Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

27 Apr 2017: Apariţia broşurii „În compania Fecioarei de la Fatima”

Apariţia broşurii „În compania Fecioarei de la Fatima” La finele lunii aprilie 2017, a fost publicată broşura „În compania Fecioarei de la Fatima” la Editura Surorilor Lauretane de la Baia Mare. Cuprinzând 148 de pagini de text, cartea a fost îngrijită de către părintele Cristian-Florin Sabău, cu intenţia de a însoţi călătoriile statuii Fecioarei Peregrine prin Eparhia Greco-Catolică de Oradea-Mare, călătorii ce vor avea loc între lunile mai-octombrie din 2017, Centenarul apariţiilor Maicii Domnului la Fatima. Broşura începe cu o „Prezentare” semnată de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, în care ierarhul orădean oferă câteva linii pentru ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

27 Apr 2017: Congresul internaţional al Acţiunii Catolice va fi la Vatican

Congresul internaţional al Acţiunii Catolice va fi la Vatican "Acţiunea Catolică este misiune cu toţi şi pentru toţi". Sub această temă, Forumul Internaţional al Acţiunii Catolice (FIAC) şi Acţiunea Catolică Italiană, în colaborare cu Dicasterul pentru Laici, Familie şi Viaţă, vor organiza, în Aula Sinodului de la Vatican, Congresul Internaţional al Acţiunii Catolice şi Adunarea generală FIAC, în 27 şi 28 aprilie 2017. Din Dieceza de Iaşi vor participa: Preasfinţitul Petru Gherghel şi pr. Cornel Cadar, ca invitaţi, pr. Felix Roca, asistentul spiritual al Acţiunii Catolice din România, Anca Frona, preşedinte al Acţiunii Catolice din România, ... (citeşte tot articolul)
Ovidiu Bişog

27 Apr 2017: Consiliul Cardinalilor a avut o nouă întâlnire

Consiliul Cardinalilor a avut o nouă întâlnire Papa Francisc şi Consiliul Cardinalilor s-au întâlnit săptămâna aceasta pentru a continua discuţiile despre reforma Curiei Romane, concentrându-se acum pe Congregaţia pentru Evanghelizarea Popoarelor şi pe Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări. Conform comunicatului din 26 aprilie, în cea de-a IX-a sesiune, Cardinalii au studiat de asemenea textele de propuneri pentru Papa Francisc privitor la Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios, pentru Textele Legislative, respectiv privitoare la cele trei Tribunale din Vatican. Nu sunt schimbări mari de aşteptat în urma ... (citeşte tot articolul)

26 Apr 2017: Înmormântarea Cardinalului Attilio Nicora

Înmormântarea Cardinalului Attilio Nicora În seara zilei de sâmbătă, 22 aprilie 2017, a murit într-o clinică din Roma, la vârsta de optzeci de ani, Cardinalul Attilio Nicora, legat pontifical pentru Bazilicile San Francesco şi Santa Maria degli Angeli, din Assisi, preşedinte emerit al Administraţiei Patrimoniului Scaunului Apostolic (APSA) şi preşedinte emerit al Autorităţii de Informare Financiară (AIF) a Sfântului Scaun. Cardinalul s-a născut la 16 martie 1937 la Varese, în Arhidieceza de Milano, şi a devenit preot la 27 iunie 1964. În 1977 a fost numit Episcop auxiliar de Milano, primind hirotonirea episcopală la 28 mai. La 30 ... (citeşte tot articolul)

26 Apr 2017: Zeci de invitaţi şi localnici au reconstituit momente tradiţionale - „Habă” în satul lui Iuliu Maniu

Zeci de invitaţi şi localnici au reconstituit momente tradiţionale - „Habă” în satul lui Iuliu Maniu Câteva zeci de invitaţi şi localnici au participat sâmbătă, la Bădăcin (Sălaj), la un eveniment ce şi-a dorit să refacă, într-o manieră contemporană, „habele” (şezători-n.r.) organizate în trecut în satele ardeleneşti. Manifestarea este parte dintr-un proiect itinerant denumit „Şezători în Ţara Silvaniei”, iniţiat de Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare locală AGAPIS. Localnicii s-au pregătit serios pentru a-şi primi oaspeţii. Femeile din Corul „Dealul Ţarinei” au pregătit peste 200 de plăcinte renumite în întreaga zonă - plăcinte care se fac în fiecare casă la Bădăcin în fiecare ... (citeşte tot articolul)
• Daniel Man

