Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

27 Mar 2017: In memoriam – părintele Gheorghe Sălăjan. Un erou al credinţei

In memoriam – părintele Gheorghe Sălăjan. Un erou al credinţei Pentru comunitatea greco-catolică din Valea lui Mihai (jud. Bihor), ziua de 26 martie 2017 a fost un prilej de sărbătoare, zi în care s-a adus un omagiu celui care a fost părintele Gheorghe Sălăjan, parohul acestei comunităţi în perioada anilor 1940-1948, o personalitate care a rămas cunoscută în memoria localnicilor ca fiind unul dintre stâlpii de rezistenţă ai Bisericii Române Unite în vremurile de prigoană comunistă. Evenimentul a fost organizat de către părintele paroh, Preacuviosul Grigorie Borzoş, participând Pr. Vicar General Olimpiu Todoran, Dl. Primar Nyakó Joszéf şi preoţii ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

27 Mar 2017: Cardinal Zenari: „Cine nu crede că există iad să vină în Siria”

Cardinal Zenari: „Cine nu crede că există iad să vină în Siria” „Celor care spun că nu există iad, eu îi chem să vină în Siria şi îşi vor da seama ce înseamnă infernul…”, în momentul în care pronunţă aceste cuvinte, cardinalul îşi schimbă faţa. Cuvintele lui nu vor să fie ceva de efect, mai degrabă cardinalul veneţian nu-şi găseşte cuvintele adecvate pentru a descrie ceea ce se află în inima lui şi trăieşte zilnic în ţările din Orientul Mijlociu, orori experimentate de circa şase ani. Aceste cuvinte îi aparţin cardinalului Mario Zenari, nunţiul apostolic din Damasc, creat cardinal de Papa Francisc, în consistoriul din noiembrie 2016, cu ocazia luării ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

27 Mar 2017: Întâlnire Preşedintelui Iohannis cu studenţii români din Roma

Întâlnire Preşedintelui Iohannis cu studenţii români din Roma Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut duminică, 26 martie 2017, la Accademia di Romania a Roma, o întâlnire cu studenţi şi cadre didactice române din Italia, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma şi a 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană. În alocuţiunea sa, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea pentru interesul studenţilor de peste hotare pentru evoluţiile din ţară şi pentru viitorul Uniunii Europene, relevând importanţa activităţii academice în procesul de a transforma România într-o ţară puternică şi educată. Într-o ... (citeşte tot articolul)

27 Mar 2017: Mesajul doamnei Mioriţa Săteanu la Marşul pentru Viaţă 2017

Mesajul doamnei Mioriţa Săteanu la Marşul pentru Viaţă 2017 Suntem în punctul final al acţiunii noastre, al MARŞULUI PENTRU VIAŢĂ. Paşii noştri ne-au condus aici cu scopul de a retrăii emoţia evenimentului unic, al familiei tradiţionale, care din dragoste şi dăruire au conceput viitorul sau viitorii vlăstari ai familiei. Dumnezeu a spus: „creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi pământul”. Suntem aici lângă Maternitate. Clădire a căror saloane şi săli de naştere păstrează vie încărcătura permanentă a emoţiei şi a sentimentelor fireşti, omeneşti, a sufletelor care au poposit în acest spital. Cele mai diversificate sentimente sunt trăite de graviduţele ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Mar 2017: Mesajul Preasfinţiei Sale Virgil la Marşul pentru Viaţă 2017

Mesajul Preasfinţiei Sale Virgil la Marşul pentru Viaţă 2017 Dragii mei, În această perioadă a Postului Mare, în Bisericile noastre celebrăm Via Crucis, Calea Crucii lui Isus. Această Cale a Crucii părea una fără ieşire, conducând la moarte şi la mormânt, în schimb în dimineaţa Învierii mironosiţele găsesc mormântul gol. Această Cale a Crucii a transformat viaţa şi istoria omului, deschizându-i trecerea spre un cer nou şi un pământ nou. A deschis noi orizonturi şi noi speranţe. În contextul actual Calea Crucii este parcurs de familia creştină şi de copii nedoriţi, cărora li se interzice dreptul la viaţă. Atunci când familiile noastre trebuie să ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Mar 2017: Mărturia Paolei Pupillo la Marşul pentru viaţă 2017

