Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

31 Aug 2016: Repere semnificative de la conferinţele ţinute la Simpozionul dedicat familiei

Repere semnificative de la conferinţele ţinute la  Simpozionul dedicat familiei "Familia, semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru lume şi pentru Biserică" Simpozionul s-a deschis vineri seara prin sfânta Liturghie celebrată de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, alături de un grup de preoţi, la care au participat 22 de familii din diverse dieceze şi eparhii printre care şi Eparhia Greco-Catolică de Oradea care fost reprezentată de două familii. Cu această ocazie, pr. Felician Tiba, sufletul acestei iniţiative, a insistat asupra pastoraţiei familiei şi necesitatea de a organiza astfel de întâlniri ca o radiografie a activităţilor pro-familie din ... (citeşte tot articolul)
Mihaela Goţia

31 Aug 2016: Ziua Mondială pentru îngrijirea creaţiei

Ziua Mondială pentru îngrijirea creaţiei Sfântul Părinte Papa Francisc a instituit în anul 2015 „Zilei Mondiale pentru îngrijirea Creaţiei”, care se celebrează în fiecare an la data de 1 septembrie. În această zi preoţii şi credincioşii sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea pentru îngrijirea Creaţiei a Sfântului Părinte Papa Francisc: Te lăudăm, Tată ceresc, împreună cu toate creaturile, pe care mâna Ta le-a făcut. Ale Tale sunt şi sunt pline de prezenţa şi de mângâierea ta. Fii lăudat, Doamne! Fiule ale lui Dumnezeu, Isuse Cristoase, prin Tine au fost create toate. Ai fost plăsmuit în sânul Mariei, te-ai făcut ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

31 Aug 2016: Invitaţie: Târgul Internaţional Catholic Expo

Invitaţie: Târgul Internaţional Catholic Expo În perioada 6-8 octombrie 2016 va avea loc la Cluj-Napoca, cea de-a IV-a ediţie a Târgului Internaţional Catholic Expo, care se va desfăşura la Centrul Expo Transilvania. Târgul va reuni producători renumiţi de veşminte, icoane, orgi, statuete, cărţi şi obiecte liturgice din România, Polonia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Italia şi multe alte ţări. Din cadrul Târgului nu vor lipsi nici Editurile religioase care vor prezenta ultimele titluri apărute la Editurile Serafica, Sapientia, Galaxia Gutenberg şi Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti. Târgul Internaţional Catholic Expo se ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

30 Aug 2016: Mark Zuckerberg de la Facebook, în vizită la Papa Francisc

Mark Zuckerberg de la Facebook, în vizită la Papa Francisc De Iacopo Scaramuzzi Papa Francisc l-a primit pe Mark Zuckerberg, fondator, preşedinte şi administrator delegat al Facebook. "Sfântul Părinte - a anunţat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Greg Burke - l-a primit astăzi (29 august 2016) pe Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, care era însoţit de soţia Priscilla Chan. Au vorbit despre modul de a folosi tehnologiile de comunicare pentru a alina sărăcia, a încuraja o cultură a întâlnirii şi a face să ajungă un mesaj de speranţă, în special la persoanele mai năpăstuite". Conducătorul cunoscutului social network, în ... (citeşte tot articolul)
Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

30 Aug 2016: Simpozion dedicat familiei, "semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru lume şi pentru Biserică"

Simpozion dedicat familiei, "semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru lume şi pentru Biserică" În perioada 26-28 august 2016, la Institutul Teologic Romano-Catolic, din dealul Copoului din Iaşi, a avut loc un simpozion dedicat familiei, cu tema: "Familia, semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru lume şi pentru Biserică". Au conferenţiat: PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi; PS Mihai Frăţilă, episcop greco-catolic de Bucureşti; PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti şi coordonator al pastoraţiei familiei, în cadrul Conferinţei Episcopilor din România; pr. prof. univ. dr. Ioan Cristinel Teşu, profesor titular la disciplina Spiritualitate ortodoxă, Ascetică şi Mistică, ... (citeşte tot articolul)
Anca Olaru

