Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

25 Iul 2016: Ultima zi a schimbului de experienţă

Ultima zi a schimbului de experienţă Ultima zi a schimbului de experienţă dintre tinerii români şi italieni, care a avut loc în perioada 20-24 iulie, s-a încheiat duminică cu Sfânta Liturghie celebrată în Catedrala Sfântul Nicolae de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea şi Excelenţa Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către Excelenţa Sa Gianfranco şi s-a referit la Evanghelia vindecării celor doi demonizaţi din Gadara. Amintim faptul că Excelenţa Sa a însoţit grupul de tineri din Diecezele de Melfi, Matera şi Acerenza aflaţi la Oradea pentru un ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

24 Iul 2016: Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă

Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă Ultimele două zile au fost pline pentru participanţii la schimbul de experienţă organizat de Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea. După ce vineri, tinerii au vizitat oraşul şi împrejurimile, seara s-a încheiat cu un concert extraordinar în Piaţa Unirii. Aici au urcat pe scenă artişti şi interpreţi orădeni şi nu numai: Carla Marin, Alexandru Cristea, Ansamblul Folcloric Lioara, Claudia Gui, Andrada Abrudan, Davide Gruosso şi Ovidiu Lazăr. Capul de afiş al serii, dar şi cel mai aşteptat de cei aflaţi la concert a fost Randi, care a energizat audienţa româno-italiană cu ... (citeşte tot articolul)
Bianca Dacin

22 Iul 2016: Tineri din Italia în vizită la Primăria Oradea

Tineri din Italia în vizită la Primăria Oradea În perioada 20-24 iulie 2016, Episcopia Greco-Catolică de Oradea organizează un schimb de experienţă cu Diecezele de Matera, Acerenza, Melfi, Tricarico şi Potenza (Italia), ca o pregătire pentru Întâlnirea Mondială a Tinerilor din 24-31 iulie, care va avea loc la Cracovia, în Polonia. La acest eveniment participă 120 de tineri italieni şi 70 de tineri orădeni, la schimbul de experienţă participând şi doi episcopi, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul gazdă şi Excelenţa Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi. Cu ocazia acestui eveniment, participanţii la schimbul de experienţă au ... (citeşte tot articolul)

22 Iul 2016: Prima zi a schimbului de experienţă

Prima zi a schimbului de experienţă Schimbul de experienţă al tinerilor din Italia premergător Întâlnirii Mondiale a Tineretului este în desfăşurare la Oradea. Ziua a început cu o întâlnire de cunoaştere unde Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea şi Excelenţa Sa Gianfranco Todisco, episcop de Melfi au adresat participanţilor câteva cuvinte de salut. Jocuri de cunoaştere, pictură, cântece şi voie bună au fost activităţile principale ale acestei zile premergătoare Întâlnirii Mondiale a Tineretului din Cracovia. Am făcut cunoştinţă cu musafirii veniţi din Italia cu care ne înţelegem foarte bine, ... (citeşte tot articolul)
Bianca Dacin

20 Iul 2016: Programul Sfântului Părinte pentru Zilele Mondiale ale Tineretului din Polonia

Programul Sfântului Părinte pentru Zilele Mondiale ale Tineretului din Polonia Miercuri, 27 iulie 2016 14:00 Plecarea spre Cracovia de pe Aeroportul Fiumicino din Roma 16:00 Sosirea pe Aeroportul Internaţional „Sf. Ioan Paul al II-lea” din Balice – Cracovia Ceremonia de primire în Zona Militară a Aeroportul Internaţional „Sf. Ioan Paul al II-lea” din Balice – Cracovia 17:00 Întâlnirea cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic la Castelul Regal Wawel din Cracovia 17:40 Vizită de curtoazie la Preşedintele Republicii 18:30 Întâlnirea cu episcopii polonezi în Catedrala din Cracovia Discursul Sfântului Părinte După cină, Sfântul Părinte va ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

20 Iul 2016: Carmen Hernández, fondatoarea Mişcării Neocatecumenale, a trecut la Domnul

Carmen Hernández, fondatoarea Mişcării Neocatecumenale, a trecut la Domnul În vârsta de 85 de ani, Carmen Hernández a trecut la Domnul, la Madrid. Carmen Hernández a fost alături de Kiko Argüello fondatoarea Mişcării Neocatecumenale, o instituţie concepută ca şi „un parcurs de formare catolică sau de fondare a valorilor spirituale”, o formă actuală a dinamicii primelor comunităţi creştine. S-a născut în Spania, dar de mică s-a mutat alături de familia ei la Tutela, Navarra, unde şi-a trăit tinereţea. În anii 60 a început opera sa de evanghelizare în cartierul Palomeras Altas, ca şi un rezultat al unei căutări interioare. Printre casele sărace ale imigranţilor ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

