Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

27 Iun 2017: Drumul sfinţeniei trece prin satul lui Iosif Vulcan...

Drumul sfinţeniei trece prin satul lui Iosif Vulcan... „Fii nouă ca întotdeauna, Maică şi Sprijin în toate neajunsurile noastre sufleteşti şi trupeşti, acum şi pururea si în vecii vecilor. Amin” Acatistul Născătoarei de Dumnezeu de la Fatima Duminică, 25 iunie 2017, Fecioara Maria de la Fatima, Mama Sfinţeniei, a vizitat Holodul. Aceasta a fost întâmpinată de către credincioşi prezenţi în biserica edificată sub păstorirea arhiereului vrednic de aminitre, episcopul mort în faimă de martir, Valeriu Traian Frenţiu. Pr. Ioan Tătar a citit istorioara apariţiilor Fecioarei de la Fatima, care acum 100 de ani ne-a vorbit într-un câmp din Cova ... (citeşte tot articolul)
Pr Ioan Tătar

27 Iun 2017: „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt18,20)

„Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt18,20) Sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus, 23 iunie 2017, a fost pentru comunitatea greco-catolică din Betfia izvor de bucurie şi pace cu ocazia celebrării hramului. Pr. Vicar Antoniu Chifor însoţit de Pr. Eduard Fischer şi Pr. Matei Chiriloaei au răspuns cu bucurie invitaţiei Pr. Ştefan Madarasi (administratorul parohial) de a lua parte la sărbătoarea comunităţii. Hramul a început cu celebrarea Sfintei Liturghii oficiată de Pr. Vicar Antoniu, care a ţinut şi cuvântul de învăţătură, împreună cu ceilalţi preoţi prezenţi. La finalul Sfintei Liturghii Pr. Ştefan Madarasi le-a mulţumit preoţilor ... (citeşte tot articolul)

26 Iun 2017: Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II

Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II În după masa zilei de Duminică, a III-a după Rusalii, Preasfinţia Sa la invitaţia Părintelui Daniel Bertean, parohul comunităţii, s-a aflat într-o vizită la Zalău pentru a oficia sfinţirea noii grote a Sfintei Fecioare Maria, construită în curtea Bisericii. După momentul sfinţirii Preasfinţia Sa Virgil a înmânat diplome de apreciere pentru implicarea activă în viaţa Bisericii tuturor celor care au contribuit la zidirea grotei. Au fost de asemenea dăruite şi două distincţii (Crucea Eparhială pentru Laici) domnului Rusu Gheorghe şi Stanciu Gheorghe. A urmat apoi rugăciunea Sfântului ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Iun 2017: Sfinţirea noii Biserici din Halmaşd

Sfinţirea noii Biserici din Halmaşd „Dumnezeule şi Părinte al Domnului nostru Isus Cristos, Cel ce eşti binecuvântat în veci, Cel ce prin întruparea Fiului Tău ai dăruit nouă intrarea din nou în Biserica strămoşilor celor scrişi în ceruri, unde este glasul celor ce prăznuiesc şi cântarea cea de bucurie; Însuţi Iubitorule de oameni, Stăpâne, caută şi spre noi păcătoşii şi nevrednicii servii Tăi, cei ce săvârşim sfinţirea acestei biserici, care se ridică în numele Sfântului Anton şi fă-o pe ea adevărată închipuire a Preasfintei Tale Împăraţii. Întăreşte-o pe ea până la sfârşitul veacului a fi întru Tine neclintită şi preamărită”. ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Iun 2017: Credinţă şi Penitenţă

Credinţă şi Penitenţă Activităţile derulate în Penitenciarul Oradea au început din anul 2006 prin proiectele coordonate de Săteanu Mioriţa, pentru a dezvolta cunoştinţele generale şi culturale sub diverse forme de participare personală a deţinuţilor, la discuţii interactive, compuneri , recitări si concursuri tematice. Aceste activităţi au vizat obiective privind importanţa si valoarea familie, săptămâna căsătoriei, combaterea violenţei, săptămâna pentru pace, Ziua Naţională a Limbii Române, Ziua Naţională a Imnului şi a Drapelului Naţional, deasemenea au fost organizate activităţi şi pentru sărbătorirea celor mai ... (citeşte tot articolul)
MIORIŢA SĂTEANU

