Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

16 Iul 2018: Papa Francisc: Angelus (15 iulie 2018)

Papa Francisc: Angelus (15 iulie 2018) Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua! Evanghelia de astăzi (cf. Mc 6,7-13) relatează momentul în care Isus îi trimite pe cei doisprezece în misiune. După ce i-a chemat pe nume pe fiecare, "pentru ca să fie cu el" (Mc 3,14) ascultând cuvintele sale şi observând gesturile sale de vindecare, acum îi convoacă din nou pentru "a-i trimite doi câte doi" (6,7) în satele în care El urma să meargă. Este un soi de "stagiu" a ceea ce vor fi chemaţi să facă după învierea Domnului cu puterea Duhului Sfânt. Textul evanghelic se opreşte asupra ... (citeşte tot articolul)

16 Iul 2018: Ziua Transmisioniştilor Militari

Ziua Transmisioniştilor Militari În jur de 40 de vârstnici, femei şi copii au participat sâmbătă, la un ceremonial, desfăşurat cu ocazia Zilei Transmisioniştilor Militari, la sediul Centrului 54 Comunicaţii de lângă Universitatea din Oradea. Cu această ocazie a fost dezvelită şi o placă comemorativă dedicată eroilor transmisionişti. Atmosferă frumoasă sâmbătă dimineaţă în curtea Centrului 54 Comunicaţii de pe Calea Armatei Române, la Ziua Porţilor Deschise. Verdele de camuflaj a fost „îmblânzit” de rochiţele roz, pantalonaşii în carouri albastre şi vocile suave ale copilaşilor ... (citeşte tot articolul)

16 Iul 2018: A fost ales noul superior general al SSPX

A fost ales noul superior general al SSPX Capitlul general al Societăţii Sf. Pius al X-lea (SSPX) l-a ales miercuri pe pr. Davide Pagliarani ca noul superior general. Alegerile din 11 iulie s-au făcut la Seminarul Sf. Pius al X-lea din Ecône, la circa 15km sud-vest de Sion, Elveţia. Capitlul se va încheia pe 21 iulie. Asistenţi generali ai SSPX au fost aleşi Episcopul Alfonso Gallareta şi pr. Christian Bouchacourt. SSPX a fost fondată de Arhiepiscopul Marcel Lefebvre în 1970, pentru formarea preoţilor, ca răspuns la ceea ce el descria ca erorile ce au pătruns în Biserică după Conciliul Vatican II. Relaţiile cu ... (citeşte tot articolul)

13 Iul 2018: Funeraliile cardinalului Jean-Louis Tauran, cel care a anunţat, în 2013, "Habemus Papam"

Funeraliile cardinalului Jean-Louis Tauran, cel care a anunţat, în 2013, "Habemus Papam" Cu începere de la ora 10.45, în bazilica vaticană, la Altarul Catedrei, funeraliile cardinalului Jean-Louis Tauran, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios şi trezorier al Sfintei Biserici Romane. Papa Francisc a celebrat, la finalul Sfintei Liturghii de înmormântare, ritul "ultima commendatio et valedictio", adică al ultimei recomandări şi al ultimului rămas bun. Fost "protodiacon", cardinalul Jean-Louis Tauran, a anunţat lumii alegerea papei Francisc. Era în seara de 13 martie 2013. Născut la Bordeaux, în aprilie 1943, Jean-Louis ... (citeşte tot articolul)

13 Iul 2018: Vicarul Silvaniei Petru Cupcea, semnatar al Unirii Transilvaniei cu România a decedat în fata altarului în care slujea

