Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

25 Oct 2016: Oratoriul „Sfântul Vasile cel Mare” în Maramureşul istoric

Oratoriul „Sfântul Vasile cel Mare” în Maramureşul istoric Ziua de 22 octombrie chiar dacă a fost una mohorâtă şi ploioasă nu ne-a speriat. Îndemnaţi de fratele ierodiacon SEVERIAN Dod am pornit dis de dimineaţă spre meleaguri necunoscute de noi, direcţia a fost Maramureşul istoric. Primul oraş în care am poposit a fost Baia-Mare unde am vizitat Muzeul Satului şi Muzeul de Mineralogie apoi am urcat la Mănăstirea Sfânta Maria unde ne-am încărcat spiritual. După momentul de rugăciune fratele Severian ne-a vorbit despre istoricul Mănăstirii şi despre istoria Surorilor Bazilitane din ţara noastră. În trapeza Mănăstirii ne-au întâmpinat surorile ... (citeşte tot articolul)

24 Oct 2016: Festivalul dulciurilor

Festivalul dulciurilor După lungi pregătiri şi după îndelungi rugăciuni, cu ajutorul lui Dumnezeu, noi, tinerii din grupul „Allegria" de la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului" din Oradea, am reuşit să organizăm cel mai dulce eveniment caritabil: „Festivalul Dulciurilor”, eveniment organizat pentru al doilea an consecutiv. Dorind să susţinem ideea sub care am pornit anul trecut: „Cariatea e dulce”, am vrut ca prin acţiunea noastră să ajutăm o familie aflată în nevoi. Este vorba despre familia formată din doi părinţi, Dunca Ioana şi Rusu Florin, împreună cu cele 3 fiice ale lor de 1, 2 respectiv 4 ani. ... (citeşte tot articolul)
Darius Şomolan

24 Oct 2016: Simpozion: Congregaţia Don Orione - „25 DE ANI DE SLUJIRE ÎN ROMANIA”

Simpozion: Congregaţia Don Orione - „25 DE ANI DE SLUJIRE ÎN ROMANIA” JOI 27 octombrie 2016 Ora 17,00 – 18,00 Deschiderea oficiala Ora 18,00 – 19,00 Cine este Congregaţiei Don Orione?– Don Aurelio Activitatea Congregaţiei Don Orione în Oradea– Don Aurelio Activitatea Congregaţiei Don Orione în Buc– Don Roberto Activitatea Congregaţiei Don Orione în Iasi– Don Alessandro VINERI 28 octombrie 2016 Simpozionului cu tema: „Implicatiile religiei in istoria educatiei europene” Ora 15,45 – 16,00 Primirea invitatiilor Ora 16,00 – 16,10 Deschiderea oficială a simpozionului Ora 16,10 – 17,15 Prezentarea lucrărilor în plen Ora 17,15 – 17,30 Coffee ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

24 Oct 2016: Bazilica Sfântul Anton de Padova are de azi un un Rector

Bazilica Sfântul Anton de Padova are de azi un un Rector Bazilica Sfântul Anton de Padova este unul din locurile cele mai importante de spiritualitate din lumea întreaga, datorită faptului că "Sfântul", cum este chemat în general, primeşte pe toţi creştinii şi oamenii de bună credinţă, care îi cer ajutorul şi mijlocirea către bunul Dumnezeu. Pentru noi, românii greco-catolici din Italia, de un deceniu, în fiecare an, ne primeşte cu ocazia pelerinajului anual, şi acest lucru a fost posibil datorită iubirii şi respectul pe care părintele Enzo Paolo Poiana (Rector pentru 11 ani), chemat la Casa Tatălui în vara acestui an, lăsând un gol imens ... (citeşte tot articolul)
P. Vasile Alexandru Barbolovici

24 Oct 2016: Fatima. Întâlnirea episcopilor orientali catolici din Europa

Fatima. Întâlnirea episcopilor orientali catolici din Europa Diversitatea nu este un pericol, ci o comoară pentru întreaga Biserică. Sub acest motto a avut loc, la Fatima, în Portugalia, întâlnirea episcopilor catolici orientali din Europa, pe tema grijii pastorale faţă de imigranţii catolici orientali în ţările occidentale, informează site-ul Consiliului Conferinţelor episcopilor europeni. Lucrările întâlnirii, la care au participat şi doi episcopi români, preasfinţitul Bercea şi preasfinţitul Crihălmeanu, s-au desfăşurat pe durata a trei zile, de la 20 la 23 octombrie 2016, fiind găzduite de patriarhatul latin de Lisabona, în prezenţa prefectului ... (citeşte tot articolul)
(rv – I. Ursuleac)

