Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

27 Mai 2018: Mons. Giovanni A. Becciu, noul prefect al Congregaţiei pentru cauzele sfinţilor

Mons. Giovanni A. Becciu, noul prefect al Congregaţiei pentru cauzele sfinţilor Mons. Becciu va prelua efectiv noul oficiu de prefect al Congregaţiei pentru cauzele sfinţilor după trecerea lunii august, rămânând între timp, până pe 29 iunie 2018, în funcţia de substitut la Secţia de Afaceri Generale a Secretariatului de Stat. Adrian Dancă – Cetatea Vaticanului Vatican News – 26 mai 2018. Sfântul Părinte l-a numit prefect al Congregaţiei pentru cauzele sfinţilor pe arhiepiscopul Giovanni Angelo Becciu, substitut pentru Afacerile Generale din cadrul Secretariatului de Stat al Sf. Scaun. Mons. Becciu va prelua efectiv noul oficiu de prefect al ... (citeşte tot articolul)

27 Mai 2018: Întâlnirea preoteselor

Întâlnirea preoteselor Dragii mei, dar mai ales dragi Preotese Doresc să împărtăşesc cu voi, bucuria pe care am trăit-o la întâlnirea cu doamnele preotese, unde a fost invitată şi celebra Mihaela Tatu, în perioada 19-20 Mai, la Băile 1 Mai, Pensiunea Elim. Încă de la început m-a bucurat aceasta invitaţie, dar gândul că am atâtea lucruri de făcut, îmi dădea mereu târcoale. Însă, vocea Mihaelei din interiorul minţii mele nu-mi dădea pace. Mă chema încontinuu ... Trebuia să merg la întâlnire, să ascult cuvintele ei, care aveau să se transforme în pietre preţioase, deoarece au ... (citeşte tot articolul)
Preoteasa Ramona Matei

24 Mai 2018: Indulgenţă plenară pentru cei care participă la Întâlnirea Familiilor în Irlanda

Indulgenţă plenară pentru cei care participă la Întâlnirea Familiilor în Irlanda Papa Francisc acordă indulgenţa plenară tuturor celor care participă la a IX-lea Întâlnire Mondială a Familiilor care se va ţine la Dublin, în Irlanda, de la 21 la 26 august 2018. Transmite asta Penitenţiaria Apostolică printr-un decret dat luni, 21 mai 2018, în comemorarea liturgică a "Sfintei Fecioare Maria, Maica Bisericii". Indulgenţa plenară - explică documentul, despre care dă ştire Vatican News - este acordată "în condiţiile obişnuite (spovadă sacramentală, împărtăşanie euharistică şi rugăciuni după intenţiile Sfântului Părinte) ... (citeşte tot articolul)

24 Mai 2018: Discursul Papei adresat Conferinţei Episcopale Italiene

Discursul Papei adresat Conferinţei Episcopale Italiene Iubiţi fraţi, bună seara! Bine aţi venit în Vatican. Dar cred că această aulă [cea a Sinodului] este în Vatican numai atunci când este papa, pentru că este pe teritoriul italian. Şi Aula „Paul al VI-lea”… Spun că este aşa, nu-i adevărat? Multe mulţumiri pentru prezenţa voastră ca să inauguraţi această zi a Mariei Maica Bisericii. Noi să spunem din inima noastră, toţi împreună: „Monstra te esse matrem”. Mereu: „Monstra te esse matrem”. Este rugăciunea: „Fă-ne să simţim că eşti mama”, că nu suntem singuri, că Tu ne însoţeşti ca ... (citeşte tot articolul)

23 Mai 2018: Ardeleanul care a înfiinţat primul ziar românesc peste Atlantic

Ardeleanul care a înfiinţat primul ziar românesc peste Atlantic Una dintre marile personalităţi ale Diasporei româneşti este astăzi aproape uitată. Preotul greco-catolic Epaminonda Lucaciu este cel care a înfiinţat primul ziar românesc de pe continentul nord-american şi, totodată, cel care a creat prima parohie românească din Statele Unite ale Americii. Una dintre marile personalităţi ale Diasporei româneşti este astăzi aproape uitată. Preotul greco-catolic Epaminonda Lucaciu este cel care a înfiinţat primul ziar românesc de pe continentul nord-american şi, totodată, cel care a creat prima parohie românească din Statele Unite ... (citeşte tot articolul)

