Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

25 Aug 2016: SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA

SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA Generaţii după generaţii şi-au dăruit dragostea şi recunoştinţa faţă de acei oameni care au înălţat rostirea sfântă în universalitate. Modelul înaintaşilor a dat strălucire timpului prin demnitatea faptelor şi opera lor , constituind un exemplu şi un îndemn peste vremi. Asemenea oameni ne determină să exprimăm cu admiraţie: „Bogată-i ţara care are oameni cu virtuţi alese”, gândindu-ne că: Strămoşii noştri au plantat în a inimii grădină Virtuţi, care l-au ridicat mereu către lumină! Oamenii generatori de spiritualitate au îndrumat societăţile, păstrând valorile sacre ale familiei - ... (citeşte tot articolul)
Paraschiva Cărbunar

25 Aug 2016: Îndemn la rugăciune pentru victimele cutremurului din Italia

Îndemn la rugăciune pentru victimele cutremurului din Italia După tragicul cutremur petrecut în Italia, Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a trimis preoţilor din Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, îndemnul la rugăciune pentru victimele dezastrului şi celebrarea Slujbei Parastasului pentru toţi cei adormiţi. Părinţilor, Cu toţii am rămas muţi de durere în faţa imaginilor din urma cutremurului din Italia – numărul celor care au murit sub dărâmături îl aflăm de pe la televizor şi ne înspăimântă – în plus vedem că şi români de-ai noştri şi-au găsit sfârşitul printre acele ... (citeşte tot articolul)
+ Virgil Bercea

25 Aug 2016: Moare Girolamo Grillo, "episcopul Madonninei"

Moare Girolamo Grillo, "episcopul Madonninei" De Andrea Tornielli A plecat în vârful picioarelor, pe neaşteptate, în ziua în care Biserica o sărbătoreşte pe Fecioara Maria, Regină: în dimineaţa de 22 august 2016, la ora 8.00, episcopul emerit de Civitavecchia, Girolamo Grillo, a murit în Romania, la orfelinatul sorei Maria Ionela, Casa "Sfântul Iosif" din Odorhei în Transilvania, unde obişnuia să petreacă nişte săptămâni în timpul verii. Aseară s-a plimbat, în pofida dificultăţilor de deplasare, şi a recitat Completoriul. Împlinise 86 de ani la 18 august. Născut în Calabria la Parghelia, după ce a terminat studiile filozofice ... (citeşte tot articolul)
Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

25 Aug 2016: Celulă de criză la Ambasada României după cutremurul din Italia: ambasadorul George Bologan

Celulă de criză la Ambasada României după cutremurul din Italia: ambasadorul George Bologan ”În cadrul Ambasadei României în Italia este operativă Celula de Criză pentru managementul situaţiei create de cutremurului care a cauzat un număr semnificativ de victime în regiunile Marche, Umbria şi Lazio”: citim pe pagina de Facebook a Ambasadei României. Redacţia Română Radio Vatican l-a contactat prin telefon pe ambasadorul României la Roma, George Bologan. ”Am dispus în regim de urgenţă”, afirmă ambasadorul la Radio Vatican, ”ca în zonele afectate, două echipe, una de la Consulatul General de la Bologna şi una din cadrul Ambasadei României de la Roma, să se deplaseze pentru a acorda ... (citeşte tot articolul)

24 Aug 2016: Cutremur în Italia. Se prăbuşeşte Amatrice: morţi şi persoane sub dărâmături

Cutremur în Italia. Se prăbuşeşte Amatrice: morţi şi persoane sub dărâmături Un cutremur cu magnitudinea de 6.0 s-a produs în centrul Italiei. Cu epicentrul în apropierea localităţii Accumoli, în provincia de Rieti, la o adâncime de 4 kilometri, cutremurul s-a înregistrat la miercuri dimineaţă, 24 august a.c., la ora locală 3:36, având replici de mare intensitate. Seismele au afectat mai multe localităţi din apropierea epicentrului, îndeosebi la Accumoli, Amatrice şi Pescara del Tronto. Cutremurul a cauzat victime şi pagube materiale. La Accumoli se înregistrează cel puţin şase morţi, printre care şi copii. Bilanţul este provizoriu, existând persoane sub dărâmături. ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

24 Aug 2016: Pelerinajul anual al tinerilor la Sighet aflat la a 16-a ediţie

Pelerinajul anual al tinerilor la Sighet aflat la a 16-a ediţie În cinstea martirilor şi mărturisitorilor morţi în temniţele comuniste în fiecare an tinerii pornesc într-un pelerinaj pe jos, lung de 165 de km de la Bădăcin la Sighetu-Marmaţiei, cu dorinţa de a lega între ele localităţile care au dat cei mai mari oameni politici ai României, cu destinaţia cinstirii prin rugăciune şi jertfă a personalităţilor Bisericii Greco-Catolice şi ale neamului nostru care şi-au găsit sfârşitul în temniţa de la Sighet, devenită astăzi Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului şi ale Rezistenţei. Ediţia din 2016 reuneşte circa 100 de tineri din toate colţurile ţării. ... (citeşte tot articolul)
Prof. înv. Florica Bodea

