Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

28 Sep 2016: În vizită la mica turmă din Azerbaidjan

În vizită la mica turmă din Azerbaidjan Biserica Catolică din Azerbaidjan aşteaptă cu mare bucurie vizita Papei Francisc. După Armenia şi Giorgia, Azerbaidjanul este a treia ţară din teritoriul Caucazului care are această ocazie de a primi vizita Papei. Diferenţa semnificativă este aceea că Azerbaidjanul – pe lângă tradiţia sa creştină din timpul apostolilor şi al discipolilor – este o ţară cu o majoritate absolută de musulmani, pe lângă care mai trăiesc câţiva şiiţi şi sunniţi. Comunitatea creştină cea mai numeroasă este Biserica ortodoxă rusă. Pentru motive culturale, islamul în Azerbaidjan este foarte moderat. Papa Francisc ... (citeşte tot articolul)

28 Sep 2016: COMUNICAT DE PRESĂ: Episcopii catolici îl invită pe Papa Francisc în România

COMUNICAT DE PRESĂ: Episcopii catolici îl invită pe Papa Francisc în România Exprimând dorinţa legitimă a creştinilor catolici din România, şi nu numai a lor, episcopii catolici din ţara noastră au decis să îl invite pe Sfântul Părinte Papa Francisc de a vizita România. Venirea Papei în ţara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părinteşti a Urmaşului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume şi latinitatea în spirit. Invitaţia adresată Papei Francisc de a vizita România, analiza diferitelor aspecte ale vieţii bisericeşti şi indicarea unor iniţiative comune ale Bisericii locale - inclusiv în contextul încheierii ... (citeşte tot articolul)
Pr. Francisc Ungureanu

28 Sep 2016: Declaraţie referitoare la alegerile parlamentare 2016

Declaraţie referitoare la alegerile parlamentare 2016 Noi, Episcopii catolici de ambele rituri din România reuniţi la Oradea în sesiunea de toamnă, între 26-28 septembrie 2016, îi îndemnăm pe toţi oamenii de bunăvoinţă, în special pe catolici să îşi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, la alegerile parlamentare din 11 decembrie a.c.. Cetăţenii catolici au datoria morală de a-şi exercita cu responsabilitate drepturile cetăţeneşti şi de a participa la viaţa politică. De aceea, îi încurajăm ˗ în mod deosebit pe tineri, care sunt viitorul societăţii şi al Bisericii ˗ să participe la dezbaterile din societate şi la vot, ... (citeşte tot articolul)
Episcopii catolici din România

28 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a treia zi

Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a treia zi A treia zi a Conferinţei Episcopilor Catolici din România a început prin celebrarea Sintei şi Dumnezeieştii Liturghii în Biserica „Sfântul Gheorghe” a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă, Episcop de Bucureşti, împreună cu toţi episcopii, răspunsurile fiind date de către elevii din clasele 0-4 „Step by Step”. În jurul prânzului sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România se va încheia. (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

28 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a doua zi

Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a doua zi În cea de-a doua zi a lucrărilor Conferinţei Episcopilor Catolici din România, ce se desfăşoară la Oradea, Preasfinţiile lor în cursul după amiezi de marţi au vizitat Centrul Caritas şi Căminul de bătrâni „Sfânta Elisabeta” din Oradea. Mai apoi au vizitat Cetatea Oradea şi ruinele primei Bazilici. În cadrul Cetăţii a fost inaugurat şi Muzeul dedicat Episcopiei Romano-Catolice de Oradea – „Nouă secole de moştenire. File din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea”.. Începând cu orele 18.30, toţi membrii Conferinţei Episcopilor din România, împreună cu Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia, ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