24 Oct 2016: Exercitii spirituale pentru familiile din Oradea

Exercitii spirituale pentru familiile din Oradea „Dumnezeule, de la care vine orice paternitate în cer şi pe pământ, Tată, care eşti Iubire şi Viaţă, fă prin mijlocirea Fiului tău, Isus Cristos (…) şi prin mijlocirea Spiritului Sfânt, izvor al carităţii divine,(…) ca orice familie umană de pe pământ să devină un adevărat sanctuar al vieţii şi al iubirii (…), fă ca harul tău să călăuzească gândurile şi faptele soţilor spre binele familiilor lor şi al tuturor familiilor din lume. (…)” (Sfântul Ioan Paul al II-lea pp, Rugăciunea pentru familie) În zilele de 21 şi 22 octombrie au avut loc exerciţiile spirituale pentru familiile cu copii mici, ... (citeşte tot articolul)
Simona Cobe

22 Oct 2016: Comunicat de presă

Comunicat de presă Fericirea copiilor este deplină doar în familie, alături de un tată şi o mamă! 3 milioane de români intre care mai mult de 100.000 de bihoreni am semnat pentru protejarea acestui drept al copilului şi pentru definirea familiei în Constituţie. Coaliţia pentru Familie în numele ADUNARII PUBLICE la care au participat mii de oameni Sâmbătă 22 octombrie 2016 la Oradea în Piaţa Unirii solicită Parlamentului României să adopte în procedură de urgenţă iniţiativa legislativă de modificare a articolului 48 din Constituţia României în sensul definirii familiei astfel: "Familia se întemeiază pe ... (citeşte tot articolul)
Comitetul de implementare local Bihor

20 Oct 2016: Invitaţie: Noaptea arestărilor

Invitaţie: Noaptea arestărilor În ziua de 28 octombrie 1948 episcopii greco-catolici erau duşi la închisoare. Aceasta a fost ziua în care şi-au văzut pentru ultima dată de pe pământ reşedinţele lor episcopale, catedralele lor dar şi pe credincioşii pe care-i păstoreau. Atunci şi-au dat întâlnire în Cer, iar ultima parte a vieţii lor pe pământ a constituit un adevărat calvar. Calvar prin care s-au asemănat cu Modelul - Isus Cristos. Noi toţi existăm astăzi datorită credinţei lor puternice. Noi ne putem ruga în credinţa noastră datorită sacrificiului lor şi pentru asta le mulţumim. În acest sens, dorim să le cinstim ... (citeşte tot articolul)
p. Anton Cioba

20 Oct 2016: Invitaţie: Conferinţa domnului ÉRIC DE RUS

Invitaţie: Conferinţa domnului ÉRIC DE RUS Avem bucuria de a vă invita la conferinţa domnului Éric de Rus, cu titlul „O viaţă în slujba sinelui” care va avea loc în data de 26 octombrie 2016, începând cu orele 19.00 în Sala mare a Primăriei din Oradea. Conferinţa propusă are menirea de a ne introduce în gandirea lui Edith Stein pornind de la tema interiorităţii persoanei umane şi urmărind marile etape ale itinerariului său. Aceasta permite o abordare unifiantă a parcursului uman, intelectual şi spiritual. Prin existenţa ei, Edith Stein face mărturie despre faptul că pornind de la centrul cel mai profund al fiinţei umane, omul poate ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

20 Oct 2016: Invitaţie

Invitaţie Avem deosebita onoare de vă invita la concertul extraordinar susţinut de pianista Elizabeth Sombart şi invitaţii săi, Cvartetul Regal şi Lavinia Dragoş la Teatrul Regina Maria din Oradea pe data de 25 octombrie 2016, ora 19. Elizabeth Sombart este o personalitate remarcabilă în lumea muzicii şi nu numai. În 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Naţional de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor pentru cariera sa artistică. În paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Oct 2016: Vizită la Bruxelles

Vizită la Bruxelles În perioada 10-12 Octombrie 2016, la invitaţia doamnei Europarlamentar Monica Macovei, am însoţit o delegaţie AGRU şi ASTRU, la Bruxelles. Cele trei zile petrecute în capitala europeană ne-au oferit prilejul de a ne cunoaşte reciproc şi de a aprofunda tema întâlnirii noastre: ”AGRU şi ASTRU: impreună, spre o Europă crestină. Transferul de generaţii în laicatul BRU”. Prima zi, a debutat cu o vizită la Muzeul Ciocolatei, dulcele produs fiind simbol al Belgiei. În cadrul vizitei ni s-a explicat cum se produce ciocolata, care este raportul dintre cacao, untul de cacao şi diversele arome; ne-a ... (citeşte tot articolul)
Cristina Mihălţan

