Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

24 Mai 2017: Peste 400 de copii vor cânta sâmbătă la Gala Cantus Mundi de la Oradea

Peste 400 de copii vor cânta sâmbătă la Gala Cantus Mundi de la Oradea Sâmbătă, 27 mai, de la ora 10, peste 400 de copii din 15 coruri din judeţul Bihor, înscrise în Programul Naţional Cantus Mundi, vor urca pe scena Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea pentru a susţine un bogat program muzical în cadrul Galei Cantus Mundi. Evenimentul, destinat promovării mişcării corale din România, face parte din programul “Nicio Şcoală Fără Cor”, derulat de Primăria Municipiului Bucureşti şi Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Corul Naţional de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” şi Programul Naţional Cantus Mundi. La Gală vor participa copii din corurile ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

24 Mai 2017: În audienţă la papa Francisc, preşedintele american Donald Trump

În audienţă la papa Francisc, preşedintele american Donald Trump Viaţa umană, libertatea religioasă şi de conştiinţă, precum şi protecţia comunităţilor creştine, s-au aflat în centrul dialogului pe care papa Francisc l-a avut cu preşedintele american Donald Trump în cadrul audienţei desfăşurată miercuri, 24 mai 2017, în Palatul Apostolic din Cetatea Vaticanului. Colocviul privat cu papa Francisc a început la ora 8.32 şi a avut o durată de aproximativ 30 de minute. Succesiv, informează un comunicat al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, preşedintele american a avut o întrevedere cu cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, însoţit de secretarul pentru ... (citeşte tot articolul)
(rv - A. Dancă)

24 Mai 2017: "Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic"(Lc 1,49)

"Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic"(Lc 1,49) Biroul Pastoral Eparhial pentru laici organizează pe data de 3 iunie 2017 la Liceul "Don Orione" din Oradea, Întâlnirea Eparhială a Copiilor. Întâlnirea se va desfăşura după următorul program: - 09:30-10:30 - Primirea participanţilor - 10:45 - Procesiune spre sala de sport - 11:00 - Sfânta Liturghie - 12:15 - Prânzul - 13:00-16:00 - Program cultural recreativ (jocuri şi momente artistice) Sunt aşteptaţi toţi copiii din Eparhie, a căror prezenţă vă rugăm să o confirmaţi la Biroul Pastoral până la data de 26 mai 2017. Vă aşteptăm să trăim împreună "Bucuria Învierii şi ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

24 Mai 2017: Cardinalul Gualtiero Bassetti este noul preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene

Cardinalul Gualtiero Bassetti este noul preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene În această dimineaţă, la sfârşitul Sfintei Liturghii celebrate alături de toţi episcopii Conferinţei, în Bazilica Sfântul Petru, la “Altare della Catedra”, Cardinalul Angelo Bagansco a anunţat noul preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene, în persoana Eminenţei Sale ,Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia. Cardinalul Gualtiero Bassetti s-a născut la data de 7 aprilie 1942. A fost hirotonit preot la data de 29 iunie 1966, de către Cardinalul Ermenegildo Florit, arhiepiscop-mitropolit de Firenze. A fost numit arhiepiscop-mitropolit de Perugia de către Papa Benedict al XVI-lea. Papa ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

23 Mai 2017: Prietenie. O punte culturală între Oradea şi Debrecen, proiectul educativ local cu participare internaţională

Prietenie. O punte culturală între Oradea şi Debrecen,  proiectul educativ local cu participare internaţională Luni, 22 mai 2017, s-a desfăşurat ultima activitate din cadrul proiectului educativ local cu participare internaţională Prietenie. O punte culturală între Oradea şi Debrecen. În proiect au fost implicaţi elevi din ciclul gimnazial de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Oradea, precum şi un grup de copii de la Şcoala Greco-Catolică Sfântul Efrem, din Debrecen. Acţiunea a avut loc în liceul orădean, făcând parte din activităţile propuse prin proiect: Competiţia Regională de Cântec Popular, e-Friendship şi Matematica altfel. După momentul artistic din sala festivă a liceului, au urmat ... (citeşte tot articolul)
Profesor Emilia HAŞ

23 Mai 2017: Întru mulţi ani Preafericite Părinte!

Întru mulţi ani Preafericite Părinte! Astăzi, 23 mai 2017, Preafericitul Părinte Cardinal LUCIAN MUREŞAN, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, împlineşte binecuvântata vârstă de 86 de ani! Credincioşii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, deopotrivă clerici şi laici, urează Preafericirii Sale multă sănătate întru plinătate de haruri şi rodnică păstorire a turmei încredinţate de Domnul Isus Cristos! „Pe Stăpânul şi Arhiereul nostru Doamne Îl păzeşte! Întru mulţi ani, Stăpâne!” *** Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma este membru de onoare al Academiei Române. ... (citeşte tot articolul)

