Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

18 Feb 2017: Cinci ani de la crearea Preafericitului Lucian ca şi Cardinal al Bisericii Catolice

Cinci ani de la crearea Preafericitului Lucian  ca şi Cardinal al Bisericii Catolice România şi întreaga naţiune română a primit cu mare bucurie ridicarea la demnitatea de cardinal a Preafericitului Părinte Lucian Mureşan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Anunţul a fost făcut de papa emerit Benedict al XVI-lea în data de 6 ianuarie 2012, la sfârşitul sfintei Liturghii. Atunci, Suveranul Pontif anunţa numirea a 22 de noi membri ai Colegiului Cardinalilor, care provin din diferite părţi ale lumii. Referindu-se la Întâistătătorul Bisericii Române Unite, Suveranul Pontif a spus: "Am decis să ridic la demnitatea de cardinal un venerat ... (citeşte tot articolul)

18 Feb 2017: Papa îndeamnă studenţii să lase o amprentă pozitivă în istorie

Papa îndeamnă studenţii să lase o amprentă pozitivă în istorie ”Educaţia şi formarea universitară a noilor generaţii este o exigenţă primară a vieţii şi a dezvoltării societăţii”: a spus papa Francisc în cadrul vizitei efectuată în cursul dimineţii de vineri, 17 februarie a.c., la Universitatea Roma Tre. Migraţiile, a spus pontiful în discursul său, ”nu sunt un pericol” ci o provocare pentru a creşte, dând răspunsuri concrete în faţa trăsăturilor ”lichide” care marchează societatea şi economia. Papa a plecat cu automobilul de la Casa Sf. Marta în jurul orei 9.45 şi a ajuns la câteva minute după ora 10.00 la sediul universităţii din Via Ostiense, ... (citeşte tot articolul)

17 Feb 2017: Întâlnirea reprezentanţilor bisericilor din Oradea

Întâlnirea reprezentanţilor bisericilor din Oradea „Iată acum ce este bun si ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună”. La Biserica Penticostală „Tabor” din Oradea a avut loc marţi, 16 februarie 2017, o întâlnire a reprezentanţilor cultelor participante la Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor care a avut ca şi temă: „Împăcarea – Iubirea lui Cristos ne constrânge”, din Scrisoarea a doua către Corinteni a Sfântului apostol Pavel, capitolul 5 cu versetul 14. La întâlnire organizată de către doamna Laura Ologu, au participat Preasfinţiile lor Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea şi László Böcskei, ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

16 Feb 2017: Speranţă pentru o lume fără hotare şi excluziuni: Papa, membrilor "Special Olympics"

Speranţă pentru o lume fără hotare şi excluziuni: Papa, membrilor "Special Olympics" Sfântul Părinte i-a primit în audienţă, joi, în Sala Clementină din Palatul Apostolic, pe cei circa 40 de membri ai delegaţiei "Special Olympics International". În cuvântul adresat participanţilor la audienţă, pontiful a transmis un salut tuturor participanţilor la Jocurile Mondiale de Iarnă, "Special Olympics", ce se vor desfăşura în Austria, la Stiria (Steiermark), între 14 şi 25 martie. Mulţumind episcopului de Graz-Seckau şi preşedintelui organizaţiei "Special Olympics" pentru saluturile adresate, Sfântul Părinte a amintit încă de la început jurământul ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

16 Feb 2017: Papa şi Curia Romană, la exerciţii spirituale

Papa şi Curia Romană, la exerciţii spirituale Patima, moartea şi învierea lui Isus după Matei” este tema meditaţiilor pe care preotul franciscan Giulio Michelini le va prezenta papei Francisc şi Curiei Romane în timpul exerciţiilor spirituale programate de la 5 la 10 martie în Casa ”Divinul Învăţător” din localitatea Ariccia, lângă Roma. Italian, 53 de ani, pr. Michelini a intrat în rândul fraţilor minori franciscani în 1992 şi a fost sfinţit preot în 1994. În prezent, este profesor la Institutul Teologic din Assisi, afiliat la Universitatea Pontificală din Lateran, şi director al revistei «Convivium Assisiense». Programul exerciţiilor ... (citeşte tot articolul)
(rv - A.Dancă)

15 Feb 2017: Titu Maiorescu, creator de valori europene în spaţiul românesc

Titu Maiorescu, creator de valori europene în spaţiul românesc Centenar 15 februarie 1840—18 iunie 1917 „Influenţa lui Maiorescu a lucrat în sensul temeinicului. A descurajat mediocritatea şi a făcut imposibilă farsa culturală”. Tudor Vianu Dacă a existat un timp în care literatura şi cultura noastră a intrat într-o ordine superioară de valori, se datorează celui căruia astăzi, la 100 de ani de la trecerea în eternitate, îi evocăm personalitatea: Titu Maiorescu. La 22 de ani era profesor universitar, la 23 de ani decan, apoi rector, la 27 de ani scotea „Convorbiri literare”, în vara aceluiaşi an devenea academician - este şi unul dintre ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