26 Iun 2017: Proiect + Valori şi spiritualitate creştină. Un „plus” necesar!…

Proiect + Valori şi spiritualitate creştină. Un „plus” necesar!… În anul şcolar 2016-2017, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, cu girul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, s-a desfăşurat iniţiativa educativă intitulată Proiect +. Valori şi spiritualitate creştină, cuprinsă în Calendarul activităţilor educative interregionale, la poziţia 26. Activităţile din proiect au fost coordonate de către dl prof. Adrian Podar, împreună cu o echipă de 20 de cadre didactice ale Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea. Unul din partenerii cheie a fost Episcopia Greco-Catolică de Oradea, care a susţinut financiar întregul demers propus. Proiectul s-a ... (citeşte tot articolul)
prof. coord. Adrian Podar

25 Iun 2017: Youssef Absi a fost ales ca Patriarh al Bisericii Greco-Catolice Melchite Patriarhul Youssef Absi

Youssef Absi a fost ales ca Patriarh al Bisericii Greco-Catolice Melchite Patriarhul Youssef Absi Sinodul Bisericii Greco-Catolice Melchite l-a ales miercuri pe Arhiepiscopul Youssef Absi ca nou Patriarh al Bisericii, acesta primind ieri comuniunea ecleziastică de la Papa Francisc. Ales pe 21 iunie, Patriarhul Absi, în vârstă de 71 de ani, îi urmează Patriarhul Gregorios al III-lea Laham, care s-a retras la 6 mai, la vârsta de 83 de ani. Noul Patriarh s-a născut în Damasc, în 1946. A fost hirotonit preot al Societăţii Misionare a Sfântului Paul în 1973. A devenit superiorul general al societăţii în 1999, iar doi ani mai târziu a fost numit Episcop curial pentru Patriarhia Melchită din ... (citeşte tot articolul)

24 Iun 2017: Concert coral extraordinar la Târgu Mureş

Concert coral extraordinar la Târgu Mureş În cadrul Festivalului Virginia Zeani desfăşurat în perioada 22-25 iunie 2017 la Târgu-Mureş, vineri seara la Biserica Reformată din Cetate a avut loc un concert coral extraordinar, la care a participat şi Preasfinţia Sa Virgil Bercea, ierarhul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea. Au fost interpretate opere celebre din Bach, Viadana, Schubert, Verdi, Mozart, Wagner, Beethoven, Haydn şi alţi compozitori, de către corul mixt al Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş, condus de către domnul dirijor Vasile Cazan. Maestru studiilor de cor a fost doamna Siko Szidonia, la pian doamna Antonia Someşan, la ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

22 Iun 2017: Festivalul de operă Virginia Zeani

Festivalul de operă Virginia Zeani La Târgu Mureş a avut astăzi, 22 iunie 2017, deschiderea Festivalului de operă Virginia Zeani. Festivalul este organizat sub îndrumarea domnului director general Marian Jurgiu şi va dura patru zile. În satul natal al doamnei Virginia Zeani, Solovăstru, a avut loc un moment festiv, dedicat decernării titlului de cetăţean de onoare al localităţii, urmat de deschiderea unei expoziţii temporare la Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin. Festivităţile au continuat la Palatul Culturii din Târgu-Mureş, în Sala Oglinzilor, cu deschiderea oficială a festivalului la care au luat cuvântul ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