Vicarul Silvaniei Petru Cupcea, semnatar al Unirii Transilvaniei cu România a decedat în fata altarului în care slujea Originile nobiliare româneşti S-a născut la 21 mai 1875 în localitatea Călineşti, Maramureş, ca fiu al dascălului Ioan Cupcea si al Mariei Cupcea, născuta Rednic. Tatăl sau a absolvit vestita şcoala normala de învăţători din Sighetu Marmaţiei, unde l-a avut ca profesor pe inimosul naţionalist Ioan Busitia. Petru Cupcea provenea dintr-o familie româneasca maramureşeana, care avea diploma nobiliara. Nobilitatea lui a fost atestata după ambii părinţi: tatăl sau făcea parte din familia Cupca de Budeşti, înnobilata la anul 1690 de către principele Gabriel Bethlen; mama ... (citeşte tot articolul)
Dr. Marin Pop

12 Iul 2018: 1250 de tineri din toată ţara vin la Satu Mare, la INTC

1250 de tineri din toată ţara vin la Satu Mare, la INTC Între 25 şi 29 iulie, Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare va fi gazda celui mai important eveniment al tinerilor catolici din România, care se organizează din trei în trei ani: Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC). La evenimentul din municipiul Satu Mare vor ajunge 1250 de tineri, care, conform distribuirii locurilor, vor reprezenta fiecare Dieceză romano-catolică şi Eparhia greco-catolică din ţară. Locaţia principală a programelor va fi Grădina Romei, dar participanţii vor vizita şi puncte turistice importante din oraş, biserici, organizaţii ... (citeşte tot articolul)

11 Iul 2018: „ALL opera”- Grest 2018

„ALL opera”- Grest 2018 Un grup de copii de la Liceul Greco -Catolic Iuliu Maniu, din Oradea, coordonat de doamnele profesoare Corina Cata , Ana Popa şi Emilia Has,au participat, în 1-7 iulie, la Grest 2018, în Gironico, Italia. Această activitate, mult apreciată de elevii participanţi, a avut, în acest an, tema „ALLopera”, fapt ce presupune implicarea noastră în comunitatea căreia îi aparţinem, descoperirea propriilor calităţi şi responsabilizarea în rândul semenilor noştri. Copiii români au fost receptivi şi au luat parte la toate acţiunile propuse, dovedind seriozitate, încredere şi ... (citeşte tot articolul)
Profesor Emilia Haş

11 Iul 2018: Episcopul Valeriu Traian Frenţiu

Episcopul Valeriu Traian Frenţiu 25 aprilie 1875 - 11iulie 1952 66 de ani de la stingerea din viaţă „La suprema jertfă de credinţă mi-ai chemat Tu sufletul prin har, să-ţi urmeze-n greaua suferinţă: calea de la Cină la Calvar”. Episcop Ioan Ploscaru Înalt Preasfinţia Sa Valeriu Traian Frenţiu, Episcopul Diecezei Greco-Catolice de Oradea (1922-1952), a fost ridicat din Palatul Episcopiei în noaptea de 28 octombrie 1948, noaptea în care au fost arestaţi toţi Episcopii greco-catolici. La ieşirea pe poarta Palatului, portarul i-a pus în mână o bucată de prescură … I s-a permis ca ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

11 Iul 2018: Zi foarte fericită

Zi foarte fericită Interviu cu prefectul Congregaţiilor pentru Bisericile Orientale de Nicola Gori Pentru o zi Bari a devenit un alt Assisi. Sfântul Francisc a trecut frăţeşte ştafeta sfântului episcop Nicolae, pentru ca pacea să înfrângă războaiele şi violenţele. S-a întâmplat sâmbătă, 7 iulie 2018, la întâlnirea de rugăciune şi reflecţie pentru Orientul Mijlociu care a reunit cu papa Francisc pe conducătorii Bisericilor şi comunităţilor din regiune. A fost o zi memorabilă sub semnul împărtăşirii, care a făcut din oraşul din Puglia centrul ecumenismului pentru a uni ... (citeşte tot articolul)