23 Mai 2018: Patriarhul Bartolomeu vizitează Bazilica Sfinţilor Apostoli din Roma

Patriarhul Bartolomeu vizitează Bazilica Sfinţilor Apostoli din Roma Preafericitul Bartolomeu, Patriarhul ecumenic de Constantinopol, va vizita în după amiaza zilei de astăzi, 23 mai 2018, Bazilica „Sfinţilor Apostoli” din Roma, pentru a venera relicvele apostolilor Filip şi Iacob. Vizita a fost anunţată de către parohul bazilicii, fr. Agnello Stoia, în buletinul lunar „San Bonaventura informa”, citat de OFMConv.ro. Confirmarea vizitei a venit din partea Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creştinilor. Patriarhul va prezida un moment de rugăciune în Bazilică, începând cu ora 18.30, în cadrul căruia vor fi venerate relicvele ... (citeşte tot articolul)

23 Mai 2018: Întru mulţi ani, Preafericite Părinte!

Întru mulţi ani, Preafericite Părinte! Astăzi, 23 mai 2018, Preafericitul Părinte Cardinal LUCIAN MUREŞAN, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, împlineşte o binecuvântată vârstă! Credincioşii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, deopotrivă clerici şi laici, urează Preafericirii Sale multă sănătate întru plinătate de haruri şi rodnică păstorire a turmei încredinţate de Domnul Isus Cristos! „Pe Stăpânul şi Arhiereul nostru Doamne Îl păzeşte! Întru mulţi ani, Stăpâne!” *** Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma este membru de ... (citeşte tot articolul)

23 Mai 2018: Conferinţele Unirii 5

Conferinţele Unirii 5 Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” din Oradea a fost gazda celei de-a cincea întâlnire din cadrul Conferinţele Unirii organizate de către Episcopia Greco-Catolică Oradea, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor şi Muzeul Ţării Crişurilor – Complex muzeal. După cuvântul de salut al domnului Aurel Chiriac, directorul Muzeului, au urmat trei conferinţe dedicate celor două personalităţi româneşti, Aurel Lazăr şi Vasile Goldiş. Doamna Cornelia ROMÎNAŞU, a vorbit despre Muzeul Memorial dedicat avocatului Aurel Lazăr, iar domnul profesor universitar dr. Ion ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

23 Mai 2018: Invitaţie la rugăciune în Luna Mai: Paraclisul Maicii Domnului la Grota din curtea Seminarului Teologic

Invitaţie la rugăciune în Luna Mai: Paraclisul Maicii Domnului la Grota din curtea Seminarului Teologic Dragi tineri, Iubiţi credincioşi, Luna Mai este dedicată Sfintei Fecioare Maria. Activităţile din biserica noastră, în această lună, sunt organizate cu o atenţie deosebită faţă de Mama noastră cerească. În curtea Seminarului avem o grotă cu imaginea Preacuratei Fecioare Maria care ne veghează pe toţi. În fiecare an, în această lună organizăm diferite rugăciuni închinate Mamei lui Dumnezeu şi a noastră, rugăciuni la care participă grupurile de tineri din Oradea dar şi credincioşii din parohiile noastre. Cu mare drag vă invităm să ne rugăm ... (citeşte tot articolul)
Pr. Anton CIOBA

22 Mai 2018: Cardinalul Alexandru Todea: 16 ani de la întoarcerea în casa Tatălui

Cardinalul Alexandru Todea: 16 ani de la întoarcerea în casa Tatălui În urmă cu 16 ani a trecut la cele veşnice Cardinalul Alexandru Todea, cel de-al doilea cardinal al românilor. Alexandru Todea s-a nascut la 5 iunie 1912 in Teleac, judetul Mures facand parte dintr-o familie numeroasa cu nu mai putin de 16 copii. Cu mari greutati si eforturi financiare (inerente unei familii numeroase) isi termina liceul in 1933 si in acelasi an intra la Academia Teologica din Blaj. Se remarca de la inceput ca un student sclipitor si in anul doi universitar este trimis de mitropolitul Vasile Suciu la Colegiul De Propaganda Fide din Roma. Hirotonit inca din ... (citeşte tot articolul)

22 Mai 2018: Prima Sfântă Spovadă şi Împărtăşanie în Parohia Ghenci

Prima Sfântă Spovadă şi Împărtăşanie în Parohia Ghenci Duminică, 20 mai 2018, în Dumineca a 7-a după Paşti, a Sfinţilor Părinţi de la Niceea, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de pr. Paroh Lucian Constantin Cociorva, un număr de 6 copii din Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Ghenci l-au primit pentru prima oară pe Isus Cristos în sufletele lor. Sfânta Liturghie solemnă de la ora 11 a început cu procesiunea pornită de la casa parohială până în faţa bisericii, pr. Lucian fiind cel care i-a condus pe copii la Sfântul Altar. Sărbătoarea a fost întregită prin prezenţa la Sfânta Liturghie a corului ... (citeşte tot articolul)
Pr. Lucian Constantin Cociorva

