Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

19 Iul 2018: Cardinalul Coccopalmerio: Ar trebui canoane despre îngrijirea mediului

Cardinalul Coccopalmerio: Ar trebui canoane despre îngrijirea mediului Fostul consilier pe drept canonic al Vaticanului a făcut un apel public pentru inserarea în codul canonic al Bisericii, între obligaţiile legale, a îngrijirii creaţiei, făcând astfel să fie de datoria catolicilor nu doar să nu dăuneze mediului, dar şi să îl îmbunătăţească. Propunerea a fost formulată de Cardinalul Francesco Coccopalmerio, până recent preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Textele Legislative, la o întâlnirea din 12 iulie, din Roma. Aceasta s-a desfăşurat în spatele uşilor închise, reprezentanţi ai Vaticanului şi ai unor organizaţii ... (citeşte tot articolul)

19 Iul 2018: Chiara Corbella Petrillo, prim pas spre procesul de beatificare

Chiara Corbella Petrillo, prim pas spre procesul de beatificare De Salvatore Cernuzio Istoria sa a înduioşat Italia şi chiar lumea. Istoria unei mame care a preferat să amâne îngrijirile unei tumori care o chinuia de doi ani pentru a duce înainte sarcina. Al treilea copil al său după ce primii doi au murit la puţin timp după naştere. Un salt în întuneric, într-un anumit sens, dictat de marea credinţă care i-a caracterizat mereu viaţa. La şase ani de la moarte, Dieceza de Roma face primul pas spre procesul care o va duce la cinstea altarelor pe Chiara Corbella Petrillo, decedată la numai 28 de ani la 13 iunie 2012, cu publicarea ... (citeşte tot articolul)

19 Iul 2018: Biserica este (încă) fără camerlengo

Biserica este (încă) fără camerlengo Cu moartea pe 5 iulie a Cardinalului Jean-Louis Tauran, oficiul de camerlengo este acum vacant. Fiind o funcţie importantă, în special în perioada dintre moartea unui Papă şi alegerea Succesorului săi, Biserica aşteaptă ca Papa Francisc să numească un nou camerlengo. Este vorba de unul din cei doi oficiali din Curia Romană ce nu îşi pierd oficiile odată cu moartea Papei. Cardinalul camerlengo este cel care administrează finanţele şi bunurile Bisericii în perioada interregnum. Există însă şi varianta ca Papa Francisc să nu aleagă un camerlengo, asemenea ... (citeşte tot articolul)

18 Iul 2018: Vernisajul expoziţiei „Semnul lui Iona”

Vernisajul expoziţiei „Semnul lui Iona” Expoziţiei „Semnul lui Iona” semnate de domnul Cristian Bădiliţă a fost vernisată la Piteşti în data de 9 iulie şi va putea fi vizitată până pe data 15 august 2018. În prezenţa pictorului Sorin Ilfoveanu, a istoricului Marius Oprea, a scriitoarei şi jurnalistei Cristina Andrei şi a celorlalţi invitaţi autorul a prezentat expoziţia „Semnul lui Iona” care este o meditaţie în cheie simbolică pe marginea Evangheliei după Matei (simbolul fiind un termen mai larg, mai generos, mai puţin confesionalizat decât icoana). Simbolul transcende autorul nedepinzând ... (citeşte tot articolul)

18 Iul 2018: Papa Francisc a celebrat căsătoria unui membru din Garda Elveţiană

Papa Francisc a celebrat căsătoria unui membru din Garda Elveţiană Cine se aştepta, sâmbăta trecută, ca la „Santo Stefano degli Abissini” unde se celebra căsătoria dintre un membru al Gărzii Elveţiene şi o angajată de la Muzeele Vaticane să ajungă Papa Francisc? Soţii, Luca Elia Maria Schafer şi braziliana Leticia Vera, au adresat Pontifului cererea de a participa la căsătoria lor, dar nu sperau ei cine ştie ce. În schimb, Papa Bergoglio, fără nici un anunţ, a ajuns în vechea bisericuţă din Vatican care se ridică în spatele Bazilicii San Pietro. Pr. Renato dos Santos, preotul brazilian ce a celebrat nunta, a fost uluit când, ... (citeşte tot articolul)