11 Iul 2018: Ziua Mondială a Tineretului. Papa Francisc în Panama, între 23 şi 27 ianuarie 2019

Ziua Mondială a Tineretului. Papa Francisc în Panama, între 23 şi 27 ianuarie 2019 Papa Francisc va merge în Panama pentru Ziua Mondială a Tineretului, potrivit intenţiei de a fi prezent, exprimată în mai ocazii. Însă, odată cu declaraţia directorului Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Greg Burke, călătoria Sfântului Părinte în Panama a devenit o informaţie cu caracter oficial. «Cu ocazia următoarei Zile Mondiale a Tineretului, cu desfăşurare în Panama, acceptând invitaţia guvernului şi a episcopatului din Panama, papa Francisc va călători în această ţară, între 23 şi 27 ianuarie 2019», se spune în nota de presă a directorului ... (citeşte tot articolul)

10 Iul 2018: Întâlnirea de la Bari. Aplauzele Patriarhiei de Moscova: "Dacă vrem să salvăm Orientul Mijlociu, trebuie să acţionăm rapid"

Întâlnirea de la Bari. Aplauzele Patriarhiei de Moscova: "Dacă vrem să salvăm Orientul Mijlociu, trebuie să acţionăm rapid" de M. Chiara Biagioni Întâlnirea de sâmbătă 7 iulie 2018 a papei Francisc cu toţi conducătorii Bisericilor creştine din Orientul Mijlociu pentru a se ruga şi a discuta despre pace, primeşte şi aplauzele Patriarhiei de Moscova. "Impresie pozitivă", recunoştinţă faţă de papa, sprijin deplin al cuvintelor rostite de papa Francisc: este ceea ce exprimă mitropolitul Hilarion, preşedinte al Departamentului Relaţiilor Externe al Patriarhiei de Moscova şi delegat al patriarhului Kiril la Bari într-un interviu dat la SIR, Avvenire şi Radio inBlu, la sfârşitul ... (citeşte tot articolul)

9 Iul 2018: Papa Francisc şi patriarhii din Răsărit la Bari: De la Nil până la Eufrat, să fie pace!

Papa Francisc şi patriarhii din Răsărit la Bari: De la Nil până la Eufrat, să fie pace! Sâmbătă, 7 iulie 2018, a avut loc la Bari Ziua de rugăciune pentru pace în Orientul Mijlociu, organizată la iniţiativa papei Francisc în oraşul Sfântului Nicolae. Pontiful a invitat la această zi de rugăciune patriarhii catolici şi ortodocşi din Orientul Mijlociu, care au răspuns cu o generozitate emoţionantă. Iniţiativa spirituală are ca generic ”Pace ţie! Creştinii, împreună pentru Orientul Mijlociu”. Adrian Dancă – Cetatea Vaticanului. 7 iulie 2018 – Vatican News ”Există pericolul ca prezenţa fraţilor şi surorilor în credinţă să fie ştearsă, ... (citeşte tot articolul)

9 Iul 2018: Întâlnirea de la Bari. Papa şi patriarhii, două ore de dialog despre Orientul Mijlociu sub semnul unei "sinodalităţi deschise la lume"

Întâlnirea de la Bari. Papa şi patriarhii, două ore de dialog despre Orientul Mijlociu sub semnul unei "sinodalităţi deschise la lume" De M. Chiara Biagioni Trebuia să fie o masă rectangulară, dar până la urmă s-a optat pentru o masă enormă rotundă în jurul căreia sunt poziţionate 20 de scaune şi 20 de microfoane. Aici, în inima bazilicii "Sfântul Nicolae", cu navata complet eliberată de bănci, papa Francisc cu conducătorii Bisericilor şi comunităţilor creştine din Orientul Mijlociu se vor întâlni mâine pentru o sesiune de dialog şi reflecţie cu uşile închise şi de două ore despre provocările păcii şi ale creştinilor care trăiesc în aceste ţinuturi martirizate. Scaunele ... (citeşte tot articolul)

