Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

23 Iun 2018: 170 de ani de la publicarea poemului „Un răsunet”

170 de ani de la publicarea poemului „Un răsunet” Poezia „Un răsunet”, scrisă de Andrei Mureşanu, a primit drept supratitlu, începutul de vers „Deşteaptă-te, române!”, devenind cunoscută ca poezia „Deşteaptă-te, Române!”. Poezia „Un răsunet”a fost publicată în urmă cu 170 de ani, la 21 iunie 1848, în 800 de exemplare, în suplimentul „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”(nr.25), al “Gazetei de Transilvania”, alături de prima parte a Proclamaţiei de la Islaz, ocazionată de Revoluţia de la 1848. Tineretul braşovean a copiat-o în mii de exemplare, fapt deosebit pentru participanţii la ... (citeşte tot articolul)

23 Iun 2018: Clara Maniu, mama lui Iuliu Maniu – reprezentanta de marcă a mişcării feministe sălăjene

Clara Maniu, mama lui Iuliu Maniu – reprezentanta de marcă a mişcării feministe sălăjene Familia si formarea profesionala S-a nascut la 10 ianuarie 1842, în localitatea Bobota, judetul Salaj. Tatal sau, Demetriu Coroianu, era preot greco-catolic în „fruntasa comuna româneasca” Bobota, cum era denumita localitatea în epoca moderna. Mama sa, Iuliana Pop era nepoata protopopului Grigorie Pop din Craidorolt. Acesta din urma decedeaza si Demetriu Coroianu a fost numit protopop de Craidorolt. În anul 1850, dupa instalarea vicarului Alexandru Sterca sulutiu în scaunul de episcop si apoi mitropolit al Blajului, Demetriu Coroianu a fost numit în functia de vicar al Silvaniei. (citeşte tot articolul)
Dr. Marin Pop

23 Iun 2018: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” Cea de-a patra zi a Festivalului European Music Open a adus în faţa publicului orădean Corul de copii Radio din Bucureşti, sub bagheta dirijorilor Voicu Popescu şi Răzvan Rădos, acompaniaţi la pian de Magdalena Faur . Concertul a avut loc în Catedrala „Sfântul Nicolae” în prezenţa Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, gazda evenimentului, a Excelenţei Sale László Böcskei, episcop romano catolic de Oradea şi a unui public impresionant. Corul de Copii Radio este un ansamblu vocal recunoscut atât pe plan naţional cât şi internaţional. Activitatea corului se întinde pe ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

23 Iun 2018: Papa Francisc: creştinii riscă să fie şterşi din Orientul Mijlociu

Papa Francisc: creştinii riscă să fie şterşi din Orientul Mijlociu Sfântul Părinte a primit vineri în audienţă participanţii la cea de-a 91-a adunare generală a agenţiei ROACO – Reuniunea Operelor de Ajutorare a Bisericilor Orientale – desfăşurată la Roma în perioada 19-22 iunie a.c. sub preşedinţia prefectului Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, cardinalul Leonardo Sandri. Potrivit comunicatului emis de organizatori, pe agenda lucrărilor s-au aflat comunităţile creştine Turcia, Irak, Siria şi Ţara Sfântă, un spaţiu special fiind acordat Universităţii din Betleem, condusă de Fraţii Şcolilor Creştine. Cu aceeaşi ocazie ... (citeşte tot articolul)

23 Iun 2018: Liceul „Don Orione” Oradea, o şcoală cu şi despre valori!

Liceul „Don Orione” Oradea, o şcoală cu şi despre valori! El s-a constituit ca o alternativă la învăţământul de stat, creând un cadru concurenţial care are ca rezultat creşterea calităţii actului educaţional. Apariţia şcolii se datorează Congregaţiei “Don Orione” din Italia, o organizaţie de caritate înfiinţată în prima parte a secolului trecut de către preotul romano-catolic Luigi Orione. Deşi patronat de o Congregaţie catolică, liceul nu este unul confesional, fiind dedicat tuturor elevilor, indiferent de religie, naţionalitate sau situaţie materială. Şcoala şi-a deschis porţile în septembrie 1995, pornind cu un ... (citeşte tot articolul)

