Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

17 Aug 2018: Diplomat venezuelan cu experienţă numit substitut în Secretariatul de Stat

Diplomat venezuelan cu experienţă numit substitut în Secretariatul de Stat Papa Francisc l-a numit miercuri pe Arhiepiscopul Edgar Pena Parra, membru de peste 25 de ani al corpului diplomatic al Vaticanului, ca substitut în secretariatul de stat. Nunţiu Apostolic în Mozambic din 2015, Mons. Pena îşi va începe noua misiune din 15 octombrie, conform declaraţiei dată presei de Vatican pe 15 august. Prelatul de 58 de ani şi-a început activitatea în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun pe 1 aprilie 1993, slujind în Kenya, Iugoslavia, la sediul ONU din Geneva, precum şi în nunţiaturile din Africa de Sud, Honduras şi Mexic. A fost Nunţiu în ... (citeşte tot articolul)

17 Aug 2018: Sfântul Scaun şi-a declarat acordul pentru începerea Cauzei de beatificare a fratelui MIHAI NEAMŢU

Sfântul Scaun şi-a declarat acordul pentru începerea Cauzei de beatificare a fratelui MIHAI NEAMŢU Pe data de 23 iulie 2018, Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor a emis decretul nihil obstat prin care îşi exprimă acordul pentru începerea Cauzei de beatificare şi canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMŢU OSBM. Miercuri 15 august 2018, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Părinte Cardinal LUCIAN, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a publicat Edictul prin care se manifestă în mod public Cererea Părintelui Postulator Cristian Barta, legată de începerea Cauzei şi a Anchetei arhieparhiale asupra vieţii şi ... (citeşte tot articolul)

16 Aug 2018: Adormirea Maicii Domnului. Angelus cu papa Francisc: în destinul Mariei, destinul nostru

Adormirea Maicii Domnului. Angelus cu papa Francisc: în destinul Mariei, destinul nostru Taina Adormirii Maicii Domnului ne aminteşte că ”a-l sluji pe Dumnezeu numai cu trupul este o acţiune de sclavi, iar a-l sluji numai cu sufletul este ceva ce se împotriveşte firii noastre omeneşti”: a subliniat papa Francisc la rugăciunea ”Angelus”, recitată în Piaţa San Pietro miercuri, 15 august 2018, solemnitatea liturgică a Adormirii Maicii Domnului. Papa a făcut o rugăciune şi pentru victimele tragediei de la Genova, unde ieri s-a prăbuşit un viaduct al autostrăzii A10. 15 august 2018 – Vatican News. ”Realitatea minunată a Înălţării la cer a Mariei ... (citeşte tot articolul)

16 Aug 2018: Rugăciunea papei pentru victimele tragediei de la Genova

Rugăciunea papei pentru victimele tragediei de la Genova ”Mă gândesc în mod special la cei încercaţi de tragedia care a avut loc ieri la Genova, care a provocat victime şi dezorientare în rândul populaţiei”: a spus papa Francisc la rugăciunea ”Angelus” recitată la ora 12.00 miercuri, 15 august 2018, a doua zi după tragedia prăbuşirii unui viaduct în oraşul italian Genova. La rugăciunea ”Angelus”, recitată azi în Piaţa San Pietro, papa Francisc s-a rugat pentru victimele de la Genova, unde ieri s-a prăbuşit un viaduct de pe autostrada A10. Potrivit unui bilanţ provizoriu, cel puţin 39 de persoane şi-au ... (citeşte tot articolul)

16 Aug 2018: Hram Sanctuarului „Maica Domnului” şi hirotonire de preoţi

Hram Sanctuarului „Maica Domnului” şi hirotonire de preoţi „Pentru credincioşii greco-catolici, orădeni şi nu numai, anul acesta sărbătoarea Sfintei Mării a fost un prilej de dublă bucurie, pentru că Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, prin decretul cu nr. 843 din 9.08.2018, a ridicat la rang de Sanctuar dedicat Preacuratei Fecioare Maria Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, Str. Corneliu Coposu, Nr. 2A, încredinţată păstoririi călugărilor Franciscani Minori Conventuali. Manifestările dedicate hramului Sanctuarului au început din după amiaza zilei de marţi prin celebrarea Paraclisului ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

16 Aug 2018: Taina Maslului în Parohia Vintere

Taina Maslului în Parohia Vintere Miercuri 15 august 2018, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, în monumentala biserică din Vintere a avut loc Taina Sfântului Maslu. La slujbă au participat credincioşi din parohie care au înălţat rugăciuni pentru ei şi cei din familiile lor. Sfântul Maslu este Taina care, prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea trupului cu untdelemn sfinţit, împărtăşeşte credincioşilor harul dumnezeiesc pentru tămăduirea bolilor trupeşti şi sufleteşti, pentru iertarea păcatelor şi întărirea sufletului. Această Taină a fost instituită de însuşi ... (citeşte tot articolul)
Consiliul Parohial