9 Iul 2018: Papa Francisc a mulţumit pentru mărturia Bisericii Greco-Catolice Ucrainene

Papa Francisc a mulţumit pentru mărturia Bisericii Greco-Catolice Ucrainene Conform unui comunicat publicat de Biserica Greco-Catolică Ucraineană, în timpul întâlnirii cu Arhiepiscopul Major Sviatoslav Şevciuc, de marţi, Papa Francisc a lăudat Biserica pentru dedicarea ei pentru cauza unităţii. Pontiful a mulţumit Bisericii Greco-Catolic Ucrainene pentru martiriul ei „ca mărturie despre credinţa creştină şi a faptului că Succesorul lui Petru are o misiune specială pentru unitatea creştină”, se citeşte în respectivul comunicat. Vaticanul a anunţat că Papa Francisc se va întâlni cu Arhiepiscopul Major Şevciuc pe 3 iulie, la Casa Santa ... (citeşte tot articolul)

9 Iul 2018: Paolo Ruffini este noul prefect al Departamentului de comunicare al Sf. Scaun

Paolo Ruffini este noul prefect al Departamentului de comunicare al Sf. Scaun Paolo Ruffini îi urmează în funcţia de prefect monseniorului Dario Edoardo Viganò, care a condus ”Secretariatul pentru comunicare” până în 19 martie 2018, când şi-a prezentat demisia. Din 24 iunie 2018 ”Secretariatul pentru comunicare” şi-a schimbat denumirea în ”Departamentul de comunicare”, Adrian Dancă – Cetatea Vaticanului. Joi, 5 iulie a.c., papa Francisc l-a numit prefect al Departamentului de comunicare pe dr. Paolo Ruffini, până acum directorul canalului TV2000, televiziunea Conferinţei Episcopale Italiene. Italian, născut la Palermo în 4 octombrie ... (citeşte tot articolul)

6 Iul 2018: A trecut la cele vesnice cardinalul Jean-Louis Pierre Tauran

A trecut la cele vesnice cardinalul Jean-Louis Pierre Tauran A trecut la cele vesnice cardinalul Jean-Louis Pierre Tauran. Avea 75 de ani şi era bolnav de mai mult timp. A fost preşedintele Consiliului Pontifical pentru dialog interreligios şi camerleng al Sfintei Romane Biserici. În 2013 a anunţat omenirii alegerea Papei Francisc. Jean-Louis Tauran (n. 5 aprilie 1943,[1] Bordeaux, Republica Franceză – d. 5 iulie 2018, Hartford, SUA) a fost un cardinal francez, între 1990-2003 secretar pentru relaţiile cu statele (ministru de externe) al Sfântului Scaun. Din 2007 a fost preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Dialogul ... (citeşte tot articolul)

5 Iul 2018: Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Obiectele personale de la Bădăcin, ce i-au aparţinut lui Iuliu Maniu, respectiv: bastonul, pălăria, două batiste şi semnul de identitate pe care Iuliu Maniu l-a purtat în Primul Război Mondial sunt expuse, în această perioadă, la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca. Obiectele vor putea fi văzute de publicul interesat până în 16 iulie, acestea fiind expuse pentru a doua oară în acest an la Cluj-Napoca, în contextul Anului Centenar, potrivit pr. Cristian Borz, custodele Casei Maniu din Bădăcin, care le-a şi dus spre a fi expuse. Expoziţia ... (citeşte tot articolul)

4 Iul 2018: Spectacolul „Împreună pentru Marea Unire”

Spectacolul „Împreună pentru Marea Unire” Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit în seara zilei de marţi, 3 iulie, spectacolul folcloric „Împreună pentru Marea Unire” susţinut de mai multe ansambluri folclorice cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Au fost prezentate publicului diferite cântece populare şi patriotice de către Ansamblul Folcloric „Nuntaşii Bihorului” prin soliştii Maria Haiduc, Maria Sidea, Mariana Militaru Blaj, Florica Ruja, Antonela Ferche-Buţiu, Roxana Berinde, Alexandra Durgheu, Maria - Ioana Cobzaş, Radu Barbura, Ciprian Mocan, Alexandru Carţiş, Mihai Jula, Cristian Mihoc, grupul ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

