Acasă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Acasă

Ultimele ştiri

19 Mar 2018: Papa Francisc, la întâlnirea pre-sinodală a tinerilor: Biserica are încredere în voi şi vrea să vă asculte

Papa Francisc, la întâlnirea pre-sinodală a tinerilor: Biserica are încredere în voi şi vrea să vă asculte ”Contribuţia voastră este indispensabilă. Avem nevoie de voi ca să pregătim Sinodul care în octombrie va reuni episcopii pe tema «Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional». De multe ori, atât în istoria Bisericii cât şi în Sfânta Scriptură, Dumnezeu a vrut să vorbească prin intermediul celor tineri”: a spus papa Francisc la deschiderea, luni, 19 martie a.c., - solemnitatea Sf. Iosif – a aşteptatei întâlniri pre-sinodale a tinerilor, organizată la Roma între 19-24 martie 2018 de Secretariatul general al Sinodului Episcopilor în colaborare cu ... (citeşte tot articolul)

19 Mar 2018: Concurs eseuri: GENERAŢIA MARII UNIRI – PERSONALITĂŢI, DEMNITARI ŞI MARTIRI

Concurs eseuri: GENERAŢIA MARII UNIRI – PERSONALITĂŢI, DEMNITARI ŞI MARTIRI Regulament concurs de eseuri – ediţia a III-a 2018 GENERAŢIA MARII UNIRI – PERSONALITĂŢI, DEMNITARI ŞI MARTIRI Organizatori: Concursul este organizat de Fundaţia Corneliu Coposu în parteneriat cu Fundaţia Academia Civică şi Fundaţia Hanns Seidel. Scopul proiectului: Concursul îşi propune să scoată în evidenţă rolul şi importanţa pe care le-au avut personalităţile din fiecare provincie sau regiune istorică la desăvârşirea României Mari, precum şi viziunea tinerilor studenţi, masteranzi şi doctoranzi la felul cum va arăta România ca naţiune în ... (citeşte tot articolul)

19 Mar 2018: Invitaţie: Conferinţele Unirii

Invitaţie: Conferinţele Unirii Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor, Episcopia Greco-Catolică Oradea vă invită la Conferinţele Unirii. Program: Cuvânt de salut Director Angela LUPŞEA Preasfinţia Sa dr. Virgil BERCEA Prof. univ. dr. Corneliu PĂDUREAN (Univ. „Aurel Vlaicu” Arad), Ştefan Cicio Pop părinte al patriei Dr. Diana IANCU (Muzeul Cetăţii Oradea), Martirii Ioan Ciordaş şi Nicolae Bolcaş în slujba neamului românesc Evenimentul va avea loc joi, 22 martie 2018, ora 12.00 în Cetatea Oradea, corp E, et. 1. Parteneri în cadrul proiectului sunt Primăria Municipiului ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

19 Mar 2018: Exerciţiile spirituale ale Reuniunii Mariane din Eparhia de Oradea

Exerciţiile spirituale ale Reuniunii Mariane din Eparhia de Oradea „Prin Exerciţiile spirituale” şi prin mesajul transmis de ele, Sfântul Ignaţiu de Loyola şi Acela care vorbea prin gura sa rămân mereu prezenţi în viaţa noastră …”. Christian Tămaş În zilele de 16-17 martie din acest an, „Reuniunea Mariană Eparhială” a avut „Exerciţiile spirituale”, cerute şi recomandate de Biserica noastră în timpul Postului Mare, pentru pregătirea, în viaţa de comunitate şi în cea personală, a drumului către Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. Cu ... (citeşte tot articolul)
Profesor Otilia Bălaş