21 Iun 2017: Moartea cardinalului Dias. A fost arhiepiscop de Bombay şi prefect al Propaganda fide

Moartea cardinalului Dias. A fost arhiepiscop de Bombay şi prefect al Propaganda fide După o lungă boală a murit luni 19 iunie, la Roma, cardinalul indian Ivan Dias, arhiepiscop emerit de Bombay şi prefect emerit al Congregaţiei pentru evanghelizarea popoarelor. Avea 81 de ani, fiind născut la 14 aprilie 1936 la Bombay. Hirotonit preot la 8 decembrie 1958, a fost ales pentru Biserica titulară de Rusubisir cu titlu personal de arhiepisco la 8 mai 1982 şi numit, în acelaşi timp, pro-nunţiu apostolic în Ghana, Togo şi Benin. La 19 iunie acelaşi an a primit hirotonirea episcopală. După ce a fost reprezentant pontifical şi în Coreea de Sud şi în Albania, la 8 noiembrie 1996 a fost ... (citeşte tot articolul)
Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

21 Iun 2017: Invitaţie: Universitatea de vară

Invitaţie: Universitatea de vară „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49). Călăuziţi fiind de versetul evangheliei şi tema acestui an, „Credinţă şi discernământ”, vă invit să participaţi la Universitatea de Vară, organizată de către Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici la Vila Sântana din Sânmartin în perioada 17 – 20 iulie 2017. Scopul acestei activităţi este de a oferi sprijin uman, moral şi creştin adolescenţilor, care sunt ferestre deschise spre viitor. Universitatea de vară doreşte să propună participanţilor o serie de cursuri de formare împreună cu momente de spiritualitate, culturale, recreative şi nu în ... (citeşte tot articolul)
† Virgil Bercea

20 Iun 2017: Întâlnirea eparhială pregătitoare a Anului Pastoral 2017-2018

Întâlnirea eparhială pregătitoare a Anului Pastoral 2017-2018 În 16 – 17 iunie 2017 a avut loc în Băile 1 Mai, Întâlnirea Eparhială pregătitoare a Anului Pastoral 2017-2018, la care au fost invitaţi toţi responsabilii cu pastoraţia din întreaga Eparhie Greco-Catolică de Oradea, atât preoţi cât şi laici, reprezentanţi ai asociaţiilor. Întâlnirea a început cu Paraclisul Maicii Domnului, celebrat de către părintele protopop Gavril Buboi, la Parohia Greco-Catolică din Haieu, a cărui paroh este părintele Ştefan Madarasi, care a susţinut această întâlnire alături de Biroul Pastoral. Deschiderea lucrărilor a fost făcută de către părintele Popa Paul, împreună ... (citeşte tot articolul)
Laura Ologu

20 Iun 2017: „Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” (Lc 17,20)

„Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” (Lc 17,20) În perioada 5 iunie – 10 iunie 2017, în localitatea Sânmartin, la Vila Sântana, am participat, împreună cu alte circa 120 de persoane, la reculegerea spirituală condusă de Pr Anthony Saji, preot vincenţian misionar în Africa. „Eu voi merge înaintea ta, voi nivela ridicăturile, voi zdrobi uşile de bronz şi voi sfărâma zăvoarele de fier. Îţi voi da vistierii tăinuite şi comori ascunse pentru ca să se ştie că eu sunt Domnul care te-am chemat pe nume, Dumnezeul lui Israel.” (Is 45,2-3), a fost motto-ul şi rugăciunea principală a acestei reculegeri. Reculegerea a fost foarte bine ... (citeşte tot articolul)
diac. Marius Matei

19 Iun 2017: Hirotonire de preoţi în Catedrala Sfântul Nicolae

Hirotonire de preoţi în Catedrala Sfântul Nicolae Duminica a doua după Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit (a chemării primilor apostoli), a fost moment de bucurie spirituală pentru credincioşii greco-catolici orădeni şi cei veniţi din judeţul Sălaj. În Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, au avut loc două evenimente de o mare intensitate spirituală: primul moment a fost cel în care şapte seminarişti din anul 2, au depus în faţa Preasfinţiei Sale Virgil, cererea pentru diaconat şi preoţie, ca şi o pregătire pentru misiunea de slujire la care au fost chemaţi şi al doilea moment a fost hirotonirea în treapta preoţiei a doi ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Iun 2017: Prima Sfântă Împărtăşanie la Parohia Sfântul Anton Carei

