Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

5 Dec 2016: Închiderea Porţii Sfinte la Şimleu Silvaniei

Închiderea Porţii Sfinte la Şimleu Silvaniei Cu prilejul închiderii anului Milostivirii, Preasfinţia Sa, episcopul Virgil Bercea, s-a aflat la Biserica „Sfânta Treime” din Şimleu Silvaniei pentru a realiza ritualul de închidere a Porţii Sfinte, un gest simbolic pentru sfârşitul celui de-al 27-lea an jubiliar. Evenimentul a avut loc în cadrul concertului caritabil care s-a desfăşurat duminică, 4 decembrie, la Biserica Greco-Catolică „Sfânta Treime” din Şimleu Silvaniei. „În urmă cu un an s-a deschis această Poartă, iar acum am închis această Poartă. […] Este o Poartă simbolică, o poartă la uşa bisericii noastre, care acum se închide, ... (citeşte tot articolul)
Ioana Gale

5 Dec 2016: Crăciunul cere o pregătire spirituală

Crăciunul cere o pregătire spirituală În contextul în care pregătirea multora pentru sărbătoarea de pe 25 decembrie constă în cumpărături, gătit şi pregătirea casei, Papa Francisc a amintit că avem nevoie de o pregătire spirituală, de o schimbare în viaţa noastră, de convertire, zi de zi. „Noi pregătim calea Domnului şi îndreptăm cărările sale atunci când examinăm conştiinţa noastră, când scrutăm atitudinile noastre, pentru a alunga atitudinile păcătoase”, a spus Sfântul Părinte. Iată alocuţiunea papală după traducerea făcută de pr. Mihai Pătraşcu pentru ITRC.ro. Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua! În Evanghelia din această a ... (citeşte tot articolul)

5 Dec 2016: Trei căi de obţinere a indulgenţei plenare la aniversarea apariţiilor de la Fatima

Trei căi de obţinere a indulgenţei plenare la aniversarea apariţiilor de la Fatima Pentru a 100-a aniversare a apariţiilor Fecioarei Maria la Fatima, Portugalia, Papa Francisc a decis să ofere ocazia de obţinere a indulgenţei plenare pentru întregul an aniversar, care a început pe 27 noiembrie 2016 şi se va încheia pe 26 noiembrie 2017. Rectorul Sanctuarului de la Fatima, André Pereira, a vorbit pentru CNA despre cele trei modalităţi prin care indulgenţa plenară poate fi obţinută în această perioadă jubiliară. Condiţiile generale sunt Spovada şi Împărtăşirea, rugăciunea la intenţia Sfântului Părinte şi detaşarea interioară de păcat. Condiţiile speciale sunt, la alegere sau ... (citeşte tot articolul)

5 Dec 2016: Despre Parlamentul Seniorilor

Despre Parlamentul Seniorilor Asociaţia CARITAS România împreună cu Federaţia „CARPO-OMENIA” prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român „SWISS –ROMANIAN COOPERATION PROGAMME” au pus bazele proiectului: „CETĂŢENI ACTIVI LA PUTEREA A TREIA”. Scopul proiectului este de a creşte capacitatea persoanelor vârstnice din România de a participa activ la influenţarea deciziilor politicilor publice în vederea creării condiţiilor favorabile pentru o îmbătrânire activă, demnă. Obiectivele proiectului prevede: formarea unui PARLAMENT AL SENIORILOR, care să cuprindă în prima sa etapa un număr de 8 membrii seniori care: - să aibă ... (citeşte tot articolul)
Mioriţa Săteanu

4 Dec 2016: „Venite Adoremus” - ediţia a VIII-a

„Venite Adoremus” - ediţia a VIII-a A avut loc în Biserica „Sfânta Familie” din Zalău , sâmbătă, 3 decembrie 2016, cea de-a VIII-a ediţie a concertului coral de muzică sacră „Venite Adoremus” organizat de Parohia Greco-Catolică „Sfânta Familie” şi Centrul de Cultură şi Artă a Judeţului Sălaj. Gazda evenimentului a fost Părintele protopop Valer Părău, care a adresat un cuvânt de bun venit şi mulţumire membrilor corurilor care vestesc Naşterea Domnului prin minunatele colinde, specifice acestui timp. Au fost prezente şase coruri: Corul parohial „Bunavestire” – Baia Mare - dirijor Augustin Albu, Corul „Sanctus Spiritus” al ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

