Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

23 Iul 2017: Invitaţie: Pelerinaj la Cărbunari

Invitaţie: Pelerinaj la Cărbunari Domnul Isus, s-a schimbat la faţă pe muntele Tabor, arǎtând ucenicilor dragi, o parte din strǎlucirea Gloriei Sale. El ne aşteaptǎ pe fiecare dintre noi sǎ fim la înǎlţime, cu inimi curate şi jertfe de mulţumire, pentru a ne consfinţii Inimii Sale Sfinte unite cu Inima Imaculatǎ a Fecioarei Maria, Maica Sa. Ca rǎspuns la chemarea Sa, Parohia Greco-Catolică “Naşterea Maicii Domnului” din Băile 1 Mai în colaborare cu AGRU ORADEA organizeazǎ un pelerinaj eparhial la Sanctuarul Arhiepiscopal Major închinat Fecioarei Săracilor, de la Cǎrbunari - Blaj, judeţul Alba, în data de sâmbǎtǎ 5 august a.c. (citeşte tot articolul)

21 Iul 2017: Universitatea de Vară 2017

Universitatea de Vară 2017 “Mi-a făcut lucruri mari cel Atotputernic” (Lc 1,49): la această temă au reflectat peste 100 de tineri din Eparhia Greco-Catolică de Oradea, care au luat parte la Universitatea de Vară organizată de Biroul Pastoral Eparhial pentru laici la Vila Sântana din comuna Sânmartin, în perioada 17 - 20 iulie a.c.. Tinerii “cursanţi” au răspuns invitaţiei PSS Virgil Bercea de a petrece împreună momente de prietenie, spiritualitate, comuniune şi formare în cadrul anului pastoral desfăşurat sub egida “Credinţă şi discernământ”. «Să fiţi tineri de caracter, alegându-vă adevărate modele, să răspundeţi cu ... (citeşte tot articolul)
Ştefan Madaraşi

21 Iul 2017: Săptămâna tinerilor România 2017 - Întâlnire între popoare - Tabără cu şi pentru tineri la Ştei

Săptămâna tinerilor România 2017 - Întâlnire între popoare - Tabără cu şi pentru tineri la Ştei În aceste zile, mai precis în perioada 8-16 iulie, un grup de italieni care fac parte din Asociaţia „Incontro Fra I Popoli” participă la un proiect pastoral în colaborare cu Parohia Ştei, Parohia Beiuş (Protopopiatul Greco-Catolic) şi Asociaţia „Ave Miriam”, fiind oaspeţii Bisericii Greco-Catolice, cu hramul „Schimbarea la Faţă”, din Ştei, unde participă la o tabără în cadrul „Săptămânii tinerilor 2017 - Întâlnirea între popoare”. În cadrul „Săptămânii tinerilor România 2017 - Întâlnire între popoare”, grupul de italieni, din provincia Padova, compus din Lorenzo Sabbadin, Sara Maria ... (citeşte tot articolul)
• Ionel Popa

20 Iul 2017: S-a încheiat etapa eparhială a procesului de beatificare a servei lui Dumnezeu Rafila Găluţ: fecioara stigmatizată de la Bocsig

S-a încheiat etapa eparhială a procesului de beatificare a servei lui Dumnezeu Rafila Găluţ: fecioara stigmatizată de la Bocsig S-a încheiat faza eparhială a procesului de beatificare a servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ. (1910-1939), fecioara stigmatizată de la Bocsig (jud. Arad). Acest moment a fost marcat în dimineaţa zilei de 18 iulie 2017, la Centrul Pastoral Eparhial „Sf. Vasile cel Mare” din Lugoj. Reamintim că la 2 decembrie 2015, Sfântul Scaun Apostolic al Romei, prin Congregaţia Pentru Cauza Sfinţilor, la cererea episcopului de Lugoj, Alexandru Mesian, a acordat Nulla Osta pentru începerea procesului de beatificare. Astfel, începerea procesului de beatificare, faza eparhială a avut loc la Lugoj în dimineaţa ... (citeşte tot articolul)