13 Feb 2017: Educaţie pentru carieră destinată elevilor de clasele a VIII-a

Educaţie pentru carieră destinată elevilor de clasele a VIII-a În data de 30 ianuarie 2017, în Aula Magna, din cadrul Seminarului Greco-Catolic din Oradea, a avut loc prima activitate realizată în cadrul proiectului educativ judeţean Ştiu. Pot. Vreau – Consiliere pentru o carieră de succes, cu participarea elevilor de clasele a VIII-a A şi B şi a cadrelor didactice din Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea şi şcolile generale partenere din Nojorid, Sântandrei, şi Tărian. Activitatea propusă, Comunicarea – abilitate de viaţă, a fost susţinută de invitatele evenimentului, doamnele psiholog Ioana Omuţ-Cherecheanu şi Ana Popa. Acestea au conversat ... (citeşte tot articolul)
Prof. Florentina Barta

13 Feb 2017: Colectă pentru Siria

Colectă pentru Siria În momentul de faţă, prisosul vostru să acopere lipsa lor (2 Cor. 8,14) + Virgil Bercea Episcop Iubiţi credincioşi, Situaţia în Siria şi în regiunile învecinate este cea mai severă criză umanitară şi de încălcare a drepturilor omului din lume. Războiul din Siria a intrat în al şaselea an şi a provocat suferinţe fără precedent pentru populaţia din Siria. Conflictul a devenit din ce în ce mai sângeros şi chiar dacă nu există statistici exacte, numărul persoanelor care au murit în acest război este estimat de la 250.000 până la 400.000. Peste 11 milioane de oameni au fost alungaţi din ... (citeşte tot articolul)
Pr. Şoptea Vasile

13 Feb 2017: Instalarea noului preot paroh în Parohia Haieu

Instalarea noului preot paroh în Parohia Haieu În duminica Fiului Risipitor, Parohia Greco-Catolică din Băile „1 Mai” (Haieu) s-a bucurat de sărbătoarea primirii noului său păstor. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către părintele protopop al Oradiei, Gavril Buboi alături de părintele Vasile Pâncotan, părintele Claudiu Ardelean şi părintele Ştefan Madaraşi. În cadrul Sfintei Liturghii s-a citit decretul de numire a părintelui Ştefan Madarasi ca paroh al comunităţii. Părintele protopop încredinţându-i noului paroh, Crucea, Sfânta Evanghelie şi cheile Bisericii. La sfârşitul Sfintei Liturghii a avut loc un moment de mulţumire adusă ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

13 Feb 2017: Noua conducere a Surorilor Baziliene (comunicat)

Noua conducere a Surorilor Baziliene (comunicat) Surorile Baziliene, Provincia „Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria”, în perioada 6-10 februarie 2017, s-au reunit în cel de-al VI-lea Capitlu Provincial, la Mănăstirea „Sf. Macrina” din Cluj-Napoca. Tema Capitlului a fost: „Milostivi ca Tatăl, cu inimă de mamă”. La acest eveniment au participat surori capitulare din toate comunităţile provinciei. Moderatoarea capitlului a fost sr. Barbara Jean Mihalchick, din Provincia Surorilor Baziliene din Uniontown, USA. Tema capitlului va însoţi şi în viitor Surorile Baziliene din România, în misiunile şi apostolatele lor, pentru a putea răspunde ... (citeşte tot articolul)

12 Feb 2017: Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului

Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului În Duminica Fiului Risipitor, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a slujit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Gheorghe” din curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea alături de părinţii capelani din spitalele orădene, Sorin Crăciun, Ioan Aciu şi părintele Vasile Şoptea, preşedintele Caritas Eparhial Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului. Pe data de 11 februarie se sărbătoreşte în Biserica Catolică Ziua Bolnavului, odată cu comemorarea Apariţiilor de la Lourdes. Ziua Mondială a Bolnavului a fost instituită de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

11 Feb 2017: Reuniunea Mariană din Oradea în rugăciune

Reuniunea Mariană din Oradea în rugăciune La Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea a avut loc în această după masă un moment de rugăciune ai membrilor Reuniunii Mariane cu ocazia comemorării apariţiilor Sfintei Fecioare de la Lourdes. După Sfântul Rozar, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, i-a uns cu untdelemn binecuvântat pe toţi cei prezenţi, oferindu-le şi binecuvântarea arhierească. A urmat mai apoi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită de către părintele Traian Dobrată, preotul spiritual al Reuniunii Marine. „Marie Imaculată, Fecioara de la Lourdes, Mama Neprihănită, aleasă din eternitate spre a fi mama ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

