AcasăŞtiri200914 Noiembrie: Ediţia a IV-a a Concertului de Muzică Sacră "Francisc Hubic"

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ediţia a IV-a a Concertului de Muzică Sacră "Francisc Hubic"

Ediţia a IV-a a Concertului de Muzică Sacră "Francisc Hubic"

Sâmbătă, 14 noiembrie 2009, a avut loc în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea ediţia a IV-a a Concertului de Muzică Sacră „Francisc Hubic”.
În debutul concertului, Corala „Francisc Hubic” dirijată de dna. Irinel Băjenaru Oros, a prezentat piesele: „Doamne, buzele mele”, de Gavriil Musicescu, „Trupul lui Cristos” de Francisc Hubic şi „Laudate Dominum” de W. A. Mozart. Au urmat după cum urmează: - Corul „Te laudamus” al Parohiei Greco-Catolice din Şimleu-Silvaniei, dirijat de ing. Ioan Chiorean, cu piesele „O floare”, de Francisc Hubic, „Te slăvesc”, de J.R. Bota, „Te Deum Laudamus” de Marius Cuteanu;
- Corul Parohiei „Sfânta Familie” din Zalău, dirijat de prof. Grigore Grigoruţ, cu piesele „Cuvine-se cu adevărat” de Francisc Hubic, „Nu mai sunt cuvinte”, aranjament de Grigore Grigoruţ, „Maică pururea Fecioară”, din colecţia lui Timotei Popovici;
- Asociaţia Corală „Ioan Buşiţa” a Parohiei Greco-Catolice din Beiuş, dirijată de dl. Constantin Sava, care a prezentat piesele „Ridica-voi ochii mei la cer” de Marius Cuteanu, „Floricica” de Francisc Hubic şi „Aleluia” de Hendel.
În continuare, Corul Bisericii cu Lună din Oradea şi Corul de cameră „Psalmodia Varadiensis” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, dirijate de pr. Mihai Brie au prezentat piesele „Tatăl nostru” de Ciprian Porumbescu, „Ce vă vom numi” de Ioan Brie, „Rugăciune” de E. Mehul, „Miluieşte-mă Dumnezeule” de G. Cucu, „La Betleem” de Constantin Drăguşin şi „Mare eşti Doamne” de I. Cârstoiu.
Corul „Buna Vestire” a Colegiului Sfânta Familie, dirijat de prof. Radu Mureşan, a prezentat piesele „Canticorum jubilo” de Hendel, „Nitida Stella” de Gemmani şi „O Măicuţă Sfântă”, armonizare de Valentin Timaru.
Corul Facultăţii de Muzică din Oradea a prezentat piesele „Vesperae pro Festo Sancti Innocentium” de Haydn şi „Dixit Dominus”. Au urmat piesele „Aleluia” de R. Thomson, „Rugăciune” de T. Jarda şi „Mica piesă pentru pian” de Francisc Hubic.
În încheiere, Corul şi Orchestra Facultăţii de Muzică au prezentat „Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur în Re major” de Francisc Hubic, dirijată de Tudor Ciupeiu.
Toţi participanţii au primit din partea Preasfinţiei Sale Virgil Bercea diplome de excelenţă pentru participarea la acest eveniment. De asemenea, prin colaborarea cu Facultatea de Muzică din Oradea, s-a reuşit publicarea unei noi Liturghii a părintelui Francis Hubic, şi anume Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur în Sol major pentru cor mixt. Se doreşte pe viitor, ca întreaga operă a marelui compozitor să fie pusă în valoare.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26275.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26275.jpg