30 Aug 2016: Întâlnirea formatorilor din seminarele greco-catolice din Europa la Oradea

Întâlnirea formatorilor din seminarele greco-catolice din Europa la Oradea Devenită deja o tradiţie, Întâlnirea rectorilor şi a formatorilor din seminarele greco-catolice din Europa s-a desfăşurat de data aceasta la Oradea în perioada 24-27 august 2016. Evenimentul se încadrează între acţiunile pregătitoare pentru Anul Jubiliar 2017, în care Seminarul nostru va sărbători 225 ani de existenţă. La această ediţie a întâlnirii au participat reprezentanţii seminarelor din: Preşov – Slovacia (Pr. Miroslav Dancák, rector şi Pr. Marko Durlák, asistent spiritual), Lviv – Ucraina (Pr. Ihor Boyko, rector şi Pr. Mykhaylo Lesiv, vicerector), Nyíregyháza – Ungaria (Pr. Miklor ... (citeşte tot articolul)
Pr. Anton Cioba

29 Aug 2016: Mesajul papei Francisc pentru Ziua mondială a păcii 2017

Mesajul papei Francisc pentru Ziua mondială a păcii 2017 „Non violenţa, stilul unei politici pentru pace”, este titlul Mesajului pentru cea de-a 50-a Zi mondială a păcii, pe care Biserica catolică o marchează prin tradiţie în prima zi a noului an. Ziua mondială a păcii 2017 este cea de-a patra a pontificatului papei Francisc. Mesajul a fost difuzat de Sala de Presă a Sfântului Scaun. „Violenţa şi pacea”, se citeşte în comunicatul de presă, „sunt la originea a două feluri opuse de a construi societatea. Înmulţirea focarelor de violenţă generează consecinţe sociale foarte grave şi negative: Sfântul Părinte cuprinde această situaţie în expresia «cel ... (citeşte tot articolul)

27 Aug 2016: Sfinţirea Crucii de la Valea Cerului

Sfinţirea Crucii de la Valea Cerului Voinţa comunităţii Cu zece ani în urmă a încolţit ideea, acum patru ani s-a copt, de o lună a început să fie pusă în practică, iar sâmbăta aceasta rezultatul a putut fi văzut de toţi. Aproximativ 500 de localnici din Valea Cerului, cei mai mulţi slovaci, dar şi vecinii lor români, precum şi rude venite din străinătate tocmai în acest scop, au participat la un eveniment rar în viaţa unei comunităţi: sfinţirea unei uriaşe cruci ridicate pe Dealul Popuri, în marginea comunei Suplacu de Barcău. „Acum zece ani, un bătrân mi-a spus ce frumoasă ar fi o cruce pe culmea aceasta, de unde se văd ... (citeşte tot articolul)
Adrian Criş

26 Aug 2016: Speranţă în mijlocul dezastrului din Italia

Speranţă în mijlocul dezastrului din Italia Tragicul cutremur care a lovit centrul Italiei în urmă cu două zile a provocat moartea a 250 de persoane, rănirea a altor câteva sute, mulţi oameni rămânând neconsolaţi privindu-şi casele dărâmate. Din fericire, sunt şi veşti bune. De la începutul operaţiunilor de salvare, au fost extrase dintre dărâmături 215 persoane aflate în viaţă! Printre cei salvaţi se numără şi sora Mariana, salvată de cel pe care ea îl numeşte un "erou", ce şi-a riscat viaţa pentru a o scoate dintre dărâmături: "Şi-a riscat viaţa pentru a mă salva. A făcut un act eroic şi Domnul îl va răsplăti". ... (citeşte tot articolul)
ACC