27 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – prima zi

Conferinţa Episcopilor Catolici din România – prima zi La Oradea, are loc în perioada 26-28 septembrie lucrările Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Gazda sesiunii de toamnă a lucrărilor fiind Episcopia Romano-Catolică de Oradea. Prima zi a sesiunii de lucru a început miercuri după-masa prin cuvântul Excelenţei Sale Böcskei László, care i-a salutat pe Preasfinţiile lor, urându-le bun venit şi prezentându-le programul celor trei zile la Oradea, după care Înalt Preasfinţia Sa Ioan Robu, Arhiepiscop şi Mitropolit de Bucureşti a prezentat ordinea de zi a primei sesiuni de lucru. La lucrările Conferinţei Episcopilor Catolici din România ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Sep 2016: „Ne lăsăm pescuiţi în mrejele Domnului?” Adunarea Consiliului Director al AGRU Naţional (Satu Mare – 23-24 Septembrie, 2016)

„Ne lăsăm pescuiţi în mrejele Domnului?” Adunarea Consiliului Director al AGRU Naţional (Satu Mare – 23-24 Septembrie, 2016) În zilele de 23 şi 24 septembrie 2016, s-a reunit la Satu Mare Consiliul Director al A.G.R.U. naţional. Prima parte a lucrărilor s-a desfăşurat la hotelul Cardinal, iar a doua în biserica mănăstirii părinţilor bazilieni de la Prilog. La lucrări au participat delegaţi din cele şase Eparhii ale Bisericii Române Unite. Adunarea Generală din acest an a avut ca temă: Rolul laicului în Biserică, iar motto-ul a fost „Iubiţi-vă unii pe alţii pentru ca Dumnezeu să poată trăi în inimile voastre!”. Programul a început în după-amiaza zilei de vineri printr-un moment de rugăciune în frumoasa biserică ... (citeşte tot articolul)
Călin Diaconu

26 Sep 2016: Micul Dejun cu Rugăciune şi Conferinţa internaţionala cu tema ,,Diaspora românească – între identitate şi integrare’’.

Micul Dejun cu Rugăciune şi Conferinţa internaţionala cu tema ,,Diaspora românească – între identitate şi integrare’’. În perioada 21-23 septembrie 2016, a avut loc în Parlamentul României, Conferinţa internaţionala cu tema ,,Diaspora românească–între identitate şi integrare”. La acest eveniment au participat un număr de 163 de personalităţi, printre care: ex miniştrii români, ex miniştrii din Corea, Secretarul general al Parlamentului din Grecia, ambasadori, senatori, deputaţi, Directorul afacerilor europene şi consiliere politică din Olanda, avocaţi, profesori universitari, şi reprezentanţi ai diferitelor confesiuni religioase. Din partea diasporei româneşti a Bisericii Greco–Catolice, a participat ... (citeşte tot articolul)

24 Sep 2016: Ziua europeană a limbilor în parc...

Ziua europeană a limbilor în parc... Vineri, 23 septembrie 2016, în preajma Zilei Europene a limbilor, în calendarul manifestărilor lingvistice ale bătrânului continent pe data de 26 septembrie, elevii clasei a II-a C, însoţiţi de către domnul profesor Adrian Podar şi doamnele învăţătoare Daniela Podar şi Claudia Toth, au propus trecătorilor să înveţe limbi străine. Manifestarea a început cu confecţionarea de mesaje în formă de inimioară. Pe acestea, micuţii clasei a II-a au desenat unul dintre drapelele europene, înăuntru şi-au scris numele şi şcoala, iar pe ultima pagina au scris un salut în engleză, română, maghiară, ... (citeşte tot articolul)

24 Sep 2016: Documentul de la Chieti este un pas înainte pe drumul dialogului

Documentul de la Chieti este un pas înainte pe drumul dialogului S-a încheiat joi, 21 septembrie 2016, cea de-a 14-a Sesiune Plenară a Întâlnirii Comisiei Internaţionale Mixte pentru Dialog Teologic între Biserica Romano-Catolică şi Biserica Ortodoxă de la Chieti, Italia. În calitate de membru al acestei Comisii, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a oferit, în cadrul unui interviu, câteva lămuriri asupra acestui important moment al drumului spre refacerea unităţii creştine, interviu publicat integral pe EparhiaClujGherla.ro şi din care vă oferim câteva fragmente. – Preasfinţia Voastră, ce s-a realizat semnificativ în cadrul ... (citeşte tot articolul)

