Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

24 Iun 2016: Papa Francisc în Armenia: prima zi a vizitei

Papa Francisc în Armenia: prima zi a vizitei Papa Francisc a început vineri o călătorie apostolică de trei zile în Armenia, sub moto-ul: ”Vizita în prima ţară creştină”. "Vin la voi ca pelerin, în acest An Jubiliar, ca să mă hrănesc din antica înţelepciune a poporului vostru şi să beau din izvorul credinţei voastre, neclintită precum celebrele voastre cruci sculptate în piatră", spunea papa Francisc în video-mesajul adresat armenilor în ajunul călătoriei apostolice. Din punct de vedere practic, cea de-a 14-a călătorie apostolică a pontifului a început în cursul dimineţii de vineri, avionul cu destinaţia Erevan decolând de pe ... (citeşte tot articolul)
(rv - A. Dancă)

24 Iun 2016: Deschiderea oficială a proiectului Discover

Deschiderea oficială a proiectului Discover Joi, 23.06.3016, a avut loc deschiderea oficială a proiectului Discover, proiect implementat de organizaţia studenţească AIESEC Oradea. Evenimentul s-a desfăşurat în sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceu partener al proiectului, în incinta căruia se vor derula activităţile de educaţie nonformală. Acest proiect constă în livrarea de sesiuni în limba engleză copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 - 15 ani. Sesiunile vor fi livrate de studenţi internaţionali veniţi din ţări precum Brazilia, Pakistan, Egipt, Algeria, China şi Kyrgyztan. Aceste sesiuni au la bază dezvoltarea ... (citeşte tot articolul)
Echipa Discover

23 Iun 2016: O lume, atâtea misiuni

O lume, atâtea misiuni Adoptat de conciliul ortodox primul document De Hyacinthe Destivelle Sfântul şi marele conciliu al Bisericii Ortodoxe a început lucrările sale, la 20 şi 21 iunie, cu examinarea documentului intitulat Misiunea Bisericii ortodoxe în lumea contemporană. Este foarte semnificativ că primul text analizat de conciliu este despre misiune. De fapt, documentul figurează pe primul loc în ordinea de zi a reuniunii din Creta, în timp ce era pe ultimul loc în cea stabilită de prima conferinţă preconciliară în 1976. A treia conferinţă panortodoxă preconciliară din 1986 l-a publicat, pentru prima dată, ... (citeşte tot articolul)
Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

23 Iun 2016: Papa Francisc va vizita Armenia

Papa Francisc va vizita Armenia Papa Francisc va face o vizită de trei zile în Armenia, de vineri până duminică, amintind faptul că „vin ca pelerin în acest An Jubiliar, pentru a mă nutri din antica înţelepciune a poporului vostru şi a bea din izvorul credinţei voastre, stâncoasă precum faimoasele cruci sculptate în piatră”. În Armenia, prima Ţară creştină, Papa merge ca şi un „slujitor al Evangheliei şi mesager al păcii, doresc să vin în mijlocul vostru pentru a sprijini orice efort pe calea păcii şi pentru a păşi împreună pe drumul reconcilierii, ce generează speranţa”. Biserica armeană catolică este condusă de ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

23 Iun 2016: Roman: noii guardiani ai Provinciei Sfântului Iosif de România

Roman: noii guardiani ai Provinciei Sfântului Iosif de România În a doua zi a Capitulului, fraţilor capitulari li s-a alăturat şi Fr. Marco Tasca, Ministrul general, căruia Ministrul provincial îi mulţumeşte pentru prezenţă. Secretarul fiecărui grup de lucru prezintă în plen sinteza discuţiilor avute asupra Proiectului Provincial Cvadrienal (PPC). La nivel general, se apreciază modul de structurare şi de conţinut, claritatea şi concizia, unele puncte prezentând, totuşi, dezbateri prelungite, urmând să fie supuse votării atunci când se va ajunge la un numitor comun, acolo unde mai există unele neînţelegeri. Metodologia de lucru a fost cea propusă în ... (citeşte tot articolul)
Fr. Daniel Fechetă

23 Iun 2016: Cuvântul Preasfinţiei Sale Virgil la înmormântarea domnului profesor Nicolae Bocşan

Cuvântul Preasfinţiei Sale Virgil la înmormântarea domnului profesor Nicolae Bocşan Nicolae Bocşan s-a născut pe 24 septembrie 1947 în localitate Bocşa din judeţul Caraş Severin. A absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii „Babeş-Bolyai” în 1970 şi a fost bibliotecar (1970-1977), asistent (1978-1982), lector (1982-1990), conferenţiar (1990-1994), profesor (1994). A ţinut cursuri de Istoria modernă a României, Relaţii internaţionale în epoca modernă, Istoria bisericii româneşti în epoca modernă. Pe aceeaşi tematică a publicat zeci de studii şi cărţi. Nicolae Bocşan a ocupat şi următoare funcţii: prodecan al Facultăţii de Istorie şi Filosofie (1991-1992), decan al ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