22 Iun 2018: Unitatea, destinaţia precisă a căii creştinilor

Unitatea, destinaţia precisă a căii creştinilor Crucea să ne orienteze calea pentru că acolo, în Isus, au fost deja demolate zidurile diviziunilor şi a fost învinsă orice duşmănie (cf Ef 2,14); acolo vom înţelege că, în ciuda tuturor slăbiciunilor noastre, nimic nu ne va separa vreodată de iubirea sa (cf Rm 8, 35-39», a spus papa Francisc la rugăciunea ecumenică de la Geneva, din 21 iunie a.c., prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la fondarea Consiliului Ecumenic al Bisericilor. «Dragi fraţi şi surori, am vrut să vin aici, pelerin în căutarea unităţii şi a păcii. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că v-am ... (citeşte tot articolul)

22 Iun 2018: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open

Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open Catedrala romano-catolică din Oradea, cel mai mare edificiu baroc din ţară, a găzduit joi seară un concert vocal simfonic de excepţie, Wagner vs. Bruckner, în cadrul Festivalului European Music Open (19-24 iunie). Sub bagheta maestrului japonez Shuya Okatsu, orchestra simfonică orădeană, cei patru solişti invitaţi de marcă şi corul filarmonicii au interpretat, pentru prima dată în ultimii 50 de ani în ţară, monumentala lucrare "Te Deum" a compozitorului austriac Anton Bruckner. Sutele de orădeni care au umplut catedrala barocă au ascultat, în deschidere, ... (citeşte tot articolul)

21 Iun 2018: Coposu, despre rolul preoţilor în apărarea fiinţei naţionale. „Clerul a dat nenumărate jertfe pentru apărarea poporului păstorit“

Coposu, despre rolul preoţilor în apărarea fiinţei naţionale. „Clerul a dat nenumărate jertfe pentru apărarea poporului păstorit“ Invitat, în 1986, să ia parte la sfinţirea bisericii din satul natal, Seniorul a organizat un simpozion despre rolul important al preoţimii în apărarea fiinţei naţionale sub ocupaţia maghiară. În 26 octombrie 1986, de Sfântul Dumitru, era programat un eveniment deosebit pentru comunitatea din Bobota: sfinţirea bisericii. De la eveniment nu puteau lipsi fiii satului, printre care şi Corneliu Coposu, mai ales că străbunicul său dinspre mamă - protopopul greco-catolic Gavril Vaida - şi tatăl său, protopopul greco-catolic Valentin Coposu, slujiseră în lăcaşul de cult, ... (citeşte tot articolul)

21 Iun 2018: Mesaj – îndemn pentru recuperarea patrimoniului mobil al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea

Mesaj – îndemn pentru recuperarea patrimoniului mobil  al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea Cu binecuvântări arhiereşti, + Virgil Bercea Episcop Sub sloganul: „Să ne recuperăm trecutul”, ne propunem ca obiectiv prioritar recuperarea şi reconstituirea patrimoniului mobil al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, patrimoniu care a fost confiscat, înstrăinat sau distrus. Există obiecte, înscrisuri, documente ale istoriei noastre. Trebuie doar să le scoatem la lumină, oricât de mare ar fi efortul, să le aşezăm cu temeinicie în locul cuvenit al legitimităţii noastre de aproape două secole şi jumătate. Acum este timpul, ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

21 Iun 2018: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” în excursie la Roma

Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” în excursie la Roma În urma concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” organizat de către Episcopia Greco-Catolică de Oradea în parteneriat cu Protopopiatele Greco-Catolice din Sălaj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Biblioteca Judeţeană ”I.S. Bădescu” Sălaj, primii şase elevii au primit o excursie de o săptămâna la Roma. Însoţiţi de către profesori şi părinţii Nicolae Bodea, protopop al Şimleului şi Alexandru Fiţ, preot din Zalău, elevii au participat ieri, la ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

21 Iun 2018: Invitaţie: Corul de copii Radio la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Invitaţie: Corul de copii Radio la Catedrala „Sfântul Nicolae” Corul de Copii Radio, desemnat în 2004 AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, ne va încânta în cadrul ediţiei a III-a a European Music Open cu Recitalul Extraordinar "The Sound of Musical". Spectacolul - eveniment va avea loc în 22 iunie, de la ora 17:00, la Catedrala Sfântul Nicolae. Intrarea este liberă! (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

