Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

28 Mai 2016: Festivitatea de absolvire a promoţiei 2016 - Licenţă şi Masterat

28 Mai 2016: Tineret - provocări şi perspective

28 Mai 2016: SIGISMUND TODUŢĂ - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI

SIGISMUND TODUŢĂ - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI Mitropolia Română Unită cu Roma cinsteşte 40 de academicieni care au fost elevi, dascăli şi episcopi în oraşul şcolilor. 40 de nume de personalităţi ale Blajului sunt înscrise în istoria Academiei Române, de la cei care au creat această instituţie, până la cei care au prezidat-o şi i-au marcat activitatea ştiinţifică. Mitropolia Unită Română cu Roma a dorit să aducă un omagiu celor care au reprezentat-o în această prestigioasă instituţie prin publicarea unui volum omagial, ce va fi lansat în Catedrala Sfânta Treime din Blaj, în 2 iunie. De la literatură şi studii filologice până la medicină, ... (citeşte tot articolul)
Anca Boariu Berlogea

27 Mai 2016: „Povestiri ale milostivirii”

„Povestiri ale milostivirii” -Pe urmele lui Isus, chipul Milostivirii Tatălui- Pe Părintele Andrea Vena, autorul cărţii pe care o prezentăm, l-am cunoscut cu ocazia ,,Exerciţiilor spirituale” dinaintea Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului din acest an, ţinute la Catedrala „Sfântul Nicolae” din oraşul nostru. Părintele face parte din cei 1100 de preoţi aleşi de Papa Francisc şi binecuvântaţi în Miercurea Cenuşii pentru a fi misionarii Milostivirii, care să ducă lumii, în Anul Jubiliar pe care-l traversăm, vestea despre îndurarea şi iertarea lui Dumnezeu. Două zile, cât au durat „Exerciţiile spirituale”, ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

26 Mai 2016: GEORGE BARIŢIU - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI

GEORGE BARIŢIU - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI Mitropolia Română Unită cu Roma cinsteşte 40 de academicieni care au fost elevi, dascăli şi episcopi în oraşul şcolilor "Academia Română şi Blajul", carte publicată la editura Buna Vestire ce va fi lansată la Blaj, în 2 iunie, include prezentarea biografiei şi operei a 40 de academicieni care au studiat, au predat sau au călăuzit turma Bisericii Române Unite cu Roma în oraşul şcolilor. 10 dintre aceste personalităţi au fost dascăli la Blaj, trei au fost preşedinţi ai Academiei, tot trei s-au numărat printre fondatorii instituţiei în 1866. În perioada 23 mai - 1 iunie, vom ... (citeşte tot articolul)
Anca Boariu Berlogea

25 Mai 2016: Episcopul emerit al Diecezei de Oradea a trecut la Domnul

Episcopul emerit al Diecezei de Oradea a trecut la Domnul „Cu tristeţe profundă, dar mângâiaţi de speranţa învierii, Episcopul de Oradea, Capitlul Catedralei, împreună cu clerul Diecezei şi rudele, anunţă întoarcerea la casa Tatălui la data de 25 mai 2016, în al 86-lea an de viaţă, al 54-lea an preoţie şi al 27-lea an de episcopat, a Excelenţei Sale Tempfli József, Episcop emerit de Oradea. Episcopul Tempfli József s-a născut la 9 aprilie 1931 în localitatea Urziceni din judeţul Satu Mare. Studiile Teologice le-a absolvit în anul 1962 la Alba Iulia, fiind hirotonit preot la 31 mai 1962 de către Servul lui Dumnezeu Márton Áron, Episcop de Alba-Iulia. (citeşte tot articolul)

25 Mai 2016: Scrisoarea lui Marco Pannella adresată Papei Francisc

Scrisoarea lui Marco Pannella adresată Papei Francisc Marco Pannella era unul dintre liderii radicali şi protagonistul drepturilor civile din Italia. Cu câteva zile înainte de a muri îi scrie o scrisoare Papei Francisc, după ce a văzut la televizor vizita Sfântului Părinte în Lesbos şi întâlnirile avute cu refugiaţii. Scrisoarea a fost dusă Papei Francisc de către Monseniorul Vicenzo Paglia, iar în ziua de naştere a lui Marco Pannella, Sfântul Părinte i-a trimis un cadou: o carte şi o medalie. „Dragă Papa Francisc, Îţi scriu din camera mea de la ultimul etaj - aproape de cer - pentru a-ţi spune că în realitate am fost aproape de tine, ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