17 Mar 2018: Papa Francisc i-a întâlnit pe studenţii colegiilor pontificale romane

Papa Francisc i-a întâlnit pe studenţii colegiilor pontificale romane Vineri, 16 martie, în Aula Paul VI, Papa Francisc s-a întâlnit cu seminariştii şi preoţii care studiază la Roma. A fost ocazia unei intalniri de dialog deschis şi sincer. Au fost prezenţi şi alumnii Colegiului Pontifical „Pio Romeno”, împreună cu pr. dr. Gabriel Buboi, rectorul colegiului. În prima parte a întâlnirii, corurile anumitor colegii au animat grupul celor sositi prin cântece religioase specifice zonelor de provenienţă a studenţilor. A urmat un moment de rugăciune – ora media – după care alte corale au continuat însufleţirea celor ... (citeşte tot articolul)

17 Mar 2018: Papa Francisc, pelerin pe urmele Sf. Pius din Pietrelcina (Padre Pio)

Papa Francisc, pelerin pe urmele Sf. Pius din Pietrelcina (Padre Pio) Sâmbătă, 17 martie 2018, Sfântul Părinte a efectuat o vizită pastorală pe urmele Sfântului Pius din Pietrelcina – ”Padre Pio” – la o sută de ani de la primirea stigmatelor permanente din partea cunoscutului sfânt capucin şi la 50 de ani de la moartea acestuia. Pontiful a mers la Pietrelcina, în arhidieceza de Benevento, şi la San Giovanni Rotondo, în arhidieceza de Manfredonia. Papa a plecat cu elicopterul din Cetatea Vaticanului în jurul orei 7.00 pentru a ajunge la ora 8.00 la Pietrelcina, localitatea unde s-a născut Francesco Forgione, care mai târziu, intrând în ... (citeşte tot articolul)

16 Mar 2018: Zi de reculegere spirituală pentru preoţii din Protopopiatul de Ier

Zi de reculegere spirituală pentru preoţii din Protopopiatul de Ier Joi, 15 martie 2018, în săptămâna a IV-a a Postului Mare, în parohia Valea lui Mihai, preoţii din protopopiatul Ierului au participat la exerciţiile spirituale în vederea pregătirii pentru Praznicul Învierii Domnului. Ziua a început cu celebrarea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, urmată de meditaţia pregătită de părintele Mihai Valentin Tegzeş, responsabilul cu pastoraţia adulţilor şi familiilor, din cadrul Episcopiei de Oradea. La baza meditaţiei a stat textul din Epistola către Filipeni 2, 1-11. Esenţa vieţii creştine este întipărirea chipului lui ... (citeşte tot articolul)
Pr. Mirel Demian

16 Mar 2018: Două tinere din România la reuniunea pre-sinodală din Vatican

Două tinere din România la reuniunea pre-sinodală din Vatican În această toamnă în Vatican va avea loc Sinodul Episcopilor cu tema „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”. În pregătirea lui, la Roma începe în curând o reuniune pre-sinodală (19-24 martie), cu participarea a peste 300 de tineri, în principal delegaţi ai Conferinţelor Episcopale şi ai Sinoadelor Bisericilor Catolice Răsăritene. România va fi reprezentată de două tinere: Celina-Eugenia Dumitru, din partea Conferinţei Episcopilor Catolici din România, şi de Ana-Maria Oros, din partea Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, ... (citeşte tot articolul)

16 Mar 2018: Ana-Maria Oros: Tinerii pot oferi Bisericii revigorarea de care aceasta are mereu nevoie

Ana-Maria Oros: Tinerii pot oferi Bisericii revigorarea de care aceasta are mereu nevoie Întreaga Biserică este pe drumul de pregătire pentru Sinodul Episcopilor cu tema: „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”. Acesta se va desfăşura în Aula Sinodului de la Vatican în perioada 3-28 octombrie 2018. În dorinţa de a-i asculta mai mult pe tineri, s-a decis convocarea la Roma a unei Reuniuni pre-sinodale, de la 19 la 24 martie 2018. La această întâlnire vor participa peste 300 de tineri, în principal delegaţi ai Conferinţelor Episcopale şi ai Sinoadelor Bisericilor Catolice Răsăritene. România va fi reprezentată de două tinere, una fiind ... (citeşte tot articolul)