Mărturia Paolei Pupillo la Marşul pentru viaţă 2017 Mă numesc Paola, sunt italiancă. Sunt căsătorită cu Aldo şi avem 6 copii. Suntem o familie misionară în Romania de aproape opt ani. Părintele Mihai mi-a cerut să spun experienţa mea de viaţă legată de ziua de astăzi. Al treilea copil se numeşte Benedetta, adică „Binecuvântată de Dumnezeu”, pentru că istoria ei este pentru noi o mare minune. Benedetta s-a născut la 25 de săptămâni şi era de 710 de grame. Am avut o sarcină foarte scurtă şi foarte dificilă pentru că deja la 21 de săptămâni s-au rupt apele şi am fost internată la spital cu „risc de avort”. Stăteam în pat şi nu puteam să mă ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Mar 2017: Mesajul pr. franciscan Mihai Vătămănelu la Marşul pentru viaţă 2017

Mesajul pr. franciscan Mihai Vătămănelu la Marşul pentru viaţă 2017 Mesajul părintelui franciscan Mihai Vătămănelu, iniţiatorul Marşului pentru viaţă la Oradea, ţinut la maternitate: Dragi prieteni, Astăzi noi cei prezenţi la sărbătoarea familiei şi a vieţii, vrem să ne retrezim conştiinţa creştină şi să ne considerăm complici şi nu simpli spectatori ai culturii morţii. Astăzi ne angajăm să ţinem inima şi ochii deschişi asupra lumii, în care trăim, şi să nu spunem niciodată "pe mine nu mă interesează". Suntem responsabili de viaţa fiecărui om, pentru că fiecare persoană umană poartă chipul lui Dumnezeu şi toţi suntem chemaţi la viaţă şi la ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Mar 2017: Adunarea Publică şi Marşul pentru Viaţă

Adunarea Publică şi Marşul pentru Viaţă Mii de bihoreni s-au adunat în după masa de sâmbătă, când Biserica a sărbătorit BunaVestire, în Piaţa Unirii din Oradea, la Adunarea Publică pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României, în urmă strângerii celor trei milioane de semnături pentru specificarea cât mai clară în Constituţie a faptului că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie”, fără a lăsa loc interpretărilor prin sintagma „dintre soţi” aşa cum este astăzi. Reprezentanţii Bisericilor creştine din judeţul Bihor s-au strâns împreună şi au motivat în discursurile lor ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

26 Mar 2017: Buna Vestire, Sărbătoarea Reuniunii Mariane „Neprihănita Zămislire” din Oradea

Buna Vestire, Sărbătoarea Reuniunii Mariane „Neprihănita Zămislire” din Oradea Fiecare Sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria are ceva distinct în viaţa membrilor Reuniunii Mariane, pe lângă cunoaşterea mai profundă a unui moment din viaţa Preacuratei, pe lângă căutarea unei noi modalităţi de a fi urmată. O Sărbătoare mariană ne îmbogăţeşte sufletul, ne îmbogăţeşte viaţa Reuniunii … De Buna Vestire, în Catedrala „Sfântul Nicolae”, Preasfinţia Sa Virgil Bercea a binecuvântat primirea în Reuniunea Mariană a doamnelor Ille Valeria, Ecaterina-Cornelia Savu şi Olimpia Bere. Primirea solemnă în Reuniune a fost aşteptată şi trăită cu bucurie şi emoţie. După perioada ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