20 Iul 2016: Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie

Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie „Sfeşnic nestins al Bisericii, cel aprins cu râvnă dumnezeiască, Ilie proorocule, cel ce ai încuiat picăturile cele cereşti şi de corbi ai fost hrănit; cel ce pe împăratul l-ai mustrat şi pe proorocii stricaţi i-ai înlăturat; cel ce cu focul coborât din cer pe cei câte cincizeci îndoiţi ai distrus; cel ce pe văduva cea cu amar muncită cu puţin untdelemn ai hrănit-o şi pe fiul ei prin rugăciune 1-ai înviat şi apa cu foc ai ars-o; cel ce repejunile Iordanului cu picioarele neudate le-ai trecut; cel ce, în car de foc, spre cer te-ai înălţat şi lui Elisei îndoit dar i-ai dat, roagă-te neîncetat ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Iul 2016: Pomenirea Sfintei Cuvioase Macrina

Pomenirea Sfintei Cuvioase Macrina „Ţie, celei alese de Dumnezeu din neamul drepţilor spre a plini cununa cea împodobită a sfinţeniei, noi, cei ce suntem în necazuri şi întristări în lumea aceasta şi cerem şi aşteptăm mila lui Dumnezeu revărsată asupra noastră prin sfintele tale rugăciuni şi mijlociri, îţi aducem cântări de mulţumire şi de laudă, strigând aşa: Bucură-te, Sfântă Preacuvioasă Maică Macrina!”. Condacul Sfintei Cuvioase În data de 19 iulie, Biserica de rit bizantin face pomenirea Sfintei Cuvioase Macrina, sora Sfântului Vasile cel Mare şi a Sfântului Grigore de Nissa. Macrina se naşte în 328, într-o familie ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Iul 2016: „NIHIL SINE DEO!”

„NIHIL SINE DEO!” Cine a păşit vreodată pe poarta Centrului de zi „Sfânta Maria” din Cluj – cu inima deschisă, bineînţeles ­ şi dacă a mai şi zăbovit printre oamenii de acolo, e imposibil să nu fi rămas cu o anumită amprentă greu de explicat în logica realităţii imediate. Spun asta nu doar din experienţa mea, ci şi a multor altora; ceea ce se şi reflectă de altfel în paginile cărţii de impresii aflată în sala de protocol. Ce este, de fapt, ce a fost şi mai ales ce va fi acest centru „numai Dumnezeu ştie”, după cum mărturiseşte Ana Mariana Ilieş, iniţiatoarea, coordonatoarea şi sufletul acestui aşezământ. La ... (citeşte tot articolul)
Prof. Rodica MĂDUŢA

18 Iul 2016: Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota

Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota Trebuie spus că la Bobota s-au făcut mulţi paşi spre Reuniunea Mariană, ca să poată să se înscrie în istoria Parohiei o zi ca cea de ieri, duminică, 17 iulie. Desigur, în primul rând este harul Sfintei Fecioare, sunt apoi multele rugăciuni ale părinţilor şi mamelor marianiste ale credincioşilor de astăzi - şi rugăciunile nu se risipesc niciodată-, ecoul lor, la Bobota, se simte încă … . Erau cu noi „toţi cei care înaintea noastră s-au rugat, au muncit, au gândit şi au suferit pentru Biserica” din Bobota. Erau şi lacrimile celor care, într-un ceas al întunericului, şi-au văzut dărâmată ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

18 Iul 2016: Apelul Papei: Nimeni să nu mai îndrăznească să verse sângele fratelui său!

Apelul Papei: Nimeni să nu mai îndrăznească să verse sângele fratelui său! Apel al papei Francisc, la rugăciunea mariană „Angelus”, din Piaţa Sfântul Petru, duminică, 17 iulie: Pontiful şi-a exprimat apropierea faţă de poporul francez şi a implorat încetarea terorii. Apoi, a îndemnat la construirea unei lumi noi şi fraterne, prin trăirea virtuţii umane şi creştine a ospitalităţii care – a observat – în zilele noastre riscă să fie neglijată. Colegul nostru Sergio Centofanti ne oferă mai multe detalii în următorul serviciu: Imediat după masacrul de la Nisa, papa Francisc şi-a exprimat consternarea cu privire la „violenţa oarbă” care loveşte persoane nevinovate, fără ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