22 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor din România se reuneşte la Oradea

Conferinţa Episcopilor din România se reuneşte la Oradea În perioada 26-28 septembrie 2016, Episcopia Romano-Catolică de Oradea va găzdui sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Pe lângă abordarea diferitelor teme de actualitate în viaţa Bisericii şi a comunităţilor locale, cu acest prilej Episcopii reuniţi la Oradea vor participa şi la câteva programe oferite din partea Diecezei gazdă. După ce la iniţiativa Papei Francisc Biserica Catolică celebrează în acest timp „Anul Divinei Milostiviri”, şi programul Conferinţei Episcopale reunite la Oradea urmează acest parcurs. Astfel, ca exprimare a milostivirii sufleteşti, luni, ... (citeşte tot articolul)
Comunicat al serviciului de presă al Episcopiei romano-catolice de Oradea

21 Sep 2016: Apelul la Pace de la Assisi în Ziua mondială de rugăciune pentru pace

Apelul la Pace de la Assisi în Ziua mondială de rugăciune pentru pace La ceremonia de încheiere a Zilei mondiale de rugăciune pentru pace de la Assisi, marţi, 20 septembrie 2016, papa Francisc şi liderii celorlalte confesiuni creştine şi religii au semnat un Apel la Pace. Textul Apelului a fost proclamat în italiană la ceremonia finală de un reprezentant al budismului din Japonia. Apelul evidenţiază ”legătura strânsă dintre bunul păcii şi autentica atitudine religioasă”, recunoaşte că în pofida ”lungului pelerinaj” inter-religios care a început în urmă cu 30 de ani la iniţiativa lui Ioan Paul al II-lea, multe ţări au fost afectat greu de război, dar afirmă cu ... (citeşte tot articolul)
(rv – A. Dancă)

21 Sep 2016: Papa Francisc la Assisi: Numai pacea este sfântă. Nu avem arme, dar credem în forţa blândă a rugăciunii

Papa Francisc la Assisi: Numai pacea este sfântă. Nu avem arme, dar credem în forţa blândă a rugăciunii «Războiul nu poate fi niciodată sfânt; numai pacea este sfântă; e necesar să contrastăm ”păgânismul indiferenţei”; noi nu avem arme, dar credem în forţa blândă a rugăciunii». Cu un vibrant discurs despre construcţia păcii, papa Francisc s-a adresat marţi, 20 septembrie 2016, celor peste 500 de lideri ai religiilor şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă din lumea întreagă, la ceremonia de încheiere a manifestării ”Sete de pace. Religii şi culturi în dialog”, organizată la Assisi (Italia) de la 18 la 20 septembrie a.c. de Comunitatea Sfântul Egidiu în colaborare cu dieceza de Assisi şi Familiile ... (citeşte tot articolul)
(rv – A. Dancă)

21 Sep 2016: Papa Francisc la Assisi: meditaţie la Rugăciunea ecumenică pentru pace

Papa Francisc la Assisi: meditaţie la Rugăciunea ecumenică pentru pace Victimele războaielor imploră pacea; să respingem tăcerea indiferenţei; din inima celor care cred trebuie să izvorască simţământul compasiunii. Sunt, pe scurt, îndemnurile papei Francisc adresate la meditaţia prezentată marţi, la Assisi, la Rugăciunea ecumenică de la mormântul Sf. Francisc cu participarea reprezentanţilor celorlalte confesiuni creştine. Liderii celorlalte religii au avut locuri diferite de rugăciune, câte unul pentru fiecare pentru a evita riscul sincretismului şi al relativismului, de unde au venit împreună la ceremonia finală a manifestării din Piaţa bazilicii. Pornind ... (citeşte tot articolul)
(rv – D. Donnini - A. Dancă)