4 Dec 2016: Cardinalul Sandri la ceas aniversar

Cardinalul Sandri la ceas aniversar Cu ocazia aniversării zilei Sfintei hirotoniri întru preoţie, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri a celebrat vineri, 2 decembrie, în Bazilica „Celor 12 Apostoli” din Roma, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Hirotonit preot în biserica seminarului din Buenos Aires (Argentina) pe data de 2 decembrie 1967, a fost numit în anul 2007 de către Papa Benedict al XVI-lea ca Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale. Evenimentul din Bazilica romană în care se găsesc sfintele moaşte ale Sfinţilor Apostoli Filip şi Iacob, a fost încununat de prezenţa ... (citeşte tot articolul)
Liviu Ursu

4 Dec 2016: Mesajul papei Francisc la Ziua mondială de rugăciune pentru vocaţii 2017

Mesajul papei Francisc la Ziua mondială de rugăciune pentru vocaţii 2017 A fost publicat în sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cinstit de tradiţie cu titlul de ”primul chemat”, mesajul papei Francisc pentru cea de-a 54-a Zi mondială de rugăciune pentru vocaţii. Mesajul poartă data de 27 noiembrie 2016, prima duminică din Advent, şi evidenţiază prin însăşi tema aleasă importanţa dimensiunii misionare a chemării creştine: ”Stimulaţi de Duhul Sfânt pentru misiune”. Potrivit calendarului pastoral, Ziua mondială de rugăciune pentru vocaţii se marchează anual în cea de-a patra duminică a Paştelui, ”A bunului păstor”, care în 2017 cade pe 7 mai. ”Ce anume ... (citeşte tot articolul)
(rv – A. Dancă)

3 Dec 2016: Recepţie de Ziua României la Gyula

Recepţie de Ziua României la Gyula Cu ocazia Zilei Naţionale a României, la invitaţia Excelenţei Sale Florin Vasiloni, Consulul general al României la Gyula, Preasfinţia Sa Virgil a participat la Gyula la recepţia oferită cu această ocazie. Preasfinţia Sa a fost însoţit de către Părintele Gavril Buboi, protopop de Oradea, Părintele Eduard Roman, administrator al Seminarului Teologic şi Eugen Ivuţ, secretar episcopal. La eveniment au participat Preasfinţiile lor Sofronie Drincec, episcopul ortodox de Oradea şi Siluan Mănuilă, episcopul ortodox român al Ungariei, Excelenţa Sa Marius Lăzurcă, Ambasador Extraordinar şi ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

3 Dec 2016: Ziua Naţională a României, marcată la Bădăcin

Ziua Naţională a României, marcată la Bădăcin Ideea de unitate, dragostea de neam şi ţară şi respectul pentru înaintaşi au fost elementele care au stat la baza manifestărilor organizate la Bădăcin, cu ocazia zilei Naţionale a României, de către cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Pericei împreună cu şcolile partenere. Manifestările au început într-un cadru festiv la Şcoala din Pericei după care au continuat la Monumentul Eroilor din localitatea Vârşolţ unde elevii celor două şcoli au depus o coroană de flori şi au intonat Imnul Naţional. Aceştia au continuat manifestările cu depuneri de coroane la cele două Monumente ale ... (citeşte tot articolul)
Prof. Maria Borz