25 Aug 2016: SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA

SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA Generaţii după generaţii şi-au dăruit dragostea şi recunoştinţa faţă de acei oameni care au înălţat rostirea sfântă în universalitate. Modelul înaintaşilor a dat strălucire timpului prin demnitatea faptelor şi opera lor , constituind un exemplu şi un îndemn peste vremi. Asemenea oameni ne determină să exprimăm cu admiraţie: „Bogată-i ţara care are oameni cu virtuţi alese”, gândindu-ne că: Strămoşii noştri au plantat în a inimii grădină Virtuţi, care l-au ridicat mereu către lumină! Oamenii generatori de spiritualitate au îndrumat societăţile, păstrând valorile sacre ale familiei - ... (citeşte tot articolul)
Paraschiva Cărbunar

25 Aug 2016: Îndemn la rugăciune pentru victimele cutremurului din Italia

Îndemn la rugăciune pentru victimele cutremurului din Italia După tragicul cutremur petrecut în Italia, Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a trimis preoţilor din Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, îndemnul la rugăciune pentru victimele dezastrului şi celebrarea Slujbei Parastasului pentru toţi cei adormiţi. Părinţilor, Cu toţii am rămas muţi de durere în faţa imaginilor din urma cutremurului din Italia – numărul celor care au murit sub dărâmături îl aflăm de pe la televizor şi ne înspăimântă – în plus vedem că şi români de-ai noştri şi-au găsit sfârşitul printre acele ... (citeşte tot articolul)
+ Virgil Bercea

25 Aug 2016: Moare Girolamo Grillo, "episcopul Madonninei"

Moare Girolamo Grillo, "episcopul Madonninei" De Andrea Tornielli A plecat în vârful picioarelor, pe neaşteptate, în ziua în care Biserica o sărbătoreşte pe Fecioara Maria, Regină: în dimineaţa de 22 august 2016, la ora 8.00, episcopul emerit de Civitavecchia, Girolamo Grillo, a murit în Romania, la orfelinatul sorei Maria Ionela, Casa "Sfântul Iosif" din Odorhei în Transilvania, unde obişnuia să petreacă nişte săptămâni în timpul verii. Aseară s-a plimbat, în pofida dificultăţilor de deplasare, şi a recitat Completoriul. Împlinise 86 de ani la 18 august. Născut în Calabria la Parghelia, după ce a terminat studiile filozofice ... (citeşte tot articolul)
Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

25 Aug 2016: Celulă de criză la Ambasada României după cutremurul din Italia: ambasadorul George Bologan

Celulă de criză la Ambasada României după cutremurul din Italia: ambasadorul George Bologan ”În cadrul Ambasadei României în Italia este operativă Celula de Criză pentru managementul situaţiei create de cutremurului care a cauzat un număr semnificativ de victime în regiunile Marche, Umbria şi Lazio”: citim pe pagina de Facebook a Ambasadei României. Redacţia Română Radio Vatican l-a contactat prin telefon pe ambasadorul României la Roma, George Bologan. ”Am dispus în regim de urgenţă”, afirmă ambasadorul la Radio Vatican, ”ca în zonele afectate, două echipe, una de la Consulatul General de la Bologna şi una din cadrul Ambasadei României de la Roma, să se deplaseze pentru a acorda ... (citeşte tot articolul)

24 Aug 2016: Cutremur în Italia. Se prăbuşeşte Amatrice: morţi şi persoane sub dărâmături

Cutremur în Italia. Se prăbuşeşte Amatrice: morţi şi persoane sub dărâmături Un cutremur cu magnitudinea de 6.0 s-a produs în centrul Italiei. Cu epicentrul în apropierea localităţii Accumoli, în provincia de Rieti, la o adâncime de 4 kilometri, cutremurul s-a înregistrat la miercuri dimineaţă, 24 august a.c., la ora locală 3:36, având replici de mare intensitate. Seismele au afectat mai multe localităţi din apropierea epicentrului, îndeosebi la Accumoli, Amatrice şi Pescara del Tronto. Cutremurul a cauzat victime şi pagube materiale. La Accumoli se înregistrează cel puţin şase morţi, printre care şi copii. Bilanţul este provizoriu, existând persoane sub dărâmături. ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

