scurs, iar noi spunem „Rămas bun adolescenţă, bun venit maturitate !”. Un gând bun se îndreaptă acum către profesorii noştri, care cu răbdare şi blândeţe ne-au învăţat să fim oameni, oameni înţelepţi, oameni de calitate. Un capitol al cărţii vieţii noastre s-a încheiat; iar locul în care ne-am format ca oamenii, Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu", va rămâne mereu în amintirea noastră. Vivat Academia, vivant profesores!”
Este de lăudat, de asemenea, organizarea reuşită a evenimentului. Mulţumim astfel doamnei consilier educativ Antonia Nica şi doamnelor diriginte.
Evenimentul a luat sfârşit într-un ropot de aplauze şi urarea „La Mulţi Ani!”, tinerii părăsind sala pentru ultima dată, la braţ, în ecoul „Gaudeamus-ului”.
Comşa Andreea, cls. XIIB, Blaga Andreea, cls. IXB

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor » Titlu: 27120.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor
Titlu: 27120.jpg