11 Feb 2017: Comemorarea Apariţiilor Sfintei Fecioare de la Lourdes

Comemorarea Apariţiilor Sfintei Fecioare de la Lourdes Întreaga Biserică Catolică comemorează la data de 11 februarie, minunile care s-au petrecut într-o mică localitate de la poalele munţilor Pirinei în anul 1858, localitate numită Lourdes. Se întâmpla pe 11 februarie1858, când tânăra Bernadeta Soubirous în vârstă de 14 ani, provenită dintr-o familie de oameni săraci, împreună cu sora ei şi cu o vecină de o seamă cu ele au pornit să adune câteva crengi uscate, în apropiere de stânca Massabielle. Pentru aceasta trebuiau să treacă apa pârâului Gave, însă Bernadeta fiind suferindă de astm, a rămas în urmă gândindu-se că nu ar fi bine să pună ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

10 Feb 2017: Mesajul Preafericitului Cardinal Lucian pentru timpul liturgic al Triodului

Mesajul Preafericitului Cardinal Lucian pentru timpul liturgic al Triodului Iubiţi fii sufleteşti, Am început şi anul acesta timpul Triodului ce cuprinde cele patruzeci de zile ale Postului Mare al Paştelui. După modelul celor patruzeci de ani de peregrinare prin pustia Sinaiului şi a celor patruzeci de zile petrecute de Isus în deşert, acest timp ne invită să-i facem loc lui Dumnezeu în viaţa noastră. Mântuitorul ne oferă adevărul şi numai adevărul ne poate face liberi. Libertatea inimii nu poate fi preţuită decât de aceia care se deschid Evangheliei şi se străduiesc să asume, încă de pe acum, bucuria vieţii morale şi demnitatea de a trăi în ... (citeşte tot articolul)
+ LUCIAN Cardinal MUREŞAN

10 Feb 2017: Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului

Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru a XXIV-a Zi Mondială a Bolnavului 2017 Uimire pentru ceea ce face Dumnezeu: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic…” (Lc 1,49) Iubiţi fraţi şi surori, La 11 februarie va fi celebrată, în toată Biserica şi în mod deosebit la Lourdes, a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului, despre tema: Uimire pentru ceea ce face Dumnezeu: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic…” (Lc 1,49). Instituită de predecesorul meu sfântul Ioan Paul al II-lea în 1992 şi celebrată pentru prima dată chiar la Lourdes la 11 februarie 1993, această Zi constituie o ocazie de ... (citeşte tot articolul)
Papa Francisc

10 Feb 2017: Lansarea volumului: „Geneză şi devenire prin poezie”

Lansarea volumului: „Geneză şi devenire prin poezie” În sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, a avut loc joi, 09 februarie 2017, lansarea volumului de poezii „Geneză şi devenire prin poezie”, a domnului Aurel Horgoş. Despre volum au vorbit: doamna Mioriţa Săteanu, cetăţean de onoare al Municipiului Oradea, domnul Paşcu Balaci, preşedintele Cenaclului „Barbu Ştefănescu Delavrancea”, domnul doctor Lucian Munteanu precum şi editorul volumului, domnul Avraam Ştefan. Au mai luat cuvântul şi epigramiştii: Bărnuţiu Ioan, Vidican Ioan şi Sfârlea Alexandru, poetele Precup Ioana şi Leontina Costruţ. Printre invitaţi a fost şi ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

9 Feb 2017: Scrisoare cu ocazia încheierii procesului pentru redobândirea Bisericii „Sfântul Dumitru” din Beiuş

Scrisoare cu ocazia încheierii procesului pentru redobândirea Bisericii „Sfântul Dumitru” din Beiuş Dragi creştini, Sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului nostru Isus Cristos în Templu” este atât o bucurie familială cât şi una comunitară: familială căci o familie împlineşte cu bucurie Legea prezentând pe întâiul său născut în Templu spre închinare lui Dumnezeu, comunitară căci, prin dreptul Simenon şi prorociţa Ana, un popor se bucură de împlinirea făgăduinţei Tatălui ceresc care prin Fiul său va mântui lumea. Împlinire şi bucurie, dar şi avertisment al multor suferinţe, în sufletul Mariei, Maicii Sfinte… o sabie ce-i va străpunge inima, inima de mamă. Sărbătoarea Întîmpinării din anul 2017 ... (citeşte tot articolul)
Paroh de Beiuş: pr.dr. Zima Gheorghe Zorel (Protopop de Beiuş)