25 Apr 2017: Hramul Bisericii Seminarului

Hramul Bisericii Seminarului Sâmbătă 22 aprilie 2017 a fost o zi deosebită în viaţa credincioşilor Parohiei Greco-Catolice Olosig din Oradea care şi-a sărbătorit în mod festiv hramul bisericii "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", cunoscută ca Biserica Seminarului. Sfânta Liturghie arhierească a sărbătorii a fost prezidată de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul locului, care răspunzând invitaţiei parohului bisericii, pr. Eduard Fischer, a onorat acest eveniment deosebit. În cuvântul său de învăţătură, Preasfinţitul Virgil i-a îndemnat pe toţi să urmeze exemplul "Sfântul Gheorghe", care a îndurat un ... (citeşte tot articolul)

25 Apr 2017: HRAMUL BISERICII SFÂNTUL GHEORGHE

HRAMUL BISERICII SFÂNTUL GHEORGHE Anul acesta, Biserica Sfântul Gheorghe din curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea aniversează 15 ani de la sfinţire. Ţinând cont de faptul că sărbătoarea patronului nostru spiritual a fost în Duminica Tomii, împreună cu credincioşii comunităţii noastre am dorit să marcăm acest eveniment în primul rând din punct de vedere spiritual-caritativ. În sensul acesta, cu trei săptămâni înainte, tasul adunat de Sfintele Paşti şi tasul colectat cu ocazia celebrărilor de hram au fost direcţionate spre acei fraţi mai mici ai Mântuitorului, adică persoanele aflate în dificultate, cele care servesc ... (citeşte tot articolul)
Anamaria CRĂCIUN

25 Apr 2017: Cardinalul Sandri ne invită la rugăciune pentru călătoria Papei Francisc în Egipt

Cardinalul Sandri ne invită la rugăciune pentru călătoria Papei Francisc în Egipt În timpul liturghiei celebrate sâmbătă, 22 aprilie, în Biserica Collegiata di Santa Maria in Valle di Monte San Giovanni Campano (din Frosinone), în deschiderea sărbătorii Sfintei Fecioare Ajutătoare, Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a lansat o invitaţie la rugăciune pentru următoarea călătorie apostolică a Papei Francisc în Egipt. „O călătorie apostolică – a menţionat prefectul – în care vor avea loc întâlnirile importante şi aşteptate, la care voi avea bucuria să particip, cu comunitatea catolică, cu cea coptă ortodoxă – împreună cu ... (citeşte tot articolul)
Traducere: Monica Omilescu

24 Apr 2017: ”Doamne, ocroteşte-i pe creştinii prigoniţi”: papa Francisc, în bazilica romană Sfântul Bartolomeu

”Doamne, ocroteşte-i pe creştinii prigoniţi”: papa Francisc, în bazilica romană Sfântul Bartolomeu În seara de sâmbătă, 22 aprilie 2017, Sfântul Părinte a prezidat la ora 17.00, în bazilica Sfântul Bartolomeu de pe Insula din Tibru, o celebrare liturgică în memoria ”Noilor martiri” din secolele XX şi XXI, organizată de Comunitatea Sfântul Egidiu. Slujba a cuprins proclamarea lecturilor biblice şi a Sfintei Evanghelii, predica papei Francisc, Rugăciunea credincioşilor, recitarea rugăciunii ”Tatăl Nostru” şi binecuvântarea apostolică finală. După celebrare, pontiful a mers în capelele laterale unde se păstrează amintiri de la ”Noii martiri”, printre acestea fiind şi paramanul arhimandritului ... (citeşte tot articolul)
(rv – A. Dancă)

