Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

17 Dec 2017: Regele Mihai comemorat la Roma

Regele Mihai comemorat la Roma În ziua înmormântării Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, Ambasada a organizat o slujbă solemnă de pomenire concomitent cu ceremonia din Bucureşti. Reprezentanţii cultelor religioase tradiţionale româneşti: ortodox, greco-catolic şi romano-catolic s-au rugat alături de ambasadorul României, George Bologan, de corpul diplomatic şi consular de la Roma, de câţiva membri din comunitate pentru odihna veşnică a sufletului celui care a păstrat cu onoare, devotament şi dragoste valorile româneşti, un simbol al unităţii şi demnităţii poporului român de ... (citeşte tot articolul)

16 Dec 2017: Parastas Regele Mihai al României

Parastas Regele Mihai al României Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea alături de un sobor de preoţi a celebrat vineri seara Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie pentru sufletul Majestatii Sale, Regele Mihai I al României. Sfânta Liturghie a fost urmată de Slujba Parastasului în cadrul căreia Preasfintia Sa a vorbit despre personalitatea Regelui, amintind deasemenea şi despre vizita Majestatii Sale alături de Regina Ana în august 1997 la Oradea, unde a fost primit în Capela care funcţiona în Sala Festivă a Liceului nostru. Bunul Dumnezeu să-i facă parte de odihnă veşnică! (citeşte tot articolul)

15 Dec 2017: Cartea LANŢURI ŞI TEROARE prezentată la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris

Cartea LANŢURI ŞI TEROARE prezentată la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris, de la fondarea ei şi până astăzi, este cunoscută ca un loc de întâlnire între francezi şi români, dezvoltând o bogată activitate din punct de vedere social şi cultural. Este un loc în care au avut loc multe conferinţe în spirit fratern şi ecumenic, dar a rămas mereu o purtătoare de cuvânt a Bisericii persecutate din România, informând publicul cu privire la suferinţa românilor care trăiesc sub regimul comunist. În spiritul continuităţii, prin grija Pr. Cristian Crişan, paroh al Parohiei Greco-Catolice Române ... (citeşte tot articolul)

14 Dec 2017: „O, ce veste minunată” în Germania

„O, ce veste minunată” în Germania În perioada 8-10 Decembrie 2017, Departamentul artistic al Biroului Pastoral din Eparhia de Oradea a fost invitat să participe la întâlnirea partenerilor Asociaţiei Renovabis. Grupul Enjoy Music, în a cărui componenţă sunt: Gabriela Daraban –pian, Carla Maxim – chitară , Ovidiu Uveghes – percuţie, Tamas Toth – chitară bas şi Ovidiu Lazar – solist au dat startul întâlnirii şi pe toată perioada conferinţelor au vestit bucuria Naşterii, cu colinde tradiţionale româneşti şi cântece de voie bună. Momente speciale ale acestei întâlniri au fost rugăciunea de ... (citeşte tot articolul)

14 Dec 2017: „Iată vin colindătorii”

„Iată vin colindătorii” În prejma Crăciunului colindătorii vin să ne transmită prin colindul lor mesajul naşterii Domnului nostru Isus Cristos. Duminică, 10.12.2017, comunitatea noastră greco-catolică din Parohia Sititelec a avut bucuria de a primii colindătorii de la Palatul Copiilor din Oradea în număr de 22 de copii, împreună cu doamna dirijor Anamaria Gal, părinţii şi bunicii acestora. Sărbătoarea Naşterii Domnului este, prin excelenţă, o sărbătoare a păcii, şi a bucuriei. Pentru a primii aceste daruri trebuie ca fiecare dintre noi să ne curăţim ieslea inimilor noastre de orice ... (citeşte tot articolul)
Pr. Torjoc Bogdan.

14 Dec 2017: Invitaţie la concert de colinde

Invitaţie la concert de colinde Din dorinţa firească de a continua festivalul anual de muzică sacră dedicat sărbătorilor de Crăciun avem onoarea de a vă invita duminică, 17 decembrie 2017, ora 14,00 la Biserica Sf. Familie Zalău la: Festivalul coral de muzică sacră „Venite adoremus” - Ediţia IX- 2017. Anul acesta vor participa aproximativ 4 coruri: Corul ”Sanctus Spiritus” al Parohie Bunavestire Bistriţa Năsăud - dirijor prof.Florica şi Gavril Sfechiş, Corul „Lumină lină” al Catedralei Sf.Vineri Zalău - dirijor prof. Ciprian Ghiurco, Corul „Szenci Molnár Albert” al Parohiei reformate ... (citeşte tot articolul)
Paroh, Pr. Valer Părău