4 Iul 2018: Iuliu Maniu, omul care a adus Transilvania acasă

Iuliu Maniu, omul care a adus Transilvania acasă Iuliu Maniu este cel mai cunoscut dintre liderii ardeleni ai Marii Unirii. Lider al Partidului Naţional Român, acesta a fost preşedintele organismului care a transferat puterea autorităţilor de la Bucureşti. 30 de ani mai târziu ajungea într-o temniţă, acuzat de regimul comunist că ar fi vrut să formeze un guvern al României în exil. Aflat în banca acuzaţilor la procesul-mascaradă din noiembrie 1947, Iuliu Maniu trebuie că şi-a reprimat multe gânduri amare. Era avocat, provenea dintr-o familie de judecători. Prin tatăl său, judecătorul Ioan Maniu, era nepotul lui ... (citeşte tot articolul)

4 Iul 2018: Întâlnirea de la Bari. Cardinalul Koch: "Numai Dumnezeu poate converti inimile dictatorilor şi gândirea politicienilor"

Întâlnirea de la Bari. Cardinalul Koch: "Numai Dumnezeu poate converti inimile dictatorilor şi gândirea politicienilor" De M. Chiara Biagioni "Rugăciunea noastră este foarte importantă pentru creştinii din Orientul Mijlociu. Am vizitat două lagăre de refugiaţi: în Iordania şi în Grecia. Şi mi-au spus mereu: nu ne uitaţi, rugaţi-vă pentru noi. Rugăciunea este un semn de apropiere şi solidaritate pentru victimele războaielor, pentru toţi cei care suferă". La câteva zile de la Ziua de reflecţie şi rugăciune pentru Orientul Mijlociu, convocată la 7 iulie de papa Francisc la Bari, cardinalul Kurt Koch, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

16 Iul 2018: Ziua Transmisioniştilor Militari
16 Iul 2018: Ziua Transmisioniştilor Militari
11 Iul 2018: Grest Italia
11 Iul 2018: Grest Italia
5 Iul 2018: Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei
5 Iul 2018: Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei
4 Iul 2018: „Împreună pentru Marea Unire”
4 Iul 2018: „Împreună pentru Marea Unire”
3 Iul 2018: "La datorie pentru România Mare"! Generalul Traian Moşoiu şi Regina Maria au fost evocaţi la Primăria Oradea
3 Iul 2018: "La datorie pentru România Mare"! Generalul Traian Moşoiu şi Regina Maria au fost evocaţi la Primăria Oradea
3 Iul 2018: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi
3 Iul 2018: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi
3 Iul 2018: Vizită pastorală în Parohia Pişcolt
3 Iul 2018: Vizită pastorală în Parohia Pişcolt
2 Iul 2018: Tabăra la Moneasa, bucuria de fi împreună prin Isus
2 Iul 2018: Tabăra la Moneasa, bucuria de fi împreună prin Isus
28 Iun 2018: Apariţie editorială: Conciliul din Ferrara – Florenţa (1438-1439). Istoria şi ecleziologia Unirilor
28 Iun 2018: Apariţie editorială: Conciliul din Ferrara – Florenţa (1438-1439). Istoria şi ecleziologia Unirilor
27 Iun 2018: Conferinţele Unirii 6
27 Iun 2018: Conferinţele Unirii 6
27 Iun 2018: Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul Oradiei
27 Iun 2018: Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul Oradiei
26 Iun 2018: Exerciţii spirituale pentru adulţi la Sânmartin
26 Iun 2018: Exerciţii spirituale pentru adulţi la Sânmartin
25 Iun 2018: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat
25 Iun 2018: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat
25 Iun 2018: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008
25 Iun 2018: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008
25 Iun 2018: Alături de Sora Maria Ionela pe ultimul drum
25 Iun 2018: Alături de Sora Maria Ionela pe ultimul drum
23 Iun 2018: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
23 Iun 2018: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi » Titlu: 26477.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Drumul istoricului Simion Bărnuţiu, spre casa surorii din Bădăcin, refăcut de un grup de credincioşi
Titlu: 26477.jpg