3 Dec 2016: Vizită a unei echipe din Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” la Debrecen

Vizită a unei echipe din Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” la Debrecen Ziua de joi 1 decembrie a prilejuit o vizită de lucru a unei echipe din Liceul Greco-Catolic orădean la Grădiniţa Greco-Catolică, Şcoala Elementară şi Şcoala de Artă „Sfântul Efrem” din Debrecen. Părintele director Alexandru Dragoş a fost însoţit de către domnul profesor Marius Mic şi de către Părintele profesor Adrian Podar. Vizita scurtă a fost un moment de schimburi de idei şi oportunităţi de colaborare între cele două instituţii educaţionale greco-catolice. Într-o atmosferă de familie, am discutat cu dna director Szabóné Hengl Ágnes, cu domnul director adjunct Bodó Péter şi cu preotul ... (citeşte tot articolul)
Pr. prof. Adrian Podar

3 Dec 2016: Concert de Ziua României organizat la Roma

Concert de Ziua României organizat la Roma Ambasada României în Italia a organizat, la 1 Decembrie 2016, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naţionale a României, un concert de muzică simfonică susţinut de Filarmonica de Stat din Oradea, urmat de o recepţie. Evenimentul s-a desfăşurat la Auditorium Parco della Musica, unul dintre cele mai prestigioase complexe muzicale din Europa. Evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 600 de persoane, printre care reprezentanţi ai Parlamentului, ai Guvernului şi ai Preşedinţiei Republicii Italiene, membri ai corpului diplomatic şi ai mediului academic, oameni de afaceri, jurnalişti, precum şi ... (citeşte tot articolul)
Ambasada României în Italia

2 Dec 2016: Sărbătoarea Naţională a României la Dublin

Sărbătoarea Naţională a României la Dublin În data de 29 noiembrie 2016, Ambasada României la Dublin a organizat o recepţie cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Oak Room, Mansion House, vechea reşedinţă oficială a „Lord Mayor”. Au răspuns invitaţiei Doamnei Ambasador Manuela Breazu, Excelenţa Sa Arhiepiscopul Charles Brown, Nunţiul Apostolic la Dublin, membri ai Corpului Diplomatic şi al lumii politice din capitală, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai Comunităţii româneşti. Doamna Ambasador s-a referit în discursul său la bunele relaţii dintre Irlanda şi România, la importanţa comunităţii româneşti din Irlanda precum şi ... (citeşte tot articolul)

2 Dec 2016: Sfinţirea noii biserici din Boiereni, Maramureş

Sfinţirea noii biserici din Boiereni, Maramureş În duminica a XXX-a după Rusalii, a „Tânărului bogat”, din 27 noiembrie 2016, comunitatea greco-catolică păstorită de pr. Alexandru Florin Şanta, din localitatea Boiereni, protopopiatul Lăpuş, s-a bucurat de sfinţirea noii biserici cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”. Alături de Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, comunitatea s-a bucurat şi de prezenta distinsului ierarh, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcop de Oradea. Ierarhii noştri au fost primiţi cu pâine şi sare de copiii din parohie, la capela din casa preotesei, văduva Reghina Manu, acolo unde, vreme de mai ... (citeşte tot articolul)
Pr. Alexandru Florin Şanta

1 Dec 2016: ORADEA A SĂRBĂTORIT AZI 98 DE ANI DE LA MAREA UNIRE

ORADEA A SĂRBĂTORIT AZI 98 DE ANI DE LA MAREA UNIRE Orădenii, alături de ceilalţi cetăţeni ai României, au sărbătorit azi 98 de ani de la Marea Unire. 1 Decembrie 1918 a fost un moment decisiv în istoria ţării noastre, când, prin hotărârea Marii Adunări Naţionale întrunită la Alba Iulia, se înfăptuia statul naţional unitar român. Festivităţile dedicate Zilei de 1 Decembrie au început în această dimineaţă la ora 11:00, la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, cu un ceremonialul religios şi militar, urmat de defilarea gărzii de onoare şi onorul muzicii militare. Alocuţiuni despre semnificaţia evenimentului au rostit istoricul Ioan ... (citeşte tot articolul)