13 Dec 2017: „Am pornit să colindăm”

„Am pornit să colindăm” Crăciunul este sărbătoarea centrată pe naşterea lui Isus Hristos. Naşterea Lui este o veste bună pentru întreaga omenire. Ţinând cont de acest aspect important al vieţii creştine, Biroul Pastoral pentru laici a invitat asociaţiile de tineri din Eparhia de Oradea pentru a colinda vârstnicii retraşi în Căminul pentru persoane vârstnice Silver Pro Borş din Santăul Mare. Tinerii au răspuns pozitiv invitaţiei, astfel în 12.12.2017, vârstnicii au primit vestea bună a Naşterii Mântuitorului. Stăpânindu-şi cu greu sentimentele de compasiune, tinerii au colindat cu ... (citeşte tot articolul)
Vasile Gabriel Pintea

13 Dec 2017: Doliu naţional

Doliu naţional Majestatea Sa, Regele Mihai I al României a murit în data de 5 decembrie 2017, la ora 13. Începând de joi, 14 decembrie până sâmbătă 16 decembrie, pe toată durata doliului naţional, în întreaga Eparhie Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea: - se vor trage clopotele de doliu la ora 12.00. - se va arbora drapelul negru la toate bisericile şi capelele noastre, cât şi la instituţiile ecleziastice, educaţionale sau de cultură. - slujitorii Sfintelor Altare, sâmbătă 16 decembrie, după Sfânta Liturghie vor celebra Slujba Parastasului pentru odihna ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

13 Dec 2017: Invitaţie: Concertul de colinde - Catedrala „Sfântul Nicolae”

Invitaţie: Concertul de colinde - Catedrala „Sfântul Nicolae” Vă invităm cu bucurie la cea de-a XI-a ediţie a Concertului Extraordinar de Colinde organizat la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” în data de 20 decembrie, începând cu orele 18.00. Vor participa următoarele corale: 1. Corul „Schola Cantorum” al Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea, dirijor: profesor dr. Radu Mureşan. 2. Corul „Szent Laszlo” al Catedralei Romano-Catolice din Oradea, dirijor: profesor Kristofi Janos. 3. Corul „BunaVestire”, dirijor: profesor dr. Radu Mureşan. 4. Corul Facultăţii de Arte-Departamentul ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

13 Dec 2017: Predica Nunţiului Apostolic la încheierea Anului Jubiliar 225

Predica Nunţiului Apostolic la încheierea Anului Jubiliar 225 Omilia E. S. Mons. Miguel Maury Buendìa Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova cu ocazia celei de-a 225-a aniversări a Seminarului Greco-catolic Catedrala Eparhiei Greco-catolice din Oradea Mare Sărbătoarea Sf. Nicolae, 6 decembrie 2017 1. Sunt foarte bucuros să mă aflu din nou în acest oraş frumos, Oradea, pentru a împărtăşi cu voi Sfânta Liturghie în Catedrala Eparhiei greco-catolice, de Sărbătoarea hramului acesteia, Sfântul Nicolae, şi mulţumesc Episcopului vostru, Excelenţa Sa Monsenior. Virgil Bercea, pentru că m-a invitat şi pentru că ... (citeşte tot articolul)

13 Dec 2017: Concert caritabil de colinde la Biserica Greco- Catolică „Sfânta Treime“ din Şimleu Silvaniei

Concert caritabil de colinde la Biserica Greco- Catolică „Sfânta Treime“ din Şimleu Silvaniei Peste 500 de şimleuani au participat duminică, 10 decembrie, de la ora 17:00, la concertul caritabil de colinde „Tineri pentru tineri“. Evenimentul s-a desfăşurat la Biserica Greco-Catolică “Sfânta Treime” din Şimleu Silvaniei în organizarea Enjoy Music şi Biroului Pastoral pentru Laici din Oradea precum şi a Protopopiatului Greco-Catolic din Şimleu Silvaniei. Cu banii strânşi la concert, iniţiatorii evenimentului vor susţine activităţile ce vor fi organizate cu tinerii în anul 2018. Sursa: http://www.salajulpursisimplu.ro (citeşte tot articolul)

12 Dec 2017: Comunicat PLC Oradea

Comunicat PLC Oradea Ieri, 11 Decembrie 2017, a avut loc deschiderea celui de-al doilea centru Pyramid Learning Center din oraşul nostru, pe strada Cuza Vodă nr. 69. Deschiderea a avut loc la sediul nou al Asociaţiei cu un moment de rugăciune şi sfinţire a noului centru de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, în prezenţa doamnei director a Centrului, d-na Ioana Corompaki, a părintelui Alin Arendaş, administratorul centrului, a reprezentanţilor Fundaţiilor Rotary si Lions, unii din binefacătorii noştri şi a unei prezenţe numeroase. La noul sediu se vor ... (citeşte tot articolul)