20 Iul 2017: Protopopiatul Zalău – tabăra de vară

Protopopiatul Zalău – tabăra de vară Copii din Protopopiatul Zalău, au avut bucuria de a se afla în perioada 3-9 iulie 2017, în tabăra de vară organizată de către Parohiile „Sfânta Familie” şi „Petru şi Pavel”, împreună cu părinţii Daniel Bertean şi Alexandru Fiţ. În tabăra de vara, cei peste 100 de copii cu vârstele cuprinse între 7 şi 15 ani, au participat zilnic la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia prin catehezele ţinute au învăţat lucrurile elementare din viaţa unui creştin. Programul a conţinut deasemenea şi ateliere de lucru: atelier de pictură, olărit, dans şi lucru manual, fără a lipsi momentele de ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

20 Iul 2017: Parohia Strebersdorf din Viena în Oradea între 4-8 iulie 2017

Parohia Strebersdorf din Viena în Oradea între 4-8 iulie 2017 Un grup de credincioşi din Viena de la Parohia Strebersdorf Regina Maria sub conducerea spirituală a Monseniorului Franz Schuster s-a aflat pentru câteva zile în vizită în municipiul Oradea. Ghidul grupului a fost Ipodiaconul Magister Eugen Clintoc. Cazarea credincioşilor a fost la Hotel Continental din Oradea. Au ales vizitarea acestui municipiu deoarece Ipodiaconul Eugen locuieşte şi se implică în viaţa parohială din parohia vieneză şi este persoana de contact între Eparhia Unită de Oradea şi Arhiepiscopia Latină de Viena, superiorul lui în Viena fiind Monseniorul Franz Schuster. A fost ... (citeşte tot articolul)
Ipodiacon Magister Eugen Andrei Ioan Clintoc

19 Iul 2017: Bicentenarul Diecezei de Cuneo

Bicentenarul Diecezei de Cuneo La împlinirea celor două secole de la ridicarea la rang de Episcopie, prin Bula Papei Pius al VII-lea în 17 iulie 1817, dieceza de Cuneo s-a aflat în sărbătoare. În prezenţa a peste zece mii de credincioşi care se aflau în Piaţa Galimberti, s-a celebrat Sfânta Liturghie de către trimisul special al Sfântului Părinte Papa Francisc, Eminenţa Sa Giuseppe Bertello, preşedintele Guvernului Statului Vatican, alături de care au celebrat: Cardinalul Severino Poletto, arhiepiscop emerit de Torino, toţi episcopii regiunii, precum şi nunţii apostolici, originari din Piemonte: Celestno Migliore, ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Iul 2017: Sfânta Macrina

Sfânta Macrina Sfânta Macrina, Sora Sfântului Vasile cel Mare, se naşte în 328, într-o familie bogată, dar în acelaşi timp foarte credincioasă, la Cezareea Capadociei, din părinţii - tatăl Vasile şi mama Emelia. Au zece copii: 5 băieţi şi cinci fete, dintre care 3 Episcopi şi sfinţi: Sfântul Vasile, Sfântul Grigore de Nissa, şi Sfântul Petru. Numele de Macrina îl moşteneşte de la bunica sa Macrina care era sfântă la rândul ei. La vârsta de 14 ani , Sfânta Macrina se consacră lui Isus şi îi oferă darul cel mai plăcut Domnului - castitatea, dar nu separată de celelalte virtuţi: umilinţa şi ascultarea şi ... (citeşte tot articolul)

18 Iul 2017: Workshop artistic pentru tineri

Workshop artistic pentru tineri În perioada 19-23 iulie a.c., Biroul Pastoral Eparhial pentru laici în colaborare cu asociaţia italiană „Hope - Formare, spectacole şi evenimente în slujba Bisericii” organizează în Haieu - „Băile 1 Mai” un workshop muzical pentru tinerele talente din ţara noastră. La eveniment sunt aşteptaţi să participe tineri din toată ţara pentru a se bucura de noi experienţe muzicale şi spirituale , cât şi de a se (re)descoperi pe ei înşişi. Ovidiu Lazăr, responsabilul departamentului artistic al Biroului Pastoral din Oradea, împreună cu un grup de profesori italieni cu o vastă experienţă în domeniul ... (citeşte tot articolul)