22 Mai 2018: Omagierea Episcopului Inocenţiu Micu-Klein, întemeietor al Blajului şi erou al Naţiunii Române

Omagierea Episcopului Inocenţiu Micu-Klein, întemeietor al Blajului şi erou al Naţiunii Române A fost omagiat la Blaj astăzi, 19 mai 2018, la 250 de ani de la trecerea la cele veşnice, Episcopului greco-catolic Inocenţiu Micu-Klein, întemeietor al Blajului şi erou al Naţiunii Române. În faţa statuii întemeietorului Blajului din în Piaţa 1848, Asociaţia judeţeană Sarmizegetusa C.M.M.R Deva-Hunedoara a adus onorurile militare. A fost oficiat apoi un Te-Deum în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj de Pr. Vicar Mitropolitan Ioan Fărcaş, împreună cu un sobor de preoţi. Redăm discursul Prof. Univ. Dr. Ion Buzaşi: ... (citeşte tot articolul)

21 Mai 2018: Premierul român Viorica Dăncilă în vizită la Colegiul Pontifical Pio Romeno

Premierul român Viorica Dăncilă în vizită la Colegiul Pontifical Pio Romeno După întâlnirea de la Vatican cu Sf. Părinte Papa Francisc din ziua de 11 mai a.c, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a vizitat în ziua de 12 mai, Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma. Programul a început în Biserica Colegiului, după care, în Biblioteca Colegiului, s-au adresat cuvinte de salut. Sursa: http://pioromeno.com (citeşte tot articolul)

21 Mai 2018: Testamentul lui Coposu, găsit după 23 de ani

Testamentul lui Coposu, găsit după 23 de ani Fundaţia Corneliu Coposu a prezentat, duminică, Testamentul lui Corneliu Coposu, liderul opoziţiei anticomuniste, scris în 1994 pe patul de spital, document în care fostul lider ţărănist arăta că ”politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare al intereselor proprii” şi îi ierta pe torţionarii comunişti, spunând că nu trebuie pedepsiţi, ci internaţi în ospicii. Documentul a fost găsit după 23 de ani de la trecerea în eternitate a Seniorului de reprezentanţii Fundaţiei Corneliu Coposu, în arhiva acesteia. Testamentul este structurat în trei părţi: ... (citeşte tot articolul)

21 Mai 2018: Papa Paul al VI-lea va fi proclamat sfânt la 14 octombrie

Papa Paul al VI-lea va fi proclamat sfânt la 14 octombrie Papa Paul al VI-lea – pontiful care a încheiat Conciliul Vatican al II-lea şi a dat glas strigătului celor din urmă, va fi proclamat sfânt la 14 octombrie 2018. Anunţul a fost făcut de Sfântul Părinte care a prezidat Consistoriul de sâmbătă, 19 mai, un consistoriu public privind unele cauze de canonizare. Adunarea cardinalilor, convocată de papa Francisc, a avut loc la ora 10.00, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic şi a început cu rugăciunea canonică a Orei a Treia. Paul al VI-lea (Ioan Baptist Montini), papă; Oscar Arnulfo Romero Galdamez, arhiepiscop de San ... (citeşte tot articolul)

21 Mai 2018: Rusaliile. Papa Francis a numit 14 noi cardinali

Rusaliile. Papa Francis a numit 14 noi cardinali Colegiul cardinalilor se înnoieşte în curând cu alţi prelaţi – arhiepiscopi, episcopi şi călugări – care îşi desfăşoară apostolatul în Curia Romană şi în diferite ţări. Duminică, 20 mai 2018, solemnitatea Rusaliilor, papa Francisc a anunţat convocarea unui consistoriu pe 29 iunie a.c., solemnitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, pentru crearea a 14 noi cardinali. Trei sunt din Italia, doi din Spania şi câte unul din Irak, Polonia, India, Portugalia, Peru, Madagascar, Japonia, Mexic şi Bolivia. «Dragi fraţi şi surori, Sunt bucuros să anunţ că în 29 ... (citeşte tot articolul)

21 Mai 2018: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita

Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita Duminică, 20 mai 2018, la Biserica Greco-Catolică din Marghita, a avut loc conferinţa cu tema „Biserică şi identitate: trecut, prezent şi viitor”, organizată de Parohia Greco-Catolică Marghita, prin părintele paroh Liţ-Demian Gheorghe, sub stindardul „Centenarului Marii Uniri”, conferinţă susţinută de părintele conferenţiar universitar dr. Alexandru BUZALIC şi moderată de părintele dr. Cristian BĂLĂNEAN. În prezenţa unui auditoriu multiconfesional şi a preoţilor din Protopopiatul Greco-Catolic de Marghita, avându-l alături şi pe părintele vicar cu ... (citeşte tot articolul)
Pr. Dr. Cristian BĂLĂNEAN