26 Mar 2017: Papa Franisc la Milano: aduceţi binecuvântare în locurile abandonate

Papa Franisc la Milano: aduceţi binecuvântare în locurile abandonate Sâmbătă, 25 martie 2017, papa Francisc a ajuns cu avionul la ora 8.00 pe aeroportul Linate pentru o vizită pastorală în arhidieceza de Milano. Agenda vizitei cuprinde ceremonia de sosire pe aeroport, vizita la familiile sărace la aşa numitele ”Case Albe” din cartierul Forlanini, discursul adresat clerului şi persoanelor consacrate în domul metropolei, întâlnirea cu deţinuţii penitenciarului San Vittore. În ultima parte a vizitei, pontiful celebrează Sfânta Liturghie în Parcul Monza şi se întâlneşte la stadionul San Siro cu adolescenţii care se pregătesc la sacramentul Mirului. În cursul ... (citeşte tot articolul)
(rv – A. Dancă)

26 Mar 2017: Cine este Sf. Ladislau?

Cine este Sf. Ladislau? La conferinţa de presă de miercuri de la Oradea Episcopia romano-catolică cu sediul în acest oraş a anunţat Anul Jubiliar Sfântul Ladislau. Dar cine este Sfântul Ladislau? Este considerat întemeietorul Diecezei de Oradea şi ctitorul primei catedrale a acesteia; a fost nu doar întemeietorul aşezării medievale fortificate din care mai târziu s-a format oraşul Oradea, ci în acelaşi timp şi un sfânt al Bisericii creştine cu adânci rădăcini în meleagurile bihorene, se poate citi în dosarul de presă difuzat la evenimentul din 22 martie. Ladislau s-a născut în anul 1046 în Polonia, linia dinastică ... (citeşte tot articolul)

26 Mar 2017: Anul Jubiliar Sfântul Ladislau în Dieceza de Oradea

Anul Jubiliar Sfântul Ladislau în Dieceza de Oradea Episcopia Romano-Catolică de Oradea sărbătoreşte în anul 2017 aniversarea a 825 de ani de la canonizarea fondatorului ei, Sfântul rege Ladislau, eveniment ce a avut loc la 27 iunie 1192 în catedrala medievală a cărei rămăşiţe se pot vedea în prezent în Cetatea Oradea. Evenimentul canonizării s-a celebrat cu acordul Papei Celestin al III-le şi în prezenţa trimisului acestuia la Oradea. Pentru a marca această aniversare, anul 2017 a fost proclamat în Dieceza de Oradea An Jubiliar Sfântul Ladislau, care a fost prezentat oficial presei pe 22 martie, printr-o conferinţă de presă în sala festivă a ... (citeşte tot articolul)

25 Mar 2017: Papa, apel adresat Europei : Să se investească în viaţă, familie şi tineri!

Papa, apel adresat Europei : Să se investească în viaţă, familie şi tineri! Unitate, solidaritate, respectarea vieţii şi a familiei, rădăcinile creştine, tutelarea locurilor de muncă şi a tinerilor, primirea imigranţilor. Evidenţiind aceste valori mai actuale ca oricând, papa Francisc i-a primit în audienţă vineri, în Vatican, pe liderii europeni, reuniţi la Roma pentru aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, care au stat la originea Comunităţii Europene. Europa viitorului să privească la părinţii fondatori Unei Europe aflată în căutarea unei noi identităţi, papa Francisc a dat un impuls pentru redescoperirea acelor motivaţii care i-au ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

25 Mar 2017: Pelerinaj la Fatima – o dorinţă împlinită!

Pelerinaj la Fatima – o dorinţă împlinită! Credincioşii greco-catolici din Eparhia de Oradea, în număr de 14 persoane, şi-au îndeplinit dorinţa de a ajunge la Fatima în acest an în care sărbătorim centenarul apariţiilor Fecioarei Maria la Fatima. Am plecat cu avionul din Budapesta la Lisabona, după care am mai parcurs 150 km cu autocarul până la Fatima. Chiar din prima seară am participat la procesiunea din Sanctuar. A doua zi am participat la Sfânta Liturghie, după care ne-am rugat Rozariul la Capela Apariţiilor. Apoi am vizitat biserica în care sunt înmormântaţi Jacinta, Francisco şi Lucia, copii cărora li s-a arătat Sfânta ... (citeşte tot articolul)
Florica Omilescu

