Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

22 Oct 2018: Sfântul Ioan Paul al II-lea

Sfântul Ioan Paul al II-lea Karol Jozef Wojtyla, devenit Papa Ioan Paul al II-lea din octombrie 1978, când a fost ales Episcop al Romei, s-a născut la 18 mai 1920 în orăşelul polonez Wadowice, aflat la 50 km de Cracovia. A fost cel mai mici copil al părinţilor săi, Karol Wojtyla şi Emilia Kaczorowska. Mama lui a murit în 1929. Fratele său mai mare, Edmund, medic, a murit în 1932, iar tatăl său, ofiţer de armată, a murit în 1941. Sora lui Karol, Olga, a murit înainte de naşterea lui. Viitorul Papă a fost botezat la 20 iunie 1920, în biserica parohiei din Wadowice, de pr. Franciszek Zak; a primit ... (citeşte tot articolul)

22 Oct 2018: 27 de ambasadori străini au vizitat Catedrala „Sfântul Nicolae”

27 de ambasadori străini au vizitat Catedrala „Sfântul Nicolae” Oraşul Oradea a primit vineri, 19 octombrie 2018, vizita corpului diplomatic străin acreditat la Bucureşti, însoţit de reprezentanţii autorităţilor locale. Vizita celor 27 de ambasadori care au venit la Oradea a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe, cu ocazia Centenarului. După ce au vizitat Prefectura şi Primăria, oaspeţii au vizitat şi comunităţile religioase prezente în oraş. La Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” aceştia au fost primiţi de către preacucernicul părinte Mihai Vătămănelu, vicarul general al Episcopiei, părintele Ovidiu ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Oct 2018: Petrecerea de bun venit

Petrecerea de bun venit Petrecerea de bun venit, pentru cei care au păşit pentru prima dată, cu emoţii, în internatul Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” este deja o tradiţie de peste un deceniu. Anul acesta, a avut loc ieri, 18 Octombrie , în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-catolic ,,Sfinţii Trei Ierarhi” din Oradea, începând cu orele 19. Acesta a fost organizat de elevul Coşerariu Mark, elev în clasa A-XI-A, cu sprijinul pedagogilor Firez Susana si Gavrilaş Emanuel. Scopul organizării acestei serate a fost unul important: întărirea comuniunii dintre elevi şi legarea unor ... (citeşte tot articolul)
Coşerariu Mark

19 Oct 2018: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei

Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei Când soarele blând de toamnă îşi trimitea raze prietenoase peste covorul multicolor de frunze ruginii, în liniştea şi puritatea măreţei catedrale a naturii de la poalele Muntelui Şes, duminică, 14 octombrie 2018, Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Silvaniei în colaborare cu Departamentul pentru Familii al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea şi cu Congregaţia Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău au organizat o retragere de o zi pentru familii împreună cu copiii la Făget, Sălaj. Primirea participanţilor care au sosit din toate parohiile Protopopiatului ... (citeşte tot articolul)
Prof. învăţământ primar Florica Bodea

18 Oct 2018: COMUNICAT

COMUNICAT Acţiunea “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas şi se desfăşoară, în prezent, în mai multe ţări europene, (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia şi România). Evenimentul are loc în fiecare an. Anul acesta am organizat evenimentul, pentru a zecea oară, la Oradea cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei. Acţiunea avut loc pe str. Republicii, lângă biserica ”Sfântul Duh”, din Oradea, în 17 octombrie 2018, şi a început cu aprinderea lumânărilor, urmată de cuvântul episcopului László Böcskei şi a vicarului general Mihai ... (citeşte tot articolul)

18 Oct 2018: CURIA EPARHIALĂ (2018-2019) - ORGANIGRAMA

CURIA EPARHIALĂ (2018-2019) - ORGANIGRAMA Episcopia Română Unită cu Roma Greco Catolică Oradea Moderatorul Curiei Episcopale Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv. - Vicar general (protosincel) I. Departamentul pentru preoţi 1. Antoniu Chifor - Vicar cu preoţii 2. Departamentul formare vocaţională Responsabil departament: Pr. Anton Cioba – Rector Seminar Florin Bode - Vice-rector II. Departamentul Pastoraţie / Biroul Pastoral 1. Oficiul pentru Pastoraţia Copiilor şi Tinerilor /Pastoraţia Şcolară / /Muzică Sacră/ Educaţie Responsabil ... (citeşte tot articolul)
Pr. Vicar General Mihai Vătămănelu OFMConv.