24 Aug 2016: Episcopul Ercole Lupinacci

Episcopul Ercole Lupinacci La începutul lunii august, Preasfinţia Sa Ercole Lupinacci, episcopul emerit italo-albanez de Lungro, a trecut la cele veşnice la vârsta de 83 de ani. S-a născut la 23 noiembrie 1933, făcându-şi studiile la Seminarul „Benedict al XV-lea” din Grottaferrata. Hirotonirea preoţească a primit-o la data de 22 noiembrie 1959, prin punerea mâinilor episcopului Giovanni Mele. În Catedrala „Sfântului Dimitrie” din Piana degli Albanesi primeşte hirotonirea episcopală la data de 6 august 1981, prin punerea mâinilor ierarhilor consacratori: Giovanni Stamati, împreună cu arhiepiscopul Saba Youakim, B.S. ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

22 Aug 2016: Hram la Băiţa

Hram la Băiţa Luni, 15 august, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Băiţa a sărbătorit hramul bisericii parohiale. Glasul clopotelor bisericii parohiale, aşezate într-un cadru mirific apusean, a chemat enoriaşii la sărbătoarea comunităţii. Au răspuns chemării un număr mare de credincioşi atât locali, cât şi din jur, şi chiar de alte confesiuni, trăind toţi fraternitatea în unicul Mântuitor. Sfânta Liturghie a fost celebrată de preoţi din Protopopiatul de Beiuş, uniţi în rugăciune cu parohul, părintele Rostaş Marcel, şi părintele protopop Zima Zorel. Cântarea a fost animată de corul bisericesc „Ioan ... (citeşte tot articolul)

16 Aug 2016: Condoleanţe: Enzo Poiana

Condoleanţe: Enzo Poiana La aflarea veştii mutării la Casa Tatălui, astăzi în jurul prânzului, a Părintelui Enzo Poiana, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii Episcopiei Române Unite Cu Roma, Greco-Catolice, de Oradea se unesc în rugăciune pentru sufletul adormitului întru Domnul. Părintele Enzo Poiana, a fost rectorul Sanctuarului „Sfântul Anton” din Padova şi s-a născut la 17 ianuarie 1959. Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop şi Mitropolit de Alba Iulia şi Făgăraş, îi oferă titlul de arhimandrit la 14 martie 2013. „Cu Sfinţii odihneşte, ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

14 Aug 2016: Tabăra ecumenică Loreto 2016

Tabăra ecumenică Loreto 2016 Ediţia a opta a taberei ecumenice din Loreto a ajuns la final. Cu această ocazie, am stat de vorba cu câţiva dintre participanţii ediţiei. Le-am cerut să îmi împărtăşească ce i-a impresionat şi dacă plănuiesc să vină la EcumenicCamp şi în anii următori. Henrietta, din Oradea, a fost la prima ei experienţă în Loreto şi a fost foarte impresionată de ce a trăit aici, ba mai mult, doreşte să îşi invite şi verişorul în taberele viitoare. Tânăra orădeancă spune că a fost foarte impresionată de vizită la Casă Sfintei Fecioare: “Mi-a plăcut spiritul participanţilor, şi prin spirit vreau să spun ... (citeşte tot articolul)
Cătălina Sas

12 Aug 2016: FILĂ DIN JURNALUL UNUI PELERIN

FILĂ DIN JURNALUL UNUI PELERIN „Omenirea nu va găsi pacea atâta timp cât nu se va întoarce cu încredere spre milostivirea Mea.” (Jurnal, Sora Faustina) A trecut mai bine de o săptămână de la întâlnirea tinerilor cu Sfântul Părinte de la Cracovia ( 25-31 Iulie) şi încă mă trezesc cu ecoul îndemnurilor adresate de Papa de a-L privi pe Isus în ochi, pentru că Isus are încredere în noi. ( “Jesus trusts in you”- este una dintre broşurile pe care pelerinii, tineri şi tineri adulţi, le-au primit în rucsacurile colorate – surprinzător: roşii, galbene, albastre. Cartea conţine în formulă sintetică şi facilă informaţii legate de ... (citeşte tot articolul)