Prima Sfântă Împărtăşanie la Parohia Sfântul Anton Carei „Lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi,căci a unora ca aceştia este Împărăţia lui Dumnezeu” ( Marcu 10,14 ) Mare bucurie în inimile copiilor, părinţilor şi credincioşilor în această duminică de iunie. Părinţii au înţeles cuvintele Mântuitorului şi au lăsat pe ai lor copii să vină la Isus, prietenul lor. Această încredere în Domnul, a fost răsplătită de Cristos prin faptul că El, Domnul, a binevoit să coboare în inimile lor curate, în Sfânta Împărtăşanie cu Trupul şi Sângele Său. Comunitatea noastră, a trăit momente de înălţare sufletească, alături de aceşti copii minunaţi, care ... (citeşte tot articolul)
Pr.Cristian Tiba O.F.M.Conv.

17 Iun 2017: „Enigmele mărgelelor”

„Enigmele mărgelelor” Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea a fost vineri, 16 iunie 2017, gazda unei inedite expoziţii de tablouri din mărgele. Expoziţia „Enigmele mărgelelor” o are ca autor pe dr. Mariana Casian, o artistă plastică care a îmbinat într-un mod aparte arta şi mărgelele. Absolventă a Facultăţii de Stomatologie (Cluj – Napoca), Mariana Casian a descoperit ”la ceas de toamnă” acest antidot care este activitatea creativă. „Folosesc doar mărgele de 1 şi 2 mm. din sticlă, iar numărul lor este în funcţie de mărimea tabloului, acestea ajungând chiar să depăşească 100.000 de mărgele. Tehnica de fixare este ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

16 Iun 2017: 240 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea

240 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea În teritoriile nord-vestice ale României, românii au îmbrăţişat Unirea cu Biserica Romei cu 10 ani mai devreme decât cei din Transilvania istorică, intrând pentru început sub jurisdicţia spirituală a Vicarului Apostolic de Muncaci, pentru ca ulterior să fie preluaţi de Episcopia romano-catolică de Oradea care a constituit pentru aceştia un vicariat. La 16 iunie 1777, prin bula „Indefessum”, Papa Pius al VI-lea înfiinţa a doua episcopie greco-catolică românească sub titulatura „Episcopatum Graeco-Catholicum unitum Magno-Varadiensem”, arondată până la 1853, Arhiepiscopiei romano-catolice de ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

15 Iun 2017: Un sit şi un chestionar pentru Sinodul tinerilor. Baldisseri: „A-i implica în drumul sinodal cât mai mult posibil”

Un sit şi un chestionar pentru Sinodul tinerilor. Baldisseri: „A-i implica în drumul sinodal cât mai mult posibil” Secretariatul general al Sinodului Episcopilor a anunţat deschiderea unui sit web ca pregătire pentru a XV-a Adunare Generală Ordinară cu tema „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”, care se va celebra în luna octombrie 2018. Situl internet se poate găsi de astăzi la adresa: youth.synod2018.va. Am cerut motivele iniţiativei de la cardinalul Lorenzo Baldisseri, secretar general al Sinodului Episcopilor. Decizia Secretariatului General al Sinodului de a deschide un sit internet şi de a propune în el un chestionar tuturor tinerilor, niciunul exclus, răspunde la exigenţa de a-i implica ... (citeşte tot articolul)
Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

15 Iun 2017: Drǎgeşti - prima bisericǎ franciscanǎ greco-catolicǎ din România

Drǎgeşti - prima bisericǎ franciscanǎ greco-catolicǎ din România Cu ocazia sǎrbǎtoririi Sfântului Anton de Padova, fraţii franciscani din Oradea au organizat pelerinajul anual de la Drǎgeşti, judeţul Bihor, unde acest sfânt este patronul spiritual al comunitǎţii. De 20 de ani, Sfânta Liturghie se desfǎşoarǎ în sala cǎminului cultural pentru cǎ biserica noastrǎ, ridicatǎ cu mari eforturi umane şi materiale, este folositǎ de fraţii ortodocşi. Ȋn aceastǎ duminicǎ de 11 iunie, este închisǎ. Aşa a fost şi anul trecut, lǎsând o durere în sufletele noastre, a credincioşilor greco-catolici. Pǎrintele Blǎjuţ Mihai împreunǎ cu părintele Robu Iulian au ştiut sǎ ... (citeşte tot articolul)
Othilia Groza