21 Apr 2017: Jacinta şi Francisco Marto vor fi canonizaţi pe 13 mai

Jacinta şi Francisco Marto vor fi canonizaţi pe 13 mai Papa Francisc îi va declara sfinţi pe Fericiţii Jacinta Marto şi Francisco Marto, doi din cei trei păstoraşi care au văzut-o pe Fecioara de la Fatima. Canonizarea va avea loc în timpul vizitei pe care Pontiful o va face la locul apariţiilor, pe 13 mai. Data a fost anunţată în timpul consistoriului public ordinar din 20 aprilie, o întâlnire a Papei cu Cardinalii şi promotorii cauzelor de canonizare. La acelaşi consistoriu, Pontiful a fixat 15 octombrie ca dată pentru canonizarea a doi preoţi, respectiv a două grupuri de martiri, printre care Fericiţii Cristobal, Antonio şi Juan, cunoscuţi ... (citeşte tot articolul)

20 Apr 2017: Consistoriu. 36 de Fericiţi vor fi ridicaţi în rândul Sfinţilor de papa Francisc

Consistoriu. 36 de Fericiţi vor fi ridicaţi în rândul Sfinţilor de papa Francisc Joi, 20 aprilie 2017, la ora 10.00, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte a prezidat celebrarea rugăciunii canonice a Orei a Treia şi consistoriul ordinar public pentru canonizarea următorilor 36 de Fericiţi: Andrei de Soveral, Ambroziu Ferro, preoţi diecezani, şi Matei Moreira, laic, şi alţi 27 de însoţitori, martiri; Cristofor, Anton şi Ioan, adolescenţi, martiri; Faustin Miguez, preot, fondator; Anghel din Acri (Luca Anton Falcone), preot, din Ordinul Fraţilor Minori Capucini; în fine, Francisc Marto şi Iacinta Marto, fraţi copii, care au primit apariţiile Maicii ... (citeşte tot articolul)
(rv - A. Dancă)

20 Apr 2017: Invitaţie: Hramul Bisericii Sfantul Gheorghe

Invitaţie: Hramul Bisericii Sfantul Gheorghe Vă aşteptăm! (citeşte tot articolul)

20 Apr 2017: 98 de ani de la intrarea trupelor române în Oradea - Evocarea unui moment istoric

98 de ani de la intrarea trupelor române în Oradea - Evocarea unui moment istoric Festivităţile dedicate împlinirii a 98 de ani de la eliberarea Oradiei de către trupele române s-au desfăşurat ieri, la Biserica cu Lună, unde a fost oficiat un Te Deum, şi la bustul generalului Traian Moşoiu, situat în faţa fostei Garnizoane Oradea. Vremea nefavorabilă a redus mult din prezenţa orădenilor, spre deosebire de alţi ani asistenţa nefiind la fel de numeroasă. În 20 aprilie 1919, trupele române au intrat în Oradea, în frunte cu generalul Traian Moşoiu. Acest eveniment important în istoria locului a fost marcat prin festivităţi organizate de municipalitate, în colaborare cu ... (citeşte tot articolul)

20 Apr 2017: Săptămâna Mare – comuniune în Protopopiatul de Beiuş

Săptămâna Mare – comuniune în Protopopiatul de Beiuş Timpul binecuvântat al Săptămânii Mari s-a trăit plin şi deplin şi în Protopopiatul de Beiuş prin angajarea comunitară în diverse activităţi şi tradiţionale rugăciuni şi slujbe, împlinite prin vizita şi unirea în rugăciune a Vicarului General, părintele Olimpiu Todorean. Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Beiuş alături de educatoarele lor, în parteneriat cu copiii de la Oratoriul parohial „Colţ de Rai”, sub coordonarea prof. Carmen Zima (prin asociaţia „Ave Miriam”), au pregătit în biserică un colţ de prietenie şi tradiţie cu diverse mesaje simbolice de Paşti. Astfel, cei ... (citeşte tot articolul)