13 Aug 2018: ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii

ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii Ziua a XIII-a: Învăţăm de la Preasfânta Fecioară Maria spiritul ascultării şi al reculegerii „Cu Maria începe viaţa pământească a lui Isus şi cu Maria încep şi primii paşi ai Bisericii; în ambele momente climatul este cel al ascultării lui Dumnezeu, al reculegerii. De aceea, astăzi aş vrea să mă opresc asupra acestei prezenţe rugătoare a Fecioarei în grupul discipolilor care vor fi prima Biserică de la începuturi. Maria a urmărit cu discreţie întregul drum al Fiului său în timpul vieţii publice până la picioarele crucii şi acum continuă să ... (citeşte tot articolul)
Congregaţia Surorilor Maicii Domnului

13 Aug 2018: Vizită de lucru a Preasfinţiei Sale Virgil în Parohii

Vizită de lucru a Preasfinţiei Sale Virgil în Parohii În cursul zilei de sâmbătă, 11 august 2018, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a efectuat o vizită de lucru în Protopopiatul Şimleu pe şantierul mai multor biserici aflate în construcţie, dar şi la Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin. Însoţit de părintele Nicolae Bodea, protopopul Şimleului, ierarhul a vizitat şantierul cabanei Protopopiatului Şimleu din Făget. Cabana se află într-o locaţie foarte frumoasă şi va fi destinată activităţilor tinerilor. Părintele Ciprian Burdaş l-a întâmpinat pe Preasfinţia Sa în ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

13 Aug 2018: Papa Francisc: E bine a nu face răul, dar e rău a nu face binele

Papa Francisc: E bine a nu face răul, dar e rău a nu face binele După întâlnirea de ieri şi de astăzi cu tinerii italieni, Papa Francisc li s-a mai adresat odată acestora la rugăciunea Îngerul Domnului. Le-a subliniat acestora că nu ajunge doar să nu faci răul, ci trebuie să şi facem binele. Redăm cuvintele Sfântului Părinte după traducerea făcută de pr. Mihai Pătraşcu şi publicată pe ITRC.ro. Iubiţi fraţi şi surori şi dragi tineri italieni, bună ziua! În a doua lectură de astăzi, Sfântul Paul ne adresează o invitaţie urgentă: „nu îl întristaţi pe Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu cu al cărui sigiliu aţi fost ... (citeşte tot articolul)

12 Aug 2018: ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii

ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii Postul Sfintei Marii, ziua a XII-a: Învăţăm de la Preasfânta Fecioară Maria cum să-l urmăm pe Cristos „Iar el le-a răspuns: "Cine este mama mea şi cine sunte fraţii mei?" Şi, rotindu-şi privirea peste cei aşezaţi în jurul lui, a spus: "Iată mama mea şi fraţii mei! Oricine face voinţa lui Dumnezeu, acela îmi este frate şi soră şi mamă". (Mc 3,33-35) „Conciliul [Vatican II] afirmă că Maria „a înaintat în peregrinarea credinţei” (LG 58). De aceea ea merge înaintea noastră în acest pelerinaj, ne însoţeşte şi ne susţine. În ... (citeşte tot articolul)
Congregaţia Surorilor Maicii Domnului

11 Aug 2018: Mii de tineri italieni în drum spre Roma, la veghea de rugăciune cu papa Francisc

Mii de tineri italieni în drum spre Roma, la veghea de rugăciune cu papa Francisc Circa 40 de mii de tineri, din 195 de dieceze din Italia, sunt aşteptaţi la Roma sâmbătă, 11 august, pentru a participa la Veghea de rugăciune prezidată de Sfântul Părinte şi dedicată celei de-a XV-a Adunări generale ordinare cu tema „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”. Duminică, tinerii pelerini vor participa la Sfânta Liturghie din Piaţa Sfântul Petru, prezidată de preşedintele Conferinţei Episcopale din Italia, cardinalul Gualtiero Bassetti şi la rugăciunea "Angelus", condusă de papa Francisc. 10 august 2018 – Vatican News. Sunt ... (citeşte tot articolul)