17 Oct 2018: COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ Pe 16 octombrie, Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea a fost transportat în Italia, pentru a primi tratament medical de specialitate. Potrivit medicilor, episcopul are o disfuncţie imunologică, dar este în curs de vindecare completă. Pe 17 septembrie 2018, ierarhul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea a fost internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie cu diagnosticul pneumonie severă, care a suferit însă mai multe complicaţii. În urma eforturilor uriaşe ale medicilor orădeni, în ultima lună, starea de sănătate a Preasfinţiei Sale a fost stabilizată şi chiar ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

16 Oct 2018: Vizită de stat în Italia a Preşedintelui Klaus Iohannis

Vizită de stat în Italia a Preşedintelui Klaus Iohannis Preşedintele României, Klaus Iohannis, a sosit în seara de duminică, 14 octombrie a.c., la Roma pentru o vizită de stat, prima la acest nivel de protocol din ultimii 45 de ani. În prima zi a vizitei sale, preşedintele României a avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor ortodoxe, greco-catolice şi romano-catolice din Roma, desfăşurată la sediul Episcopiei ortodoxe române a Italiei. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ”întrevederea preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii cultelor (...) reprezintă un semnal pe care Preşedintele României a vrut să ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: ÎNTÂLNIREA EPARHIALĂ A ASOCIAŢIILOR

ÎNTÂLNIREA  EPARHIALĂ  A  ASOCIAŢIILOR 24 noiembrie 2018 la Catedrala ,,Sfântul Nicolae’’ ,,Pe cel ce mă va mărturisi pe mine în faţa oamenilor, îl voi mărturisi şi eu în faţa Tatălui meu care este în ceruri !’’ Dragii noştri, avem bucuria de a vă invita sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la Catedrala ,,Sfântul Nicolae’’, pentru Sărbătoarea Asociaţiilor, având ca temă ,,Iubirea şi Slujirea”. Prin acest eveniment dorim să vă mulţumim pentru valoroasa implicare pe care o aveţi în viaţa bisericii noastre, aceasta având o mare nevoie de laici activi şi dăruiţi pentru a contura o ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: EXERCIŢII SPIRITUALE EPARHIALE PENTRU ADULŢI ŞI FAMILII

EXERCIŢII SPIRITUALE EPARHIALE PENTRU  ADULŢI ŞI FAMILII LOC: HOTEL PERLA, 1MAI, 16-18 XI 2018 TEMA: MARTORI ŞI VESTITORI AI MILOSTIVIRII LUI DUMNEZEU PROGRAM VINERI 16.XI.2018 18.00 - Primirea participanţilor 19.00 - Rugăciunea de deschidere 19.15 - Cina 20.00 - Conferinţa I: Mila şi comunitatea creştină SÂMBĂTĂ 17.XI.2018 07.30 - Sf. Liturghie 08.20 - Micul dejun 09.00 - Conferinţa II: Mila şi familia 11.00 – Împărtăşire – Dialogul cu Isus 13.00 - Prânzul 16.00 - Conferinţa III: Mila şi tinerii 17.00 - Împărtăşire 19.00 - Cina 20.00 - Adoraţie şi Celebrare penitenţială – Biserica din ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: PROGRAMUL EXERCIŢIILOR SPIRITUALE PENTRU FAMILII

PROGRAMUL EXERCIŢIILOR SPIRITUALE PENTRU FAMILII PROGRAMUL EXERCIŢIILOR SPIRITUALE PENTRU FAMILII EPARHIA GRECO-CATOLICĂ ORADEA PERIOADA: 2-3 NOIEMBRIE 2018 LOC: SÂNMARTIN, VILA: SÂNTANA TEMA: DIALOGUL ÎNTRE SOŢI VINERI 02 Noiembrie 17.30 - primirea participanţilor 17.45 - Rugăciunea de deschidere 18.00 - Conf. I „Chemaţi să creştem spiritual în cuplu” 19.00 - Cina 20.00 - Conf. II „Ascultarea în familie” 20.40 - Rugăciunea de seară SÂMBĂTĂ 03 Noiembrie 08.00 - Sf. Liturghie 08.45 - Micul Dejun 09.30 - Conf. III „Buna comunicare în familie” 11.00 - Împărtăşire 11.30 - ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN

190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN Alături de echipa managerială a şcolii, Petru Mlendea, primarul municipiului Beiuş, preoţi greco-catolici şi zeci de profesori, actuali şi foşti elevi, europarlamentarul Emilian Pavel a dezvelit bustul fondatorului Colegiului Naţional „Samuil Vulcan”. „Gestul pe care îl fac astăzi, acela de a oferi Colegiului Naţional „Samuil Vulcan”, bustul fondatorului său este unul de respect faţă de o instituţie venerabilă care a dat ţării trei academicieni şi a făcut Bihorului onoarea de a avea prima şcoală cu rang de colegiu naţional. Este de asemenea un gest de ... (citeşte tot articolul)

15 Oct 2018: INVITAŢIE

INVITAŢIE Asociaţiile Caritas Eparhial Oradea şi Caritas Catolica Oradea au onoarea de a vă invita la evenimentul Un Milion de Stele, ediţia 2018, Miercuri, 17 Octombrie, ora 19:00 pe Calea Republicii colţ cu str. Dunărea, pe pietonală, lângă Biserica ”Sfântul Duh”, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei. Scopul acestei acţiuni este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi ... (citeşte tot articolul)
Ioana Matea – coordonator voluntari

15 Oct 2018: Comunicat al Consiliului Director al AGRU Naţional

Comunicat al Consiliului Director al AGRU Naţional Cea de a doua întâlnire din acest an a membrilor Consiliului Director Naţional şi a asistenţilor lor spirituali, a fost găzduită de Centrul Spiritual „Manresa” din Cluj (Eparhia de Cluj-Gherla), în zilele de 12 şi 13 Octombrie. În deschiderea întâlnirii, participanţii au primit salutul pr. Călin Bot, Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla, al domnului preşedinte al AGRU – Cluj, Daniel Seleuşan, al pr. Angelo Pop, Asistent spiritual al AGRU Naţional şi Vicar general al Eparhiei de Lugoj, precum şi al preşedintelui AGRU Naţional – Călin Diaconu. Gazdele ... (citeşte tot articolul)

15 Oct 2018: Sfinte Paul al VI-lea, roagă-te pentru noi! Predica papei Francisc la canonizare

Sfinte Paul al VI-lea, roagă-te pentru noi! Predica papei Francisc la canonizare Duminică, 14 octombrie 2018, papa Francisc a prezidat în Piaţa San Pietro Sf. Liturghie şi canonizarea papei Paul al VI-lea şi a altor şase Fericiţi, care ne arată izvoarele bucuriei: întâlnirea cu Isus şi curajul de a risca totul pentru iubirea sa. ”Isus ne îndeamnă astăzi să ne întoarcem la izvoarele bucuriei: întâlnirea cu El, alegerea curajoasă de a risca pentru a-l urma, gustul de a lăsa ceva pentru a îmbrăţişa viaţa sa. Acesta este drumul pe care au mers Sfinţii”. Cu aceste cuvinte, papa Francisc a încheiat omilia Sfintei Liturghii de la canonizarea papei ... (citeşte tot articolul)

15 Oct 2018: Papa Francisc l-a vizitat pe Benedict XVI pentru canonizarea papei Paul VI

Papa Francisc l-a vizitat pe Benedict XVI pentru canonizarea papei Paul VI În contextul canonizării papei Paul al VI-lea, care în 1977 l-a creat cardinal pe arhiepiscopul Joseph Ratzinger, papa Francisc i-a făcut o vizită privată papei emerit Benedict al XVI-lea la mănăstirea ”Mater Ecclesiae”. În seara de sâmbătă, 13 octombrie a.c., papa Francisc a mers la mănăstirea ”Mater Ecclesiae” din Cetatea Vaticanului ca să-i facă o vizită papei emerit Benedict al XVI-lea în preziua canonizării lui Paul al VI-lea şi a altor şase Fericiţi. Benedict al XVI-lea a fost creat cardinal de papa Paul al VI-lea la ultimul consistoriu al pontificatului ... (citeşte tot articolul)