21 Mai 2018: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă

Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă În Anul Centenar, în după amiaza zilei de duminică 20 mai 2018, a avut loc la Dijir, judeţul Bihor, Slujba Parastasului pentru Părintele Mihai Dănilă, erou al neamului şi al Bisericii Greco-Catolice. Slujba a fost oficiată de către preoţii din Protopopiatul Marghita în frunte cu Părintele Antoniu Chifor, vicarul responsabil cu preoţii şi protopop de Marghita. Părintele Mihai Dănilă, s-a născut în 14 noiembrie 1888 la Tiream, în familia ţăranilor Mihai Dănilă şi Ana Maroşan, fiind fratele mai mic al preotului-profesor Augustin Dănilă. Mama lor era soră cu ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

21 Mai 2018: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” a găzduit şi în acest an o expoziţie de obiecte de cult şi portrete ale episcopilor greco-catolici, deschizând spre vizitare şi cripta unde sunt înmormântaţi episcopi-martiri şi preoţi ai Bisericii Greco-Catolice. Expoziţia a făcut parte din evenimentul „Noaptea muzeelor”, mai precis „Muzeele orădene Împreună”, manifestare iniţiată de Muzeul Ţării Crişurilor pentru „cunoaşterea cu obiectivitate a valorilor patrimoniale aparţinând tuturor etniilor ce locuiesc în Oradea, cele ale românilor şi maghiarilor ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

21 Mai 2018: Vernisajul expoziţie „Monumente în mişcare – Memoria Rezistenţei”

Vernisajul expoziţie „Monumente în mişcare – Memoria Rezistenţei” La Memorialul „Rezistenţă şi represiune în Bihor” din Muzeul Cetăţii Oraşului Oradea – Complex Cultural a avut loc în ziua dedicată „Nopţii Muzeelor” vernisajul unei expoziţii de artă contemporană monumentală. Nasui Collection & Gallery este o organizaţie independentă care promovează artişti români moderni şi contemporani. Nasui Collection & Gallery a lansat programul „Moving Monuments” în 2014, având ca scop producţia, prezentarea şi itinerarea de lucrări de artă de mari dimensiuni în spaţii contemporane prestigioase din întreaga lume. În ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Ultimele evenimente foto

23 Mai 2018: Conferinţele Unirii 5
23 Mai 2018: Conferinţele Unirii 5
21 Mai 2018: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
21 Mai 2018: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
21 Mai 2018: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
21 Mai 2018: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
21 Mai 2018: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
21 Mai 2018: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
21 Mai 2018: Vernisajul expoziţie „Monumente în mişcare – Memoria Rezistenţei”
21 Mai 2018: Vernisajul expoziţie „Monumente în mişcare – Memoria Rezistenţei”
19 Mai 2018: Premiere elevi Zalău
19 Mai 2018: Premiere elevi Zalău
18 Mai 2018: Ceremonial militar religios şi depuneri de coroane - Ziua Eroilor la Oradea
18 Mai 2018: Ceremonial militar religios şi depuneri de coroane - Ziua Eroilor la Oradea
18 Mai 2018: Un nou volum de poezie al domnului Aurel Horgoş
18 Mai 2018: Un nou volum de poezie al domnului Aurel Horgoş
17 Mai 2018: Relicva Sfântului Anton la Beiuş
17 Mai 2018: Relicva Sfântului Anton la Beiuş
16 Mai 2018: Violonistul Alexandru Tomescu alături de elevii Liceului Greco-Catolic
16 Mai 2018: Violonistul Alexandru Tomescu alături de elevii Liceului Greco-Catolic
15 Mai 2018: Vizita Superiorului General al Congregaţiei „Don Orione ” la Oradea
15 Mai 2018: Vizita Superiorului General al Congregaţiei „Don Orione ” la Oradea
15 Mai 2018: Elevii Liceului „Iuliu Maniu” în pelerinaj
15 Mai 2018: Elevii Liceului „Iuliu Maniu” în pelerinaj
15 Mai 2018: Pelerinajul comunităţilor greco-catolice române din Austria la Mariazell
15 Mai 2018: Pelerinajul comunităţilor greco-catolice române din Austria la Mariazell
14 Mai 2018: Paşii pelerinului
14 Mai 2018: Paşii pelerinului
14 Mai 2018: Relicva cu moaştele Sfântului Anton la Oradea
14 Mai 2018: Relicva cu moaştele Sfântului Anton la Oradea
14 Mai 2018: Lansări de carte la Târgul Gaudeamus - Cărţile Memoriei
14 Mai 2018: Lansări de carte la Târgul Gaudeamus - Cărţile Memoriei

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25848.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25848.jpg