1 Dec 2016: BIRUINŢĂ PRIN JERTFĂ. DEMNITATE PRIN UNIRE. Slujitori ai Bisericii pe front şi la Unirea din 1918

BIRUINŢĂ PRIN JERTFĂ. DEMNITATE PRIN UNIRE. Slujitori ai Bisericii pe front şi la Unirea din 1918 Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul României, susţinut la Academia Română, în cadrul sesiunii solemne cu tema: Marea Unire din 1918 – Începutul Primului Război Mondial, luni, 28 noiembrie 2016: Primul Război Mondial (1914-1918), cunoscut în istoria românilor şi ca Războiul de Reîntregire a Neamului (1916-1919), a reprezentat conflagraţia militară internaţională fără precedent în trecutul omenirii, în urma căreia s-a obţinut, cu multe jertfe de vieţi omeneşti şi multe eforturi spirituale şi materiale ale românilor, împlinirea idealului unităţii noastre naţionale. A fost ... (citeşte tot articolul)
† DANIEL

1 Dec 2016: 1 decembrie 1948: Desfiinţarea Bisericii Greco-Catolice prin decretul 358

1 decembrie 1948: Desfiinţarea Bisericii Greco-Catolice prin decretul 358 În urmă cu 68 de ani a fost emis decretul 358 prin care Biserica Greco-Catolică a fost scoasă în afara legii de statul comunist ateu. Luna octombrie a anului 1948 a fost martora celor mai controversate momente din istoria recentă a Bisericii Ortodoxe Române. La 21 octombrie, în prezenţa Patriarhului Iustinian Marina, un apropiat al liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, la Catedrala de la Alba-Iulia s-a celebrat revenirea la ortodoxie a Bisericii Greco-Catolice unite cu Roma, revenire solicitată la 1 octombrie de 36 de preoţi greco-catolici. Solicitarea lor era, însă, urmarea presiunilor ... (citeşte tot articolul)

1 Dec 2016: 1 decembrie 1918: Discursul Episcopului Iuliu Hossu la Marea Unire

1 decembrie 1918: Discursul Episcopului Iuliu Hossu la Marea Unire Azi, 1 decembrie 2016, sărbătorim 98 de ani de la Marea Unire. În ziua de 1 decembrie 1918, Episcopul Iuliu Hossu, pe când era episcop greco-catolic de Cluj, a rostit Actul de Unire la Alba Iulia în faţa a 100.000 de români. Un moment simbolic, care marca dorinţa tuturor românilor de a trăi uniţi. La 85 de ani, Iuliu Hossu a recitit Actul Unirii Transilvaniei cu Regatul cu glasul îmbătrânit, dar plin de dragoste: „Sunt fericit că mi se dă prilejul ca să rămână pentru posteritate aşa cum l-am rostit atunci”. Vocea Cardinalului, înregistrată clandestin în ultimele zile de viaţă martirică ... (citeşte tot articolul)

1 Dec 2016: Un paradox? 1 decembrie 1918 - 1 decembrie 1948

Un paradox? 1 decembrie 1918 - 1 decembrie 1948 La 1 decembrie 1918, episcopul greco-catolic Iuliu Hossu proclama, în faţa celor peste 100.000 de români adunaţi la Alba-Iulia, Declaraţia Unirii: “Astăzi, prin hotărârea noastră, se înfăptuieşte România Mare, una şi nedespărţită, rostind fericiţi, toţi românii de pe aceste plaiuri: Ne unim pe veci cu Ţara-Mamă, România!” A fost mare bucuria românilor atunci. A fost mare bucuria tânărului ierarh care proclama: „A biruit dreptatea! Acesta-i ceasul bucuriei noastre, bucuria unui neam întreg pentru suferinţele veacurilor, purtate de un neam cu credinţă în Dumnezeu şi cu nădejdea în dreptatea ... (citeşte tot articolul)
ACC

1 Dec 2016: Invitaţie: Hramul Catedralei „Sfântul Nicolae” din Oradea

Invitaţie: Hramul Catedralei „Sfântul Nicolae” din Oradea PROGRAM Luni,5 decembrie Ora 16:00 – Paraclisul Maicii Domnului Ora 17:00 – Sfânta Liturghie Ora 18:00 – Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae Ora 18:45 – Vecernia Mare cu Litie, Procesiune cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae Ora 20:00 – Sfântul Maslu Marti, 6 decembrie Ora 08:00 – Sfânta Liturghie Ora 09:30 – Utrenia Ora 10:00 – Sfânta Liturghie Arhierească Ora 16:00 – Sfântul Rozar Ora 17:00 – Sfânta Liturghie Vă aşteptăm cu drag! Preot Paroh (citeşte tot articolul)
Duma Ovidiu