20 Sep 2016: Parohia Sfânta Maria, Dearborn – 90 ani de activitate

Parohia Sfânta Maria, Dearborn – 90 ani de activitate Parohia greco-catolică Sfânta Maria din orăşelul american Dearborn, statul Michigan, a marcat la data de 17 septembrie a.c., 90 de ani în activitatea pastoral-misionară a nenumăratelor valuri de români emigraţi pe partea de apus a Atlanticului. Evenimentul a crescut în importanţă prin prezenţa în mijlocul comunităţii a Preasfinţiei Sale John Michael Botean, condus în procesiunea dinaintea Sfintei Liturghii de către un grup de Cavaleri ai lui Columb (Knights of Columbus „Fr. Maurice Veryser” Council 13810). Alături de preasfinţia sa, la Sfânta Liturghie arhierească au concelebrat Pr. Dr. ... (citeşte tot articolul)
Pr. Cristian Laslo

19 Sep 2016: Poezia lui George Coşbuc, izvor de înnoire sufletească

Poezia lui George Coşbuc, izvor de înnoire sufletească - 150 de ani de la naşterea poetului - 20 septembrie 1866 - 9 mai 1918 „Mai presus de toţi stă incontestabil marele talent al poetului George Coşbuc”. Titu Maiorescu . „V-aţi scoborât prin voinţa voastră la Bucureşti, între noi, de pe înălţimile frumoase şi româneşti ale plaiurilor de la Năsăud”, îi amintea Constantin I. Istrate, preşedintele Academiei Române, lui George Coşbuc, la intrarea poetului în Academie. Într-o străfulgerare de gând şi o bătaie a inimii, Ardealul tot, atât de drag lui Coşbuc, era cu el … Venise în Capitală cu ceva ani în urmă, în 1889, anul în ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

19 Sep 2016: Don Amorth – părintele meu spiritual…

Don Amorth – părintele meu spiritual… Azi, 19 septembrie 2016, la orele 15.00, în Sanctuarul Sfânta Maria, Regina Apostolilor din strada Antonio Pio, nr. 7 din Roma au avut loc funeraliile celui care a fost cel mai vestit exorcist pe care l-a avut vreodată Biserica Catolică – cunoscutul Don Gabriele Amorth. Deşi era obosit de război, nu a încetat nici o zi din viaţa lui să mai lupte. De fiecare dată când doream să îl vizitez mă primea, chiar dacă uneori era sub supraveghere medicală. Întotdeauna îl vizitam cu bucurie şi cu un sentiment de gratitudine faţă de Dumnezeu pentru că mi-a dat atâtea ocazii să întâlnesc un instrument ... (citeşte tot articolul)
Pr. Anton Cioba

19 Sep 2016: Întâlnirea pentru pace de la Assisi

Întâlnirea pentru pace de la Assisi În aceste zile sunt în desfăşurare lucrările întâlnirii interreligioase „Sete de pace. Religii şi culturi în dialog”, promovată de Comunitatea „Sant’Egidio”, care are loc la Assisi în Italia în perioada 18-20 septembrie şi la care participă reprezentanţi ai Bisericilor şi religiilor lumii dintre care îî amintim pe Sfântul Părinte Papa Francisc, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Excelenţa Sa Justin Welby - Arhiepiscop de Canterbury, Sanctitatea Sa Efrem al II-lea - Patriarhul siro-ortodox al Antiohiei, Capul suprem al şcolii Tendai (Japonia) şi mulţi alţii. Din România vor lua cuvântul: ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Sep 2016: A decedat cunoscutul exorcist pr. Gabriele Amorth

A decedat cunoscutul exorcist pr. Gabriele Amorth Pr. Gabriele Amorth a fost unul dintre exorciştii cei mai faimoşi din lume. Preotul din Familia Paulină, din Dieceza de Roma, a decedat sâmbătă, 17 septembrie 2016, la vârsta de 91 de ani, după ce s-a recuperat de câteva săptămâni în urma unor complicaţii pulmonare, la spitalul Fundaţiei Santa Lucia din capitala Italiei. Născut la Modena în 1 mai 1925, pr. Amorth a intrat în Casa Mamă a Societăţii Sf. Paul la Alba, în 25 august 1947, la cinci ani de la întâlnirea cu fondatorul acesteia, Fericitul don Giacomo Alberione, şi a fost hirotonit preot la Roma în ianuarie 1951. În 1985 a fost numit ... (citeşte tot articolul)