18 Iul 2017: Simpozionul profesorilor universitari la Roma

Simpozionul profesorilor universitari la Roma În perioada 22-24 iunie a.c., a avut loc la Roma al XV-lea Simpozion Internaţional al Profesorilor Universitari, pe tema «A treia misiune a Universităţii în Europa: pentru dezvoltarea umană şi globală». La eveniment a luat parte şi Biroul Pastoral Eparhial pentru laici din Eparhia Greco-Catolică de Oradea care a participat împreună cu un grup de profesori orădeni. În cadrul simpozionului au luat parte la mai multe ateliere de lucru susţinute în cadrul secţiunilor: educaţie, psihologie, ştiinţă şi tehnologie. Profesorii au avut prilejul de a-şi aprofunda cunoştinţele dobândite pe întreg ... (citeşte tot articolul)

17 Iul 2017: Papa Francisc: Europa să-şi redescopere patrimoniul spiritual şi de gândire

Papa Francisc: Europa să-şi redescopere patrimoniul spiritual şi de gândire “Europa are un patrimoniu ideal şi spiritual unic în lume, ce merită să fie repropus cu pasiune şi reînnoită prospeţime”. Acesta este mesajul papei Francisc postat marţi, 11 iulie, pe contul de Twitter @Pontifex, în sărbătoarea Sfântului Benedict de Norcia (480-547), patronul Europei. “Cuvintele Sfântului Părinte sunt de foarte mare importanţă, în special în acest moment, date fiind dificultăţile cu care se confruntă Uniunea Europeană şi care sunt sub ochii tuturor”, a spus cardinalul Angelo Bagnasco, preşedinte al Consiliului Conferinţelor Episcopale din Europa, intervievat de colegul ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

11 Iul 2017: Un nou doctor în Teologie - Părintele Cristian Bălănean

Un nou doctor în Teologie - Părintele Cristian Bălănean În data de 8 iulie 2017, la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii din Bucureşti, a avut loc susţinerea publică a tezei de doctorat a părintelui Cristian Bălănean, cu titlul: „Natura umană între concept şi realitate. Interferenţe, diferenţe şi complementaritate între antropologia tomistă şi concepţia lui Karl Popper despre natura umană”. Lucrarea a fost coordonată ştiinţific de părintele profesor Wilhelm Dancă, membru al Academiei Române, înscriindu-se în sfera de cercetare a teologiei fundamentale şi a filosofiei. Tema principală a tezei de doctorat o constituie ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

10 Iul 2017: Scrisoare circulară despre pâinea şi vinul pentru Euharistie

Scrisoare circulară despre pâinea şi vinul pentru Euharistie Congregaţia pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor Scrisoare circulară adresată Episcopilor despre pâinea şi vinul pentru Euharistie 1. Congregaţia pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor, prin mandat al Sfântului Părinte Francisc, se adresează episcopilor diecezani (şi celor echivalaţi lor conform dreptului) pentru a le aminti că lor le revine, înainte de toate, să se îngrijească în mod demn de ceea ce este nevoie pentru celebrarea Cinei Domnului (cf. Lc 22,8.13). Episcopului, primul împărţitor al tainelor lui Dumnezeu, moderator, promotor şi păzitor al vieţii ... (citeşte tot articolul)

8 Iul 2017: Mons. Mario Delpini: Sunt nepotrivit; am nevoie de ajutor

Mons. Mario Delpini: Sunt nepotrivit; am nevoie de ajutor Aplauze lungi la ora 12.01 au primit anunţarea numelui celui de-al 144-lea Arhiepiscop de Milano, una dintre Diecezele cele mai mari şi importante din lume. Este actualul Vicar general Mario Delpini, de 66 de ani la sfârşitul acestei luni. Anunţul a fost făcut în capela din curia ambroziană de Cardinalul Angelo Scola, care a vorbit despre „o veste de importanţă foarte mare pentru Biserica noastră şi pentru întregul oraş”. De astăzi Cardinalul care şi-a încheiat misiunea devine Administrator apostolic al Diecezei. Intrarea în funcţie a succesorului este prevăzută pentru 24 septembrie. Încă de ... (citeşte tot articolul)

