Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

16 Oct 2018: Vizită de stat în Italia a Preşedintelui Klaus Iohannis

Vizită de stat în Italia a Preşedintelui Klaus Iohannis Preşedintele României, Klaus Iohannis, a sosit în seara de duminică, 14 octombrie a.c., la Roma pentru o vizită de stat, prima la acest nivel de protocol din ultimii 45 de ani. În prima zi a vizitei sale, preşedintele României a avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţilor ortodoxe, greco-catolice şi romano-catolice din Roma, desfăşurată la sediul Episcopiei ortodoxe române a Italiei. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ”întrevederea preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii cultelor (...) reprezintă un semnal pe care Preşedintele României a vrut să ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: ÎNTÂLNIREA EPARHIALĂ A ASOCIAŢIILOR

ÎNTÂLNIREA  EPARHIALĂ  A  ASOCIAŢIILOR 24 noiembrie 2018 la Catedrala ,,Sfântul Nicolae’’ ,,Pe cel ce mă va mărturisi pe mine în faţa oamenilor, îl voi mărturisi şi eu în faţa Tatălui meu care este în ceruri !’’ Dragii noştri, avem bucuria de a vă invita sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la Catedrala ,,Sfântul Nicolae’’, pentru Sărbătoarea Asociaţiilor, având ca temă ,,Iubirea şi Slujirea”. Prin acest eveniment dorim să vă mulţumim pentru valoroasa implicare pe care o aveţi în viaţa bisericii noastre, aceasta având o mare nevoie de laici activi şi dăruiţi pentru a contura o ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: EXERCIŢII SPIRITUALE EPARHIALE PENTRU ADULŢI ŞI FAMILII

EXERCIŢII SPIRITUALE EPARHIALE PENTRU  ADULŢI ŞI FAMILII LOC: HOTEL PERLA, 1MAI, 16-18 XI 2018 TEMA: MARTORI ŞI VESTITORI AI MILOSTIVIRII LUI DUMNEZEU PROGRAM VINERI 16.XI.2018 18.00 - Primirea participanţilor 19.00 - Rugăciunea de deschidere 19.15 - Cina 20.00 - Conferinţa I: Mila şi comunitatea creştină SÂMBĂTĂ 17.XI.2018 07.30 - Sf. Liturghie 08.20 - Micul dejun 09.00 - Conferinţa II: Mila şi familia 11.00 – Împărtăşire – Dialogul cu Isus 13.00 - Prânzul 16.00 - Conferinţa III: Mila şi tinerii 17.00 - Împărtăşire 19.00 - Cina 20.00 - Adoraţie şi Celebrare penitenţială – Biserica din ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: PROGRAMUL EXERCIŢIILOR SPIRITUALE PENTRU FAMILII

PROGRAMUL EXERCIŢIILOR SPIRITUALE PENTRU FAMILII PROGRAMUL EXERCIŢIILOR SPIRITUALE PENTRU FAMILII EPARHIA GRECO-CATOLICĂ ORADEA PERIOADA: 2-3 NOIEMBRIE 2018 LOC: SÂNMARTIN, VILA: SÂNTANA TEMA: DIALOGUL ÎNTRE SOŢI VINERI 02 Noiembrie 17.30 - primirea participanţilor 17.45 - Rugăciunea de deschidere 18.00 - Conf. I „Chemaţi să creştem spiritual în cuplu” 19.00 - Cina 20.00 - Conf. II „Ascultarea în familie” 20.40 - Rugăciunea de seară SÂMBĂTĂ 03 Noiembrie 08.00 - Sf. Liturghie 08.45 - Micul Dejun 09.30 - Conf. III „Buna comunicare în familie” 11.00 - Împărtăşire 11.30 - ... (citeşte tot articolul)

16 Oct 2018: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN

190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN Alături de echipa managerială a şcolii, Petru Mlendea, primarul municipiului Beiuş, preoţi greco-catolici şi zeci de profesori, actuali şi foşti elevi, europarlamentarul Emilian Pavel a dezvelit bustul fondatorului Colegiului Naţional „Samuil Vulcan”. „Gestul pe care îl fac astăzi, acela de a oferi Colegiului Naţional „Samuil Vulcan”, bustul fondatorului său este unul de respect faţă de o instituţie venerabilă care a dat ţării trei academicieni şi a făcut Bihorului onoarea de a avea prima şcoală cu rang de colegiu naţional. Este de asemenea un gest de ... (citeşte tot articolul)