16 Iul 2016: Invitaţie: Grest 2016

Invitaţie: Grest 2016 Sunteţi aşteptaţi cu drag! (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

15 Iul 2016: Tabăra de vară 2016

Tabăra de vară 2016 Copiii din Parohia Greco-Catolică Beiuş au participat la tabăra de vară, ediţia 2016, organizată pe Valea Drăganului. Zilele de 11-14 iulie au fost marcate de veselia copiilor din Parohia Greco-Catolică Beiuş. Aceasta, alături de Asociaţia „Ave Miriam” a organizat tabăra de vară, ediţia 2016, în cadrul mirific al Văii Drăganului, în Lunca Vişagului. „Casa Bihoreană” a oferit tot ceea ce grupul îşi putea dori: o curte şi un teren de joacă pentru jocurile comunitare şi zburdare, o piscină pentru răcorire, un culcuş aşteptat când oboseala înfrânse energicii participanţi. Parohia prin familia ... (citeşte tot articolul)

15 Iul 2016: Un nou atac terorist în Franţa: peste 80 de morţi şi 150 de răniţi

Un nou atac terorist în Franţa: peste 80 de morţi şi 150 de răniţi Nisa este umbrită de cel mai tragic atac terorist din istoria sa. Atentatul a avut loc pe Bulevardul "Promenade des Anglais", puţin după miezul nopţii. Se pare că un franco-tunisian, de 31 de ani, a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. În acest moment sunt 80 morţi şi peste 150 de răniţi. Camionul şi o remorcă cu o greutate de câteva tone a parcurs câteva sute de metri în mijlocul mulţimii, înainte de a fi interceptat. Teroristul, singur în vehiculul său, după ce a fost oprit a golit ... (citeşte tot articolul)

14 Iul 2016: Comunicat: Schimb de experienţă a tinerilor

Comunicat: Schimb de experienţă a tinerilor În perioada 20-24 iulie 2016, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea prin Biroul Pastoral va desfăşura un proiect adresat tinerilor alături de Diecezele de Matera, Acerenza, Melfi, Tricarico şi Potenza (Italia) ca o pregătire pentru Întâlnirea Mondială a Tinerilor care va avea loc la Cracovia, în Polonia din 24-31 iulie 2016, având ca şi temă propusă de Sfântul Părinte Papa Francisc: „Fericiţi cei milostivi că aceia se vor milui” Mt.5,7. Schimbul de experienţă dintre cei 70 de tineri români şi 70 de italieni ce va avea loc la Oradea, în prezenţa a doi episcopi, ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

14 Iul 2016: Blocul DAR e pregătit pentru a primi alte familii

Blocul DAR e pregătit pentru a primi alte familii Inaugurat anul trecut, la finalul construcţiei sale, Blocul DAR construit de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea este acum pregătit pentru a primi noi locatari. În ultimele luni, fiecare apartament a fost complet mobilat şi dotat cu echipamente electrocasnice (TV, maşină de spălat, frigider, hotă) pentru a oferi toate condiţiile familiilor care se vor locui aici pentru o perioadă de maxim 5 ani. Blocul este situat în Oradea, pe str. Ioan Cantacuzino nr. 56. Fiecare apartament are două camere, baie şi bucătărie. Apartamentele sunt destinate familiilor fără posibilităţi materiale şi financiare, ... (citeşte tot articolul)
Caritas

14 Iul 2016: Papa Francisc se roagă pentru victimele dezastrului feroviar din Puglia

Papa Francisc se roagă pentru victimele dezastrului feroviar din Puglia Rămâne provizoriu bilanţul accidentului feroviar tragic petrecut marţi, în regiunea Puglia, din sudul Italiei, pe linia Corato-Andria, la ora locală 11.30. În urma ciocnirii frontale a două garnituri de tren, cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 50 au fost rănite, unele în mod foarte grav. Într-o telegramă transmisă marţi, papa Francisc asigură de rugăciunea sa pentru cei decedaţi, invocând de la Domnul însănătoşirea grabnică a persoanelor rănite şi încredinţând "protecţiei Maicii Domnului pe toţi cei loviţi de dramatica pierdere a cuiva drag". Preşedintele ... (citeşte tot articolul)
RV/AM