12 Dec 2017: Mons. Nunzio Galantino: "Eutanasia şi avortul? Aşa se creează categoria de non-persoane"

Mons. Nunzio Galantino: "Eutanasia şi avortul? Aşa se creează categoria de non-persoane" De Domenico Agasso jr Este o exigenţă "a timpului nostru de care nu se poate face abstracţie, aceea de a da viaţă unei analize atente şi unei confruntări despre temele etice şi bioetice, pentru că rapiditatea dezvoltării tehnologice schimbă rapid stilurile de viaţă şi modifică şi modul în care omul se concepe pe sine însuşi şi propriul viitor, raportul cu ceilalţi şi cu mediul". Cuvânt al Monseniorului Nunzio Galantino, secretar general al Conferinţei Episcopale Italiene (CEI). Vatican Insider l-a intervievat pe episcopul emerit de Cassano all'Jonio ... (citeşte tot articolul)

12 Dec 2017: BUCURIA IUBIRII

BUCURIA   IUBIRII La sfârşitul săptămânii trecute, 8-9 decembrie, la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Trei Ierarhi” din Oradea s-a desfăşurat conferinţa bazată pe exortaţia apostolică Amoris laetitia (Bucuria iubirii). Conferenţiar a fost părintele profesor Angelo Riva, directorul Centrului Pastoral pentru Comunicaţii Sociale al Diecezei de Como, Italia, invitat special pentru a împărtăşi din experienţa pastorală legată de frământările familiei şi pentru a prezenta chei de lectură asupra modului în care trebuie înţeleasă Exortaţia Papei Francisc. Evenimentul a ... (citeşte tot articolul)
Laura Ologu

12 Dec 2017: Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a XXVI-a Zi Mondială a Bolnavului 2018

Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a XXVI-a Zi Mondială a Bolnavului 2018 Mater Ecclesiae: "«Iată fiul tău... Iată mama ta». Şi, din ceasul acela, discipolul a luat-o acasă la el..." (In 19,26-27) Iubiţi fraţi şi surori, Slujirea Bisericii adusă celor bolnavi şi celor care se îngrijesc de ei trebuie să continue cu vigoarea mereu reînnoită, în fidelitate faţă de mandatul Domnului (cf. Lc 9,2-6; Mt 10,1-8; Mc 6,7-13) şi urmând exemplul foarte elocvent al Întemeietorului şi Învăţătorului său. Anul acesta tema Zilei Bolnavului ne este dată de cuvintele pe care Isus, înălţat pe cruce, le adresează mamei sale Maria ... (citeşte tot articolul)

12 Dec 2017: Obţinerea titlului de doctor în teologie, jubileu preoţesc, numire de preoţi şi prezentare de carte la Viena

Obţinerea titlului de doctor în teologie, jubileu preoţesc, numire de preoţi şi prezentare de carte la Viena Sâmbătă, 9 Decembrie, 2017 a avut loc întâlnirea anuală a preoţilor greco-catolici pentru comunităţile române, ucrainene şi melchite din cadrul Ordinariatului catolic bizantin din Austria, cu Eminenţa Sa, Dr. Christoph Cardinal Schönborn, episcopul acestui ordinariat. În cadrul întâlnirii cu Eminenţa Sa, au fost tratate mai multe teme de ordin spiritual şi pastoral, fiecare preot prezent având posibilitatea să-şi prezinte comunitatea şi proiectele legate de aceasta. Un prilej de bucurie a întâlnirii, a fost obţinerea titlului de doctor in teologie de către colegul ... (citeşte tot articolul)

12 Dec 2017: Întâlnirea anuală a preoţilor greco-catolici din Austria 2017

Întâlnirea anuală a preoţilor greco-catolici din Austria 2017 Ca în fiecare an, preoţii ordinariatului greco-catolic din Austria s-au reunit la Viena. Întâlnirea marchează două aspecte: comuniunea dintre preoţi şi ierarh şi faptul că Biserica Greco-Catolică din Austria este o prezenţă activă, la ea acasă. După-amiaza zilei de sâmbătă, 9 decembrie, a debutat cu rugăciunea orei a VI-a. După rugăciune, Cardinalul Schönborn, împreună cu Vicarul general Yuriy Kolasa şi cu preoţii au discutat diferite aspecte legate de viaţa liturgică a comunităţilor greco-catolice. Comunităţile româneşti, în număr de şapte, au realizat ... (citeşte tot articolul)
pr. Ioan Iulian Hotico

11 Dec 2017: Invitaţie

Invitaţie În organizarea Consiliului Judeţean Bihor, a Muzeului Tării Crisurilor si a Parohiei Greco-Catolice, Vintere, va avea loc, sub egida Centenarului Marii Uniri, Inaugurarea Centrului Cultural Catolic, Episcop Iuliu Hirţea. Programul va cuprinde Sfânta Liturghie de la orele 10,00, Concertul de Crăciun, Ediţia I-a, precum şi sfinţirea Muzeului Bisericesc şi a Memorialului dedicat Preasfinţitului Iuliu Hirţea. Prima manifestare organizată de Centrul Cultural Catolic Episcop Iuliu Hirţea este Concertul de Crăciun, susţinut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Oradea, ... (citeşte tot articolul)
Pr. Dr. Florin Jula