24 Mar 2017: MIHAI FECHETĂ - Bihoreni cu care ne mândrim

MIHAI FECHETĂ - Bihoreni cu care ne mândrim Preot-Călugăr Născut la data de 28 februarie 1972 Studii: Liceul Industrial, Roman, Neamţ Facultatea: Universitatea Salesiana din Roma, Italia Superior: Congregaţia Fiilor Divinei Providenţe – Don Orione, Oradea De ce aţi ales această cale a spiritualităţii? Ce poate fi mai frumos decât să slujeşti lui Dumnezeu şi aproapelui? Care au fost paşii care v-au călăuzit spre această vocaţie? Primii paşi în orice vocaţie se fac în familie. Astfel a fost şi pentru mine începând cu rugăciunile din familie şi atenţia pentru cei în nevoi, mersul regulat la biserică şi exemplul deosebit al ... (citeşte tot articolul)
CRISTINA LIANA PUŞCAŞ

24 Mar 2017: Noul site al Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea

Noul site al Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea “Comunicarea are puterea de a crea punţi, de a favoriza întâlnirea şi incluziunea, îmbogăţind astfel societatea” – spunea Papa Francisc în mesajul ocazionat de ziua comunicaţiilor sociale din anul 2016. Întăriţi de acest gând şi convinşi de misiunea pe care am primit-o de a duce vestea cea bună până la marginile pământului, pentru a ţine pasul cu societatea şi a-i răspunde într-un mod cât mai adecvat provocărilor, comunitatea Seminarului nostru şi-a luat angajamentul de a fi prezentă din nou în spaţiul virtual. Astfel, site-ul seminarului orădean, după ce a primit o nouă formă, s-a lansat în ... (citeşte tot articolul)
Pr. Anton CIOBA

24 Mar 2017: Calea Crucii, o rugăciune specifică Postului Mare

Calea Crucii, o rugăciune specifică Postului Mare Marţi, 21 Martie 2017, seminariştii Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan” au participat la Calea Crucii săvârşită în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, de către părintele rector, Anton Vasile Cioba. Alături de ei a participat şi PSS Virgil Bercea, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea Mare. Calea Crucii este săvârşită în mod special în timpul Postului Mare, amintind de patimile şi moartea care vor duce la învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. Crucea este foarte importantă în perioada postului mare, ... (citeşte tot articolul)
Baidoc Claudiu

23 Mar 2017: Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului

Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului A XXXII-a Zi Mondială a Tineretului „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49) Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului Dragi tineri, Iată-ne din nou pe drum după minunata noastră întâlnire de la Cracovia, unde am celebrat împreună a XXXI-a Zi Mondială a Tineretului şi Jubileul Tinerilor, în contextul Anului Sfânt al Milostivirii. Ne-am lăsat conduşi de sfântul Ioan Paul al II-lea şi de sfânta Faustina Kowalska, apostoli ai milostivirii divine, pentru a da un răspuns concret la provocările din timpul nostru. Am trăit o puternică experienţă de ... (citeşte tot articolul)
Traducător: pr. Mihai Pătraşcu

23 Mar 2017: Invitaţie: Şcoala Animatorului

Invitaţie: Şcoala Animatorului Asociaţia Tineretului Român Unit-A.S.T.R.U. Oradea în parteneriat cu Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici- Oradea (BPEL), doresc să organizeze itinerariul de formare cu titlul "şcoala Animatorului", pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-25 ani. Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la acest program prin care ne propunem să sprijinim tinerii în cunoaşterea şi conştientizarea importanţei misiunii pe care Dumnezeu le-a încredinţat-o că animatori şi angajarea lor cu responsabilitate în această misiune, după specificul Acţiunii Catolice. Credem că acest itinerariu va ajuta ca ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