25 Mai 2016: Preasfinţia Sa József Tempfli a trecut la Domnul

Preasfinţia Sa József Tempfli a trecut la Domnul Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea se uneşte în rugăciune cu Dieceza Romano-Catolică de Oradea în aceste zile la trecerea spre cele veşnice a Preasfinţiei Sale József Tempfli, episcop al Diecezei Orădene. Preasfinţia Sa Virgil, preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii Episcopiei Greco-Catolice se roagă pentru odihna sufletului Preasfinţiei Sale „unde cetele sfinţilor şi drepţii ca luminătorii strălucesc”. În veci pomenirea lui! (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

25 Mai 2016: TIMOTEI CIPARIU - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI

TIMOTEI CIPARIU - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI O echipă de 10 redactori, coordonată de PS Claudiu Pop, a lucrat la editarea unui volum omagial dedicat celor 40 de academicieni care, de-a lungul timpului au studiat, au predat sau au călăuzit turma Bisericii Române Unite cu Roma, în Blaj. "Academia Română şi Blajul", carte publicată la editura Buna Vestire, include prezentarea biografiei şi operei unor personalităţi din domenii diferite, de la medicină la muzică, de la istorie la botanică. Şi evident, teologie. 10 dintre aceste personalităţi au fost dascăli ai Blajului, trei se numără printre preşedinţii Academiei, doi au făcut ... (citeşte tot articolul)
Anca Boariu Berlogea

24 Mai 2016: Totul pregătit pentru Sinodul Panortodox

Totul pregătit pentru Sinodul Panortodox Au fost definitivate toate detaliile primei faze a sesiunii Sinodului Panortodox care va avea loc în mai puţin de o lună pe insula greacă, Creta. La terminarea celei de-a II-a întâlniri de pregătire, care a avut loc zilele trecute a fost anunţat faptul că lucrările proprii vor începe luni 20 iunie, precedate în data de 19 iunie, în Duminica Rusaliilor după calendarul iulian, de două celebrări la care vor participa toţi capii Bisericilor ortodoxe locale: prima Liturghie va avea loc în Catedrala Sfântului Mina în Candia, iar a doua în decursul serii în Biserica Sfântului Tit. În timpul ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

24 Mai 2016: Domnul profesor Iustin Pop a trecut la cele veşnice

Domnul profesor Iustin Pop a trecut la cele veşnice Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea este alături de Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop în acest moment de durere, la trecerea spre veşnicie a tatălui Preasfinţiei Sale, domnul profesor Iustin Pop. Preasfinţia Sa Virgil, clerul, persoanele consacrate şi credincioşii Episcopiei de Oradea roagă pe Bunul Dumnezeu să odihnească sufletul robului Său Iustin „în loc luminat, în loc de verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea”. Dumnezeu să-i facă parte cu drepţii! (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

24 Mai 2016: Săptămâna Ştiinţifică la Universitatea din Oradea

Săptămâna Ştiinţifică la Universitatea din Oradea Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a participat astăzi la deschiderea oficială a Săptămânii Ştiinţifice a Universităţii din Oradea, ajunsă la a XXVII-a ediţie. Cuvântul de deschidere a fost luat de către domnul profesor Constantin Bungău, Rectorul Universităţii din Oradea, domnul profesor Sorin Curilă, Preşedintele Senatului Universităţii, domnul profesor Eugen Mococian, Prorector pentru Managementul Cercetării, domnul Cornel Popa, Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, domnul Istvan Husar, viceprimarul oraşului şi doamna Claudia Timofte din partea Prefecturii ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

24 Mai 2016: VASILE SUCIU - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI

VASILE SUCIU - UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI NOTĂ: Între 23 mai - 1 iunie, în fiecare zi, vă vom prezenta câte un academician, dascăl al Blajului. În 2 iunie Mitropolia Română Unită cu Roma va aniversa 150 de ani de la înfiinţarea Academiei. Informaţiile detaliate despre eveniment vor fi comunicate începând cu 30 mai, imediat după pelerinajul naţional organizat de Biserica Română Unită cu Roma la Blaj, la capela Sfintei Fecioare a Săracilor din Cărbunari, pentru a marca Anul Milostivirii (Pelerinajul va avea loc în zilele de 28 şi 29 mai a.c.). UN ACADEMICIAN, DASCĂL AL BLAJULUI "Vasile Vodă al aşezămintelor de ... (citeşte tot articolul)
Anca Boariu Berlogea