24 Aug 2016: Pelerinajul anual al tinerilor la Sighet aflat la a 16-a ediţie

Pelerinajul anual al tinerilor la Sighet aflat la a 16-a ediţie În cinstea martirilor şi mărturisitorilor morţi în temniţele comuniste în fiecare an tinerii pornesc într-un pelerinaj pe jos, lung de 165 de km de la Bădăcin la Sighetu-Marmaţiei, cu dorinţa de a lega între ele localităţile care au dat cei mai mari oameni politici ai României, cu destinaţia cinstirii prin rugăciune şi jertfă a personalităţilor Bisericii Greco-Catolice şi ale neamului nostru care şi-au găsit sfârşitul în temniţa de la Sighet, devenită astăzi Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului şi ale Rezistenţei. Ediţia din 2016 reuneşte circa 100 de tineri din toate colţurile ţării. ... (citeşte tot articolul)
Prof. înv. Florica Bodea

24 Aug 2016: Episcopul Ercole Lupinacci

Episcopul Ercole Lupinacci La începutul lunii august, Preasfinţia Sa Ercole Lupinacci, episcopul emerit italo-albanez de Lungro, a trecut la cele veşnice la vârsta de 83 de ani. S-a născut la 23 noiembrie 1933, făcându-şi studiile la Seminarul „Benedict al XV-lea” din Grottaferrata. Hirotonirea preoţească a primit-o la data de 22 noiembrie 1959, prin punerea mâinilor episcopului Giovanni Mele. În Catedrala „Sfântului Dimitrie” din Piana degli Albanesi primeşte hirotonirea episcopală la data de 6 august 1981, prin punerea mâinilor ierarhilor consacratori: Giovanni Stamati, împreună cu arhiepiscopul Saba Youakim, B.S. ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

22 Aug 2016: Hram la Băiţa

Hram la Băiţa Luni, 15 august, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Băiţa a sărbătorit hramul bisericii parohiale. Glasul clopotelor bisericii parohiale, aşezate într-un cadru mirific apusean, a chemat enoriaşii la sărbătoarea comunităţii. Au răspuns chemării un număr mare de credincioşi atât locali, cât şi din jur, şi chiar de alte confesiuni, trăind toţi fraternitatea în unicul Mântuitor. Sfânta Liturghie a fost celebrată de preoţi din Protopopiatul de Beiuş, uniţi în rugăciune cu parohul, părintele Rostaş Marcel, şi părintele protopop Zima Zorel. Cântarea a fost animată de corul bisericesc „Ioan ... (citeşte tot articolul)

16 Aug 2016: Condoleanţe: Enzo Poiana

Condoleanţe: Enzo Poiana La aflarea veştii mutării la Casa Tatălui, astăzi în jurul prânzului, a Părintelui Enzo Poiana, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, preoţii, persoanele consacrate şi credincioşii Episcopiei Române Unite Cu Roma, Greco-Catolice, de Oradea se unesc în rugăciune pentru sufletul adormitului întru Domnul. Părintele Enzo Poiana, a fost rectorul Sanctuarului „Sfântul Anton” din Padova şi s-a născut la 17 ianuarie 1959. Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop şi Mitropolit de Alba Iulia şi Făgăraş, îi oferă titlul de arhimandrit la 14 martie 2013. „Cu Sfinţii odihneşte, ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

14 Aug 2016: Tabăra ecumenică Loreto 2016

Tabăra ecumenică Loreto 2016 Ediţia a opta a taberei ecumenice din Loreto a ajuns la final. Cu această ocazie, am stat de vorba cu câţiva dintre participanţii ediţiei. Le-am cerut să îmi împărtăşească ce i-a impresionat şi dacă plănuiesc să vină la EcumenicCamp şi în anii următori. Henrietta, din Oradea, a fost la prima ei experienţă în Loreto şi a fost foarte impresionată de ce a trăit aici, ba mai mult, doreşte să îşi invite şi verişorul în taberele viitoare. Tânăra orădeancă spune că a fost foarte impresionată de vizită la Casă Sfintei Fecioare: “Mi-a plăcut spiritul participanţilor, şi prin spirit vreau să spun ... (citeşte tot articolul)
Cătălina Sas