15 Mar 2018: Invitaţie: Noapte de Veghe

Invitaţie: Noapte de Veghe Noapte de Veghe Biserica Greco-Catolică Sfânta Treime Şimleu Silvaniei 16–17.03.2018 PROGRAM 18.00–18.10 – Cuvânt de bun venit adresat pelerinilor 18.10-19.00 – Sfântul Rozar de Bucurie, cu tinerii şi copiii din Zalău şi Şimleu 19.00-20.30 – Sfânta Liturghie Greco-Catolică, predică ... 20.30-21.30 – Venerarea Sfintei Cruci, tinerii de la Timişoara 21.30-22.00 – Pauză de cafea, ceai şi cozonac, la subsolul bisericii 22:00-23:20 – Adoraţie Euharistică, grupul de tineri de la Cluj 23.20-24.00 – Sfântul Rozar de Durere, Reuniunea Mariană ... (citeşte tot articolul)

15 Mar 2018: Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatele Şimleu Silvaniei şi Zalău

Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatele Şimleu Silvaniei şi Zalău Sfârşitul de săptămână 9-11 martie a.c. a fost pentru tinerii din Protopopiatele Şimleu Silvaniei şi Zalău o ocazie de reculegere în cadrul exerciţiilor spirituale anuale pentru tineri. Acestea s-au desfăşurat în localitatea Haieu, meditaţiile fiind susţinute de părintele Cristian Tiba. Buna desfăşurare a activităţilor a fost coordonată de preoţii responsabili cu tinerii din cele două protopopiate, pr. Ioan Şanta şi Alexandru Fiţ alături de surorile din Congregaţia Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău. Tinerii au demonstrat că se bucură şi apreciază ... (citeşte tot articolul)
Prof. înv. primar Florica Bodea

14 Mar 2018: Apelul Cardinalului Sandri privind colecta pentru Ţara Sfântă din 2018

Apelul Cardinalului Sandri privind colecta pentru Ţara Sfântă din 2018 „Şi în acest an, tradiţionala Colectă pentru Ţara Sfântă (Collecta Pro Terra Sancta), din Vinerea Mare, este pentru credincioşi o ocazie potrivită de comuniune cu fraţii din Ţara Sfântă şi din Orientul Mijlociu de unde, din păcate, continuă să sosească la noi strigătul a mii de persoane lipsite de strictul necesar, care sunt uneori private chiar şi de propria demnitate de persoane, strigăt care ne frânge inimile, îndemnându-ne să îi îmbrăţişăm cu caritate creştină, izvor sigur de speranţă”, se spune în scrisoarea trimisă de Congregaţia pentru ... (citeşte tot articolul)

14 Mar 2018: 126 de ani de la adoptarea "Memorandumului"

126 de ani de la adoptarea "Memorandumului" La 13/25 martie 1892 a fost aprobat textul "Memorandumului" prin care se contesta modul în care s-a instaurat dualismul austro-ungar, fără a se lua în seamă şi dorinţele românilor majoritari în Transilvania. Contextul istoric Revoluţia din 1848 a dus la slăbirea vechii monarhii a Habsburgilor, determinând curtea de la Viena să adopte unele reforme. Reforme care au culminat cu "compromisul" din februarie 1867 prin care s-a fondat dualismul austro-ungară, promulgat de împăratul Franz Joseph şi o delegaţie maghiară condusă de Ferenc Deák. ... (citeşte tot articolul)

14 Mar 2018: A se lăsa puşi în discuţie

A se lăsa puşi în discuţie A-i însoţi pe tineri pe parcursul vieţii este "o experienţă fascinantă", dar pentru a face asta trebuie să ne lăsăm puşi în discuţie de ei şi de diferitele provocări zilnice pe care ei le înfruntă. Asta a subliniat cardinalul Lorenzo Baldisseri intervenind la ziua de întâlnire şi ascultare pentru educatori şi tineri despre tema "Vântul favorabil. De la o întâlnire simpatică cu Cristos spre Sinodul tinerilor 2018", promovată sâmbătă, 10 martie 2018, la Piacenza, de asociaţia comunitate "Papa Ioan al XXIII-lea". Tinerii, a explicat ... (citeşte tot articolul)