19 Apr 2017: Patriarhul Bartolomeu va fi prezent în Egipt împreună cu Papa Francisc

Patriarhul Bartolomeu va fi prezent în Egipt împreună cu Papa Francisc Primatul bisericii ortodoxe a fost invitat de către Marele Imam al Moscheei din Al Azhar, Cheikh Ahmed Mohamed el-Tayyib. Mărturia creştinilor uniţi. ANDREA TORNIELLI Patriarhul ecumenic al Constantinopolului va fi la Cairo în 28 şi 29 aprilie, invitat de către Marele Imam al Moscheei din Al Azhar, Cheikh Ahmed Mohamed el-Tayyib, în aceleaşi zile în care va fi prezent acolo şi Papa Francisc. Va fi o prezenţă semnificativă, care alătură creştinii şi mărturia lor de unitate ca semn pentru pace în lume, în acest moment dificil, când suflă vânt de război. Papa de la Roma şi ... (citeşte tot articolul)
TRADUCERE: MONICA OMILESCU

18 Apr 2017: Papa Benedict al XVI-lea a împlinit 90 de ani: mărturia mons. Gänswein

Papa Benedict al XVI-lea a împlinit 90 de ani: mărturia mons. Gänswein La 16 aprilie 2017, chiar în ziua de Paşti, papa Benedict al XVI-lea a împlinit 90 de ani. Cu această ocazie papa Francisc i-a făcut o vizită Papei emerit pentru a-i face urările de Paşti şi a-l felicita de ziua aniversară. Festivităţile au fost mutate în a doua zi de Paşti şi au avut o formă foarte simplă şi rezervată: în mănăstirea Mater Eclesiae din Vatican a fost prezentă o mică delegaţie din regiunea germană Bavaria, locul de provenienţă al Papei emerit. Prezent la eveniment, mons. Georg Gänswein, prefect al Casei Pontificale, care îl urmează îndeaproape pe papa Benedict al XVI-lea, ... (citeşte tot articolul)
(rv - I. Ursuleac)

16 Apr 2017: Mesajul de Paşti ”Urbi et Orbi” 2017: Cristos înviat îi ia pe umerii săi pe toţi cei asupriţi de rău

Mesajul de Paşti ”Urbi et Orbi” 2017: Cristos înviat îi ia pe umerii săi pe toţi cei asupriţi de rău ”Cristos, Bunul păstor, a înviat din morţi şi îi ia pe umerii săi pe toţi cei asupriţi de rău”: a spus papa Francisc în tradiţionalul mesaj de Paşti ”Urbi et Orbi” prezentat în Duminica Paştelui, 16 aprilie 2017, de la balconul central al bazilicii San Pietro. În precedenţă, Pontiful Roman a celebrat Sfânta Liturghie la ora 10.00 pe esplanada bazilicii vaticane. În timpul nopţii de Paşti, la Vigilia pascală, Sfântul Părinte a celebrat riturile sacre şi a botezat 11 catehumeni din diferite ţări. Redăm mai jos, în traducerea noastră de lucru, mesajul de Paşti al Sanctităţii Sale Papa ... (citeşte tot articolul)
(rv – A. Dancă)

16 Apr 2017: Învierea Domnului

Învierea Domnului Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a prezidat la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea Slujba Canonului Învierii Domnului, care a fost precedată de Slujba Miezonopterului. La orele 00.00 credincioşii au fost chemaţi să primească lumină, semn al Luminii care este Isus Cristos, apoi soborul de preoţi alături de credincioşi au înconjurat Biserica cântând imnul biruinţei asupra morţii „Cristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţa dăruindu-le”. Învierea Domnului este un mister născut din marele mister al lui Dumnezeu; s-a ... (citeşte tot articolul)
Iulian PALAS

15 Apr 2017: Scrisoarea Pastorală a Preasfinţiei Sale Virgil Bercea la Sărbătoarea Învierii Domnului 2017

Scrisoarea Pastorală a Preasfinţiei Sale Virgil Bercea la Sărbătoarea Învierii Domnului 2017 Îndrăzniţi. Eu am biruit lumea (Io 16, 33) Dragi credincioşi, Cristos a Înviat! Cuvintele acestea, anunţând cu bucurie şi cutremurare o revelaţie, ne vin ca un ecou din veac, ne sunt cunoscute şi familiare, ne dau sensul întâlnirii şi al speranţei, ne definesc în afirmarea credinţei noastre şi dau rost adânc vieţii noastre, a fiecăruia individual şi a tuturor împreună, ca umanitate. E ora când gândul ne duce la felul în care, în viaţa-I pământească, Isus a întâlnit mai întâi, la râul Iordanului (Lc 3,22), pe Ioan Botezătorul, apoi, prin Galileia, pe rând, i-a întâlnit pe Petru şi pe ... (citeşte tot articolul)
† Virgil BERCEA