22 Mar 2017: Calea Crucii în Parohia Sărsig

Calea Crucii în Parohia Sărsig Duminică, 19 martie 2017, în Parohia Sărsig a fost organizată o seară de rugăciune împreună cu preoţii şi credincioşii din protopopiatul Marghita. S-a săvârşit Calea Sfintei Crucii având în vedere că a fost şi Duminica închinată Sfintei Cruci iar la sfârşitul rugăciunii părintele Liţ-Demian Gheorghe a ţinut un frumos cuvânt de învăţătură despre urmarea lui Hristos. Mulţumim lui Dumnezeu că am reuşit să facem această seară de rugăciune comună şi am decis de comun acord cu preoţii care au fost prezenţi ca începând din acest an în fiecare a treia duminică din Postul Mare să ne rugăm ... (citeşte tot articolul)
Pr. Florin Ghiulai

Ultimele evenimente foto

27 Mar 2017: In memoriam – părintele Gheorghe Sălăjan. Un erou al credinţei
27 Mar 2017: In memoriam – părintele Gheorghe Sălăjan. Un erou al credinţei
27 Mar 2017: Întâlnire Preşedintelui Iohannis cu studenţii români din Roma
27 Mar 2017: Întâlnire Preşedintelui Iohannis cu studenţii români din Roma
26 Mar 2017: Adunarea Publică şi Marşul pentru Viaţă
26 Mar 2017: Adunarea Publică şi Marşul pentru Viaţă
26 Mar 2017: Buna Vestire, Sărbătoarea Reuniunii Mariane „Neprihănita Zămislire” din Oradea
26 Mar 2017: Buna Vestire, Sărbătoarea Reuniunii Mariane „Neprihănita Zămislire” din Oradea
22 Mar 2017: Calea Crucii în Parohia Sărsig
22 Mar 2017: Calea Crucii în Parohia Sărsig
21 Mar 2017: Exerciţii Spirituale pentru tinerii din Zalău
21 Mar 2017: Exerciţii Spirituale pentru tinerii din Zalău
21 Mar 2017: Prezentare de carte la Milano
21 Mar 2017: Prezentare de carte la Milano
20 Mar 2017: Întâlnirea Eparhială a Familiilor la Oradea
20 Mar 2017: Întâlnirea Eparhială a Familiilor la Oradea
18 Mar 2017: Preasfinţia Sa Virgil în mijlocul seminariştilor
18 Mar 2017: Preasfinţia Sa Virgil în mijlocul seminariştilor
15 Mar 2017: A doua întâlnire pregătitoare a Campusului Ecumenic de la Loreto (Italia)
15 Mar 2017: A doua întâlnire pregătitoare a Campusului Ecumenic de la Loreto (Italia)
14 Mar 2017: Credincioşii din Alicante în pelerinaj
14 Mar 2017: Credincioşii din Alicante în pelerinaj
14 Mar 2017: Pelerinajul credincioşilor greco-catolici la Padova
14 Mar 2017: Pelerinajul credincioşilor greco-catolici la Padova
13 Mar 2017: Primirea Schimei celei Mari la Mănăstirea din Şumal
13 Mar 2017: Primirea Schimei celei Mari la Mănăstirea din Şumal
13 Mar 2017: Exerciţii Spirituale Reuniunea Mariană
13 Mar 2017: Exerciţii Spirituale Reuniunea Mariană
11 Mar 2017: Vernisajul Expoziţiei: Episcopia Greco-Catolică de Oradea-File de Istorie
11 Mar 2017: Vernisajul Expoziţiei: Episcopia Greco-Catolică de Oradea-File de Istorie
10 Mar 2017: Conferinţa: Definirea căsătoriei şi a familiei în Constituţia României
10 Mar 2017: Conferinţa: Definirea căsătoriei şi a familiei în Constituţia României

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2017 » Eveniment: Exerciţii Spirituale pentru tinerii din Zalău » Titlu: 21410.jpg

Anul: 2017
Eveniment: Exerciţii Spirituale pentru tinerii din Zalău
Titlu: 21410.jpg