14 Iun 2017: Mesajul papei pentru prima Zi Mondială a Săracilor: «Să nu iubim cu vorba, ci cu faptele»

Mesajul papei pentru prima Zi Mondială a Săracilor: «Să nu iubim cu vorba, ci cu faptele» În data de 13 iunie, când este comemorat liturgic sfântul Anton de Padova, protector al săracilor, a fost dat publicităţii Mesajul Sfântului Părinte pentru Ziua Mondială a Săracilor. Instituită de papa Francisc la încheierea Anului Sfânt Extraordinar al Milostivirii, Ziua Mondială a Săracilor se celebrează în cea de-a 33-a duminică din timpul de peste an care, în 2017, coincide cu data de 19 noiembrie. «Să nu iubim cu vorba, ci cu faptele» este tema primei Zile Mondiale a Săracilor, temă inspirată din Scrisoarea întâi a sfântului apostol Ioan, capitolul 3, versetul 18: „Copii, să nu iubim ... (citeşte tot articolul)
RV/ A. Martinas şi A. Dancă

Ultimele evenimente foto

27 Iun 2017: Drumul sfinţeniei trece prin satul lui Iosif Vulcan...
27 Iun 2017: Drumul sfinţeniei trece prin satul lui Iosif Vulcan...
27 Iun 2017: „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt18,20)
27 Iun 2017: „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt18,20)
26 Iun 2017: Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II
26 Iun 2017: Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II
26 Iun 2017: Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II
26 Iun 2017: Sfinţirea noii Biserici din Halmaşd
26 Iun 2017: Sfinţirea noii Biserici din Halmaşd
24 Iun 2017: Concert coral extraordinar la Târgu Mureş
24 Iun 2017: Concert coral extraordinar la Târgu Mureş
22 Iun 2017: Festivalul de operă Virginia Zeani
22 Iun 2017: Festivalul de operă Virginia Zeani
20 Iun 2017: Întâlnirea eparhială pregătitoare a Anului Pastoral 2017-2018
20 Iun 2017: Întâlnirea eparhială pregătitoare a Anului Pastoral 2017-2018
20 Iun 2017: „Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” (Lc 17,20)
20 Iun 2017: „Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” (Lc 17,20)
19 Iun 2017: Hirotonire de preoţi în Catedrala Sfântul Nicolae
19 Iun 2017: Hirotonire de preoţi în Catedrala Sfântul Nicolae
19 Iun 2017: Prima Sfântă Împărtăşanie la Parohia Sfântul Anton Carei
19 Iun 2017: Prima Sfântă Împărtăşanie la Parohia Sfântul Anton Carei
17 Iun 2017: „Enigmele mărgelelor”
17 Iun 2017: „Enigmele mărgelelor”
14 Iun 2017: Vizită pastorala la Carei, de Sărbătoarea Sfântului Anton
14 Iun 2017: Vizită pastorala la Carei, de Sărbătoarea Sfântului Anton
14 Iun 2017: Al doilea hram pentru Biserica din Chilioara
14 Iun 2017: Al doilea hram pentru Biserica din Chilioara
14 Iun 2017: Vizita consiliului director al Uniunii Mondiale a Profesorilor Catolici la Oradea
14 Iun 2017: Vizita consiliului director al Uniunii Mondiale a Profesorilor Catolici la Oradea
14 Iun 2017: Extemporal la dirigenţie
14 Iun 2017: Extemporal la dirigenţie

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2017 » Eveniment: Concert coral extraordinar la Târgu Mureş » Titlu: 22583.jpg

Anul: 2017
Eveniment: Concert coral extraordinar la Târgu Mureş
Titlu: 22583.jpg