15 Oct 2018: INVITAŢIE

INVITAŢIE Asociaţiile Caritas Eparhial Oradea şi Caritas Catolica Oradea au onoarea de a vă invita la evenimentul Un Milion de Stele, ediţia 2018, Miercuri, 17 Octombrie, ora 19:00 pe Calea Republicii colţ cu str. Dunărea, pe pietonală, lângă Biserica ”Sfântul Duh”, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei. Scopul acestei acţiuni este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi ... (citeşte tot articolul)
Ioana Matea – coordonator voluntari

15 Oct 2018: Comunicat al Consiliului Director al AGRU Naţional

Comunicat al Consiliului Director al AGRU Naţional Cea de a doua întâlnire din acest an a membrilor Consiliului Director Naţional şi a asistenţilor lor spirituali, a fost găzduită de Centrul Spiritual „Manresa” din Cluj (Eparhia de Cluj-Gherla), în zilele de 12 şi 13 Octombrie. În deschiderea întâlnirii, participanţii au primit salutul pr. Călin Bot, Vicar general al Eparhiei de Cluj-Gherla, al domnului preşedinte al AGRU – Cluj, Daniel Seleuşan, al pr. Angelo Pop, Asistent spiritual al AGRU Naţional şi Vicar general al Eparhiei de Lugoj, precum şi al preşedintelui AGRU Naţional – Călin Diaconu. Gazdele ... (citeşte tot articolul)

15 Oct 2018: Sfinte Paul al VI-lea, roagă-te pentru noi! Predica papei Francisc la canonizare

Sfinte Paul al VI-lea, roagă-te pentru noi! Predica papei Francisc la canonizare Duminică, 14 octombrie 2018, papa Francisc a prezidat în Piaţa San Pietro Sf. Liturghie şi canonizarea papei Paul al VI-lea şi a altor şase Fericiţi, care ne arată izvoarele bucuriei: întâlnirea cu Isus şi curajul de a risca totul pentru iubirea sa. ”Isus ne îndeamnă astăzi să ne întoarcem la izvoarele bucuriei: întâlnirea cu El, alegerea curajoasă de a risca pentru a-l urma, gustul de a lăsa ceva pentru a îmbrăţişa viaţa sa. Acesta este drumul pe care au mers Sfinţii”. Cu aceste cuvinte, papa Francisc a încheiat omilia Sfintei Liturghii de la canonizarea papei ... (citeşte tot articolul)

15 Oct 2018: Papa Francisc l-a vizitat pe Benedict XVI pentru canonizarea papei Paul VI

Papa Francisc l-a vizitat pe Benedict XVI pentru canonizarea papei Paul VI În contextul canonizării papei Paul al VI-lea, care în 1977 l-a creat cardinal pe arhiepiscopul Joseph Ratzinger, papa Francisc i-a făcut o vizită privată papei emerit Benedict al XVI-lea la mănăstirea ”Mater Ecclesiae”. În seara de sâmbătă, 13 octombrie a.c., papa Francisc a mers la mănăstirea ”Mater Ecclesiae” din Cetatea Vaticanului ca să-i facă o vizită papei emerit Benedict al XVI-lea în preziua canonizării lui Paul al VI-lea şi a altor şase Fericiţi. Benedict al XVI-lea a fost creat cardinal de papa Paul al VI-lea la ultimul consistoriu al pontificatului ... (citeşte tot articolul)

11 Oct 2018: Ziua Şcolii Ardelene – 11 octombrie

Ziua Şcolii Ardelene – 11 octombrie „Şcoala Ardeleană a adăugat dimensiuni occidentale culturii umaniste, reînnoind legăturile romanice, secole la rând întrerupte prin jocul nefericit al istoriei”. Cardinal Alexandru Todea Ziua de 11 octombrie, zi în care, în 1754, au fost deschise Şcolile Blajului - Fântâni ale darurilor - de către Episcopul Petru Pavel Aron, primele şcoli sistematice şi moderne în limba română din Transilvania, asemenea celor europene ale timpului, „moderne nu numai ca metode, ci mai ales ca spirit, conţinut şi orientare”, din anul 2014, este declarată ,,Ziua Şcolii ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

11 Oct 2018: Realităţi bihorene şi europene de la „spargerea lumii”, prezentate la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” şi la Universitate