7 Iul 2017: A trecut la Domnul Părintele Gligor Turcaş

A trecut la Domnul Părintele Gligor Turcaş În această dimineaţă s-a mutat în Casa Tatălui ceresc, după o îndelungată suferinţă, Părintele Gligor Turcaş, slujitor al Bisericii din Hereclean, judeţul Sălaj. Preasfinţitul Părinte Virgil, episcopul greco-catolic de Oradea alături de întreaga conducere a Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, de Oradea, se roagă Atotputernicului Dumnezeu pentru odihna sufletului adormitului în Domnul şi este aproape de familia îndoliată. „În credinţă şi dragoste, în nădejde şi în blândeţe, în curăţenie şi în vrednicia preoţească, cu bună cinste te ai înfrumuseţat, pururea pomenite. Pentru ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

6 Iul 2017: A murit Navarro Valls, purtător de cuvânt al Papei Ioan Paul al II-lea

A murit Navarro Valls, purtător de cuvânt al Papei Ioan Paul al II-lea Gândindu-ne la pontificatul lung al Papei Ioan Paul al II-lea nu se poate să nu ne gândim şi la Joaquin Navarro Valls. Memorabilul purtător de cuvânt, decedat pe 5 iulie 2017, la vârsta de 80 de ani, a fost timp de circa douăzeci de ani alături de Pontiful polonez, însoţindu-l în călătoriile sale prin lume, în etapele fundamentale ale pontificatului său, în timpul ultim şi dramatic al bolii pe care l-a descris cu mare competenţă în virtutea studiilor sale în medicină. Membru laic al prelaturii Opus Dei, Navarro Valls a fost atâtea lucruri: student de medicină, psihiatru, toreador, jurnalist ... (citeşte tot articolul)

6 Iul 2017: Cardinalul Joachim Meisner a murit la 83 de ani

Cardinalul Joachim Meisner a murit la 83 de ani Cardinalul Joachim Meisner, Arhiepiscop emerit de Koln, Germania, a trecut la Domnul miercuri dimineaţa, la vârsta de 83 de ani. Conform unui comunicat al Arhidiecezei de Koln, Cardinalul a decedat pe 5 iulie, în timpul vacanţei petrecute în Bad Füssing, Germania. Prelatul a locuit în ultima vreme în Koln. A fost Arhiepiscop de Koln între 1989 şi 2014, retrăgându-se cu permisiunea Papei Francisc în februarie 2014, la vârsta de 80 de ani, anul în care a pierdut dreptul de vot într-un eventual Conclav. Cardinalul Meisner, alături de Cardinalii Carlo Caffarra, Walter Brandmüller şi Raymond Leo ... (citeşte tot articolul)

6 Iul 2017: De la Fatima la Marghita

De la Fatima la Marghita Urmând programul prestabilit de Episcopia Greco-Catolică Oradea cu ocazia aniversării centenarului apariţiilor Sfintei Fecioare de la Fatima, statuia peregrină a ajuns şi în protopopiatul nostru în ziua de 1 iulie, rămânând la biserica greco-catolică din Marghita până duminică seara, 2 iulie. Cu această ocazie a fost organizat un program spiritual amplu la care au participat preoţii greco-catolici din protopopiat impreună cu credincioşii lor, dar şi credincioşi ai altor biserici creştine. La sosirea statuii Sfintei Fecioare în jurul orei 17:30 a avut loc rugăciunea de întâmpinare rostită ... (citeşte tot articolul)
Lucica Bălănean