30 Nov 2016: Sărbătoarea Hramului la Wiener Neustadt

Sărbătoarea Hramului la Wiener Neustadt În Parohia Greco-Catolică „Sfântul Andrei” din Wiener Neustadt s-a celebrat o Sfântă Liturghie festivă cu ocazia hramului. La Sfântul Altar au concelebrat: Părintele Yuriy Kolasa, vicarul general al vicariatului greco-catolic, Părintele Vasile Luţai, Rector al Misiunii Române Unite cu Roma şi paroh de Viena, Părintele Sergiu Dejeu, profesor de religie la Viena şi diaconul Felician Vladu. Părintele paroh romano-catolic Karl Pichelbauer a fost şi el prezent, primind din partea comunităţii româneşti o icoană ca semn de mulţumire pentru sprijinul acordat. Întâlnirea a avut şi o componentă ... (citeşte tot articolul)
Pr. Ioan Iulian Hotico

Ultimele evenimente foto

5 Dec 2016: Închiderea Porţii Sfinte la Şimleu Silvaniei
5 Dec 2016: Închiderea Porţii Sfinte la Şimleu Silvaniei
4 Dec 2016: „Venite Adoremus” - ediţia a VIII-a
4 Dec 2016: „Venite Adoremus” - ediţia a VIII-a
4 Dec 2016: Cardinalul Sandri la ceas aniversar
4 Dec 2016: Cardinalul Sandri la ceas aniversar
3 Dec 2016: Recepţie de Ziua României la Gyula
3 Dec 2016: Recepţie de Ziua României la Gyula
3 Dec 2016: Vizită a unei echipe din Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” la Debrecen
3 Dec 2016: Vizită a unei echipe din Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” la Debrecen
3 Dec 2016: Concert de Ziua României organizat la Roma
3 Dec 2016: Concert de Ziua României organizat la Roma
2 Dec 2016: Sfinţirea noii biserici din Boiereni, Maramureş
2 Dec 2016: Sfinţirea noii biserici din Boiereni, Maramureş
1 Dec 2016: ORADEA A SĂRBĂTORIT AZI 98 DE ANI DE LA MAREA UNIRE
1 Dec 2016: ORADEA A SĂRBĂTORIT AZI 98 DE ANI DE LA MAREA UNIRE
30 Nov 2016: Sărbătoarea Hramului la Wiener Neustadt
30 Nov 2016: Sărbătoarea Hramului la Wiener Neustadt
29 Nov 2016: „Mare Bucurie” – Concertul de colinde al studenţilor Colegiului Pontifical Pio Romeno
29 Nov 2016: „Mare Bucurie” – Concertul de colinde al studenţilor Colegiului Pontifical Pio Romeno
28 Nov 2016: Recenzia Cărţii: Sus Inimile
28 Nov 2016: Recenzia Cărţii: Sus Inimile
28 Nov 2016: Exerciţii Spirituale pentru Familii
28 Nov 2016: Exerciţii Spirituale pentru Familii
28 Nov 2016: Hirotonire de diaconi
28 Nov 2016: Hirotonire de diaconi
28 Nov 2016: Pelerinaj la Roma
28 Nov 2016: Pelerinaj la Roma
26 Nov 2016: Încheierea Anului Milostivirii în Episcopia Greco-Catolică de Oradea
26 Nov 2016: Încheierea Anului Milostivirii în Episcopia Greco-Catolică de Oradea
25 Nov 2016: Lansare de carte la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea
25 Nov 2016: Lansare de carte la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: „Venite Adoremus” - ediţia a VIII-a » Titlu: 20050.jpg

Anul: 2016
Eveniment: „Venite Adoremus” - ediţia a VIII-a
Titlu: 20050.jpg