18 Iul 2018: Cardinalul Toribio Ticona Porco printre cei mai săraci din Bolivia

Cardinalul Toribio Ticona Porco printre cei mai săraci din Bolivia A se face totul pentru toţi: sărac printre săraci, tânăr printre tineri, bătrân printre bătrâni. Pornind de la cuvintele Sf. Paul, acesta a fost programul de viaţă al Cardinalului bolivian Toribio Ticona Porco. Prelatul emerit din Corocoro, care a primit purpura de la Papa Francisc în Consistoriul din 28 iunie, a petrecut întreaga existenţă pe înălţimile din Bolivia, unde lipseşte totul: de la străzi la hrană, de la electricitate la cele mai elementare comodităţi. A simţit pe piele proprie ce înseamnă a promova demnitatea umană şi a trăit în precaritate numai să ... (citeşte tot articolul)

17 Iul 2018: Studiu asupra rugăciunii făcut de un laureat al premiului Nobel pentru medicină

Studiu asupra rugăciunii făcut de un laureat al premiului Nobel pentru medicină „Omul are nevoie de Dumnezeu aşa cum are nevoie de oxigen.” Dr. Alexis Carrel Cunoscut pentru descoperirile sale în domeniul vaselor de sânge şi al transplantului de organe, descoperiri pentru care a primit premiul Nobel, marele chirurg şi biolog francez Alexis Carrel (1873-1944) a fost şi un om profund religios. De-a lungul carierei sale a constatat influenţa covârşitoare pe care credinţa o are asupra sănătăţii sufleteşti şi trupeşti şi a ajuns să creadă în miraculoasa putere de vindecare a rugăciunii. Despre acest subiect a scris un eseu devenit ... (citeşte tot articolul)

16 Iul 2018: Curs de formare în oraşul luminilor

Curs de formare în oraşul luminilor În perioada 6-11 iulie a avut loc un curs de formare organizat de către Asociaţia Zileos Franţa, la Paris. O parte din tinerii asociaţiei Zileos Oradea, elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” şi anume : Chivari A. Dominic, Boroş Maria, Sabău David, Costea Amalia şi Marta Alexandra, însoţiţi de doamna Ramona Dragoş, au participat la acest eveniment. Cursul a debutat cu o serie de jocuri şi cântece, oferind posibilitatea tinerilor de a se cunoaşte reciproc. A urmat mai apoi prezentare d-nei Elisabeth Terrien cu privire la diversele opere de caritate din Togo, ... (citeşte tot articolul)
Dominic A. Chivari- Zileos Oradea

16 Iul 2018: Comunicat de presă: Încheierea pelerinajului naţional cu relicva sfântului Anton de Padova 7 mai - 13 iunie 2018

Comunicat de presă:  Încheierea pelerinajului naţional cu relicva sfântului Anton de Padova  7 mai - 13 iunie 2018 Având acordul Conferinţei Episcopilor din România, Provincia "Sfântul Iosif" a Fraţilor Minori Conventuali a organizat în perioada 7 mai - 13 iunie 2018 pelerinajul naţional cu relicvele sfântului Anton de Padova. Echipa redacţională a revistei "Mesagerul sfântului Anton", făcând cunoscut programul pelerinajului, s-a referit şi la Scrisoarea către evrei în care se spune că: "Oamenii de credinţă ai Israelului au mărturisit că sunt străini şi călători pe pământ, în căutarea unei patrii" (cf. Evr 11,13-14). La sfârşitul ... (citeşte tot articolul)