19 Oct 2016: Întâlnirea episcopilor orientali din Europa va avea loc la Fatima

Întâlnirea episcopilor orientali din Europa va avea loc la Fatima Anul acesta întâlnirea episcopilor orientali din Europa va avea loc la Fatima în Portugalia. La întâlnirea va participa şi Eminenţa Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale precum şi noul preşedinte al Consiliului Conferinţelor Episcopale din Europa, Eminenţa Sa Cardinal Angelo Bagnasco.. Episcopii vor reprezenta 15 Biserici de rit oriental care sunt în comuniune cu Biserica Romei, care vor discuta despre provocările grijii pastorale în ţările din Europa. Din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică din România vor participa: ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Oct 2016: Expoziţie documentară comemorativă

Expoziţie documentară comemorativă Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” a fost marţi, 18 octombrie 2016, gazda unei expoziţii documentare comemorative dedicate vlădicii Samuil Vulcan. Expoziţia cu numele „Ierarhul luminat Samuil Vulcan-210 ani de la numirea ca Episcop la Oradea”, a fost organizată de către domnul doctor Silviu Sana. În cadrul vernisajului domnul Blaga Mihoc a făcut o prezentare a personalităţii marelui ierarh, fost episcop greco-catolic de Oradea iar domnul Silviu Sana a prezentat expoziţia de carte veche şi documente expuse cu acest prilej. Samuil Vulcan s-a născut la 1 august 1758 în satul Veza din ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

18 Oct 2016: Adunarea generală AGRU Oradea

Adunarea generală AGRU Oradea Vineri, 14 octombrie 2016, a avut loc adunarea generală a membrilor AGRU din Eparhia de Oradea, fiind prezenţi delegaţi din toate protopopiatele Eparhiei. În deschiderea lucrărilor Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a subliniat rolul şi scopul AGRU–lui, de-a lungul timpului şi în prezent, rol pe care îl au laicii în viaţa Bisericii noastre. Cu această ocazie, a fost desemnat şi resposabilul spiritual al AGRU-lui eparhial, în persoana părintelui Mihai Tegzeş. Preşedintele AGRU eparhial, domnul Pop F. Ioan a informat adunarea generală, de lucrările consiliului ... (citeşte tot articolul)
Dana Păcală

18 Oct 2016: Document pentru dialogul dintre catolici şi ortodocşi

Document pentru dialogul dintre catolici şi ortodocşi Sinodalitate şi primat De la 16 la 21 septembrie 2016 s-a ţinut la Francavilla al Mare (Chieti, Italia) a paisprezecea întâlnire a Comisiei mixte internaţionale pentru dialogul teologic dintre Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă. La sfârşit, adunarea a aprobat un document, intitulat Sinodalitatea şi primatul în primul mileniu. Spre o înţelegere comună în slujba unităţii Bisericii. Publicăm o traducere din limba engleză. "Ce am văzut şi am auzit vă vestim şi vouă pentru ca şi voi să aveţi comuniune cu noi, iar comuniunea noastră este cu Tatăl şi cu Fiul său Isus Cristos. Vă scriem ... (citeşte tot articolul)
Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

17 Oct 2016: Lupta împotriva sărăciei

Lupta împotriva sărăciei 17 octombrie este data la care se marchează, în toată lumea, „Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei”. Zeci de persoane din zona metropolitană Oradea dar şi alte persoane provenite din alte judeţe, persoane fără adăpost, suferă din cauza condiţiilor de viaţă precare. Caracterul zilei tocmai numite are menirea de a contribui la transformarea lumii noastre prin a pune capăt sărăciei în toate dimensiunile şi formele sale. Pentru a oferi o semnificaţie deosebită, ziua a fost marcată în cadrul cantinei sociale, unde cele 50 de persoane, beneficiari ai asociaţiei, au fost servite de către ... (citeşte tot articolul)
Ioana Ostahie

17 Oct 2016: Dăruind vei dobândi experienţă

Dăruind vei dobândi experienţă Zilele de 8 – 13 octombrie 2016 au fost un timp de schimb de experienţă între reprezentanţi ai diferitelor departamente ale curiilor episcopiilor de Viena şi Oradea. Printr-un proiect susţinut de Arhidieceza Romano-Catolică de Viena, cu organizarea ipodiaconului magistru Eugen Clintoc, o delegaţie a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost primită la Viena pentru a i se împărtăşi experienţe în vederea unor oportune implementări în organizare şi activităţile intreprinse. Din delegaţia orădeană au făcut parte: pr. Olimpiu Todorean, vicar general, pr. Antoniu Chifor, vicar pentru preoţi şi ... (citeşte tot articolul)
Pr. Zima Zorel