10 Aug 2016: Pelerinaj la Mănăstirea din ŞUMAL

Pelerinaj la Mănăstirea din ŞUMAL Cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfântul Nicolaeˮ din localitatea ŞUMAL, judeţul Sălaj. Comunitatea monastică vă aşteaptă cu drag la sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”. Programul de rugăciune va începe de duminică, 14 august după cum urmează: Duminică 09.30 Utrenia 10.15 Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie 18.00 Vecernia Mare 19.00 Litia Sărbătorii 19.30 Sacramentul Sfântului Maslu 20.30 Procesiune cu Icoana Maicii Domnului 21.00 Paraclisul Maicii Domnului 22.00 Dezlegările Sf. Vasile cel Mare şi sf. Ioan Gură de Aur 23.00 Program de Adoraţie şi Devoţiuni Luni ... (citeşte tot articolul)

10 Aug 2016: Un pelerinaj minunat la Máriapócs – Ungaria

Un pelerinaj minunat la Máriapócs – Ungaria Cu binecuvântarea Preasfinţitului Virgil Bercea, în sărbătoarea „Schimbării la Faţă” Reuniunea Mariană din Eparhia de Oradea a organizat un pelerinaj la Máriapócs, în Ungaria. Din Oradea au participat 57 de pelerini, însoţiţi de Părintele Gheorghe Seica, iar din Zalău au sosit 23 de pelerini. La ora 10.00 a fost oficiată Sfânta Liturghie la altarul amenajat în curtea mănăstirii, după care pelerinii s-au rugat în taină timp de o oră la icoana miraculoasă a Sfintei Fecioare. La ora 13.00 s-a servit masa de prânz, apoi s-a vizitat bisericuţa din lemn şi muzeul mănăstirii. A fost o zi plină de ... (citeşte tot articolul)
Florica Omilescu

10 Aug 2016: Comuniune spirituală festivă la Ştei

Comuniune spirituală festivă la Ştei Sâmbătă, 06.08.2016, Parohia Greco-Catolică „Schimbarea la Faţă” din Ştei a avut bucuria organizării unui dublu eveniment spiritual: Hramul bisericii parohiale şi Întâlnirea Protopopială a Reuniunii Mariane. Sărbătoarea „Schimbarea la faţă a Domnului nostru Isus Cristos” constituie şi hramul bisericii greco-catolice din Ştei. Preoţii din Protopopiatul de Beiuş, alături de parohul lor, părintele Ghiurcă Emil, părintele protopop Zima Zorel şi predicatorul invitat, părintele Podar Adrian, au concelebrat Sfânta Liturghie, unindu-se cu enoriaşii prezenţi în adorarea lui Dumnezeu. Uniunea corală ... (citeşte tot articolul)

6 Aug 2016: Noul ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun

Noul ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 5 august 2016, decretul privind acreditarea domnului Liviu-Petru Zăpârţan în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun, informează site-ul preşedinţiei. Liviu-Petru Zăpârţan s-a născut la 11 iulie 1947 în localitatea Şieu-Odorhei din judeţul Bistriţa Năsăud şi este profesor universitar al Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. În perioada 1996-2000 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Marele Ducat de Luxemburg, ... (citeşte tot articolul)
(rv – I. Ursuleac)

5 Aug 2016: Expoziţia de artă şi pictură monumentală

Expoziţia de artă şi pictură monumentală Octavian Smigelschi – pictorul Transilvaniei Bistriţa şi Herina, 10 august – 24 septembrie 2016 Complexul Muzeal Bistriţa - Năsăud în colaborare cu Asociaţia culturală pictor Octavian Smigelschi organizează expoziţia de artă şi pictură monumentală Octavian Smigelschi – pictorul Transilvaniei. Expoziţia prezintă pentru prima dată în Bistriţa creaţii ale pictorului Octavian Smigelschi 1866-1912, într-o serie de evenimente care ne propune întâlnirea cu artistul Octavian Smigelschi - una dintre personalităţile de primă mărime ale culturii româneşti de la începutul anilor 1900. Colecţia de ... (citeşte tot articolul)
Curator Alexandru Constantin CHITUŢĂ

4 Aug 2016: Iertarea de la Assisi continuă să genereze Rai: Papa Francisc la Porţiuncula

Iertarea de la Assisi continuă să genereze Rai: Papa Francisc la Porţiuncula „Iertarea este cu certitudine calea maestră ce trebuie urmată pentru a ajunge în acel loc din Paradis”, a spus Sfântul Părinte la Assisi, referindu-se la fragmentul din capitolul 14 al Evangheliei după Sfântul Ioan, ce conţine promisiunea lui Isus: „În casa Tatălui meu sunt multe lăcaşuri; Eu mă duc să vă pregătesc un loc”. "Aici, la Porţiuncula, totul vorbeşte despre iertare! Ce mare dar ne-a făcut Domnul învăţându-ne să iertăm pentru a ne face să simţim în mod concret milostivirea Tatălui!”, a evidenţiat Papa Francisc, explicând de ce trebuie să iertăm o persoană care ne-a făcut rău. ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