21 Iun 2018: Ce vor tinerii de la Biserică? Documentul de lucru pentru Sinodul 2018

Ce vor tinerii de la Biserică? Documentul de lucru pentru Sinodul 2018 A fost publicat documentul de lucru – ”Instrumentum laboris” – al celei de-a XV-a Adunări generale a Sinodului episcopilor convocată de papa Francisc în Cetatea Vaticanului între 3-28 octombrie 2018 pe tema ”Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”. Şapte cuvinte cheie, dintre care ultimul este sfinţenia, pentru a răspunde la aşteptările a peste 1,8 miliarde de tineri la cea de-a XV-a Adunare generală a Sinodului episcopilor din octombrie 2018 despre ”Tineri, credinţă şi discernământul vocaţional”. De ce un Sinod al episcopilor despre tineri 1,8 ... (citeşte tot articolul)

21 Iun 2018: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa

Seară de rugăciune în Parohia Bocşa Marţi 19 iunie, Parohia Greco-Catolică din Bocşa, în colaborare cu surorile Mânăstirii „Preasfintei Inimi a lui Isus” din Zalău, a organizat o Seară de Rugăciune specială, ca şi o încununare a novenelor pe care credincioşii din Bocşa le-au ţinut în săptămânile precedente, la Sfânta Inimă a lui Isus (pe care Biserica Catolică o cinsteşte în mod deosebit în această lună) şi la Sfântul Anton, ca mulţumire pentru harurile primite din partea lui Dumnezeu. Cei care au răspuns chemării organizatorilor, de a veni la Biserica din Bocşa pentru acest eveniment, au ... (citeşte tot articolul)
Pr. Orest Nichita

20 Iun 2018: O nouă anchetă în procesul de Beatificare a Servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ – fecioara stigmatizată de la Bocsig

O nouă anchetă în procesul de Beatificare a Servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ – fecioara stigmatizată de la Bocsig În data de 18 iunie 2018, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj a începutancheta suplimentară eparhială în procesul de beatificare a servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ. (1910-1939), fecioara stigmatizată de la Bocsig. Dorim să facem următoarea precizare: un proces de beatificare se desfăşoară în două faze: faza eparhială şi faza romană. Reamintim că la 2 decembrie 2015, Sfântul Scaun Apostolic al Romei, prin Congregaţia Cauzelor Sfinţilor, la cererea episcopului de Lugoj, Alexandru Mesian, a acordat Nulla Osta pentru începerea procesului de beatificare. Astfel, ... (citeşte tot articolul)

20 Iun 2018: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă

Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă Casa din Şimleu Silvaniei, în care s-a născut Iuliu Maniu în 1873, a fost colantată zilele trecute cu imagini ce reprezintă Şimleul de odinioară dar şi cel actual, precum şi cu imagini legate de Iuliu Maniu şi familia acestuia, în cadrul unui proiect susţinut de Primăria Şimeu Silvaniei. Proiectul a fost realizat cu implicarea lui Paul Gabriel Pasztor şi Cristian Borz, aceştia oferind fotografiile, Doru Biriş Burnete- designul şi Diandra Images printul. Materialul folosit la colantarea ferestrelor este unul special, astfel că atunci când te afli în interiorul clădirii ... (citeşte tot articolul)

20 Iun 2018: Istorii de rezistenţă şi de integrare a armenilor în Italia după Genocid. „Mărturii şi imagini”[1]

Istorii de rezistenţă şi de integrare a armenilor în Italia după Genocid. „Mărturii şi imagini”[1] Joia trecută, în Sala „Palladin” al Palatului „Moroni” din Padova, a avut loc o interesantă prelegere intitulată „Poveşti de rezilienţă şi de integrare a armenilor în Italia după Genocid. „Mărturii şi imagini”.Protagonişti au fost doamna Tatiana Sogoian şi cinci membri ai familiei Giacomelli: Cristina, Elisabetta, Vartan şi Antonio, fii ai regretatei Elena Condakgian-Giacomelli fiica doamnei Hripsime, supravieţuitoare a genocidului împotriva poporului armean. Au fost prezentate materiale video şi fotografii care au arătat momente din trecut şi din viaţa ... (citeşte tot articolul)