6 Iul 2017: Ave, ave, ave Maria!

Ave, ave, ave Maria! Noi, credincioşii din Parohia Greco-Catolică din Marghita, aducem laudă şi mulţumire Tatălui Ceresc pentru imensul privilegiu de a ne-o trimite pe Fecioara Sfântului Rozar din valea Iria- Fatima, pe valea Barcăului, la Marghita. Însuşi “Surâsul lui Dumnezeu” a coborât deasupra noastră în primele zile din luna iulie( 1-2 iulie, 2017), la 100 de ani de la prima apariţie a Preacuratei Fecioare. Sute de credincioşi, împreună cu păstorii noştri spirituali –preoţii- am venit să ne închinăm şi să ne consacrăm, pe noi şi familiile noastre, Inimii Neprihănite a Mariei. Mulţumim şi apreciem în mod ... (citeşte tot articolul)
Înv. Elisabeta Cheregi

4 Iul 2017: Europa: realitate pluriformă şi pasionantă

Europa: realitate pluriformă şi pasionantă A 45-a Întâlnire a Secretarilor generali ai Conferinţelor episcopale din Europa Bucureşti, România, 30 iunie – 3 iulie 2017 Europa este astăzi, mai mult ca oricând, o realitate complexă. Europa „la plural” include şi necesitatea de a face faţă împreună provocărilor. În Europa se impune tot mai mult o cultură pluralistă puternic marcată de secularism şi de individualism. Cu toate acestea, voinţa de a împărtăşi valori comune, bazate pe Adevăr, împreună cu dorinţa după Dumnezeu, cresc tot mai mult, mai ales printre generaţiile tinere. Biserica Catolică vede în timpul prezent o ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

21 Iul 2017: Universitatea de Vară 2017
21 Iul 2017: Universitatea de Vară 2017
21 Iul 2017: Săptămâna tinerilor România 2017 - Întâlnire între popoare - Tabără cu şi pentru tineri la Ştei
21 Iul 2017: Săptămâna tinerilor România 2017 - Întâlnire între popoare - Tabără cu şi pentru tineri la Ştei
20 Iul 2017: Protopopiatul Zalău – tabăra de vară
20 Iul 2017: Protopopiatul Zalău – tabăra de vară
20 Iul 2017: Parohia Strebersdorf din Viena în Oradea între 4-8 iulie 2017
20 Iul 2017: Parohia Strebersdorf din Viena în Oradea între 4-8 iulie 2017
19 Iul 2017: Bicentenarul Diecezei de Cuneo
19 Iul 2017: Bicentenarul Diecezei de Cuneo
11 Iul 2017: Un nou doctor în Teologie - Părintele Cristian Bălănean
11 Iul 2017: Un nou doctor în Teologie - Părintele Cristian Bălănean
6 Iul 2017: De la Fatima la Marghita
6 Iul 2017: De la Fatima la Marghita
29 Iun 2017: Papa Francisc prezidează un consistoriu public pentru crearea a cinci cardinali
29 Iun 2017: Papa Francisc prezidează un consistoriu public pentru crearea a cinci cardinali
29 Iun 2017: Papa Francisc prezidează un consistoriu public pentru crearea a cinci cardinali 29 Iun 2017: Susţinere Tezei de doctorat al Pr. Sincel Vasile Alexandru Barbolovici
29 Iun 2017: Susţinere Tezei de doctorat al Pr. Sincel Vasile Alexandru Barbolovici
27 Iun 2017: Drumul sfinţeniei trece prin satul lui Iosif Vulcan...
27 Iun 2017: Drumul sfinţeniei trece prin satul lui Iosif Vulcan...
27 Iun 2017: „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt18,20)
27 Iun 2017: „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt18,20)
26 Iun 2017: Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II
26 Iun 2017: Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II
26 Iun 2017: Sfinţirea grotei din Parohia Zalău II 26 Iun 2017: Sfinţirea noii Biserici din Halmaşd
26 Iun 2017: Sfinţirea noii Biserici din Halmaşd
24 Iun 2017: Concert coral extraordinar la Târgu Mureş
24 Iun 2017: Concert coral extraordinar la Târgu Mureş

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2017 » Eveniment: Universitatea de Vară 2017 » Titlu: 22760.jpg

Anul: 2017
Eveniment: Universitatea de Vară 2017
Titlu: 22760.jpg