11 Dec 2017: Ziua Naţională şi sărbătoarea hramului la Wiener Neustadt 2017

Ziua Naţională şi sărbătoarea hramului la Wiener Neustadt 2017 În data de 3 decembrie 2017, comunitatea greco-catolică din Wiener Neustadt şi-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Andrei. Ca întotdeauna, în data de 1 decembrie s-a serbat Ziua Naţională a României. Un program muzical bogat, diferite luări de cuvânt au creionat jubileul de 100 de ani care se apropie, dar şi responsabilitatea acestei generaţii de a înfăptui, de a pune în aplicare idealurile Unirii. Duminică, 3 decembrie, s-a celebrat Sfânta Liturghie în Domul din Wiener Neustadt. La masa Altarului au concelebrat: vicarul general Yuriy Kolasa, preot Vasile Hotico din ... (citeşte tot articolul)
Pr. Ioan Iulian Hotico

11 Dec 2017: Durerea pe care Padre Pio a dezvăluit-o doar lui Wojtyla

Durerea pe care Padre Pio a dezvăluit-o doar lui Wojtyla De Gelsomino del Guercio Sfântul Padre Pio a fost unul dintre puţini sfinţi care au avut pe trup, vizibil şi tangibil, urmele Patimilor lui Cristos. O descoperire tulburătoare legată de durerile îndurate de Padre Pio a fost făcută după moartea sa de un prieten a părintelui, fratele Modestino. Padre Pio şi fratele Modestino Fratele era cel care-l ajuta la anumite lucruri în casă. Padre Pio îi zise într-o zi că una din durerile cele mai mari o are când trebuie să-şi schimbe tricoul. Fratele Modestino nu înţelese la momentul respectiv semnificaţia acelei fraze. ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

17 Dec 2017: Regele Mihai comemorat la Roma
17 Dec 2017: Regele Mihai comemorat la Roma
16 Dec 2017: Parastas Regele Mihai al României
16 Dec 2017: Parastas Regele Mihai al României
15 Dec 2017: Cartea LANŢURI ŞI TEROARE prezentată la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris
15 Dec 2017: Cartea LANŢURI ŞI TEROARE prezentată la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris
13 Dec 2017: „Am pornit să colindăm”
13 Dec 2017: „Am pornit să colindăm”
12 Dec 2017: Comunicat PLC Oradea
12 Dec 2017: Comunicat PLC Oradea
12 Dec 2017: Obţinerea titlului de doctor în teologie, jubileu preoţesc, numire de preoţi şi prezentare de carte la Viena
12 Dec 2017: Obţinerea titlului de doctor în teologie, jubileu preoţesc, numire de preoţi şi prezentare de carte la Viena
12 Dec 2017: Întâlnirea anuală a preoţilor greco-catolici din Austria 2017
12 Dec 2017: Întâlnirea anuală a preoţilor greco-catolici din Austria 2017
11 Dec 2017: Bucuria Iubirii
11 Dec 2017: Bucuria Iubirii
11 Dec 2017: Ziua Naţională şi sărbătoarea hramului la Wiener Neustadt 2017
11 Dec 2017: Ziua Naţională şi sărbătoarea hramului la Wiener Neustadt 2017
11 Dec 2017: Evenimente la Alicante
11 Dec 2017: Evenimente la Alicante
9 Dec 2017: Biografia Regelui Mihai, în imagini
9 Dec 2017: Biografia Regelui Mihai, în imagini
7 Dec 2017: Cercetaşii creştini, în tabără de formare la Blaj
7 Dec 2017: Cercetaşii creştini, în tabără de formare la Blaj
4 Dec 2017: Hram la Carei
4 Dec 2017: Hram la Carei
4 Dec 2017: Ziua Naţională a României sărbătorită în Ungaria, la Gyula
4 Dec 2017: Ziua Naţională a României sărbătorită în Ungaria, la Gyula
2 Dec 2017: 1 Decembrie la Oradea
2 Dec 2017: 1 Decembrie la Oradea
1 Dec 2017: Piesa de teatru „Răsărit de soare”
1 Dec 2017: Piesa de teatru „Răsărit de soare”

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2017 » Eveniment: Obţinerea titlului de doctor în teologie, jubileu preoţesc, numire de preoţi şi prezentare de carte la Viena » Titlu: 24412.jpg

Anul: 2017
Eveniment: Obţinerea titlului de doctor în teologie, jubileu preoţesc, numire de preoţi şi prezentare de carte la Viena
Titlu: 24412.jpg