11 Oct 2018: Ziua Şcolii Ardelene – 11 octombrie

Ziua Şcolii Ardelene – 11 octombrie „Şcoala Ardeleană a adăugat dimensiuni occidentale culturii umaniste, reînnoind legăturile romanice, secole la rând întrerupte prin jocul nefericit al istoriei”. Cardinal Alexandru Todea Ziua de 11 octombrie, zi în care, în 1754, au fost deschise Şcolile Blajului - Fântâni ale darurilor - de către Episcopul Petru Pavel Aron, primele şcoli sistematice şi moderne în limba română din Transilvania, asemenea celor europene ale timpului, „moderne nu numai ca metode, ci mai ales ca spirit, conţinut şi orientare”, din anul 2014, este declarată ,,Ziua Şcolii ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

11 Oct 2018: Realităţi bihorene şi europene de la „spargerea lumii”, prezentate la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” şi la Universitate

Realităţi bihorene şi europene de la „spargerea lumii”, prezentate la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” şi la Universitate Sărbătoare anticipată, miercuri, pe strada Aurel Lazăr din Oradea! Cu două zile înaintea marcării centenarului semnării actului de independenţă a românilor din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş, din 12 octombrie 1918, la Muzeul „Aurel Lazăr” a fost vernisată o expoziţie dedicată faptelor din Bihorul toamnei anului 1918 şi primăverii anului 1919. La acest eveniment Episcopia Greco-Catolică de Oradea a fost reprezentată de către părintele Antoniu Chifor, vicar cu preoţii şi Eugen Ivuţ, secretar episcopal. Pentru marcarea celor 100 de ani de la ... (citeşte tot articolul)

11 Oct 2018: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa

Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa Senatul Universităţii din Oradea a conferit ieri, 10 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Ladislau Gyémant. Distincţia a fost acordată la iniţiativa Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării. Momentul festiv a avut loc în cadrul şedinţei solemne a Senatului, una dintre manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la adoptarea Declaraţiei de la Oradea, din 12 octombrie 1918. Din partea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea au ... (citeşte tot articolul)

10 Oct 2018: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”

Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” La Muzeul Oraşului Oradea, este deschisă Expoziţia de artă sacră „Tezaur Episcopia Tulcii”, care aduce în faţa publicului vizitator un remarcabil fond de obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole (XVIII, XIX şi XX), dar şi pentru aria culturală şi confesională a Dobrogei de Nord. Episcopia Tulcii şi Muzeul Naţional Brukenthal au deschis, ieri, în oraşul de pe Crişul Repede, Expoziţia de artă sacră „Tezaur Episcopia Tulcii”. Expoziţia de la Oradea prezintă, alături de Evangheliile ferecate (având ştanţă otomană), potire datând de la începutul ... (citeşte tot articolul)
Loredana Ionaş

Ultimele evenimente foto

22 Oct 2018: 27 de ambasadori străini au vizitat Catedrala „Sfântul Nicolae”
22 Oct 2018: 27 de ambasadori străini au vizitat Catedrala „Sfântul Nicolae”
19 Oct 2018: Petrecerea de bun venit
19 Oct 2018: Petrecerea de bun venit
19 Oct 2018: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei
19 Oct 2018: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei
18 Oct 2018: COMUNICAT
18 Oct 2018: COMUNICAT
16 Oct 2018: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN
16 Oct 2018: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN
11 Oct 2018: Realităţi bihorene şi europene
11 Oct 2018: Realităţi bihorene şi europene
11 Oct 2018: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
11 Oct 2018: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
10 Oct 2018: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
10 Oct 2018: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
9 Oct 2018: Comemorarea lui Samuil Vulcan
9 Oct 2018: Comemorarea lui Samuil Vulcan
5 Oct 2018: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
5 Oct 2018: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
5 Oct 2018: Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea
5 Oct 2018: Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea
2 Oct 2018: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
2 Oct 2018: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
1 Oct 2018: Hramul Parohiei Beznea
1 Oct 2018: Hramul Parohiei Beznea
1 Oct 2018: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
1 Oct 2018: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
1 Oct 2018: Vizita Arhiepiscopului de Udine la Oradea
1 Oct 2018: Vizita Arhiepiscopului de Udine la Oradea
25 Sep 2018: Pelerini din Oradea la Ceremonia de beatificarea fecioarei martire Veronica Antal
25 Sep 2018: Pelerini din Oradea la Ceremonia de beatificarea fecioarei martire Veronica Antal

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: COMUNICAT » Titlu: 27309.jpg

Anul: 2018
Eveniment: COMUNICAT
Titlu: 27309.jpg