20 Iun 2018: Debutul Festivalului European Music Open

Debutul Festivalului European Music Open Festivalul European Music Open (19 – 24 iunie) a debutat marţi, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, cu vernisajul expoziţiei „Ion Grigorescu. Opera pictată: 1963 – 2017”. Expoziţia cuprinde 49 de lucrări pictate, printre care şi unele picturi încă neexpuse în ţară. Piesa centrală, „Sugrumarea postelnicului Cantacuzino”, a fost recuperată din Elveţia şi expusă pentru prima dată, la Oradea. Ion Grigorescu este considerat un artist de excepţie, operele sale fiind repere preţioase în peisajul artistic contemporan. Lucrările lui Ion Grigorescu au fost ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

20 Iun 2018: Sora Maria-Ionela Cotoi (CIN) s-a mutat la Domnul

Sora Maria-Ionela Cotoi (CIN) s-a mutat la Domnul În 1950, în plină prigoană comunistă, în beciurile Ministerului de Interne, unde era reţinută şi anchetată pentru mărturisirea credinţei, Sora Ionela Cotoi înfiripă primul nucleu al Congregaţiei greco-catolice a Inimii Neprihănite cu scopul de a adora Sfânta Euharistie în unire şi după modelul Maicii Domnului. Ca Maică Generală a Congregaţiei Inimii Neprihănite, a fost un suflet adorator care şi-a dedicat întreagă viaţă adorării Treimii, slujirii lui Isus şi Preacuratei, Bisericii. În vremuri de prigoană şi de ateizare a ţării, a luptat cu curaj pentru ... (citeşte tot articolul)

19 Iun 2018: Invitaţie: Recital Extraordinar „The Sound of Musical” - Corul de Copii Radio

Invitaţie: Recital Extraordinar „The Sound of Musical” - Corul de Copii Radio Recital Extraordinar „The Sound of Musical” - Corul de Copii Radio Locaţie: Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” Oradea Data: 22 Iunie, ora 17:00 Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Sub îndrumarea dirijorului Voicu Popescu, asistat de pianista Camelia Chiţibea, ansamblul explorează noi forme de expresie artistică, îndreptându-se preferenţial către manifestări conceptuale şi de cooperare culturală cum ar fi: Songbridge-Canada, Brundibar-Franţa, Les Instants ... (citeşte tot articolul)

19 Iun 2018: Pelerinajul românilor greco-catolici de la Paris la Notre Dame de Montligion

Pelerinajul românilor greco-catolici de la Paris la Notre Dame de Montligion Sâmbătă 16 iunie 2018, Parohia greco-catolică română "Sfântul Gheorghe" din Paris a organizat un pelerinaj la Notre Dame de Montligion, sanctuar dedicat sufletelor din purgator. Pelerinii au oferit o zi din tumultul acestei vieţi pentru sufletele din purgator. (GALERIE FOTO) Programul a început la ora 10 cu prezentarea sanctuarului de către unul din preoţii fraternităţii San Martin care se ocupă de primirea pelerinilor. Pelerinajul a continuat cu Calea Sfintei Cruci după care s-a celebrat Sfânta Liturghie în capela Învierii, urmată de parastasul pentru toţi ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

23 Iun 2018: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
23 Iun 2018: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
22 Iun 2018: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
22 Iun 2018: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
21 Iun 2018: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
21 Iun 2018: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
21 Iun 2018: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
21 Iun 2018: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
20 Iun 2018: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă
20 Iun 2018: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă
20 Iun 2018: Debutul Festivalului European Music Open
20 Iun 2018: Debutul Festivalului European Music Open
19 Iun 2018: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
19 Iun 2018: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
18 Iun 2018: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
18 Iun 2018: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
18 Iun 2018: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
18 Iun 2018: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
18 Iun 2018: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
18 Iun 2018: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
12 Iun 2018: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018
12 Iun 2018: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018
12 Iun 2018: Instalarea noului protopop de Holod
12 Iun 2018: Instalarea noului protopop de Holod
12 Iun 2018: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
12 Iun 2018: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
12 Iun 2018: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
12 Iun 2018: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
11 Iun 2018: Zilele Art Nouveau la Oradea
11 Iun 2018: Zilele Art Nouveau la Oradea
11 Iun 2018: Vizită pastorală la Viena
11 Iun 2018: Vizită pastorală la Viena

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26357.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26357.jpg