23 Iun 2016: Concert în Biserica Seminarului

Concert în Biserica Seminarului La trei zile după Sărbătoarea Rusaliilor, părintele Eduard Fischer a organizat în Biserica „Sfântul Gheorghe”, un concert marcând această Sărbătoare. Invitaţii au fost domnul Lucian Maliţa care a concertat la vioară şi domnul Alexandru Thurzo la violă. Au fost interpretate câteva bijuterii muzicale din repertoriul unor cunoscuţi compozitori: George Enescu, G. F. Handel, J. Haydn, F. Tost, T. Paradis, G. Pugnani, R. Farias, J. Williams, E. Marricone, G. Sviridov, Martini, J. Suk, E. Grieg. La concert a participat şi Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea care i-a ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

23 Iun 2016: Sfârşitul clasei a 4-a

Sfârşitul clasei a 4-a După 4 ani a venit momentul să ne luăm rămas bun! Lăsăm în urmă lacrimi de fericire sau tristeţe, clipe minunate petrecute împreună. Luăm cu noi amintiri frumoase peste care vom clădi o nouă etapă a vieţii. Avem încredere că fiecare şi-a însuşit ce-i bun, dar mai presus de toate au învăţat să se aprecieze pentru ceea ce sunt şi ce reuşesc să facă, să-i respecte pe cei de lângă ei şi să-i înţeleagă. Noi i-am învăţat să fie toleranţi, să caute şi să găsească soluţii, să respecte, iar ei ne-au învăţat să iubim şi să iertăm. Felicitări şi mult succes absolvenţilor din 4 B! Învăţătoarele: ... (citeşte tot articolul)
Anca Bogdan

21 Iun 2016: Dublă sărbătoare în Parohia Nufărul din Oradea

Dublă sărbătoare în Parohia Nufărul din Oradea Acest praznic se sărbătoreşte în fiecare an la 50 de zile după Sfânta Înviere şi la 10 zile după Înălţare. Praznicul se sărbătoreşte mereu duminica. Praznicul comemorează coborârea Sfântului Spirit asupra Apostolilor adunaţi în ziua Cincizecimii, o sărbătoare de tradiţie iudaică. De asemenea celebrează formarea Bisericii prin predica Apostolilor şi botezarea miilor de credincioşi care în acea zi au crezut în mesajul Evangheliei mântuirii prin Iisus Hristos. Sărbătoarea mai este de asemenea văzuta ca o culme a relevării Sfintei Treimi. Soarele răsare, afară totul este senin iar pentru ... (citeşte tot articolul)

21 Iun 2016: „Lăsaţi pe copii sa vina la Mine”

„Lăsaţi pe copii sa vina la Mine” De Sărbătoarea Coborârii Spiritului Sfânt, comunitatea noastră, Parohia Franciscană „Maica Domnului” din Oradea a îmbrăcat haine de sărbătoare. În această zi deosebită, în cadrul Sfintei Liturghii de la orele 10.00, un număr de 17 copii, au avut marea bucurie ca pe lângă darurile Spiritului Sfânt, să primească în inima lor curată, Trupul şi Sângele lui Isus Cristos, în Sfânta Împărtăşanie. Bucuria şi emoţia i-au cuprins pe cei mici ca şi pe cei mari. Îmbrăcaţi asemenea îngerilor, cu mâinile împreunate, cuprinşi de emoţie, aceşti copii şi-au deschis larg inima pentru a-L primi pe cel ... (citeşte tot articolul)
Pr. Cristian Tiba

21 Iun 2016: Creştinii să se uite în oglindă înainte de a judeca

Creştinii să se uite în oglindă înainte de a judeca Înainte de a-i judeca pe alţii să ne privim în oglindă pentru a vedea cum suntem, a îndemnat papa Francisc la Sfânta Liturghie de luni dimineaţă, din capela Casei Sfânta Marta, ultima celebrare euharistică cu omilie de dinaintea perioadei estive de pauză. Pontiful a subliniat că ceea ce deosebeşte judecata lui Dumnezeu de modul nostru de a judeca nu este atotputernicia ci milostivirea. Judecarea noastră îi aparţine doar lui Dumnezeu, de aceea – dacă nu vrem să fim judecaţi la rândul nostru – nici noi nu trebui să-i judecăm pe alţii, a evidenţiat papa Francisc la omilia inspirată din ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