Realităţi bihorene şi europene de la „spargerea lumii”, prezentate la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” şi la Universitate Sărbătoare anticipată, miercuri, pe strada Aurel Lazăr din Oradea! Cu două zile înaintea marcării centenarului semnării actului de independenţă a românilor din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş, din 12 octombrie 1918, la Muzeul „Aurel Lazăr” a fost vernisată o expoziţie dedicată faptelor din Bihorul toamnei anului 1918 şi primăverii anului 1919. La acest eveniment Episcopia Greco-Catolică de Oradea a fost reprezentată de către părintele Antoniu Chifor, vicar cu preoţii şi Eugen Ivuţ, secretar episcopal. Pentru marcarea celor 100 de ani de la ... (citeşte tot articolul)

11 Oct 2018: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa

Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa Senatul Universităţii din Oradea a conferit ieri, 10 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Ladislau Gyémant. Distincţia a fost acordată la iniţiativa Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării. Momentul festiv a avut loc în cadrul şedinţei solemne a Senatului, una dintre manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la adoptarea Declaraţiei de la Oradea, din 12 octombrie 1918. Din partea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea au ... (citeşte tot articolul)

10 Oct 2018: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”

Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” La Muzeul Oraşului Oradea, este deschisă Expoziţia de artă sacră „Tezaur Episcopia Tulcii”, care aduce în faţa publicului vizitator un remarcabil fond de obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole (XVIII, XIX şi XX), dar şi pentru aria culturală şi confesională a Dobrogei de Nord. Episcopia Tulcii şi Muzeul Naţional Brukenthal au deschis, ieri, în oraşul de pe Crişul Repede, Expoziţia de artă sacră „Tezaur Episcopia Tulcii”. Expoziţia de la Oradea prezintă, alături de Evangheliile ferecate (având ştanţă otomană), potire datând de la începutul ... (citeşte tot articolul)
Loredana Ionaş

9 Oct 2018: Comemorarea lui Samuil Vulcan la Oradea

Comemorarea lui Samuil Vulcan la Oradea Luni, 08.10.2018, o delegaţie a profesorilor Colegiului Naţional „Samuil Vulcan” a ridicat un parastas în memoria episcopului greco-catolic Samuil Vulcan. Anual, cu ocazia aniversării înfiinţării colegiului vulcanian, o delegaţie din partea cadrelor didactice al distinsei şcoli fac un pelerinaj la mormântul episcopului Samuil Vulcan, care a ctitorit această „şcoală românească” în Beiuş, în anul 1828. În acest an, la împlinirea a 190 de ani de învăţământ în această „cetate de cultură beiuşeană”, o delegaţie de profesori şi elevi, condusă de ... (citeşte tot articolul)

9 Oct 2018: I n v i t a ţ i e

I n v i t a ţ i e Protopopiatul Greco-Catolic din Şimleu Silvaniei în colaborare cu parohiile aparţinătoare au deosebita onoare de a vă invita la o după-masă petrecută în mijlocul naturii unde vom putea împărtăşi câteva momente frumoase de bucurie şi relaxare, rugăciune şi reflecţie asupra propriei vieţi de cuplu. Vom participa împreună cu copiii, acestora oferindu-li-se un program separat de joacă şi distracţie. Tema întâlnirii va fi: „Iubirea iertătoare în familie”. Evenimentul va avea loc duminică, 14 octombrie 2018 în localitatea Făgetu, comuna Plopiş după ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

9 Oct 2018: A murit la Roma mons. Ioan Augustin Tăutu, voce îndrăgită de ascultătorii Radio Vatican

A murit la Roma mons. Ioan Augustin Tăutu, voce îndrăgită de ascultătorii Radio Vatican A murit sâmbătă, 6 octombrie 2018, la Roma mons. Ioan Augustin Tăutu, voce cunoscută şi îndrăgită timp de decenii de către ascultătorii Radio Vatican. Până în 1995, regretatul prelat greco-catolic a celebrat ani la rând pentru ascultătorii postului Radio Vatican Sfânta Liturghie în ritul bizantin român, transmisă duminica şi la marile sărbători din capela emiţătorului pontifical Radio Vatican. Născut în 8 ianuarie 1925, a fost sfinţit preot 9 ianuarie 1949 pentru eparhia greco-catolică de Oradea. Scoaterea în ilegalitate a Bisericii greco-catolice de către ... (citeşte tot articolul)