14 Mar 2018: Cinci ani cu papa Francisc. Benedict XVI: ”continuitate interioară”

Cinci ani cu papa Francisc. Benedict XVI: ”continuitate interioară” ”A se lăsa întâlnit de Isus este secretul prin care se menţine vie flacăra vieţii spirituale”: scrie papa Francisc în mesajul transmis pe Twitter marţi, 13 martie 2018, când se împlinesc cinci ani de la alegerea sa la conducerea Bisericii. La aproape o lună după retragerea papei Benedict al XVI-lea, la conducerea Bisericii universale venea primul papă din America Latină: arhiepiscopul de Buenos Aires, cardinalul Jorge Mario Bergoglio. Avea atunci 76 de ani. Au urmat cinci ani bogaţi în activitate pastorală şi călătorii apostolice. Colegii de la cotidianul ... (citeşte tot articolul)

14 Mar 2018: „Familia este cea care stabileşte valorile fundamentale ale unei societăţii”

„Familia este cea care stabileşte valorile fundamentale ale unei societăţii” Preacucernice părinte protopop, Preacucernici părinţi, Dragi reprezentanţi ai asociaţiilor, Dragi colaboratori, Dragii mei, Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 14.30 în Piaţa Unirii, vă invităm la manifestările publice pe care le organizăm în sprijinul valorilor creştine, respectiv Adunarea Publică urmată de Marşul pentru Viaţă. Cu siguranţă vă doriţi pentru copiii şi enoriaşii dumneavoastră o societate strâns ancorată de Cuvântul lui Dumnezeu. Copiii, viitorii adulţi de mâine, au nevoie acum de implicarea noastră concretă şi susţinută. Acesta ... (citeşte tot articolul)
+ Virgil Bercea

13 Mar 2018: Reculegeri spirituale pentru studenţii Colegiului Pontifical Pio Romeno

Reculegeri spirituale pentru studenţii Colegiului Pontifical Pio Romeno În perioada 9 – 11 martie comunitatea Colegiului Pio Romeno s-a aflat la Assisi pentru reculegerea de pregătire spirituală înaintea praznicului Învierii Domnului. Meditaţiile acestor Exerciţii Spirituale itinerante au fost pregătite de Cuv. P. Silvestru Bejan, frate franciscan. Prima zi a fost dedicată pentru aprofundarea a patru momente: Eliberarea de greutatea preocupărilor; A călători la Assisi cu Dumnezeu şi a cerşi răspunsuri la întrebările vieţii; Despietrirea egoismului inimii prin folosirea utilă a timpului în întâlniri personale bune; Eliberarea de ... (citeşte tot articolul)

13 Mar 2018: Depăşiţi hotare şi ziduri, cu dorinţa de a uni: papa Francisc, în mijlocul Comunităţii Sfântul Egidiu

Depăşiţi hotare şi ziduri, cu dorinţa de a uni: papa Francisc, în mijlocul Comunităţii Sfântul Egidiu Duminică după-amiază (11 martie), papa Francisc a mers în vizită pastorală la bazilica Santa Maria in Trastevere, din Roma, locaş simbol al Comunităţii Sfântul Egidiu, care a fost fondată în urmă cu 50 de ani de Andrea Riccardi. Adresându-se membrilor comunităţii, pontiful i-a îndemnat la un reînnoit curaj în vestirea Evangheliei îndeosebi în periferii, unde este necesară refacerea ţesutului social. Sfântul Părinte le-a mulţumit membrilor comunităţii pentru generozitatea lor, îndemnându-i să trăiască acest aniversar nu doar ca pe o celebrare a ... (citeşte tot articolul)

13 Mar 2018: Preşedintele României a promulgat legea potrivit căreia Vinerea Mare va fi zi de sărbătoare legală şi nelucrătoare