21 Iun 2016: Consacrare întru monahism

Consacrare întru monahism De Sărbătoarea Sfintei Treimi comunitatea monastică din Giroc s-a aflat în sărbătoare. După o perioadă de cinci ani de noviciat, doi dintre fraţii Mănăstirii şi-au depus voturile pe viaţă, îmbrăcţndu-se „în sfântul şi îngerescul chip, prin lepădarea cea desăvârşită a lumii şi a tuturor poftelor ei”. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Preasfinţia Sa Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj, alături de Înalt Preasfinţia Sa Fülöp Kocsis, Mitropolit de Debrecen. În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc profesiunea celor doi fraţi, tunderea şi mai apoi învesmântarea. Fraţii ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Iun 2016: „De vorbă cu Domnul”

„De vorbă cu Domnul” Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” a răsunat în această seară cu vocile melodioase ale Corul „D’All Segno” al Facultăţii de Arte din Oradea, dirijat de către domnul Valentin Lazăr şi de ale celor doi solişti Florina şi Florin Mariş Hinsu. Sub numele „De vorbă cu Domnul” sute de persoane s-au unit în rugăciune în seara când Biserica sărbătoreşte Coborârea Sfântului Spirit asupra apostolilor. Momente înălţătoare au fost susţinute de maestrul şi actorul Dorel Vişan care a recitat Psalmi şi poezii. Dorel Vişan scrie Psalmi începând de la 151, ca o continuare a celor 150 ai lui David, ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Iun 2016: Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit

Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit La 50 de zile după Învierea din morţi a Domnului nostru Isus Cristos, creştinii sărbătoresc Coborârea Sfântului Spirit sub forma limbilor de foc asupra ucenicilor care erau adunaţi în Templu cu Preasfânta Fecioară Maria. Preasfinţia Sa Virgil a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sfântul Nicolae” împreună cu un sobor de preoţi. În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a subliniat importanţa acestei Sărbători „în care Spiritul Sfânt vine în lume şi reface legătura cu Tatăl”, îndemnându-i pe credincioşi să se recunoască ca fii ai Tatălui şi să fie deschişi în a primi ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

18 Iun 2016: Cursul festiv al claselor a VIII-a

Cursul festiv al claselor a VIII-a În sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” a avut loc vineri dimineaţa cursul festiv pentru clasele a VIII-a A şi B. Dimineaţa a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în Catedrala „Sfântul Nicolae” de către părintele Alexandru Dragoş, directorul Liceului, urmată de ora de dirigenţie. Doamnele diriginte Cata Corina şi Haş Emilia au premiat elevii cu rezultate la învăţătură şi purtare, după care a fost înmânată de către elevii claselor a VIII-a cheia colegilor din clasa a VII-a. La finalul cursului festiv Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea şi ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

17 Iun 2016: Serbare la sfârşitul clasei I

Serbare la sfârşitul clasei I Elevii clasei 1C ai Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au susţinut ieri, serbarea la sfârşitul clasei I. După ce au învăţat să scrie şi să citească literele alfabetului, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Daniela Podar şi Claudia Toth, elevii au prezentat părinţilor şi bunicilor un moment dedicat alfabetului, recunoscători fiind pentru noile cunoştinţe dobândite în clasa I. La finalul serbării toţi elevii au fost recompensaţi cu cadouri şi diplome, iar cei care au participat la concursul Comper şi au obţinut premii şi menţiuni au fost recompensaţi prin diplome. „Noi acum suntem ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

16 Iun 2016: Vizita cardinalului Pietro Parolin în Ucraina

Vizita cardinalului Pietro Parolin în Ucraina Cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin efectuează o vizită în Ucraina de la 15 la 20 iunie 2016, pentru a exprima solidaritatea Papei Francisc cu poporul ucrainean care suferă de pe urma conflictelor. Anunţul vizitei în Ucraina fusese făcut de cardinalul Parolin la 11 mai a.c., în timpul călătoriei sale în ţările baltice, atunci când spunea: „Dată fiind gravitatea situaţiei actuale, eu însumi voi merge în Ucraina, luna viitoare, pentru a exprima solidaritatea Sfântului Părinte cu cei care suferă”. Ajuns în Ucraina, Cardinalul Parolin a dorit imediat să viziteze oraşul Zaporizhia, din ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

16 Iun 2016: 16 iunie 2002: Canonizarea lui Padre Pio

16 iunie 2002: Canonizarea lui Padre Pio La 16 iunie 2002 a avut loc canonizarea lui Padre Pio, călugăr capucin purtător al stigmatelor. Sfântul papă Ioan Paul al II-lea l-a canonizat sub numele de Sfântul Pio din Pietrelcina. Viaţa Sfântului Pio din Pietrelcina: Francesco Forgione s-a născut la Pietrelcina, provincia Benevento, la 25 mai 1887. La 22 ianuarie 1903, la 16 ani, a intrat în convent şi, ca franciscan capucin, îşi ia numele de fratele Pius de Pietrelcina. A devenit preot şapte ani mai târziu, pe data de 10 august 1910. În 1916, superiorii s-au gândit să-l mute la “San Giovanni Rotondo”, pe Muntele Gargano, şi aici, ... (citeşte tot articolul)