12 Iul 2016: Proclamarea de noi fericiţi ai Bisericii

Proclamarea de noi fericiţi ai Bisericii Biserica se bucură pentru noii Fericiţi pe care îi va ridica în curând la cinstea altarelor. La 8 iulie 2016, Papa Francisc l-a primit în audienţă privată pe cardinalul Angelo Amato, S.D.B., prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, şi a autorizat Congregaţia să promulge decretele privind apropiata beatificare a mai multor venerabili slujitori ai lui Dumnezeu. Printre noii fericiţi se regăseşte şi figura lui Iosif Mayr-Nusser. Născut în 1910 la Bolzano, în nordul Italiei, într-o familie de ţărani cu profunde rădăcini creştine, Iosif s-a căsătorit la 22 de ani, la scurt timp ... (citeşte tot articolul)
(rv – I. Ursuleac)

11 Iul 2016: Noul director al Sălii de Presă a Vaticanului

Noul director al Sălii de Presă a Vaticanului Părintele Federico Lombardi „cu o bogată cunoştinţă asupra Bisericii şi a mecanismelor comunicaţiilor” a lăsat misiunea sa de director al Sălii de Presă a Vaticanului, aflându-se în pragul pensionării. Federico Lombardi prin misiunea sa a acompaniat aproape tot pontificatul Papei Benedict al XVI-lea şi primii trei ani din pontificatul Papei Francisc. S-a născut la Saluzzo (Cuneo) în 1942, fiind nepotul celebrului iezuit Riccardo Lombardi cunoscut ca şi „microfonul lui Dumnezeu” în vremea Papei Pacelli. A fost director de programe la Radio Vatican, în anul 2001 devenind şi directorul general ... (citeşte tot articolul)
Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

9 Iul 2016: A trecut la Casa Tatălui cardinalul Piovanelli, "fidel slujitor şi excelent păstor"

A trecut la Casa Tatălui cardinalul Piovanelli, "fidel slujitor şi excelent păstor" În noapte de vineri (8 iulie) spre sâmbătă (9 iulie), a trecut la Casa Tatălui cardinalul italian Silvano Piovanelli, arhiepiscop de Florenţa între anii 1983 şi 2001. Cardinalul Piovanelli avea 92 de ani. Într-o telegramă adresată cardinalului Giuseppe Betori, arhiepiscop de Florenţa, papa Francisc îşi exprimă întristarea pentru moartea cardinalului Piovanelli, amintind că a trăit lunga perioadă de boală "cu suflet senin, abandonându-se cu încredere voinţei Domnului". Exprimând profunda participare la durerea întregii comunităţi diecezane şi a rudelor cardinalului decedat, ... (citeşte tot articolul)
(A.M.)

Ultimele evenimente foto

25 Iul 2016: Ultima zi a schimbului de experienţă
25 Iul 2016: Ultima zi a schimbului de experienţă
24 Iul 2016: Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă
24 Iul 2016: Zile pline pentru participanţii schimbului de experienţă
22 Iul 2016: TINERI DIN ITALIA ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIA ORADEA
22 Iul 2016: TINERI DIN ITALIA ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIA ORADEA
22 Iul 2016: Prima zi a schimbului de experienţă
22 Iul 2016: Prima zi a schimbului de experienţă
18 Iul 2016: Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota
18 Iul 2016: Paşi spre reînfiinţarea Reuniunii Mariane la Bobota
15 Iul 2016: Tabăra de vară 2016
15 Iul 2016: Tabăra de vară 2016
4 Iul 2016: „Împreună pentru Europa”
4 Iul 2016: „Împreună pentru Europa”
27 Iun 2016: Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Şimleu
27 Iun 2016: Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Şimleu
27 Iun 2016: Vizită pastorală la Viena
27 Iun 2016: Vizită pastorală la Viena
24 Iun 2016: Deschiderea oficială a proiectului Discover
24 Iun 2016: Deschiderea oficială a proiectului Discover
23 Iun 2016: Concert în Biserica Seminarului
23 Iun 2016: Concert în Biserica Seminarului
23 Iun 2016: Sfârşitul clasei a 4-a
23 Iun 2016: Sfârşitul clasei a 4-a
21 Iun 2016: Dublă sărbătoare în Parohia Nufărul din Oradea
21 Iun 2016: Dublă sărbătoare în Parohia Nufărul din Oradea
21 Iun 2016: „Lăsaţi pe copii sa vina la Mine”
21 Iun 2016: „Lăsaţi pe copii sa vina la Mine”
21 Iun 2016: Consacrare întru monahism
21 Iun 2016: Consacrare întru monahism
19 Iun 2016: „De vorbă cu Domnul”
19 Iun 2016: „De vorbă cu Domnul”

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2016 » Eveniment: Prima zi a schimbului de experienţă » Titlu: 18870.jpg

Anul: 2016
Eveniment: Prima zi a schimbului de experienţă
Titlu: 18870.jpg