12 Aug 2016: FILĂ DIN JURNALUL UNUI PELERIN

FILĂ DIN JURNALUL UNUI PELERIN „Omenirea nu va găsi pacea atâta timp cât nu se va întoarce cu încredere spre milostivirea Mea.” (Jurnal, Sora Faustina) A trecut mai bine de o săptămână de la întâlnirea tinerilor cu Sfântul Părinte de la Cracovia ( 25-31 Iulie) şi încă mă trezesc cu ecoul îndemnurilor adresate de Papa de a-L privi pe Isus în ochi, pentru că Isus are încredere în noi. ( “Jesus trusts in you”- este una dintre broşurile pe care pelerinii, tineri şi tineri adulţi, le-au primit în rucsacurile colorate – surprinzător: roşii, galbene, albastre. Cartea conţine în formulă sintetică şi facilă informaţii legate de ... (citeşte tot articolul)

Ultimele evenimente foto

30 Aug 2016: Simpozion dedicat familiei, "semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru lume şi pentru Biserică"
30 Aug 2016: Simpozion dedicat familiei, "semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru lume şi pentru Biserică"
30 Aug 2016: Întâlnirea formatorilor din seminarele greco-catolice din Europa la Oradea
30 Aug 2016: Întâlnirea formatorilor din seminarele greco-catolice din Europa la Oradea
27 Aug 2016: Sfinţirea Crucii de la Valea Cerului
27 Aug 2016: Sfinţirea Crucii de la Valea Cerului
26 Aug 2016: Speranţă în mijlocul dezastrului din Italia
26 Aug 2016: Speranţă în mijlocul dezastrului din Italia
25 Aug 2016: SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA
25 Aug 2016: SE AUDE CLOPOTUL BĂTÎND LA NOUA BISERICĂ GRECO-CATOLICĂ „SFÂNTUL ANTON” DIN TINCA
22 Aug 2016: Hram la Băiţa
22 Aug 2016: Hram la Băiţa
14 Aug 2016: Tabăra ecumenică Loreto 2016
14 Aug 2016: Tabăra ecumenică Loreto 2016
10 Aug 2016: Un pelerinaj minunat la Máriapócs – Ungaria
10 Aug 2016: Un pelerinaj minunat la Máriapócs – Ungaria
10 Aug 2016: Comuniune spirituală festivă la Ştei
10 Aug 2016: Comuniune spirituală festivă la Ştei
2 Aug 2016: Întâlnirea Mondială a Tinerilor - Eparhia Greco-Catolică de Oradea
2 Aug 2016: Întâlnirea Mondială a Tinerilor - Eparhia Greco-Catolică de Oradea
25 Iul 2016: Ultima zi a schimbului de experienţă
25 Iul 2016: Ultima zi a schimbului de experienţă
24 Iul 2016: Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă
24 Iul 2016: Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă
22 Iul 2016: TINERI DIN ITALIA ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIA ORADEA
22 Iul 2016: TINERI DIN ITALIA ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIA ORADEA
22 Iul 2016: Prima zi a schimbului de experienţă
22 Iul 2016: Prima zi a schimbului de experienţă
18 Iul 2016: Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota
18 Iul 2016: Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota
15 Iul 2016: Tabăra de vară 2016
15 Iul 2016: Tabăra de vară 2016

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: Speranţă în mijlocul dezastrului din Italia » Titlu: 19005.jpg

Anul: 2016
Eveniment: Speranţă în mijlocul dezastrului din Italia
Titlu: 19005.jpg