16 Iul 2018: Papa Francisc: Angelus (15 iulie 2018)

Papa Francisc: Angelus (15 iulie 2018) Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua! Evanghelia de astăzi (cf. Mc 6,7-13) relatează momentul în care Isus îi trimite pe cei doisprezece în misiune. După ce i-a chemat pe nume pe fiecare, "pentru ca să fie cu el" (Mc 3,14) ascultând cuvintele sale şi observând gesturile sale de vindecare, acum îi convoacă din nou pentru "a-i trimite doi câte doi" (6,7) în satele în care El urma să meargă. Este un soi de "stagiu" a ceea ce vor fi chemaţi să facă după învierea Domnului cu puterea Duhului Sfânt. Textul evanghelic se opreşte asupra ... (citeşte tot articolul)

16 Iul 2018: Ziua Transmisioniştilor Militari

Ziua Transmisioniştilor Militari În jur de 40 de vârstnici, femei şi copii au participat sâmbătă, la un ceremonial, desfăşurat cu ocazia Zilei Transmisioniştilor Militari, la sediul Centrului 54 Comunicaţii de lângă Universitatea din Oradea. Cu această ocazie a fost dezvelită şi o placă comemorativă dedicată eroilor transmisionişti. Atmosferă frumoasă sâmbătă dimineaţă în curtea Centrului 54 Comunicaţii de pe Calea Armatei Române, la Ziua Porţilor Deschise. Verdele de camuflaj a fost „îmblânzit” de rochiţele roz, pantalonaşii în carouri albastre şi vocile suave ale copilaşilor ... (citeşte tot articolul)

16 Iul 2018: A fost ales noul superior general al SSPX

A fost ales noul superior general al SSPX Capitlul general al Societăţii Sf. Pius al X-lea (SSPX) l-a ales miercuri pe pr. Davide Pagliarani ca noul superior general. Alegerile din 11 iulie s-au făcut la Seminarul Sf. Pius al X-lea din Ecône, la circa 15km sud-vest de Sion, Elveţia. Capitlul se va încheia pe 21 iulie. Asistenţi generali ai SSPX au fost aleşi Episcopul Alfonso Gallareta şi pr. Christian Bouchacourt. SSPX a fost fondată de Arhiepiscopul Marcel Lefebvre în 1970, pentru formarea preoţilor, ca răspuns la ceea ce el descria ca erorile ce au pătruns în Biserică după Conciliul Vatican II. Relaţiile cu ... (citeşte tot articolul)

13 Iul 2018: Funeraliile cardinalului Jean-Louis Tauran, cel care a anunţat, în 2013, "Habemus Papam"

Funeraliile cardinalului Jean-Louis Tauran, cel care a anunţat, în 2013, "Habemus Papam" Cu începere de la ora 10.45, în bazilica vaticană, la Altarul Catedrei, funeraliile cardinalului Jean-Louis Tauran, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios şi trezorier al Sfintei Biserici Romane. Papa Francisc a celebrat, la finalul Sfintei Liturghii de înmormântare, ritul "ultima commendatio et valedictio", adică al ultimei recomandări şi al ultimului rămas bun. Fost "protodiacon", cardinalul Jean-Louis Tauran, a anunţat lumii alegerea papei Francisc. Era în seara de 13 martie 2013. Născut la Bordeaux, în aprilie 1943, Jean-Louis ... (citeşte tot articolul)

13 Iul 2018: Vicarul Silvaniei Petru Cupcea, semnatar al Unirii Transilvaniei cu România a decedat în fata altarului în care slujea

Vicarul Silvaniei Petru Cupcea, semnatar al Unirii Transilvaniei cu România a decedat în fata altarului în care slujea Originile nobiliare româneşti S-a născut la 21 mai 1875 în localitatea Călineşti, Maramureş, ca fiu al dascălului Ioan Cupcea si al Mariei Cupcea, născuta Rednic. Tatăl sau a absolvit vestita şcoala normala de învăţători din Sighetu Marmaţiei, unde l-a avut ca profesor pe inimosul naţionalist Ioan Busitia. Petru Cupcea provenea dintr-o familie româneasca maramureşeana, care avea diploma nobiliara. Nobilitatea lui a fost atestata după ambii părinţi: tatăl sau făcea parte din familia Cupca de Budeşti, înnobilata la anul 1690 de către principele Gabriel Bethlen; mama ... (citeşte tot articolul)
Dr. Marin Pop