9 Feb 2017: Invitaţie: Moment de rugăciune cu ocazia comemorării Primei apariţii a Sfintei Fecioare la Lourdes

Invitaţie: Moment de rugăciune cu ocazia comemorării Primei apariţii a Sfintei Fecioare la Lourdes REUNIUNEA MARIANĂ are bucuria de a vă invita la un moment de rugăciune cu ocazia comemorării Primei apariţii a Sfintei Fecioare la Lourdes. Momentele de rugăciune vor avea loc sâmbătă, 11 februarie 2017, în Catedrala „Sfântul Nicolae”, din Oradea după următorul program: 16:00 – Rugăciunea Rozariului 17:00 – Sfânta Liturghie (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

9 Feb 2017: Jurnalul cardinalului care a renunţat la purpură pentru România

Jurnalul cardinalului care a renunţat la purpură pentru România de Elisabetta Cipriani Ultimul film al regizorului american Martin Scorsese propune întrebarea atavică privind reintegrarea în Biserică a celor care greşesc, iar în timp ce unele persoane se înghesuie să afirme că apostazia ar fi o formă de manifestare a credinţei şi iubirii, altele ne amintesc că cei mai mari sfinţi au fost dintotdeauna martirii. Iată jurnalul unui episcop... sfânt! Ce valoare are refuzul de a-ţi retrage propria credinţă în timpul celui mai conformist relativism? Dacă toţi se salvează, inclusiv ateii, cu ce scop să accepţi martiriul? Şi să îndemni poporul tău la ... (citeşte tot articolul)
Traducere: Mihaela Caba Madarasi

8 Feb 2017: Invitaţie Ziua Mondială a Bolnavului

Invitaţie Ziua Mondială a Bolnavului Joi, 9 februarie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, Centrul de Îngrijire la Domiciliu al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, oferă gratuit măsurarea glicemiei şi a tensiunii arteriale. Doritorii sunt aşteptaţi între orele 8.00-12.00 la sediul Centrului de Îngrijire la Domiciliu situat pe str. Mihai Pavel nr. 2, Oradea. Sursa: http://www.caritaseparhial.ro (citeşte tot articolul)
Caritas

Ultimele evenimente foto

13 Feb 2017: Instalarea noului preot paroh în Parohia Haieu
13 Feb 2017: Instalarea noului preot paroh în Parohia Haieu
12 Feb 2017: Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului
12 Feb 2017: Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului
11 Feb 2017: Reuniunea Mariană din Oradea în rugăciune
11 Feb 2017: Reuniunea Mariană din Oradea în rugăciune
10 Feb 2017: Lansarea volumului: „Geneză şi devenire prin poezie”
10 Feb 2017: Lansarea volumului: „Geneză şi devenire prin poezie”
6 Feb 2017: Ieri a fost inaugurat la Şimleu Silvaniei - Memorialul Iuliu Maniu
6 Feb 2017: Ieri a fost inaugurat la Şimleu Silvaniei - Memorialul Iuliu Maniu
2 Feb 2017: Ziua Persoanelor Consacrate sărbătorită la Oradea
2 Feb 2017: Ziua Persoanelor Consacrate sărbătorită la Oradea
31 Ian 2017: Hramul Bisericii din Beiuş
31 Ian 2017: Hramul Bisericii din Beiuş
30 Ian 2017: Seminarul Sfinţii „Vasile, Grigore şi Ioan” la ceas aniversar
30 Ian 2017: Seminarul Sfinţii „Vasile, Grigore şi Ioan” la ceas aniversar
27 Ian 2017: Ziua Voluntarului Caritas
27 Ian 2017: Ziua Voluntarului Caritas
26 Ian 2017: Participarea Ambasadorului României în Italia la manifestarea cu dublă semnificaţie de spiritualitate
26 Ian 2017: Participarea Ambasadorului României în Italia la manifestarea cu dublă semnificaţie de spiritualitate
24 Ian 2017: Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Oradea
24 Ian 2017: Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Oradea
24 Ian 2017: Octava de rugăciune ecumenică în Parohia Poiana, Bihor
24 Ian 2017: Octava de rugăciune ecumenică în Parohia Poiana, Bihor
24 Ian 2017: Încheierea săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştinilor
24 Ian 2017: Încheierea săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştinilor
23 Ian 2017: Hirotonire de preoţi
23 Ian 2017: Hirotonire de preoţi
23 Ian 2017: A opta zi de rugăciune pentru unitatea creştinilor
23 Ian 2017: A opta zi de rugăciune pentru unitatea creştinilor
23 Ian 2017: Exerciţii Spiritule pentru familiile cu copii
23 Ian 2017: Exerciţii Spiritule pentru familiile cu copii

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2017 » Eveniment: Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului » Titlu: 21059.jpg

Anul: 2017
Eveniment: Sfânta Liturghie de Ziua Bolnavului
Titlu: 21059.jpg