22 Mai 2017: Parastas la Roma

Parastas la Roma Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, aflat în aceste zile la Roma, a oficiat astăzi în Cimintirul Campo Verano, Slujba Parastasului pentru părintele Vasile Cesereanu şi Monseniorul Aloisie Tăutu care îşi dorm somnul de veci în acest cimitir. Monseniorul Aloisie Tăutu (1895-1981), canonic, istoric, participant la Mare Adunare Naţională din 1 decembrie 1918, autor a numeroase lucrări teologice şi istorice s-a născut în 1895 la Terebeşti, şi-a petrecut copilăria la Valea Vinului. A urmat facultatea de teologie la Viena, fiind hirotonit ca preot la 1921. În anul ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

22 Mai 2017: Invitaţie: Lansare de cărţi

Invitaţie: Lansare de cărţi În cadrul SIMPOZIONULUI STUDENŢESC, ce se va desfăşura in perioada 25-27 mai 2017, va avea loc lansarea cărţilor: - Cardinalul Alexandru Todea în dosarele securităţii - Sergiu Soica. - Fecioara din Fatima - Episcop Ioan Suciu, ediţie îngrijită de Pr. Dr. Cristian Sabău; Evenimentul se va desfăşura în Aula Magna "Episcop Ioan Suciu" a Seminarului Teologic Greco-Catolic Oradea, Vineri, 26 mai 2017, Ora 18.00. (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

22 Mai 2017: 15 ani de la moartea cardinalului Alexandru Todea

15 ani de la moartea cardinalului Alexandru Todea Alexandru Todea s-a născut la 5 iunie 1912 în comuna Teleac, judeţul Mureş, fiind al 13-lea copil din cei 16 ai familiei Gheorghe şi Maria Todea. A urmat clasele gimnaziale la Reghin, iar cele superioare la Liceul "Sfântul Vasile cel Mare" din Blaj. La Blaj a locuit la Mănăstirea Asumpţioniştilor, "Casa Domnului", potrivit site-ului http://www.egco.ro/. După un an de studii teologice la Blaj, mitropolitul Vasile Suciu l-a trimis la Roma, la Colegiul "De Propaganda Fide". A fost hirotonit diacon în 1938, de către episcopul de Cluj-Gherla, viitorul cardinal ... (citeşte tot articolul)

22 Mai 2017: Pelerinajul a patru comunităţi româneşti din Austria la Mariazell

Pelerinajul a patru comunităţi româneşti din Austria la Mariazell Sâmbătă, 20 mai 2017, preoţii Petru Solomeş, Gheorghiţă Dobrică, Traian Tămaş şi Alexandru Suciu, împreună cu credincioşii comunităţilor române greco-catolice din Murau, Linz, Graz şi Krems au organizat pentru prima dată un pelerinaj comun la Bazilica Maicii Domnului din Mariazell. Punctul central al întâlnirii a fost celebrarea Sfintei Liturghii la altarul Maicii Domnului, după ce în prealabil credincioşii au avut posibilitatea să se spovedească. După celebrare, a urmat o agapă în casa destinată pelerinilor, unde toţi cei prezenţi sau bucurat de roadele muncii oamenilor şi a ... (citeşte tot articolul)
Pr. Gheorghiţă Dobrică

22 Mai 2017: Papa a binecuvântat case la o periferie a Romei

Papa a binecuvântat case la o periferie a Romei Vineri, 19 mai 2017, Papa Francisc a făcut o vizită în spiritul Anului Milostivirii într-un cartier sărac de la periferia Romei, binecuvântând case particulare, aşa cum fac preoţii parohi în perioada pascală. Potrivit unui comunicat al Vaticanului din 19 mai, Pontiful a dorit să continue vizitele din „Vinerea milostivirii” pe care le-a făcut în timpul Jubileului Milostivirii, care sunt semne „inspirate de faptele de milostivire trupească şi sufletească”. „Ca un semn de apropiere faţă de familiile care trăiesc la periferiile Romei, a decis să binecuvânteze casele lor una câte una, aşa cum face ... (citeşte tot articolul)

22 Mai 2017: Noapte de veghe în Parohia Ştei

Noapte de veghe în Parohia Ştei În noaptea dintre 19 spre 20 mai a.c., Parohia „Schimbarea la faţă” din Ştei a fost gazda tradiţionalei „Nopţi de veghe”, acelei nopţi petrecute în totalitate în rugăciune şi cânt de laudă aduse lui Dumnezeu. Creştini din diferite colţuri ale ţării s-au reunit în rugăciune pentru aniversarea celei de-a 100-a nopţi de veghe. Aceşti credincioşi, alături de miile de ascultători ai Radio Maria au oferit efortul, renunţările şi rugăciunile lor la intenţia Sfintei Fecioare Maria, pentru obţinerea de haruri de la Fiul Său, Isus. Programul spiritual a debutat cu Rozariul după care a urmat Vecernia ... (citeşte tot articolul)
Mihai Miclăuş

