AcasăŞtiri200915 Noiembrie: Comemorarea a 50 de ani de la moartea protopopului Beiuşului, Valeriu Hetco

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comemorarea a 50 de ani de la moartea protopopului Beiuşului, Valeriu Hetco

Comemorarea a 50 de ani de la moartea protopopului Beiuşului, Valeriu Hetco

Duminică, 15 noiembrie 2009, autorităţile din Beiuş alături de comunitatea greco-catolică au comemorat împlinirea a 50 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui protopop Valeriu Hetco.
Manifestările au debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhiereşti de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, alături de preoţii din protopopiatul de Beiuş. În cuvântul său de învăţătură, referindu-se la Evanghelia zilei, Preasfinţia Sa a precizat: „Fiecare dintre noi este chemat să cunoască şi să respecte poruncile. De câte ori în loc să ne iubim aproapele avem o altă atitudine total opusă? Dacă ne uităm în viaţa noastră, de fiecare dată când am avut nevoie Dumnezeu ne-a ajutat. În acest context, al samariteanului milostiv, ni-l aducem aminte pe părintele protopop Valeriu Hetco. Dânsul a avut o formare asemeni bunului samaritean. De aceea, a rămas un model pentru noi. Prin aceste rememorări noi, cei de azi, avem obligaţia să reabilităm aceste valori. Dincolo de suferinţă putem spune că toate încercările vieţii, Dumnezeu le transformă în bucurii dacă nu ne pierdem speranţa.”
La finalul Sfintei Liturghii a avut loc lansarea cărţii intitulată "Dr. Valeriu Hetco, protopop al Beiuşului". Au luat cuvântul Preasfinţia Sa Dr. Virgil Bercea, prof. univ. dr. Blaga Mihoc, prof. Ioan Dărăbăneanu şi unul dintre autorii cărţii, dr. Dorin Valeriu Domuţa şi Valeriu George Domuţa.
Manifestările au continuat la Palatul Episcopal din Beiuş unde a avut loc o slujbă de pomenire, după care a fost dezvelită o placă comemorativă dedicată părintelui protopop Valeriu Hetco.
Comemorarea a 50 de ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Valeriu Hetco s-a bucurat de prezenţa domnului primar Adrian Domocoş şi alte oficialităţi locale, precum şi un număr mare de credincioşi.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 25829.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 25829.jpg