24 Mai 2016: Papa Francisc s-a îmbrăţişat cu imamul sunnit

Papa Francisc s-a îmbrăţişat cu imamul sunnit Francisc s-a întâlnit luni cu marele imam, şeicul Ahmed Muhammad Al-Tayyib, în Vatican, evenimentul fiind descris ca un pas înainte pentru redeschiderea dialogului dintre creştini şi musulmanii sunniţi. „Întâlnirea noastră este în sine un mesaj”, i-a spus Papa oaspetelui din Cairo, marele imam al moscheii al-Azhar. Cei doi au subliniat angajamentul din partea autorităţilor şi al credincioşilor religiilor majore pentru edificarea unei lumi a păcii, „respingând violenţa şi terorismul”, amintindu-se de „situaţia creştinilor în contextul conflictelor şi tensiunilor din Orientul Mijlociu”, a spus ... (citeşte tot articolul)

24 Mai 2016: Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor din clasa a III-a B

Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor din clasa a III-a B În Duminica a IV-a după Sfintele Paşti, în Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Oradea a fost celebrată Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor din clasa a III-a B. Aceştia l-au primit pentru prima oară pe Isus în Sfânta Împărtăşanie, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de către părintele Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preoţii, părintele Popa Paul, părintele Eduard Fischer, părintele Anton Rus şi părintele Crişan Ioan. Acest eveniment a reprezentat o sărbătoare a familiilor lor, dar şi a întregii comunităţi greco-catolice. Sâmbătă, 21 mai 2016, la ora 19.00, copiii împreună cu ... (citeşte tot articolul)
Gaspar Eva Monika

23 Mai 2016: Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă în Parohia „Tuturor Sfinţilor”

Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă în Parohia „Tuturor Sfinţilor” Duminică, 22 mai 2016, 49 de copii de la Liceul „Don Orione”, din clasele a II-a A si B, au primit Prima Sfântă Împărtăşanie în Parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor”. Copiii au fost pregătiţi pentru acest moment al primirii lui Isus, rămas cu noi în Sfânta Taină a Euharistiei, în trupul şi sufletul lor curat, de către Părintele Mihai Fechetă şi domna profesoară de religie Nicoleta Arendaş, împreună cu doamnele învăţătoare Bochiş Laura şi Sabău Raluca. Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat duminică cu o zi însorită şi caldă, astfel copiii, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, au pornit în ... (citeşte tot articolul)
Niculai Tiba

23 Mai 2016: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” La fel ca şi anul trecut, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea a expus publicului câteva dintre piesele de patrimoniu artistic şi istoric pe care le deţine. Ele au fost expuse în Catedrala „Sfântul Nicolae”, cu acest prilej putând fi vizitată şi cripta unde îşi dor somnul de veci, ierarhi şi canonici ai Episcopiei. Au fost expuse veşminte preoţeşti şi arhiereşti, rasa aparţinătoare Preasfinţiei Sale Valeriu Traian Frenţiu, episcop de Oradea, au mai putut fi văzute şi cele două policandre dăruite de Maria Tereza şi un Hrisov din anul 1911. o Sfântă Evanghelie, un Potir, ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

22 Mai 2016: INVITAŢIE: PELERINAJ LA ROMA ÎN ANUL SFÂNT AL MILOSTIVIRII

INVITAŢIE: PELERINAJ LA ROMA ÎN ANUL SFÂNT AL MILOSTIVIRII Arhiepiscopia Majoră Română Unită cu Roma Greco - Catolică, la îndemnul Conferinţei Episcopilor Catolici din România, organizează prin intermediul fiecărei eparhii, PELERINAJUL NAŢIONAL la Roma cu ocazia ANULUI JUBILIAR AL MILOSTIVIRII DIVINE. Momentele centrale ale pelerinajului, alături de ierarhii bisericii noastre şi toţi pelerinii catolici din ţară sunt: Sfânta Liturghie în Bazilica Sfântul Petru, audienţa cu Sfântul Părinte, trecerea prin Poarta Sfântă, rugăciunea Angelus în piaţa Sfântul Petru. Pelerinajul Eparhiei de Oradea va avea loc în perioada 6 – 13 septembrie 2016 (6 nopţi ... (citeşte tot articolul)