21 Mai 2017: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”

Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae” Şi în acest an Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” a fost vizitată de orădeni, alături de celelalte Muzee ale oraşului în Noapte Muzeelor 2017. Au fost expuse veşminte preoţeşti şi arhiereşti, rasa aparţinătoare Preasfinţiei Sale Valeriu Traian Frenţiu, episcop de Oradea, au mai putut fi văzute şi cele două policandre dăruite de Maria Tereza şi un Hrisov din anul 1911. o Sfântă Evanghelie, un Potir, un Disc şi o steluţă care au fost primite la 14 ianuarie 1938, cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de arhierie a Preasfinţiei Sale Valeriu Traian Frenţiu, o ripidă de la sfârşitul ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

21 Mai 2017: Alexandru Borza, preot greco-catolic, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă români

Alexandru Borza, preot greco-catolic, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă români 21 mai 1887 - 3 septembrie 1971 130 de ani de la naştere „ … Un destin exemplar, închinat Bisericii,neamului, ştiinţei şi şcolii. Tata a purtat pecetea indelebilă a Blajului”. Viorica Lascu „Îmi ţin de o solemnă datorie să-mi exprim aici omagiul meu înduioşat geniului universităţii clujene şi primei echipe de dascăli, în frunte cu slăvitul staroste Emil Racoviţă şi cu Alexandru Borza, şeful meu de la Universitate timp de 18 ani”, spunea profesorul universitar Emil Pop (1897-1974), în aula Academiei Române, cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani. Cuvintele de început ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

21 Mai 2017: Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2017 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea

Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2017 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea Pentru studenţii si masteranzii absolvenţi ai Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca, ziua de joi, 18 mai 2017, a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat ultimul sunet de clopoţel, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă bunului Dumnezeu pentru tot darul primit şi de a exprima deplina gratitudine şi respectul faţă de toţi cei care au contribuit la formarea intelectuală şi spirituală a studenţilor seminarişti şi a masteranzilor. Festivitatea a debutat la ora 10.00 în Capela Seminarului Teologic Major ... (citeşte tot articolul)
Iulian Palas

19 Mai 2017: Ziua Internaţională a Muzeelor

Ziua Internaţională a Muzeelor La Oradea, a fost sărbătorită joi, Ziua Internaţională a Muzeelor, sub genericul „Revenirea la normalitate”, prilej cu care, în noul sediu al muzeului, Str. Armatei Române nr.1/A, Corpurile A şi A1, au fost vernisate câteva expoziţii temporare: „Imaginea lumii ţesute în lână: scoarţe din patrimoniul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău (Republica Moldova)” şi „Etnographica – Reprezentări grafice ale portului popular din colecţia Muzeului Déri din Debrecen (Ungaria)”. În prezenţa Preasfinţiilor lor: Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Sofronie ... (citeşte tot articolul)

18 Mai 2017: Program Noaptea Muzeelor -2017

Program Noaptea Muzeelor -2017 Sâmbătă, 20 mai, între orele 19.00-2.00, se va desfăşura cea de-a III-a ediţie a „Nopţii muzeelor”, sub genericul Muzeele orădene împreună”, ediţia a III-a. Toate muzeele implicate în eveniment propun expoziţii diverse (de arheologie, istorie, artă, etnografie, de artă religioasă specifică fiecărui cult), precum şi dedicate unor personalităţi literare şi politice care au activat de-a lungul timpului în Oradea (Iosif Vulcan, Aurel Lazăr şi Ady Endre). Vor putea fi vizitate obiective ca: o Muzeul Ţării Crişurilor – sediul vechi din Palatul baroc, Bulevardul Dacia, nr. 1 – 3 o Muzeul ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

18 Mai 2017: Invitaţie: Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor

Invitaţie: Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor Ediţia cu numărul 21 a Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor va avea loc, la Oradea, în perioada 16-21 mai 2017. Acţiunile vor fi găzduite atât de Palatul Baroc, cât şi de noul sediu al Muzeului, fosta clădire a Garnizoanei Oradea. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc marţi, 16 mai, în jurul orei 12.00, la Palatul baroc (Muzeul Ţării Crişurilor, sediul vechi), B-dul Dacia nr.1-3. Manifestarea va continua cu lansarea anuarelor muzeului, „Crisia” şi „Nymphaea”, şi a unor cărţi având ca autori specialişti ai Complexului „Muzeul Ţării Crişurilor”, apărute în Editura Muzeului Ţării ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