Preşedintele României a promulgat legea potrivit căreia Vinerea Mare va fi zi de sărbătoare legală şi nelucrătoare Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, a informat Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat transmis AGERPRES. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 28 februarie proiectul de lege prin care Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui - devine zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic şi a fost adoptată de ... (citeşte tot articolul)

13 Mar 2018: Lansare de carte la Seminarul Teologic

Lansare de carte la Seminarul Teologic În după amiaza zilei de luni, 12 martie 2018, a avut loc în Aula Magna a Seminarului Teologic din Oradea, o conferinţă susţinută de către domnul profesor universitar Traian Dinorel Stănciulescu, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Conferinţa a avut ca şi titlu „Rădăcini ale rostirii româneşti: de la lumină la iluminare”. Tot în cadrul întâlnirii a fost prezentat şi volumul „Unimăt-buricul pământului” avându-l ca şi autor pe domnul Augustin Culic. Volumul a apărut la Editura „Arithea” din Iaşi şi este structurat în trei părţi. ... (citeşte tot articolul)
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Ultimele evenimente foto

19 Mar 2018: Exerciţiile spirituale ale Reuniunii Mariane din Eparhia de Oradea
19 Mar 2018: Exerciţiile spirituale ale Reuniunii Mariane din Eparhia de Oradea
16 Mar 2018: Zi de reculegere spirituală pentru preoţii din Protopopiatul de Ier
16 Mar 2018: Zi de reculegere spirituală pentru preoţii din Protopopiatul de Ier
15 Mar 2018: Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatele Şimleu Silvaniei şi Zalău
15 Mar 2018: Exerciţii spirituale pentru tinerii din Protopopiatele Şimleu Silvaniei şi Zalău
13 Mar 2018: Reculegeri spirituale pentru studenţii Colegiului Pontifical Pio Romeno
13 Mar 2018: Reculegeri spirituale pentru studenţii Colegiului Pontifical Pio Romeno
13 Mar 2018: Lansare de carte la Seminarul Teologic
13 Mar 2018: Lansare de carte la Seminarul Teologic
12 Mar 2018: Parastas la Beiuş - În memoria victimelor totalitarismului comunist
12 Mar 2018: Parastas la Beiuş - În memoria victimelor totalitarismului comunist
12 Mar 2018: Duminica Crucii la Alicante
12 Mar 2018: Duminica Crucii la Alicante
12 Mar 2018: Mucenicii închisorilor comuniste din România au fost omagiaţi la Oradea
12 Mar 2018: Mucenicii închisorilor comuniste din România au fost omagiaţi la Oradea
7 Mar 2018: Calea Crucii în Parohia Crestur
7 Mar 2018: Calea Crucii în Parohia Crestur
5 Mar 2018: Calea Sfintei Cruci în Parohia Chioag
5 Mar 2018: Calea Sfintei Cruci în Parohia Chioag
3 Mar 2018: Calea Sfintei Cruci în Parohia „Tuturor Sfinţilor”
3 Mar 2018: Calea Sfintei Cruci în Parohia „Tuturor Sfinţilor”
2 Mar 2018: Cea mai veselă sărbătoare a calendarului iudaic - Evreii din Oradea au sărbătorit Purimul
2 Mar 2018: Cea mai veselă sărbătoare a calendarului iudaic - Evreii din Oradea au sărbătorit Purimul
24 Feb 2018: Ţări care trec prin cataclisme sociale
24 Feb 2018: Ţări care trec prin cataclisme sociale
22 Feb 2018: Sfinţirea altarului dedicat Fericitului Szilárd Bogdánffy
22 Feb 2018: Sfinţirea altarului dedicat Fericitului Szilárd Bogdánffy
22 Feb 2018: Carnavalul Primăverii
22 Feb 2018: Carnavalul Primăverii
15 Feb 2018: Conferinţele Unirii
15 Feb 2018: Conferinţele Unirii

Ultimele ştiri pe site-urile partenere

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Calea Sfintei Cruci în Parohia „Tuturor Sfinţilor” » Titlu: 25086.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Calea Sfintei Cruci în Parohia „Tuturor Sfinţilor”
Titlu: 25086.jpg