9 Oct 2018: Discurs adresat pelerinilor din Biserica Greco-Catolică Slovacă în ocazia celei de-a 200-a aniversări a întemeierii Eparhiei de Presov

Discurs adresat pelerinilor din Biserica Greco-Catolică Slovacă în ocazia celei de-a 200-a aniversări a întemeierii Eparhiei de Presov Iubiţi fraţi şi surori, Bine aţi venit şi mulţumesc pentru afectul vostru călduros! Sfântul Ioan Paul al II-lea, vorbind la Prešov în 1995, a împrumutat o frumoasă imagine din natura înconjurătoare pentru a descrie identitatea şi misiunea comunităţilor greco-catolice: „În apele transparente se oglindeşte măreţia maiestuoasă a vârfurilor: acest peisaj […] ne vorbeşte despre frumuseţea şi despre bunătatea Creatorului. De la povârnişurile meridionale ale munţilor Tatra până la câmpiile din Zemplín, de secole trăiesc umăr la umăr cu fraţii şi ... (citeşte tot articolul)

9 Oct 2018: Invitaţie la Simpozion Internaţional

Invitaţie la Simpozion Internaţional Vă aşteptăm cu drag! (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

8 Oct 2018: MESAJ al Episcopilor catolici din România după referendumul din 6-7 octombrie 2018

MESAJ al Episcopilor catolici din România după referendumul din 6-7 octombrie 2018 Biserica Catolică din România, după desfăşurarea Referendumului din datele de 6-7 octombrie 2018, în calitatea sa de „mamă şi învăţătoare”, prin vocea episcopilor săi reafirmă cu tărie că la temelia familiei se află căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie. Slujind cauza mântuirii, din mandatul primit de la Cristos capul său, peste vremuri ea nu încetează niciodată să propovăduiască Evanghelia familiei cu curaj şi speranţă. În lumina învăţăturii lui Cristos, căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este întărită şi sigilată de ... (citeşte tot articolul)
Episcopii catolici din România

8 Oct 2018: Papa îi încurajează pe preoţii greco-catolici căsătoriţi: o mărturie exemplară

Papa îi încurajează pe preoţii greco-catolici căsătoriţi: o mărturie exemplară "Dragi preoţi, celibatari şi căsătoriţi, împreună cu familiile voastre, vă salut pe toţi cu multă căldură şi cordialitate, precum şi pe toate persoanele consacrate. Vă mulţumesc pentru munca voastră în mijlocul sfântului popor credincios lui Dumnezeu. Familiile preoţilor trăiesc o misiune specială în zilele noastre, când foarte des idealul familie este pus la îndoială sau chiar în mod explicit atacat: voi oferiţi o mărturie de viaţă sănătoasă şi exemplară". Cu aceste cuvinte Papa Francisc a salutat preoţii Bisericii Greco-Catolice din Slovacia, ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

16 Oct 2018: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN
16 Oct 2018: 190 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL BEIUŞEAN
11 Oct 2018: Realităţi bihorene şi europene
11 Oct 2018: Realităţi bihorene şi europene
11 Oct 2018: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
11 Oct 2018: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
10 Oct 2018: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
10 Oct 2018: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
9 Oct 2018: Comemorarea lui Samuil Vulcan
9 Oct 2018: Comemorarea lui Samuil Vulcan
5 Oct 2018: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
5 Oct 2018: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
5 Oct 2018: Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea
5 Oct 2018: Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea
2 Oct 2018: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
2 Oct 2018: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
1 Oct 2018: Hramul Parohiei Beznea
1 Oct 2018: Hramul Parohiei Beznea
1 Oct 2018: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
1 Oct 2018: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
1 Oct 2018: Vizita Arhiepiscopului de Udine la Oradea
1 Oct 2018: Vizita Arhiepiscopului de Udine la Oradea
25 Sep 2018: Pelerini din Oradea la Ceremonia de beatificarea fecioarei martire Veronica Antal
25 Sep 2018: Pelerini din Oradea la Ceremonia de beatificarea fecioarei martire Veronica Antal
25 Sep 2018: Sfântul Părinte în inima Lituaniei
25 Sep 2018: Sfântul Părinte în inima Lituaniei
23 Sep 2018: Vizita Sfântului Părinte în Ţările Baltice
23 Sep 2018: Vizita Sfântului Părinte în Ţările Baltice
17 Sep 2018: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
17 Sep 2018: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
17 Sep 2018: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor
17 Sep 2018: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27222.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27222.jpg