18 Mai 2017: Prezentarea volumului „Zero Positivo” la Torino

Prezentarea volumului „Zero Positivo” la Torino Volumul „Zero Positivo”, al doamnei profesoare Cristina Mărginean Cociş, a fost ales să fie prezentat la SalTo30 Torino 2017 (Salonul Internaţional al Cărţii), alături de alte volume ale scriitorilor marcanţi ai Italiei şi ai lumii. În cadrul Salonului vor prezenta oferta de carte aproximativ 1060 de edituri, din Italia şi alte ţări, printre care se află şi România. Tânăra femeie protagonista acestui roman găseşte puterea de a lupta cu boala care i s-a ghemuit în sânge în numele vieţii pe care o poartă în trupul ei. O ajută reevocarea amintirilor legate de un tată foarte iubit şi care, în ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

18 Mai 2017: Acord istoric între Universitatea Papei şi UBB

Acord istoric între Universitatea Papei şi UBB O premieră pentru mediul academic românesc a avut loc azi la Cluj. Rectorul Universităţii Pontificale San Giovanni in Laterano, Prea Sfinţia Sa episcopul Enrico dal Covolo, şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, au semnat primul protocol de colaborare dintre universitatea pontificală şi o universitate românească referitor la crearea unui centru de studii patristice. Universitatea Pontificală San Govanni in Laterano este singura care depinde direct de Sfântul Scaun şi este cunoscută sub numele de Universitatea Papei. Universitatea Pontificală San Giovanni in ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

23 Mai 2017: Prietenie. O punte culturală între Oradea şi Debrecen,  proiectul educativ local cu participare internaţională
23 Mai 2017: Prietenie. O punte culturală între Oradea şi Debrecen, proiectul educativ local cu participare internaţională
22 Mai 2017: Pelerinajul a patru comunităţi româneşti din Austria la Mariazell
22 Mai 2017: Pelerinajul a patru comunităţi româneşti din Austria la Mariazell
22 Mai 2017: Noapte de veghe în Parohia Ştei
22 Mai 2017: Noapte de veghe în Parohia Ştei
22 Mai 2017: Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2017 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea
22 Mai 2017: Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2017 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea
21 Mai 2017: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
21 Mai 2017: Noaptea Muzeelor la Catedrala „Sfântul Nicolae”
19 Mai 2017: Ziua Internaţională a Muzeelor
19 Mai 2017: Ziua Internaţională a Muzeelor
16 Mai 2017: Sute de elevi au răspuns invitaţiei Uniunii Femeilor Bihor - Au sărbătorit Ziua Familiei prin dezbateri
16 Mai 2017: Sute de elevi au răspuns invitaţiei Uniunii Femeilor Bihor - Au sărbătorit Ziua Familiei prin dezbateri
16 Mai 2017: Pelerinaj Diecezan în cinstea Sfântului Ladislau
16 Mai 2017: Pelerinaj Diecezan în cinstea Sfântului Ladislau
16 Mai 2017: Nunţiul Apostolic la Cimitirul Săracilor din Sighet: „Prin iertare învingem răul cu binele.
16 Mai 2017: Nunţiul Apostolic la Cimitirul Săracilor din Sighet: „Prin iertare învingem răul cu binele.
15 Mai 2017: Simpozion şi expoziţie de documente pe tema Comuniune Eclezială – Eparhia de Maramureş şi Sfântul Scaun
15 Mai 2017: Simpozion şi expoziţie de documente pe tema Comuniune Eclezială – Eparhia de Maramureş şi Sfântul Scaun
15 Mai 2017: Proiectul elevilor din clasele primare „Bucuria prin credinţă”
15 Mai 2017: Proiectul elevilor din clasele primare „Bucuria prin credinţă”
12 Mai 2017: Întâlnirea copiilor din Protopopiatele Carei, Tăşnad şi Supur
12 Mai 2017: Întâlnirea copiilor din Protopopiatele Carei, Tăşnad şi Supur
10 Mai 2017: Sărbătoare în Comunitatea surorilor din Zalău
10 Mai 2017: Sărbătoare în Comunitatea surorilor din Zalău
8 Mai 2017: Vizita Părintelui Vicar General Olimpiu Todorean în Parohia Curtuişeni
8 Mai 2017: Vizita Părintelui Vicar General Olimpiu Todorean în Parohia Curtuişeni
7 Mai 2017: Statuia Maicii Domnului de la Fatima peregrină în Episcopia de Oradea
7 Mai 2017: Statuia Maicii Domnului de la Fatima peregrină în Episcopia de Oradea
7 Mai 2017: Adunarea Generală a AGRU România
7 Mai 2017: Adunarea Generală a AGRU România

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2017 » Eveniment: Prietenie. O punte culturală între Oradea şi Debrecen,  proiectul educativ local cu participare internaţională » Titlu: 22132.jpg

Anul: 2017
Eveniment: Prietenie. O punte culturală între Oradea şi Debrecen, proiectul educativ local cu participare internaţională
Titlu: 22132.jpg