10 Aug 2018: Invitaţie: Pelerinaj la Sanctuarul din Oradea

Invitaţie: Pelerinaj la Sanctuarul din Oradea Preacucernici părinţi, Iubiţi credincioşi, Preacurata Fecioară Maria, Maica Bisericii, a fost şi este mijlocitoarea prin definiţie între om şi Dumnezeu. De-a lungul secolelor, cultul Maicii Domnului s-a dezvoltat tot mai mult în poporul creştin. Biserica noastră Greco-Catolică a fost ocrotită şi este în continuare sub mantia Sfintei Fecioare. În biserica noastră, în preajma Praznicelor închinate Maicii Domnului, se fac pelerinaje la locurile ei de cinste. Am considerat oportun să ridicăm la rangul de Sanctuar dedicat Sfintei Fecioare Biserica Adormirea Maicii ... (citeşte tot articolul)
† Virgil BERCEA

10 Aug 2018: Cum este organizată ierarhia Bisericii Catolice?

Cum este organizată ierarhia Bisericii Catolice? Ierarhia Bisericii Catolice Biserica Catolică recunoaşte trei trepte ierarhice sau grade ale ordinului sacru: diaconatul, preoţia şi episcopatul. Diaconii sunt colaboratori ai episcopilor şi au rolul de a-i ajuta pe aceştia sau pe preoţi la celebrarea serviciilor liturgice. Preoţii sunt colaboratori ai episcopilor cu care condivid predicarea Cuvântului lui Dumnezeu şi celebrarea sacramentelor. Episcopii sunt consideraţi urmaşii Apostolilor, ei exercită la fel ca şi preoţii parohi cele trei munus sau funcţii: munus propheticum aut munus docendi, funcţia de a învăţa ... (citeşte tot articolul)

10 Aug 2018: ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii

ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii Postul Sfintei Marii, ziua a X-a: Învăţăm de la Preasfânta Fecioară Maria să menţinem aprinsă flacăra speranţei „Când au intrat, au urcat în încăperea de sus, unde obişnuiau să se adune. Erau: Petru şi Ioan, Iacob şi Andrei, Filip şi Toma, Bartolomeu şi Matei, Iacob, fiul lui Alfeu, şi Simon Zelotul şi Iuda al lui Iacob. Toţi aceştia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile şi cu Maria, mama lui Isus, şi cu fraţii lui.” (Fp 1,13-14) „Drumul nostru de credinţă este legat în mod indisolubil de Maria de când Isus, murind pe cruce, ... (citeşte tot articolul)
Congregaţia Surorilor Maicii Domnului

9 Aug 2018: ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii

ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii Postul Sfintei Marii, ziua a IX-a: Învăţăm de la Preasfânta Fecioară Maria să trăim ca fraţii „Aşadar, văzând Isus că stătea acolo mama lui şi discipolul pe care îl iubea, i-a spus mamei: "Femeie, iată-l pe fiul tău!" Apoi, i-a spus discipolului: "Iat-o pe mama ta!" Şi, din ceasul acela, discipolul a luat-o acasă la el.” (In 19,26-27) „Isus Cristos, în momentul celui mai mare dar al vieţii sale, pe cruce, n-a voit să ţină nimic pentru sine şi încredinţându-şi viaţa ne-a încredinţat-o şi pe Mama sa. I-a spus Mariei: iată fiul ... (citeşte tot articolul)
Congregaţia Surorilor Maicii Domnului

9 Aug 2018: Sanctuar închinat Sfintei Fecioare Maria – în Oradea

Sanctuar închinat Sfintei Fecioare Maria – în Oradea Prin decretul cu nr. 843 din 9.08.2018, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a ridicat la rang de Sanctuar dedicat Preacuratei Fecioare Maria Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, Str. Corneliu Coposu, Nr. 2A, încredinţată păstoririi călugărilor Franciscani Minori Conventuali. Primul rector al „Sanctuarului Eparhial Maica Domnului” este Pr. Iulian Robu OFMConv. Din data de 10 martie 2009, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a primit darul Indulgenţei plenare. Pentru dobândirea Indulgenţei plenare, credincioşii, într-un spirit ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

9 Aug 2018: Invitaţie: Beatificare Veronica Antal

Invitaţie: Beatificare Veronica Antal Vă aşteptăm! (citeşte tot articolul)

9 Aug 2018: Invitaţie: Hramul Mănăstirii Franciscane

Invitaţie: Hramul Mănăstirii Franciscane Avem deosebita bucurie de a vă invita la sărbătoarea hramului Mănăstirii Franciscane ”Adormirea Maicii Domnului”- Oradea. Pelerinajul sărbătorii se deschide marţi, 14 august 2018 cu Paraclisul Maicii Domnului de la ora 17.00, urmat de Sfânta Liturghie de la ora 18.00 şi procesiune prin oraş cu Statuia Fecioarei Maria de la ora 19.15 . Programul sărbătorii se încheie miercuri, 15 august 2018, cu Sfânta Liturghie Arhierească de la ora 10.00 . Vă aşteptăm cu drag! Fraţii franciscani de la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” (citeşte tot articolul)
Fr. Iulian Robu