22 Mai 2016: Adunarea Generală AGRU

Adunarea Generală AGRU Sâmbătă, 21.05.2016 a avut loc în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea, Adunarea Generală AGRU din Eparhia de Oradea. Tema Adunării Generale a fost: „Mergeţi şi fiţi milostivi”, iar mottoul ales: „Să fim servitori ai bucuriei şi ai speranţei prin dragoste”. În deschiderea Adunării părintele Traian Dobrată, noul asistent spiritual AGRU Eparhial, a prezentat importanţa AGRU-lui de-a lungul istoriei şi rolul acestuia în Biserică. În continuare domnul Boroş Graţian, preşedintele AGRU Eparhial a prezentat Raportul de activitate AGRU pe perioada 2013-2016. Apoi, la ... (citeşte tot articolul)
Florica Omilescu

22 Mai 2016: Gala Federaţiei Patronilor Bihor

Gala Federaţiei Patronilor Bihor La aniversarea celor 25 de ani de activitate, Federaţia Patronilor din Bihor a organizat cea de-a VI-a ediţie a Galei Top Branduri Bihorene, desfăşurată la Teatrul Regina Maria. Gala a fost deschisă de domnul Ioan Lucian, Preşedintele Uniunii Patronilor Bihor, care a subliniat faptul că „Ce se întâmplă în Oradea e un exemplu pentru întreaga ţară. Nicăieri nu s-a întâmplat ca o mişcare patronală să aibă puterea modelului din Bihor”. Pe lângă premiile oferite în urma studiului de piaţă, Federaţia Patronilor Bihor a mai recompensat şi personalităţi care şi-au adus contribuţia, într-un ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Ultimele evenimente foto

27 Mai 2016: Festivitatea de absolvire a promoţiei 2016
27 Mai 2016: Festivitatea de absolvire a promoţiei 2016
27 Mai 2016: Tineret - provocări şi perspective
27 Mai 2016: Tineret - provocări şi perspective
24 Mai 2016: Săptămâna Ştiinţifică la Universitatea din Oradea
24 Mai 2016: Săptămâna Ştiinţifică la Universitatea din Oradea
24 Mai 2016: Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor din clasa a III-a B
24 Mai 2016: Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor din clasa a III-a B
23 Mai 2016: Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă în Parohia „Tuturor Sfinţilor”
23 Mai 2016: Prima Spovadă şi Împărtăşanie solemnă în Parohia „Tuturor Sfinţilor”
23 Mai 2016: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
23 Mai 2016: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
22 Mai 2016: Gala Federaţiei Patronilor Bihor
22 Mai 2016: Gala Federaţiei Patronilor Bihor
22 Mai 2016: Triplă lansare de carte plină de încărcătură emoţională
22 Mai 2016: Triplă lansare de carte plină de încărcătură emoţională
20 Mai 2016: Sfinţirea parcului de joacă pentru copii din cartierul Dumbrava-Zalău
20 Mai 2016: Sfinţirea parcului de joacă pentru copii din cartierul Dumbrava-Zalău
20 Mai 2016: Prima Spovadă şi  Împărtăşanie Solemnă
20 Mai 2016: Prima Spovadă şi Împărtăşanie Solemnă
19 Mai 2016: Ziua internaţională a muzeelor sărbătorită  Muzeul „Aurel Lazăr”
19 Mai 2016: Ziua internaţională a muzeelor sărbătorită Muzeul „Aurel Lazăr”
19 Mai 2016: Triplă lansare de carte la Primăria Oradea
19 Mai 2016: Triplă lansare de carte la Primăria Oradea
19 Mai 2016: Conferinţă Internaţională dedicată Bisericii Greco-Catolice (Cleveland, Ohio)
19 Mai 2016: Conferinţă Internaţională dedicată Bisericii Greco-Catolice (Cleveland, Ohio)
19 Mai 2016: Lansarea volumului „O vară ce nu mai apune”
19 Mai 2016: Lansarea volumului „O vară ce nu mai apune”
19 Mai 2016: Deschiderea târgului de carte Gaudeamus la Oradea
19 Mai 2016: Deschiderea târgului de carte Gaudeamus la Oradea
18 Mai 2016: Hirotonirea întru diacon a fratelui Severian
18 Mai 2016: Hirotonirea întru diacon a fratelui Severian

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: Gala Federaţiei Patronilor Bihor » Titlu: 18264.jpg

Anul: 2016
Eveniment: Gala Federaţiei Patronilor Bihor
Titlu: 18264.jpg