17 Sep 2016: ”Vinerea milostivirii”: vizita papei Francisc la copiii internaţi şi la bolnavii terminali

”Vinerea milostivirii”: vizita papei Francisc la copiii internaţi şi la bolnavii terminali În după amiaza de vineri, 16 septembrie, papa Francisc a continuat vizitele inspirate din faptele de milostivire trupească şi sufletească de pe parcursul Anului Sfânt al Milostivirii. Numită de acum ”Vinerea milostivirii”, Pontiful efectuează o vineri din lună o vizită la cei care aşteaptă un semn de apropiere creştină şi atenţie umană. De această dată, Sfântul Părinte a vizitat bolnavii din două structuri de asistenţă sanitară. Prima dintre acestea a fost spitalul ”San Giovanni” din Roma, unde a mers la centrul de Prim Ajutor şi Secţia de Neonatologie. Aici sunt internaţi doisprezece copii ... (citeşte tot articolul)
(rv - A. Dancă)

Ultimele evenimente foto

28 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a treia zi
28 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a treia zi
28 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a doua zi
28 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a doua zi
27 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – prima zi
27 Sep 2016: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – prima zi
26 Sep 2016: Micul Dejun cu Rugăciune şi Conferinţa internaţionala cu tema ,,Diaspora românească – între identitate şi integrare’’.
26 Sep 2016: Micul Dejun cu Rugăciune şi Conferinţa internaţionala cu tema ,,Diaspora românească – între identitate şi integrare’’.
24 Sep 2016: Ziua europeană a limbilor în parc...
24 Sep 2016: Ziua europeană a limbilor în parc...
21 Sep 2016: Întâlnirea pentru pace de la Assisi
21 Sep 2016: Întâlnirea pentru pace de la Assisi
20 Sep 2016: Parohia Sfânta Maria, Dearborn – 90 ani de activitate
20 Sep 2016: Parohia Sfânta Maria, Dearborn – 90 ani de activitate
19 Sep 2016: Don Amorth – părintele meu spiritual…
19 Sep 2016: Don Amorth – părintele meu spiritual…
19 Sep 2016: Întâlnirea pentru pace de la Assisi
19 Sep 2016: Întâlnirea pentru pace de la Assisi
17 Sep 2016: ”Vinerea milostivirii”: vizita papei Francisc la copiii internaţi şi la bolnavii terminali
17 Sep 2016: ”Vinerea milostivirii”: vizita papei Francisc la copiii internaţi şi la bolnavii terminali
14 Sep 2016: Participanţi orădeni la Jubileul profesorilor de la Roma
14 Sep 2016: Participanţi orădeni la Jubileul profesorilor de la Roma
14 Sep 2016: Pelerinaj tradiţional la Maria Radna
14 Sep 2016: Pelerinaj tradiţional la Maria Radna
14 Sep 2016: Hramul Parohiei româneşti din Livorno
14 Sep 2016: Hramul Parohiei româneşti din Livorno
14 Sep 2016: Hramul Parohiei Suplacu de Barcău
14 Sep 2016: Hramul Parohiei Suplacu de Barcău
13 Sep 2016: Pelerinaj la Scăiuş şi Maria Radna
13 Sep 2016: Pelerinaj la Scăiuş şi Maria Radna
12 Sep 2016: Deschiderea noului an şcolar 2016-2017
12 Sep 2016: Deschiderea noului an şcolar 2016-2017

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a doua zi » Titlu: 19329.jpg

Anul: 2016
Eveniment: Conferinţa Episcopilor Catolici din România – a doua zi
Titlu: 19329.jpg