12 Iul 2018: 1250 de tineri din toată ţara vin la Satu Mare, la INTC

1250 de tineri din toată ţara vin la Satu Mare, la INTC Între 25 şi 29 iulie, Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare va fi gazda celui mai important eveniment al tinerilor catolici din România, care se organizează din trei în trei ani: Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC). La evenimentul din municipiul Satu Mare vor ajunge 1250 de tineri, care, conform distribuirii locurilor, vor reprezenta fiecare Dieceză romano-catolică şi Eparhia greco-catolică din ţară. Locaţia principală a programelor va fi Grădina Romei, dar participanţii vor vizita şi puncte turistice importante din oraş, biserici, organizaţii ... (citeşte tot articolul)

11 Iul 2018: „ALL opera”- Grest 2018

„ALL opera”- Grest 2018 Un grup de copii de la Liceul Greco -Catolic Iuliu Maniu, din Oradea, coordonat de doamnele profesoare Corina Cata , Ana Popa şi Emilia Has,au participat, în 1-7 iulie, la Grest 2018, în Gironico, Italia. Această activitate, mult apreciată de elevii participanţi, a avut, în acest an, tema „ALLopera”, fapt ce presupune implicarea noastră în comunitatea căreia îi aparţinem, descoperirea propriilor calităţi şi responsabilizarea în rândul semenilor noştri. Copiii români au fost receptivi şi au luat parte la toate acţiunile propuse, dovedind seriozitate, încredere şi ... (citeşte tot articolul)
Profesor Emilia Haş

11 Iul 2018: Episcopul Valeriu Traian Frenţiu

Episcopul Valeriu Traian Frenţiu 25 aprilie 1875 - 11iulie 1952 66 de ani de la stingerea din viaţă „La suprema jertfă de credinţă mi-ai chemat Tu sufletul prin har, să-ţi urmeze-n greaua suferinţă: calea de la Cină la Calvar”. Episcop Ioan Ploscaru Înalt Preasfinţia Sa Valeriu Traian Frenţiu, Episcopul Diecezei Greco-Catolice de Oradea (1922-1952), a fost ridicat din Palatul Episcopiei în noaptea de 28 octombrie 1948, noaptea în care au fost arestaţi toţi Episcopii greco-catolici. La ieşirea pe poarta Palatului, portarul i-a pus în mână o bucată de prescură … I s-a permis ca ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

11 Iul 2018: Zi foarte fericită

Zi foarte fericită Interviu cu prefectul Congregaţiilor pentru Bisericile Orientale de Nicola Gori Pentru o zi Bari a devenit un alt Assisi. Sfântul Francisc a trecut frăţeşte ştafeta sfântului episcop Nicolae, pentru ca pacea să înfrângă războaiele şi violenţele. S-a întâmplat sâmbătă, 7 iulie 2018, la întâlnirea de rugăciune şi reflecţie pentru Orientul Mijlociu care a reunit cu papa Francisc pe conducătorii Bisericilor şi comunităţilor din regiune. A fost o zi memorabilă sub semnul împărtăşirii, care a făcut din oraşul din Puglia centrul ecumenismului pentru a uni ... (citeşte tot articolul)