4 Aug 2016: Vizită regală la Oradea, acum aproape 20 de ani

Vizită regală la Oradea, acum aproape 20 de ani Trecerea la cele veşnice a reginei Ana a României survine la aproape două decenii de la prima vizită pe care cuplul regal a făcut-o la Oradea după Revoluţie. Capii monarhiei româneşti au fost primiţi atunci în sala de spectacole a Liceului Greco-Catolic din Oradea, unde au asistat la o slujbă solemnă închinată lor. Invitat în jurnalul de luni al Digi24 Oradea, episcopul greco-catolic de Oradea Virgil Bercea a evaluat pierderea pe care o suferă societatea românească prin dispariţia acestui simbol care ar putea fi Casa Regală a României. Ştirea poate fi vizionată aici: ... (citeşte tot articolul)
Redactor: Bogdan Băcilă

4 Aug 2016: ASTRU Oradea la ZMT Cracovia

ASTRU Oradea la ZMT Cracovia Înarmat cu mult optimism şi încredere tinerească am pornit cu un grup de 7 tineri spre Polonia unde urma să participăm la întâlnirea cu Sfântul Părinte papa Francisc. Am avut ocazia în această perioadă de două săptămâni să trăiesc momente minunate alături de tinerii pe care i-am însoţit dar şi de tinerii din Croaţia, Peru, Venezuela, Polonia şi Cehia în perioada de pregătire, de o săptămână petrecută în comunitatea Surorilor Ursuline din Częstochowa. Częstochowa, oraşul sfânt al polonezilor este binecuvântat de Preacurata Fecioară Maria, care este zugrăvită pe icoana Madona Neagră, icoană ... (citeşte tot articolul)
Pr Sorin Crăciun

3 Aug 2016: George Bologan, un român „din comunitate”, la început de mandat de ambasador

George Bologan, un român „din comunitate”, la început de mandat de ambasador Noul ambasador al României la Roma, George Bologan trăieşte de 15 ani în Italia, unde după finalizarea studiilor şi o experienţă de jurnalist pe lângă Sfântul Scaun, a lucrat ca diplomat timp de 5 ani, iar 4 ani a fost consul general la Milano. Faptul că a venit în Italia ca un simplu cetăţean – student - este un avantaj în plus pentru a înţelege dificultăţile cu care se confruntă conaţionalii noştri din Peninsulă, consideră ambasadorul George Bologan, care a acordat un interviu - în exclusivitate - postului Radio România Actualităţi. Rep: Începeţi acest mandat de ambasador al României ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

25 Aug 2016: SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA
25 Aug 2016: SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA
22 Aug 2016: Hram la Băiţa
22 Aug 2016: Hram la Băiţa
14 Aug 2016: Tabăra ecumenică Loreto 2016
14 Aug 2016: Tabăra ecumenică Loreto 2016
10 Aug 2016: Un pelerinaj minunat la Máriapócs – Ungaria
10 Aug 2016: Un pelerinaj minunat la Máriapócs – Ungaria
10 Aug 2016: Comuniune spirituală festivă la Ştei
10 Aug 2016: Comuniune spirituală festivă la Ştei
2 Aug 2016: Întâlnirea Mondială a Tinerilor - Eparhia Greco-Catolică de Oradea
2 Aug 2016: Întâlnirea Mondială a Tinerilor - Eparhia Greco-Catolică de Oradea
25 Iul 2016: Ultima zi a schimbului de experienţă
25 Iul 2016: Ultima zi a schimbului de experienţă
24 Iul 2016: Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă
24 Iul 2016: Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă
22 Iul 2016: TINERI DIN ITALIA ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIA ORADEA
22 Iul 2016: TINERI DIN ITALIA ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIA ORADEA
22 Iul 2016: Prima zi a schimbului de experienţă
22 Iul 2016: Prima zi a schimbului de experienţă
18 Iul 2016: Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota
18 Iul 2016: Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota
15 Iul 2016: Tabăra de vară 2016
15 Iul 2016: Tabăra de vară 2016
4 Iul 2016: „Împreună pentru Europa”
4 Iul 2016: „Împreună pentru Europa”
27 Iun 2016: Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Şimleu
27 Iun 2016: Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Şimleu
27 Iun 2016: Vizită pastorală la Viena
27 Iun 2016: Vizită pastorală la Viena
24 Iun 2016: Deschiderea oficială a proiectului Discover
24 Iun 2016: Deschiderea oficială a proiectului Discover

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: Ultima zi a schimbului de experienţă » Titlu: 18922.jpg

Anul: 2016
Eveniment: Ultima zi a schimbului de experienţă
Titlu: 18922.jpg