16 Iun 2016: Informaţii pentru admiterea la SEMINARUL TEOLOGIC MAJOR şi Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2016

Informaţii pentru admiterea la SEMINARUL TEOLOGIC MAJOR şi Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2016 Cei care doresc o aprofundare intelectuală a teologiei, pentru a găsi răspunsuri la întrebări lăuntrice, pentru a cultiva o pasiune proprie sau pentru a deveni la rândul lor profesori de religie, pot să o facă devenind studenţi la FACULTATEA DE TEOLOGIE. Specializarea TEOLOGIE GRECO—CATOLICĂ PASTORALĂ (4 ani, zi) Numărul de locuri scoase la concurs: - buget 18 - taxă 32 Criterii de Admitere în Facultatea de Teologie: a. Media de la bacalaureat - cu pondere 50% în media finală; b. Interviu tematic - cu pondere 50% în media finală; ADMITERE - IULIE 2016 (SESIUNEA I) 1 martie ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

16 Iun 2016: Comunicat: Înfiinţarea de două Parohii personale la Livorno

Comunicat: Înfiinţarea de două  Parohii personale  la Livorno Marţi 14 iunie, 2016, ora 10,30, în Cancelaria Episcopiei de Livorno, s-a dat citire decretelor de înfiinţare a două Parohii personale pentru credincioşii greco-catolici români şi ucraineni, semnate de Episcopul Simone Giusti. Acest act canonic l-am putea numi istoric pentru Biserica Româna Unită cu Roma, Greco-Catolică. Cele două Parohii vor avea un statut canonic de funcţionare particular, devenind Biserici parohiale: Parohia Greco-Catolică română cu hramul „Naşterea Maicii Domnului’’ şi Parohia Greco-Catolică ucraineană cu hramul „Sfântul Vladimir şi Sfânta Olga”. Cele două noi parohii ... (citeşte tot articolul)
Pr. Vasile Orghici

Ultimele evenimente foto

24 Iun 2016: Deschiderea oficială a proiectului Discover
24 Iun 2016: Deschiderea oficială a proiectului Discover
23 Iun 2016: Concert în Biserica Seminarului
23 Iun 2016: Concert în Biserica Seminarului
23 Iun 2016: Sfârşitul clasei a 4-a
23 Iun 2016: Sfârşitul clasei a 4-a
21 Iun 2016: Dublă sărbătoare în Parohia Nufărul din Oradea
21 Iun 2016: Dublă sărbătoare în Parohia Nufărul din Oradea
21 Iun 2016: „Lăsaţi pe copii sa vina la Mine”
21 Iun 2016: „Lăsaţi pe copii sa vina la Mine”
21 Iun 2016: Consacrare întru monahism
21 Iun 2016: Consacrare întru monahism
19 Iun 2016: „De vorbă cu Domnul”
19 Iun 2016: „De vorbă cu Domnul”
19 Iun 2016: Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit
19 Iun 2016: Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit
18 Iun 2016: Cursul festiv al claselor a VIII-a
18 Iun 2016: Cursul festiv al claselor a VIII-a
17 Iun 2016: Serbare la sfârşitul clasei I
17 Iun 2016: Serbare la sfârşitul clasei I
14 Iun 2016: Cursuri pentru preoţi – sesiunea de vară
14 Iun 2016: Cursuri pentru preoţi – sesiunea de vară
14 Iun 2016: Înainte-serbarea hramului Parohiei „Sfântul Anton”, Halmăşd
14 Iun 2016: Înainte-serbarea hramului Parohiei „Sfântul Anton”, Halmăşd
13 Iun 2016: Slujire arhierească în Biserica din Máriapócs
13 Iun 2016: Slujire arhierească în Biserica din Máriapócs
13 Iun 2016: Tabăra copiilor din clasa a 3-a A
13 Iun 2016: Tabăra copiilor din clasa a 3-a A
11 Iun 2016: Trofeul românului şi „pastila” naturală de sănătate
11 Iun 2016: Trofeul românului şi „pastila” naturală de sănătate
9 Iun 2016: Sărbătoarea Înălţării Domnului
9 Iun 2016: Sărbătoarea Înălţării Domnului

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: „De vorbă cu Domnul” » Titlu: 18685.jpg

Anul: 2016
Eveniment: „De vorbă cu Domnul”
Titlu: 18685.jpg