11 Iul 2018: Ziua Mondială a Tineretului. Papa Francisc în Panama, între 23 şi 27 ianuarie 2019

Ziua Mondială a Tineretului. Papa Francisc în Panama, între 23 şi 27 ianuarie 2019 Papa Francisc va merge în Panama pentru Ziua Mondială a Tineretului, potrivit intenţiei de a fi prezent, exprimată în mai ocazii. Însă, odată cu declaraţia directorului Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Greg Burke, călătoria Sfântului Părinte în Panama a devenit o informaţie cu caracter oficial. «Cu ocazia următoarei Zile Mondiale a Tineretului, cu desfăşurare în Panama, acceptând invitaţia guvernului şi a episcopatului din Panama, papa Francisc va călători în această ţară, între 23 şi 27 ianuarie 2019», se spune în nota de presă a directorului ... (citeşte tot articolul)

10 Iul 2018: Întâlnirea de la Bari. Aplauzele Patriarhiei de Moscova: "Dacă vrem să salvăm Orientul Mijlociu, trebuie să acţionăm rapid"

Întâlnirea de la Bari. Aplauzele Patriarhiei de Moscova: "Dacă vrem să salvăm Orientul Mijlociu, trebuie să acţionăm rapid" de M. Chiara Biagioni Întâlnirea de sâmbătă 7 iulie 2018 a papei Francisc cu toţi conducătorii Bisericilor creştine din Orientul Mijlociu pentru a se ruga şi a discuta despre pace, primeşte şi aplauzele Patriarhiei de Moscova. "Impresie pozitivă", recunoştinţă faţă de papa, sprijin deplin al cuvintelor rostite de papa Francisc: este ceea ce exprimă mitropolitul Hilarion, preşedinte al Departamentului Relaţiilor Externe al Patriarhiei de Moscova şi delegat al patriarhului Kiril la Bari într-un interviu dat la SIR, Avvenire şi Radio inBlu, la sfârşitul ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

18 Iul 2018: Vernisajul expoziţiei „Semnul lui Iona”
18 Iul 2018: Vernisajul expoziţiei „Semnul lui Iona”
16 Iul 2018: Curs de formare în oraşul luminilor
16 Iul 2018: Curs de formare în oraşul luminilor
16 Iul 2018: Ziua Transmisioniştilor Militari
16 Iul 2018: Ziua Transmisioniştilor Militari
11 Iul 2018: Grest Italia
11 Iul 2018: Grest Italia
5 Iul 2018: Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei
5 Iul 2018: Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei
4 Iul 2018: „Împreună pentru Marea Unire”
4 Iul 2018: „Împreună pentru Marea Unire”
3 Iul 2018: "La datorie pentru România Mare"! Generalul Traian Moşoiu şi Regina Maria au fost evocaţi la Primăria Oradea
3 Iul 2018: "La datorie pentru România Mare"! Generalul Traian Moşoiu şi Regina Maria au fost evocaţi la Primăria Oradea
3 Iul 2018: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi
3 Iul 2018: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi
3 Iul 2018: Vizită pastorală în Parohia Pişcolt
3 Iul 2018: Vizită pastorală în Parohia Pişcolt
2 Iul 2018: Tabăra la Moneasa, bucuria de fi împreună prin Isus
2 Iul 2018: Tabăra la Moneasa, bucuria de fi împreună prin Isus
28 Iun 2018: Apariţie editorială: Conciliul din Ferrara – Florenţa (1438-1439). Istoria şi ecleziologia Unirilor
28 Iun 2018: Apariţie editorială: Conciliul din Ferrara – Florenţa (1438-1439). Istoria şi ecleziologia Unirilor
27 Iun 2018: Conferinţele Unirii 6
27 Iun 2018: Conferinţele Unirii 6
27 Iun 2018: Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul Oradiei
27 Iun 2018: Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul Oradiei
26 Iun 2018: Exerciţii spirituale pentru adulţi la Sânmartin
26 Iun 2018: Exerciţii spirituale pentru adulţi la Sânmartin
25 Iun 2018: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat
25 Iun 2018: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat
25 Iun 2018: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008
25 Iun 2018: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: „Împreună pentru Marea Unire” » Titlu: 26504.jpg

Anul: 2018
Eveniment: „Împreună pentru Marea Unire”
Titlu: 26504.jpg