14 Apr 2017: Denia din Vinerea Mare Seara

Denia din Vinerea Mare Seara eProhodul Domnului În centrul acestei zile, Sfânta şi Marea Vineri, stă slujba Prohodul Domnului, care se cântă în toate bisericile de rit bizantin. Astfel, şi în catedrala greco-catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, Preasfinţia Sa Virgil Bercea împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, cu seminariştii Seminarului Teologic Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan şi cu credincioşii prezenţi, au cântat Prohodul Domnului în faţa mormântului lui Hristos. Denia Prohodului a fost compusă de Sfântul Teodor Studitul (759-826). Este formată dintr-o serie de cântări sau imne, împărţite în ... (citeşte tot articolul)
Cristian Hoduţ

Ultimele evenimente foto

25 Apr 2017: Hramul Bisericii Seminarului
25 Apr 2017: Hramul Bisericii Seminarului
25 Apr 2017: HRAMUL BISERICII SFÂNTUL GHEORGHE
25 Apr 2017: HRAMUL BISERICII SFÂNTUL GHEORGHE
20 Apr 2017: Săptămâna Mare – comuniune în Protopopiatul de Beiuş
20 Apr 2017: Săptămâna Mare – comuniune în Protopopiatul de Beiuş
16 Apr 2017: Învierea Domnului
16 Apr 2017: Învierea Domnului
14 Apr 2017: Denia din Vinerea Mare Seara
14 Apr 2017: Denia din Vinerea Mare Seara
14 Apr 2017: Denia din Vinerea Mare Dimineaţa
14 Apr 2017: Denia din Vinerea Mare Dimineaţa
13 Apr 2017: Denia din Joia Mare Seara
13 Apr 2017: Denia din Joia Mare Seara
13 Apr 2017: În Cetatea Oradea a fost deschisă expoziţia „Rezistenţă şi represiune în Bihor”
13 Apr 2017: În Cetatea Oradea a fost deschisă expoziţia „Rezistenţă şi represiune în Bihor”
13 Apr 2017: Denia din Joia Mare Dimineaţa
13 Apr 2017: Denia din Joia Mare Dimineaţa
13 Apr 2017: Calea Sfintei Cruci la Mănăstirea Franciscană
13 Apr 2017: Calea Sfintei Cruci la Mănăstirea Franciscană
12 Apr 2017: Cardinalul Alexandru Todea s-a întors acasă
12 Apr 2017: Cardinalul Alexandru Todea s-a întors acasă
11 Apr 2017: Priveghere Penitenţială la Oradea, în pregătirea sărbătorii Paştilor
11 Apr 2017: Priveghere Penitenţială la Oradea, în pregătirea sărbătorii Paştilor
11 Apr 2017: Vizită la Milano
11 Apr 2017: Vizită la Milano
11 Apr 2017: Vernisajul Expoziţiei „Paştele”
11 Apr 2017: Vernisajul Expoziţiei „Paştele”
10 Apr 2017: Duminica Floriilor în Catedrala „Sfântul Nicolae”
10 Apr 2017: Duminica Floriilor în Catedrala „Sfântul Nicolae”
6 Apr 2017: Comunicat:Şedinţa Plenară de primăvară a Comisiei Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană
6 Apr 2017: Comunicat:Şedinţa Plenară de primăvară a Comisiei Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2017 » Eveniment: HRAMUL BISERICII SFÂNTUL GHEORGHE » Titlu: 21794.jpg

Anul: 2017
Eveniment: HRAMUL BISERICII SFÂNTUL GHEORGHE
Titlu: 21794.jpg