9 Aug 2018: Debutul celei de a V-a ediţii a Taberei de Vară de la Bădăcin

Debutul celei de a V-a ediţii a Taberei de Vară de la Bădăcin Cea de-a V-a ediţie a Taberei de Vară de la Bădăcin „Împreună în diversitate şi multiculturalitate” a debutat în prezenţa primarului Comunei Pericei, domnul Boncidai Csaba, a directorului Şcolii Gimnaziale Pericei, doamna Filip Gyongyi Ana, a doamnei Loredana Elena Cadar de la Centrul de Informare Turistică, a cadrelor didactice, a copiilor şi a părinţilor. În primele două ediţii am avut oaspeţi din Italia, anul acesta găzduim cu ajutorul Primăriei Pericei, 22 de copii din Răzeni, Republica Moldova. (citeşte tot articolul)
Pr. Cristian Borz

9 Aug 2018: Deplina încredere în Dumnezeu, arma împotriva idolatriei: Papa, la audienţa generală

Deplina încredere în Dumnezeu, arma împotriva idolatriei: Papa, la audienţa generală «Domnul a zis lui Moise: "Scoală şi coboară-te, căci poporul tău, pe care l-ai scos din Ţara Egiptului, s-a stricat. Foarte curând s-a abătut de la calea pe care le-o poruncisem Eu. Şi-au făcut un viţel turnat, s-au închinat până la pământ înaintea lui, i-au adus jertfe şi au zis: 'Israele, iată Dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului'"» (Ex 32,7-8) «Aaron nu este în măsură să se opună cererii mulţimii de a face un viţel de aur. Viţelul avea un dublu înţeles în Orientul apropiat din vechime: pe de o parte, reprezenta ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

16 Aug 2018: Taina Maslului în Parohia Vintere
16 Aug 2018: Taina Maslului în Parohia Vintere
16 Aug 2018: Hram Sanctuarului „Maica Domnului” şi hirotonire de preoţi
16 Aug 2018: Hram Sanctuarului „Maica Domnului” şi hirotonire de preoţi
13 Aug 2018: Vizită de lucru a Preasfinţiei Sale Virgil în Parohii
13 Aug 2018: Vizită de lucru a Preasfinţiei Sale Virgil în Parohii
9 Aug 2018: Decret întemeiere Sanctuarul Maica Domnului Oradea
9 Aug 2018: Decret întemeiere Sanctuarul Maica Domnului Oradea
9 Aug 2018: Debutul celei de a V-a ediţii a Taberei de Vară de la Bădăcin
9 Aug 2018: Debutul celei de a V-a ediţii a Taberei de Vară de la Bădăcin
8 Aug 2018: Sfinţirea Capelei din incinta Centrului rezidenţial „Casa Frenţiu”
8 Aug 2018: Sfinţirea Capelei din incinta Centrului rezidenţial „Casa Frenţiu”
7 Aug 2018: Hirotonirea noului episcop romano-catolic de Timişoara
7 Aug 2018: Hirotonirea noului episcop romano-catolic de Timişoara
6 Aug 2018: Simpozion dedicat Centenarului Unirii la Sititelec
6 Aug 2018: Simpozion dedicat Centenarului Unirii la Sititelec
30 Iul 2018: INTC 2018
30 Iul 2018: INTC 2018
26 Iul 2018: Avem nevoie de tineri
26 Iul 2018: Avem nevoie de tineri
25 Iul 2018: Congresul Proiectului ,,Mistero Grande”
25 Iul 2018: Congresul Proiectului ,,Mistero Grande”
25 Iul 2018: Ediţia a X-a a Campusului Ecumenic Loreto
25 Iul 2018: Ediţia a X-a a Campusului Ecumenic Loreto
24 Iul 2018: Expoziţie în Sinagoga Zion
24 Iul 2018: Expoziţie în Sinagoga Zion
24 Iul 2018: Hirotonire de diacon în Biserica Seminarului
24 Iul 2018: Hirotonire de diacon în Biserica Seminarului
23 Iul 2018: Comemorarea lui Simion Bărnuţiu la Bosşa
23 Iul 2018: Comemorarea lui Simion Bărnuţiu la Bosşa
23 Iul 2018: Prima Sfântă Împărtăşanie în Parohia Greco-Catolică Marghita
23 Iul 2018: Prima Sfântă Împărtăşanie în Parohia Greco-Catolică Marghita

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Hram Sanctuarului „Maica Domnului” şi hirotonire de preoţi » Titlu: 26911.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Hram Sanctuarului „Maica Domnului” şi hirotonire de preoţi
Titlu: 26911.jpg