17 Oct 2016: Sfânta Liturghie la Misiunea Română Unită din Viena

Sfânta Liturghie la Misiunea Română Unită din Viena Duminică, 9 octombrie, s-a celebrat Sfântă Liturghie la Misiunea Română Unită din Viena, în prezenţa Vicarului general din Austria, părintele Yuriy Kolasa, şi a vicarului general din Eparhia de Oradea, părintele Olimpiu Todorean. O delegaţie formată din protopopii Eparhiei de Oradea, împreună cu vicarul general, participă la un program oferit de Arhidieceza de Viena. Organizatorul acestei vizite este Eugen Clintoc, coordonator de proiecte în cadrul Eparhiei de Oradea. După Sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh Vasile Luţai alături de invitaţi, toată lumea a participat la agapa ... (citeşte tot articolul)
Pr. Ioan Iulian Hotico

17 Oct 2016: Invitaţie: Adunare publică pentru modificarea Constituţiei

Invitaţie: Adunare publică pentru modificarea Constituţiei Coaliţia pentru Familie susţinută de toate Cultele Creştine din România vă invită Sâmbătă, 22 octombrie 2016, de la ora 11.00 la o adunare publică în Piaţa Unirii din Oradea pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituţia României în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Coaliţia pentru Familie roagă toate bisericile indiferent de confesiune să facă rugăciuni pentru această cauză. Rugăm ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

17 Oct 2016: Biografiile celor şapte noi Sfinţi ai Bisericii Catolice

Biografiile celor şapte noi Sfinţi ai Bisericii Catolice Şapte noi sfinţi - doi martiri, un episcop, trei preoţi şi o călugăriţă - strălucesc pe firmamentul sfinţeniei prin care Dumnezeu continuă să vorbească omenirii. Trei italieni, doi francezi, un mexican, un spaniol şi un argentinian. Vă prezentăm un medalion biografic al noilor sfinţi canonizaţi de papa Francisc la Sf. Liturghie de duminică, 16 octombrie 2016, în Piaţa San Pietro: 1. Sfântul Solomon Leclercq s-a născut în Franţa (Boulogne-sur-Mer) în 1745 într-o familie înstărită, dar cu adânci convingeri religioase. Tatăl era negustor şi spera ca fiul său să-i continue activitatea şi ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

25 Oct 2016: Oratoriul „Sfântul Vasile cel Mare” în Maramureşul istoric
25 Oct 2016: Oratoriul „Sfântul Vasile cel Mare” în Maramureşul istoric
24 Oct 2016: Festivalul dulciurilor
24 Oct 2016: Festivalul dulciurilor
24 Oct 2016: Exercitii spirituale pentru familiile din Oradea
24 Oct 2016: Exercitii spirituale pentru familiile din Oradea
22 Oct 2016: Familia
22 Oct 2016: Familia
19 Oct 2016: Vizită la Bruxelles
19 Oct 2016: Vizită la Bruxelles
18 Oct 2016: Ierarhul luminat Samuil Vulcan
18 Oct 2016: Ierarhul luminat Samuil Vulcan
18 Oct 2016: Adunarea generală AGRU Oradea
18 Oct 2016: Adunarea generală AGRU Oradea
17 Oct 2016: Lupta împotriva sărăciei
17 Oct 2016: Lupta împotriva sărăciei
17 Oct 2016: Dieceza Romano-Catolică de Timişoara în sărbătoare
17 Oct 2016: Dieceza Romano-Catolică de Timişoara în sărbătoare
13 Oct 2016: Vizită pe şantierul noii Biserici din Stârciu
13 Oct 2016: Vizită pe şantierul noii Biserici din Stârciu
12 Oct 2016: Ziua oraşului Oradea
12 Oct 2016: Ziua oraşului Oradea
11 Oct 2016: Tinerii, prezentul şi viitorul Bisericii
11 Oct 2016: Tinerii, prezentul şi viitorul Bisericii
10 Oct 2016: Poarta Sfântă - Reuniunea Mariană
10 Oct 2016: Poarta Sfântă - Reuniunea Mariană
8 Oct 2016: Târgul Internaţional Catholic Expo la final
8 Oct 2016: Târgul Internaţional Catholic Expo la final
8 Oct 2016: Simpozionul Internaţional „Şcoala Ardeleană” 3
8 Oct 2016: Simpozionul Internaţional „Şcoala Ardeleană” 3
8 Oct 2016: Simpozionul Internaţional „Şcoala Ardeleană” 2
8 Oct 2016: Simpozionul Internaţional „Şcoala Ardeleană” 2

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: Familia » Titlu: 19594.jpg

Anul: 2016
Eveniment: Familia
Titlu: 19594.jpg